Logo yachtinglog.com

12 top-rated nationale en staatsparken in Minnesota

Inhoudsopgave:

12 top-rated nationale en staatsparken in Minnesota
12 top-rated nationale en staatsparken in Minnesota

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 top-rated nationale en staatsparken in Minnesota

Video: 12 top-rated nationale en staatsparken in Minnesota
Video: UNEXPLAINED DISAPPEARANCES Of Park Rangers! 2023, September
Anonim

8 november 2017

De 67 verschillende staatsparken en een nationaal park van Minnesota omvatten functies zoals meren en tallgrass-prairies. Ze weerspiegelen het brede scala aan landschappen in de staat. Of je nu komt uit Rochester, de Twin Cities, of in de buurt van Duluth en de North Shore, je kunt genieten van ervaringen zoals het beklimmen van een brandtoren, wandelen naar een waterval of een kudde buffels tegenkomen. Het hele jaar door en met elk seizoen bieden de aangewezen natuurgebieden van Minnesota unieke mogelijkheden om te verkennen, evenals verschillende perspectieven van de mensen die voor ons kwamen. In Voyageurs National Park kun je het leven van een pelshandelaar ervaren terwijl je je een weg baant over het water, en in het Soudan Underground Mine State Park kun je ervaren hoe het leven onder de grond is. Met zoveel te ontdekken verhalen en natuurlijke attracties om te bewonderen in de nationale parken en parken van Minnesota, is het een goed idee om een tent te plaatsen en een tijdje te blijven.

1 Voyageurs National Park

Voyageurs National Park
Voyageurs National Park

Vernoemd naar de Frans-Canadese bonthandelaren die ooit het gebied bezochten, bestaat Voyageurs National Park uit ruig terrein dat meestal wordt bepaald door water. Een groot deel van het park is ontstaan door de samenvloeiing van vier grote meren aan de Canadese / Amerikaanse grens. Je kunt de bezoekerscentra voor Voyageurs per auto bereiken, maar de Schiereiland Kabetogama en het hart van het park is alleen bereikbaar per boot, vliegtuig of in de winter over het bevroren water. Veel bezoekers kiezen voor de stad International Falls om hun startpunt te zijn, en als ze eenmaal een rit hebben gemaakt in de diepte van dit unieke nationale park, gaat het avontuur de hele dag en nacht door.

Afgezet tegen de achtergrond van a zuidelijk boreale bosPopulaire activiteiten bij Voyageurs zijn kanoën en vissen op de vele waterwegen, historische locaties zoals de Ellsworth Rock Gardensen het verkennen van de vele paden en ecosystemen in het park. Om het meeste uit de moeilijk bereikbare locatie van het park te halen, is het aan te raden een paar nachten door te brengen in een van de 270 campings beschikbaar, die variëren van waterscooters die alleen toegankelijk zijn voor wandelen. Met een paar extra dagen om de vele kusten, inhammen en kleinere meren van Voyageurs te verkennen, zul je ook je kansen om een van de meest briljante sterrenhemels die je ooit zult zien te vangen, waaronder het volledige spectrum van de Noorderlicht.

Officiële site: https://www.nps.gov/voya/index.htm

  • Lees verder:
  • Voyageurs National Park verkennen

2 Whitewater State Park

De uitnodigende wateren van de Whitewater-rivier vormen het Whitewater State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane
De uitnodigende wateren van de Whitewater-rivier vormen het Whitewater State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane

27.000 hectare groot Whitewater State Park ligt aan de oevers van de Whitewater River in het zuiden van Minnesota en biedt veel avontuurlijke buitenactiviteiten op slechts 40 km ten oosten van Rochester. Populaire dingen om hier te doen zijn het casten van een regel Forel Run Creek, zwemmen vanaf de zandstranden van de Whitewater-rivier, of de vele verkennen kalksteen bluf wandelpaden verspreid in het park gevonden. Je zult niet zoveel muggen vinden in Whitewater als sommige van de meer noordelijke staatsparken, en dit is een van de redenen waarom het een populaire plek is om te bezoeken. Een andere reden is het prachtige landschap, inclusief de prominente Chimney Rock dat enthousiaste wandelaars kunnen schalen voor een vogelvlucht van het rijke landschap.

Adres: 19041 MN-74, Altura, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/whitewater/index.html

3 Great River Bluffs State Park

Great River Bluffs State Park
Great River Bluffs State Park

Great River Bluffs State Park, met uitzicht op de brede oevers van de Mississippi, is bijna elk jaargetijde schilderachtig, maar in de herfst komen de vele kleuren van de herfstkleuren tot een verbluffend beeld door de vallei van de rivier. Het park biedt meer dan zes mijl paden om te verkennen, en misschien zijn de beste uitzichten afkomstig van de King's Bluff Nature Trail, die ook een zelfgeleide tour omvat die enig inzicht geeft in de omliggende weiden en boslandschappen. Wandelaars met een verrekijker die neerstrijken op de steile rotswanden en steile rotswanden die het park bepalen, hebben een goede kans om een glimp op te vangen van de actieve vogelleven die het gebied deelt, inclusief red-tailed haviken en 100 andere soorten vogels.

Adres: 43605 Kipp Dr, Winona, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/great_river_bluffs/index.html

4 Jay Cooke State Park

De St. Louis-rivier in Jay Cooke State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane
De St. Louis-rivier in Jay Cooke State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane

Vanaf het parkeerterrein krijgen bezoekers van het Jay Cooke State Park een prachtig uitzicht op een van de meest dramatische kenmerken van het park, de St. Louis River. Het dient als een zijrivier voor Lake Superior, dat slechts 20 mijl naar het noorden ligt, en de St. Louis-rivier onthult het gesteente en definieert veel van de ruige omgeving die te vinden is in Jay Cooke State Park. Het is mooi om te zien hoe de kolkende wateren van de rivier de St. Louis hun stempel op het landschap drukken en met meer dan 50 mijl aan wandelpaden overal in het park vind je vele winkels om Jay Cooke achter de parkeerplaats te verkennen. Leidt naar backcountry campings en meer uitzicht op de rivier de St. Louis, en verbinden met de North Country National Scenic Trail, de wandelpaden hier zijn enkele van de beste in Minnesota.

Adres: 780 Minnesota 210, Carlton, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/jay_cooke/index.html

5 Editor's Choice Split Rock Lighthouse State Park

Split Rock Lighthouse State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane
Split Rock Lighthouse State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane

De North Shore of Lake Superior is een van de meest pittoreske bestemmingen in Minnesota, en de schoonheid van het open water van deze omgeving wordt alleen versterkt als je het Split Rock Lighthouse State Park bezoekt. Vernoemd naar zijn hoofdkenmerk, laat Split Rock trots zijn historische vuurtoren bovenop een rotsachtige klif waar alle bezoekers van kunnen genieten. De kiezelstrand kustlijn is een geweldige plek om de vuurtoren te bewonderen, en dankzij de aangrenzende History Center, je kunt zelfs de historische structuur van binnenuit verkennen. Naast het bewonderen van de vuurtoren, kunnen bezoekers ook genieten van wandelen op de Superieur wandelpad, dat backpackers en wandelaars de mogelijkheid biedt om de hele North Shore te voet te verkennen. Als u op zoek bent om de nacht door te brengen, bieden een paar van de bezienswaardigheden in de winkel uitzicht op de vuurtoren in de verte, waardoor het een zeer schilderachtige plek is om uw hoofd te laten rusten.

Adres: 3755 Split Rock Lighthouse Road, Two Harbors, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/split_rock_lighthouse/index.html

6 Tettegouche State Park

Tettegouche State Park
Tettegouche State Park

Bijna elke richting die je afslaat in Tettegouche State Park, zul je een afbeelding tegenkomen die een ansichtkaart waardig is. Dat is omdat deze natuurlijke omgeving van North Shore alles belichaamt wat de Superior-kustlijn te bieden heeft. Met kiezelstranden, uitstekende kliffen, en meer dan 20 mijl aan wandelpaden om te verkennen, heeft Tettegouche State Park ook speciale secties voor rotsklimmen, een zeldzame attractie in het Minnesota State Park-systeem. Een populaire excursie bij Tettegouche omvat wandelen naar de plek waar de dooprivier in Lake Superior valt en de indrukwekkende 60 voet creëert High Falls. Met voldoende aangewezen plaatsen om een tent te leggen bij Tettegouche, kunt u zoveel dagen nemen als u wilt, alles verkennen wat er te zien is en als u wat meer luxe wilt, Tettegouche Camp Cabins bieden rustieke accommodatie die aan alle kampeerders in uw feest zal voldoen.

Adres: 5702 MN-61, Silver Bay, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/tettegouche/index.html

7 Grand Portage State Park

Grand Portage State Park
Grand Portage State Park

Het Grand Portage State Park, de thuisbasis van de hoogste waterval in de staat Minnesota, bevindt zich aan de grens tussen de VS en Canada en is het enige Minnesota State Park dat niet in handen is van de staat zelf. In plaats daarvan is het gebruik van deze natuurlijke ruimte door samenwerkingsinspanningen en een huurovereenkomst tussen de Grand Portage Band van Chippewa Indians en het Department of Natural Resources. Grand Portage State Park is aangewezen als alleen voor de dagen tijdens je bezoek is het bijna nodig om de promenade van 800 km te nemen die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en die leidt naar het uitkijkplatform voor het prachtige 120-voet High Falls gemaakt door de Pigeon River. Als u wat extra tijd aan uw handen hebt, hoe meer afstand Middle Falls is een vijf-mijl heen en terug en biedt meer prachtige watervallen te bekijken, plus een glimp op de glinsterende wateren van het nabijgelegen Lake Superior.

Adres: 9393 MN-61, Grand Portage, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/grand_portage/index.html

8 Verbod op State Park

De Kettle River baant zich een weg door Banning State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane
De Kettle River baant zich een weg door Banning State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane

Banning State Park was ooit de thuisbasis van een bloeiende 19e-eeuwse zandsteengroeve en is nu een fascinerende historische ruimte die educatieve mogelijkheden biedt naast een adembenemend landschap. Gelegen op ongeveer een uur ten zuiden van Duluth, langs de door de staat aangewezen Wild en schilderachtig Kettle River, Banning State Park laat bezoekers peddelen in de stroomversnellingen, rotsklimmen op de zandstenen kliffen en wandelen over de uitgestrekte paden in een dagbezoek. Populaire wandelroutes beginnen met de Quarry Loop Trail, dat wandelaars meeneemt langs interpretatieve tekens en zandsteengroeve ruïnes grenzend aan de ruige oevers van de Kettle River. Vanaf hier is een aanbevolen attractie Wolf Creek Falls, dat de perfecte plek biedt voor een lunch of een foto, of gewoon een plek om te genieten van de natuurlijke schoonheid van een bewegend landschap.

Adres: 61101 Banning Park Road, Sandstone, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/banning/index.html

9 Itasca State Park

Een boot dok basking in de schemering op Itasca State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane
Een boot dok basking in de schemering op Itasca State Park | Foto auteursrecht: Brad Lane

De thuisbasis van de bovenloop van de rivier de Mississippi, Itasca State Park biedt vele afzetmogelijkheden voor avontuur en een waardevolle glimp van waarom Minnesota bekend staat als het land van 10.000 meren. Als oudste staatspark van Minnesota heeft Itasca al meer dan een eeuw staatsburgers en bezoekers aan een adembenemend landschap blootgesteld, maar de omgeving van dit park evolueert al veel langer. Het park omvat oude groeibossen, ongerepte meren en enkele van de beste campings in Minnesota. Bezoekers van Itasca kunnen naar de top van een draaiende brandtoren klimmen, een schilderachtige wildernis rijden of verblijven in de historische Douglas Lodge. Over 49 mijl van paden door Itasca heen lopen, wandelaars blootstellen aan verschillende omgevingen, en de Jacob V. Brower Visitors Center biedt educatieve en culturele kansen.

Adres: 36750 Main Park Drive, Park Rapids, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/itasca/index.html

10 Minneopa State Park

Minneopa State Park
Minneopa State Park

In het zuidelijke deel van de staat, kan Minneopa State Park een van de kleinere staatsparken van Minnesota zijn, maar met een waterval met twee niveaus en een de Amerikaanse bizonkudde opnieuw geïntroduceerd, het is de moeite waard om een middagje te verkennen. Minneopa State Park heeft een aantal van de meest unieke natuurlijke bezienswaardigheden in heel Minnesota. De route van een halve mijl die naar de Minneopa-watervallen leidt, is gelijkmatig ingedeeld en gemakkelijk toegankelijk, zodat elk gezinslid kan genieten van het uitzicht op deze prachtige dubbele waterval. Na het uitchecken van de watervallen, kunt u niet vertrekken zonder een snelle reis te maken Bison Drive, waar u de bewoner bizons kudde ziet die meer dan 300 hectare van het park doorkruist. Het is belangrijk om in de auto te blijven langs Bison Drive en als je geluk hebt, kun je een glimp opvangen van deze grote dieren naast de waterval Minneopa.

Adres: 54497 Gadwall Rd, Mankato, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/minneopa/index.html

11 Blue Mounds State Park

Blue Mounds State Park
Blue Mounds State Park

Blue Mounds State Park herbergt een van de grootste prairieherfst in Minnesota. Maar wat echt uitsteekt, zijn de rotsuitstulpingen van Sioux-kwartsiet die de ruimte accentueren. Deze prachtige rotsformaties zijn roze van kleur, maar toen kolonisten voor het eerst het gebied tegenkwamen, dachten ze dat ze vanaf de verte blauw zagen, waardoor dit staatspark een naam kreeg die nog steeds meer dan 150 jaar later blijft hangen. Tegenwoordig is Blue Mounds State Park populair bij wandelaars die de 15 mijl van paden, bergbeklimmers die de verschillende kwartsietkliffen beklimmen, en een kleine kudde Amerikaanse bizons die hier opnieuw zijn geïntroduceerd. Kamperen is mogelijk bij Blue Mounds en de combinatie van tallgrass prairie en kwartsietkliffen optellen tot veel avontuur.

Adres: 1410 161st St, Luverne, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/blue_mounds/index.html

12 Soudan Underground Mine State Park

Soudan Underground Mine State Park Roy Luck / gemodificeerde foto
Soudan Underground Mine State Park Roy Luck / gemodificeerde foto

Gelegen in wat eens de eerste ijzermijn van Minnesota was, gaat het ondergrondse Mine State Park van Soudan diep in de geschiedenis van Noord-Minnesota, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen in een wereld die zich een halve mijl onder hun voeten bevindt. De grootste trekpleister van de ondergrondse mijn van Soudan is de mijn tours, die dagelijks worden aangeboden van Memorial Day tot september en inclusief begeleide verkenning van het diepste deel van de mijn die werd gecreëerd in 1962. Voor degenen die een beetje ongemakkelijk zijn met krappe ruimtes, zelf-geleide oppervlakte-audiotours zijn ook beschikbaar. Omringd door oud bos en met de recente toevoeging van Lake Vermillion, Soudan Underground Mine State Park biedt ook veel recreatie boven de grond. Enkele van de populaire activiteiten om buiten de mijn te doen zijn wandelen naar het unieke vorming van gestreept ijzer, het voltooien van een uitdagende multi-stage geocache, en genieten van het water en de kustlijn van Lake Vermillion.

Adres: 1302 McKinley Park Rd, Soudan, Minnesota

Officiële site: https://www.dnr.state.mn.us/state_parks/lake_vermilion_soudan/index.html

Meer Outdoor-ervaringen in Minnesota

Om je avontuur in Minnesota uit te breiden, zul je allerlei geweldige wandelroutes door de staat vinden, evenals mountainbikeroutes om je een beetje sneller te laten bewegen. Met alle buitenactiviteiten beschikbaar, wilt u misschien een plek vinden om een tent te plaatsen. Zie ons Best Campgrounds in Minnesota-artikel voor details. Voor meer leuke dingen om te doen in het Land van 10.000 meren, zal ons verslag over de topattracties in Minnesota u in de juiste richting wijzen.

Aanbevolen: