Logo yachtinglog.com

9 beste wandelpaden in Algonquin Provincial Park

Inhoudsopgave:

9 beste wandelpaden in Algonquin Provincial Park
9 beste wandelpaden in Algonquin Provincial Park

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 9 beste wandelpaden in Algonquin Provincial Park

Video: 9 beste wandelpaden in Algonquin Provincial Park
Video: Algonquin Provincial Park | Day Trip Hikes + Lookouts | Ontario, Canada 2023, Oktober
Anonim

13 december 2016

Het Algonquin Provincial Park, slechts een paar uur ten noorden van Toronto, is het populairste park van Ontario, met prachtige meren, rivieren en ongerepte wildernis vol met dieren in het wild. Uitstekende wandelroutes, variërend van minder dan een kilometer tot meerdaagse tochten, geven toegang tot een deel van dit wilde terrein. Deze variëren van eenvoudige, vlakke paden langs promenades tot moeilijkere routes die over bergkammen naar uitstekende uitkijkpunten lopen. Als u aan het kamperen bent, vindt u wandelpaden die direct vertrekken vanaf een aantal van de campings in Algonquin.

Wandelpaden leiden door moerassen en moerassen, rond bevervijvers en meren, door tribunes van oude dennen, langs rotspartijen en langs overblijfselen van historische houtkapkampen. In de lente zie je vaak elanden en andere dieren langs de weg of paden. De zomer is het drukke seizoen, maar er zijn genoeg wandelingen in het park dat de paden niet overdreven overbelast zijn. In het najaar zet Algonquin een spectaculaire show neer terwijl de bladeren felrood, oranje en geel worden. Wandelen langs de hoge bergkammen die uitkijken over het bos en meren is een van de beste manieren om het seizoen te ervaren.

1 Centennial Ridges

Centennial Ridges | Foto auteursrecht: Lana Law
Centennial Ridges | Foto auteursrecht: Lana Law

Centennial Ridges is een spectaculaire wandeling langs een reeks rotsruggen met uitkijkpunten in verschillende richtingen, over meren en bomen. In de herfst is dit misschien wel een van de beste wandelingen in heel Ontario, met loofbomen die fel geel, oranje en rood kleuren, vermengd met het groen van de dennen. Dit is een 10.4 kilometer lange wandeling dat is moeilijk beoordeeld door het park. Technisch gezien is het slechts matig moeilijk, maar het heeft veel ups en downs als je richels doorkruist en het is een van de langere wandelingen in het park. De voorgestelde tijd voor dit parcours is zes uur, maar de meeste wandelaars kunnen het in 4,5 tot 5 uur afronden.

De beurt aan Centennial Ridges bevindt zich op kilometer 37,6 op Highway 60 en is ongeveer twee kilometer van de snelweg verwijderd. Tijdens herfstweekenden kan dit parcours erg druk zijn en moet u mogelijk lang van de trailhead parkeren.

2 Track en toren

Track en toren | Foto auteursrecht: Lana Law
Track en toren | Foto auteursrecht: Lana Law

De Track and Tower Trail is een 7,5 kilometer lange wandeling met een mix van landschappen. Het hoogtepunt is het spectaculaire uitzicht vanaf de top over het Cache-meer, maar het pad slingert zich door het bos, langs enorme rotswanden langs de oever van het meer en langs een oud spoorwegbed. Er zijn een aantal interessante dingen te zien langs de wandeling, inclusief de overblijfselen van oude spoorwegbruggen.

Deze wandeling wordt door het park moeilijk beoordeeld, maar dit is grotendeels te wijten aan het feit dat het een aanzienlijke hoeveelheid hoogte heeft. Anders is het geen technisch moeilijk parcours. Het steilste deel heeft een enorme trap, waardoor je hart sneller gaat kloppen, maar het maakt de klim gemakkelijker dan over rotsen en wortels omhoog te lopen. De trailhead parking is op kilometer 25 op Highway 60. Het totaal tijd voor deze wandeling is tussen drie en vier uur.

Je kunt ook een combinatie van wandelen en fietsen dat omvat een rit langs de Old Railway Bike Trail en een korte wandeling naar het uitkijkpunt van de Track and Tower Trail. Vanaf de Lake of Two Rivers Campground, ook de locatie van de Two Rivers Store, waar fietsverhuur beschikbaar is, kun je ongeveer 8,5 kilometer fietsen langs het goed gemarkeerde spoor tot het doodloopt en aansluit op het spoor en de toren wandelpad. Er zijn op dit moment sanitaire ruimtes en fietsenstallingen, dus u kunt uw fiets op slot doen. Loop vanaf hier 1.35 kilometer bergopwaarts, inclusief een lange reeks trappen, naar het uitkijkpunt en dan terug langs dezelfde route. De rondreis voor deze wandel- en fietstocht duurt ongeveer drie uur.

3 Beaver Pond Trail

Beaver Pond Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Beaver Pond Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Dit pad dat langs twee bevervijvers leidt, is een favoriete wandeltocht voor veel wandelaars die herhaaldelijk naar Algonquin gaan. Er is een goede kans om dieren in het wild te zien op deze route, met name de bever, die je vaak ziet door bomen door de vijvers te slepen of langs de kusten op gamepads te bewegen. De kansen zijn veel beter in de lente en de herfst, maar ze kunnen op elk moment worden opgemerkt. Op zijn minst kun je een deel van hun werk zien, met beverdammen en beverwoningen zichtbaar in de vijvers. Afhankelijk van de tijd van het jaar en wat geluk, kun je ook elanden, schildpadden en andere kleine dieren tegenkomen.

Het landschap op dit pad is heel typerend voor de wildernis van Algonquin en Ontario in het algemeen. Het pad loopt door bos; voorbij bevervormde meren, waarvan een deel wordt overgestoken op een promenade; en op en over rotsruggen die goede uitkijkpunten bieden tijdens de wandeling. Hoewel dit slechts een is twee kilometer lang parcours, het is over ongelijke grond met wortels en enkele op en neer secties en zal ongeveer duren één tot anderhalf uur vervolledigen; langer als je dieren ziet en besluit te blijven hangen.

4 De uitkijk

De uitkijk | Foto auteursrecht: Lana Law
De uitkijk | Foto auteursrecht: Lana Law

De Lookout Trail, op kilometer 39,7 op Highway 60, is een wandeling van twee kilometer tot een prachtig uitkijkpunt dat bijzonder inspirerend kan zijn wanneer de herfstkleuren een hoogtepunt bereiken. Dit is een vrij steile wandeling naar de top langs een breed pad. Aan de top zijn een reeks uitkijkposten langs een met pijnbomen bedekte bergkam. Het uitzicht strekt zich uit over een bos van voornamelijk loofbomen, glooiende heuvels en een klein meer in de verte. Een paar schaduwrijke banken aan de bovenkant zorgen voor een geweldige rustplek.

Het park beoordeelt deze wandeling als moeilijk, maar dit is geen technisch moeilijk parcours, alleen een cardiotraining vanwege het steile pad. Totaal tijd voor dit parcours is ongeveer een uur. Bij markering # 2 langs het pad, dat een ijskoude grilligheid markeert, wijst een pijl naar rechts.Als je in plaats daarvan naar links gaat, is dit een iets kortere route naar het uitkijkpunt, maar het is steiler. Het kortere parcours bespaart niet veel tijd en de beste optie is om de volledige route te lopen.

5 Big Pines

Big Pines | Foto auteursrecht: Lana Law
Big Pines | Foto auteursrecht: Lana Law

Op kilometer 40,3 op snelweg 60 is het wandelpad Big Pines een 2,9 kilometer lange route door bos en langs de overblijfselen van een kapkamp uit 1880. De ruïnes zijn omheind en bijna onbestaande voor het ongetrainde oog. Deze wandeling gaat over het zien van enkele echt grote witte dennen en het leren van een beetje over de geschiedenis van de houtkap in het gebied. De gigantische bomen die zich langs het pad verspreiden, blijven omdat ze niet werden gekapt toen het gebied werd gelogd.

De meeste van deze grote dennen bevinden zich aan het begin van het pad, dat tegen de wijzers van de klok in wordt bewogen. Het pad passeert dan de locatie van het voormalige houthakkerskamp en loopt rond, langs een waterrijk gebied. Een wandelgids, die u aan het begin van de wandeling kunt krijgen, komt overeen met wegwijzers langs de weg en bespreekt de geschiedenis van het gebied en biedt informatie over de bomen.

Dit is een vrij eenvoudig parcours maar heeft een oneffen ondergrond en glooiend terrein. De aanbevolen wandeltijd van het park voor dit parcours is twee uur, maar het kan eenvoudig worden voltooid in één tot anderhalf uur. Als je niet veel tijd hebt, maar een paar grote witte dennen wilt zien, loop dan gewoon naar marker drie of vier. De grootste boom op het pad is bij markeerpunt drie, maar net daarachter groeien enkele van deze torenhoge dennen over enorme rotsen, met blootgestelde verwarde wortels die over de rotsblokken naar beneden lopen.

6 Spruce Bog Boardwalk

Spruce Bog Boardwalk | Foto auteursrecht: Lana Law
Spruce Bog Boardwalk | Foto auteursrecht: Lana Law

In dezelfde buurt als de Big Pines en Lookout trails is de Spruce Bog Boardwalk, op kilometer 42,5 op Highway 60. Deze 1,5 km trail is een gemakkelijke wandeling die het hele gezin kan genieten. Een groot deel van het pad loopt langs een promenade over het moeras of op een vlak en zwaar pad door een sparrenbos. De Spruce Bog-route is een goede kennismaking met dit soort wetland, waar u vogels, schildpadden, waterlelies en andere dieren in het wild kunt zien. Veel van dit parcours is in de volle zon zonder schaduw, dus u kunt het het beste 's morgens of op koelere dagen wandelen. Totale tijd voor dit parcours is ongeveer 30 minuten, hoewel het park een uur raadt.

7 Hardhouten uitkijk

Hardhout uitkijkpunt Foto auteursrecht: Lana Law
Hardhout uitkijkpunt Foto auteursrecht: Lana Law

Deze korte wandeling is net onder een kilometer lang heen en terug maar is een gestage klim naar het schilderachtige uitkijkpunt. Het uitzicht over de bomen en het meer is prachtig, en er is een bank aan de bovenkant, zodat u kunt stoppen en van het uitzicht kunt genieten. Het pad loopt linksom, maar als je deze wandeling met de klok mee doet, is de uitkijk op slechts een korte loopafstand van de trailhead en minder inspannend.

De trailhead en parkeren is op kilometer 13,8 op Highway 60, op slechts een korte afstand van de Tea Lake Campground, en de wandeling duurt tussen 30 minuten en een uur in beslag nemen.

8 Logging Museum Outdoor Exhibit Trail

Logging Museum Outdoor Exhibit Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Logging Museum Outdoor Exhibit Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Vlakbij de Oostpoort, op kilometer 54.5 op Highway 60, bevinden zich het Algonquin Logging Museum en de Outdoor Exhibit Trail. Deze 1,3 kilometer lange route loopt achter het museum door het bos, langs een moerassig gebied en een kleine rivier. Langs dit mooie wandelpad zijn tentoonstellingen met betrekking tot de kapgeschiedenis in het park. De voortgang van de industrie en de apparatuur wordt in chronologische volgorde vastgelegd, met de oudste apparatuur en methoden die aan het begin van het parcours worden weergegeven. De gereconstrueerde gebouwen tonen ook het onderdak en hoe het leven in een houtkapkamp was.

Dit is een gemakkelijke, vlakke route die ongeveer een uur in beslag neemt als u stopt met het lezen van de plaquettes en de sites ziet, minder als u gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid of op zoek bent naar vogels en dieren in het wild.

9 Whiskey Rapids

Whiskey Rapids | Foto auteursrecht: Lana Law
Whiskey Rapids | Foto auteursrecht: Lana Law

Aan de westkant van het Algonquin-park is Whiskey Rapids relatief eenvoudig Looptraject van 2,1 kilometer, met een paar steile stukken aan het begin en einde. De route volgt de Oxtongue-rivier naar Whiskey Rapids, het hoogtepunt van de wandeling. Aangezien dit een rivierwandeling is, varieert het waterpeil afhankelijk van het seizoen en kan het in het voorjaar worden overstroomd, dus neem contact op met het parkkantoor. Deze wandeling duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en is meestal minder druk dan wandelingen in het meer centrale gedeelte van Algonquin, en biedt een goede kans om wilde dieren te zien.

Meer gerelateerde artikelen op PlanetWare.com

  • Ontario Outdoors: Voor meer fantastische wandelingen in Ontario, bekijk onze gids voor de 9 beste wandelingen in Killarney Provincial Park en de nabijgelegen gebieden. Zie ons artikel over de 8 beste campings in Algonquin Provincial Park voor een overzicht van waar te kamperen in Algonquin of breid uw geografische bereik een beetje verder naar het noorden uit en leer over de 6 beste kampeergebieden in Killarney Provincial Park. Plan meer wildernisavonturen in Ontario met onze gids voor de 10 best beoordeelde Ontario-parken. Voor visideeën, bekijk onze 8 topklasse vishutten in Ontario.

Aanbevolen: