Logo yachtinglog.com

10 Top-rated toeristische attracties in St Andrews en Fife

Inhoudsopgave:

10 Top-rated toeristische attracties in St Andrews en Fife
10 Top-rated toeristische attracties in St Andrews en Fife

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Top-rated toeristische attracties in St Andrews en Fife

Video: 10 Top-rated toeristische attracties in St Andrews en Fife
Video: St Andrews Cathedral. Fife. Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 ❤️ 2023, Oktober
Anonim

St Andrews is waarschijnlijk het best bekend als de thuisbasis van golf. De Royal and Ancient Golf Club werd hier in 1754 opgericht en om de twee jaar wordt de beroemde British Open gehouden in een van de zeven banen van St. Andrews. Het stadje heeft ook tal van historische gebouwen, waaronder de oudste universiteit van Schotland.

St Andrews is de belangrijkste stad op het schiereiland Fife, een stuk land dat zich uitstrekt van de brede Forth Estuary in het zuiden tot de Firth of Tay in het noorden. Waar ooit de Picts de scepter zwaaiden en waar de handel met de Friezen, Vlamingen en Noormannen bloeide in de Middeleeuwen, houden toeristen - met name golfers - de lokale bevolking het hele jaar door bezig.

Zie ook: Waar te verblijven in St. Andrews

1 Oude golfbanen en Koninklijke golfclubs

Oude golfbanen en Koninklijke golfclubs
Oude golfbanen en Koninklijke golfclubs

Dankzij zijn golfterrein is St. Andrews al tientallen jaren een van de belangrijkste toeristische en sportieve bestemmingen van Schotland. De moderne versie van golf is in feite in de 15e eeuw uitgevonden, dus het is niet verwonderlijk dat het gebied ook de thuisbasis moet zijn van 's werelds oudste golfclub: de veel gerespecteerde Royal and Ancient Golf Club van St. Andrews, opgericht in 1750. St Andrews is ook de thuisbasis van de oudste golfbaan ter wereld, de beroemde Old Course. Hoewel de sport hier sinds het begin van de 14e eeuw wordt gespeeld, was het pas in het midden van de 18e eeuw dat het werd opgericht als par-72, 18-holes baan, een formaat dat sindsdien de norm is geworden. De cursus blijft open voor het publiek, maar vanwege de enorme populariteit is reserveren vooraf aan te raden.

Officiële site: https://www.standrews.com/

St. Andrews Map
St. Andrews Map

2 Het British Golf Museum

The British Golf Museum B4bees / gemodificeerde foto
The British Golf Museum B4bees / gemodificeerde foto

Golfliefhebbers mogen het British Golf Museum niet overslaan in St Andrews, dat de geschiedenis van de sport van de middeleeuwen tot heden documenteert. Evenals vele historische tentoonstellingen, toont het museum de ontwikkeling van de golfbal, de club, de regels en technieken. Gedetailleerde informatie wordt ook verstrekt over beroemde kampioenschappen en golfberoemdheden, waaronder Old Tom Morris en zijn zoon Tom Morris Jr (die beiden in de jaren 1800 de Open vier keer wonnen) en de opmerkelijke Lady Margaret Scott, drievoudig Ladies Champion in de late 19e eeuw.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.00 uur

Entree: Volwassenen, £ 6,50; Kinderen (5-15), £ 3; Gezinnen, £ 15,50

Adres: Bruce Embankment, St. Andrews

Officiële site: www.britishgolfmuseum.co.uk

3 St Andrews Cathedral

St Andrews Cathedral
St Andrews Cathedral

St Andrews heeft lang een belangrijke rol gespeeld in de Schotse kerkelijke geschiedenis, een feit dat blijkt uit de rijkdom aan kerken en monumenten in de stad. Volgens de legende, St Regulus landde hier in de 4e eeuw met de beenderen van St. Andrew. Tegen 1200 waren er verschillende kerken gebouwd, evenals de enorme kathedraal en het kasteel van St. Andrews. In de 15e eeuw was St Andrews het centrum van religieuze en spirituele macht in Schotland en in 1472 werd het de zetel van de aartsbisschop.

De kathedraal, gebouwd tussen 1160 en 1328, was zo'n 335 voet lang en 160 voet breed. Het was ooit de grootste kerk in Schotland en pochte beroemde gasten als Robert I en James V. Het metselwerk van de kathedraal werd in 1559 geplunderd en nu zijn slechts delen van het laatromaanse oostfront, een gedeelte van het westfront, het zuidelijke zijbeuk en een poorthuis blijven.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.30 uur

Toegang: kathedraal en kasteel - volwassenen, £ 7,20; Kinderen, £ 4,40

Adres: The Pends, St. Andrews

Officiële site: www.historic-scotland.gov.uk/propertyresults/propertyoverview.htm?PropID=PL_249

4 St Andrews University

St Andrews University
St Andrews University

Opgericht in 1411, is St Andrews University de kleinste en oudste van de leerstoelen van Schotland. De Colleges van St Salvator (1450) en St Leonard (1511) werden gecombineerd in 1747 en zijn gewijd aan Kunst en Wetenschap, terwijl St Mary's College, geopend door kardinaal Beaton in 1538, fungeert als theologie faculteit. De collegekapel in St. Salvator bevat de preekstoel van de Holy Trinity Church, waar hervormer John Knox voor het eerst predikte. De St. Leonard's Chapel herbergt enkele mooie grafstenen uit de 16e en 17e eeuw en is zeker een bezoek waard. Een rozenstruik die Mary Stuart in de buurt van St Mary's College had moeten planten bloeit nog steeds, en het huis in South Street, waar ze verbleef, is nu de bibliotheek van het St Leonard's College. Ook van belang zijn de uitstekende musea, waaronder het Natural History Museum en de hedendaagse kunsttentoonstellingen in de Gateway Galleries.

Adres: North St, St. Andrews, Fife

Officiële site: www.st-andrews.ac.uk

5 Dunfermline van Andrew Carnegie

Dunfermline van Andrew Carnegie
Dunfermline van Andrew Carnegie

Dunfermline is beroemd als de historische hoofdstad van Schotland en heeft in latere jaren zijn welvaart ontleend aan mijnbouw en damasten linnen. Een goed startpunt voor een rondleiding door de stad is Malcolm Canmore's Tower in Pittencrieff Gardens, waarvan de funderingsmuren dateren uit de 11e eeuw. Een andere populaire bezienswaardigheid in de bezienswaardigheden is Geboortehuis van Andrew Carnegie, gevestigd in het kleine huisje in Moodie Street, waar Carnegie werd geboren in 1835. Een uitgebreide verzameling foto's en documenten beschrijft hoe deze arme weverszoon een van de rijkste industriëlen - en grootste weldoeners - van zijn tijd werd. Op de begane grond van het museum staat het jacquardweefgetouw dat zijn vader een schamele 42 pence per dag verdiende.

Openingstijden: ma-za, 10.00-17.00; Zo, 2-5 uur (maart-nov)

Vrije toegang

Adres: Moodie St, Dunfermline

Officiële site: www.carnegiebirthplace.com

6 Nationaal Aquarium van Schotland en Inchcolm Abbey

Inchcolm Abbey
Inchcolm Abbey

Een hoogtepunt van een reis naar North Queensferry in Fife is Deep Sea World, het nationale aquarium van Schotland. Deze fantastische faciliteit biedt bezoekers de mogelijkheid om de koraalriffen te bekijken vanuit een 366 ft glazen tunnel, terwijl de tanks de grootste verzameling zandtijgerhaaien in Europa hebben (probeer uw bezoek aan de tijd te dagelijkse haaienvoeders).

Daarna kunt u een boottocht maken naar de mooie Inchcolm-abdij, een goed bewaard Augustijns klooster op het eiland Inchcolm dat in 1123 door Alexander I werd gesticht voor monniken van Scone. Een voorbeeld van vroeggotische geribbelde gewelven is te zien in het achthoekige kapittelzaal, terwijl de 13de-eeuwse fresco's in het koor een begrafenis uitbeelden. Het eiland is ook populair bij natuurliefhebbers, niet alleen voor het vogelreservaat, maar ook voor de kolonie zeehonden.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Toegang: volwassenen, £ 13,50; Kinderen (3-12), £ 9,50; Families, £ 44 (online kortingen beschikbaar)

Adres: Battery Quarry, North Queensferry

Officiële site: www.deepseaworld.com

7 St Monans, Pittenweem en het eiland mei

St Monans Church
St Monans Church

De vele mooie kleine dorpjes in de zuidoostelijke hoek van het schiereiland Fife zijn onder andere St Monans, met zijn interessante gotische parochiekerk en charmante huisjes, en Pittenweem, waar rijen met mooie huizen de oude haven omringen en een 16e-eeuwse parochiekerk met een enorme toren. Slechts 3 mijl ten noorden van Pittenweem is de 14e eeuw Kellie Castle met zijn prachtige interieurs, landschapsschilderijen en de plafondschilderingen van Jakob de Witt die Griekse goden tonen. Het staat ook bekend om zijn laat Victoriaanse tuin met zijn fijne weergave van rozen. Het eiland van mei, op slechts een paar kilometer van de zuidwestkust, is een uitstekend natuurgebied met het op één na oudste vogelkijkstation in Groot-Brittannië en omvat soorten als papegaaiduikers, alken, zeekoeten en drieteenmeeuwen.

8 Falkland Palace

Falkland Palace
Falkland Palace

Falkland Palace werd voor het eerst genoemd al in 1160 toen het landgoed de zetel was van de MacDuffs. James V stierf hier in 1542, een week na de geboorte van zijn dochter, Mary Stuart, die frequente bezoeker van het paleis werd. Van de drie originele vleugels die het leger van Cromwell in brand stak in 1654, blijven alleen de oost- en zuidvleugel met hun koninklijke kamers over. De voorgevel uit de vroege Renaissance, die doet denken aan de kastelen van de Loire in de Loire, is een eerbetoon aan de "Auld Alliance" tussen Schotland en Frankrijk. De gevels met uitzicht op de binnenplaats zijn versierd met figurenfiguren uit de oudheid, terwijl de buitenste gevel van de zuidvleugel zijn laatgotische kenmerken behoudt. De koninklijke kapel met een fries langs de muren, het scherm en 16e-eeuwse eiken lambrisering zijn hoogtepunten, evenals het prachtige houten plafond beschilderd met de heraldische emblemen van Schotland, Frankrijk en Engeland. In de prachtige tuinen zult u vinden De eerste tennisbaan van Groot-Brittannië, opgedragen in opdracht van James V in 1539 en nog steeds in gebruik.

Openingstijden: ma-za, 11.00-17.00; Zon, middag-5pm (maart-okt)

Entree: Volwassenen, £ 12,50; Gezinnen, £ 29,50

Adres: Falkland, Cupar, Fife

Officiële site: www.nts.org.uk/Property/Falkland-Palace-and-Garden/

9 Hill of Tarvit Mansion House and Garden

Hill of Tarvit Mansion House and Garden
Hill of Tarvit Mansion House and Garden

Het herenhuis in Tarvit, ooit het huis van een rijke kunstverzamelaar, werd gebouwd rond een ouder gebouw uit 1696. Binnen worden bezoekers beloond met prachtige displays van mooie meubels, wandtapijten, Chinees porselein, werken van Nederlandse meesters en schilderijen van Raeburn en Ramsay. De Edwardiaanse zuidkant van het landhuis kijkt uit over de terrastuinen en bevat 17de-eeuwse Vlaamse wandtapijten, terwijl Schotse en Engelse eikenhouten meubelen uit de 17e en 18e eeuw de hal met houten lambrisering sieren. Franse meubels in de Lounge tonen hints van Roccoco, terwijl de Georgian Dining Room een typisch Palladiaanse sfeer heeft. Zorg ervoor dat u in de buurt komt Scotstarvit Tower, een prachtige 16e-eeuwse toren op slechts 1,6 km afstand.

Openingstijden: donderdag-maandag, 13.00 uur (apr-okt)

Entree: Volwassenen, £ 10,50; Gezinnen, £ 24,50

Adres: Hill of Tarvit, Fife

Officiële site: www.nts.org.uk/Property/Hill-of-Tarvit-Mansionhouse-and-Garden/

10 The Quaint Wee Village van Crail

The Quaint Wee Village van Crail
The Quaint Wee Village van Crail

Er wordt gezegd dat de duivel in een vlaag van woede een stukje van de Isle of May bij de kerk in Crail, maar gelukkig gemist. Welke andere verklaring zou er kunnen zijn voor de enorme steen op het kerkhof? Pittoreske Crail is misschien wel het middelpunt van vele legendes, maar er heerst altijd een aangename sfeer in het dorp, vooral wanneer de vissersboten hun vangsten van garnalen en kreeften aanvoeren en de vissers ze voorbereiden op de kade. De witgekalkte huizen met hun trapgevel en rode dakpannen zijn favoriete onderwerpen voor schilders en fotografen. Crail Museum en Heritage Centre gehuisvest in een 18e eeuws huisje documenteert het volledige verhaal van het verleden van Crail.

Openingstijden: alleen in het weekend (mei); Dagelijks, 11:00 - 16:00 (juni-sept)

Vrije toegang

Adres: 62/64 Marketgate, Crail

Officiële site: www.crailmuseum.org.uk

Waar te verblijven in St. Andrews voor sightseeing

Wij bevelen deze prachtige resorts en gezellige hotels in de buurt van de beroemde golfbanen van St. Andrews aan:

  • Old Course Hotel, Golf Resort & Spa: 5-sterren luxe resort, uitzicht op golfbaan, meerdere restaurants, spa-tuin op het dak, binnenzwembad.

  • Albany Hotel: driesterrenhotel, centrale locatie, traditionele kamerinrichting, mooie lounge, smakelijk ontbijt.
  • Ardgowan Hotel: mid-range prijzen, Georgische herenhuizen, geweldige locatie, comfortabele kamers, gratis warm ontbijt.
  • Premier Inn St. Andrews Hotel: budgetvriendelijk hotel, moderne inrichting, comfortabel bed, gratis parkeren.
  • Aanbevolen: