Logo yachtinglog.com

10 Hoogwaardige toeristische attracties in Moncton

Inhoudsopgave:

10 Hoogwaardige toeristische attracties in Moncton
10 Hoogwaardige toeristische attracties in Moncton

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoogwaardige toeristische attracties in Moncton

Video: 10 Hoogwaardige toeristische attracties in Moncton
Video: ТОП 50 • Самые красивые страны мира. 8K ULTRA HD - Советы путешественникам и туристические места 2023, Oktober
Anonim

Moncton, een van de grootste steden in New Brunswick, ligt aan het einde van de smalle monding van de Petitcodiac River. Het is een van de tips van de Bay of Fundy, en het omliggende gebied is beroemd vanwege het feit dat het de hoogste getijden ter wereld kent. Moncton heeft een sterke culturele scène met veel visuele en podiumkunsten, evenals galeries en lekker eten.

De stad Acadia is een belangrijk knooppunt van weg- en spoorverbindingen in Oost-Canada en heeft een Franstalige universiteit. De Fransen vestigden zich in 1638 in het noordelijke deel van de Baai van Fundy, maar de Engelsen verwoesten hun nederzetting een paar jaar later. Duitse kolonisten kwamen hier via Pennsylvania aan in de tweede helft van de 18e eeuw.

Zie ook: waar te verblijven in Moncton

1 Bay of Fundy Tidal Flow

Bay of Fundy Tidal Flow
Bay of Fundy Tidal Flow

Twee keer per dag trekt het vloedje door de Bay of Fundy om enkele van de hoogste getijden in de wereld te creëren. Water stroomt als een metershoge golf het mondstuk van de Petitcodiac binnen, zwelt zijn stroompje in een breed meer en bedekt nabijgelegen wadden en kwelders. In Moncton wordt de modderige rivierbedding binnen een uur een 7,5 meter diepe rivier. Tidal Bore Park in het centrum van de stad is de beste plek om het natuurlijke fenomeen te vangen, met een klok die aangeeft wanneer je de volgende boring kunt verwachten.

Adres: Main Street, tussen King Street en Steadman Street

2 Magnetic Hill

Magnetic Hill Benson Kua / gemodificeerde foto
Magnetic Hill Benson Kua / gemodificeerde foto

Magnetic Hill, ten noordwesten van Moncton, is een van Canada's meest bezochte natuurwonderen. Het dankt zijn fascinatie aan het feit dat een bestuurder een auto in neutraal kan zetten, de rem kan lossen en het gevoel heeft dat de auto bergopwaarts wordt getrokken alsof het een spookachtige hand is. Omdat de heuvel zo'n sightseeing-klassieker is, zijn er in de omgeving ook andere toeristische attracties ontstaan.

De Magnetic Hill Wharf Village is een toeristisch gebied met winkels en restaurants die zijn ontworpen als een oud maritiem vissersdorpje. Het nabijgelegen Magnetic Hill Zoo is de thuisbasis van meer dan 500 dieren die ongeveer 80 soorten van over de hele wereld vertegenwoordigen.

Officiële site: https://www.magnetichill.com

3 Hopewell Cape

Hopewell Cape
Hopewell Cape

De Bay of Fundy getijden overstromen de moerassen rond Moncton, maar in Hopewell Cape hebben ze ongebruikelijke zeestapels gesneden. De Hopewell Rocks, ook bekend bij de Bloempotrotsenzijn getijdenbeeldige pilaren. Bij laag water kun je over de oceaanbodem lopen en omhoog kijken naar de aarden kliffen. Bij hoog water dekt het water alles behalve de planten die er bovenop groeien.

Ook in Hopewell Cape is er de lokale gerichtheid Albert County Museum. De erfgoedgebouwen en artefacten in het museum herinneren aan de pioniers-, scheepsbouw- en houtkapgeschiedenis uit het gebied.

Adres: 131 Discovery Road, Hopewell Cape

Officiële site: https://www.thehopewellrocks.ca/

4 Cape Enrage

Cape Enrage
Cape Enrage

Cape Enrage is de locatie van een vuurtoren uit 1838 die nog steeds in bedrijf is, evenals een activiteitencentrum in de buitenlucht met zip-lining, rotsklimmen, abseilen en kajakken. Het centrum begon met zes studenten en hun leraar in 1993.

Voor degenen die geen adrenaline-pompende activiteit zoeken, is het prachtige uitzicht op de torenhoge kliffen en het lichtstation bij Cape Enrage de moeite waard.

Adres: 650 Cape Enrage Road, Waterside

Officiële site: https://www.capeenrage.ca/

5 Parlee Beach Provincial Park

Parlee Beach Provincial Park Jamie McCaffrey / gemodificeerde foto
Parlee Beach Provincial Park Jamie McCaffrey / gemodificeerde foto

Het provinciale park Parlee Beach van Shediac wordt verondersteld het mooiste zandstrand te hebben aan de Atlantische kust van Canada, en in de zomer kan het relatief ondiepe water hier zo warm worden als 20 ° C (68 ° F). Het park heeft campings, picknickplaatsen en kleedruimtes. nabijgelegen Shediac is een stad in Acadia die er trots op is de kreeftenhoofdstad van de wereld te zijn. De stad heeft talloze winkels en galeries, evenals veel restaurants waar visgerechten de specialiteit zijn.

Adres: 45 Parlee Beach Road, Pointe-du-Chêne

6 Kouchibouguac National Park

Nationaal park Kouchibouguac Franois Lambert / gemodificeerde foto
Nationaal park Kouchibouguac Franois Lambert / gemodificeerde foto

Kouchibouguac National Park ligt aan de Golf van St. Lawrence en biedt een verscheidenheid aan ecosystemen. Kustvegetatie (inclusief ongeveer 25 soorten orchideeën), kwelder, hoge duinen, lange zandbanken en getijdenlagunes strekken zich uit over bijna 30 kilometer langs de kustlijn. Fiets- en wandelpaden bieden gemakkelijke manieren om het park te verkennen, en het is een paradijs voor vogelliefhebbers, met duizenden eenden, ganzen en andere wilde vogels. Zeehonden houden ervan om op de zandbanken offshore te zonnen. Verder landinwaarts, bos en rivier leefgebied ondersteunt zwarte beer, bever, eland, hert, vos en coyote.

Het park heeft kampeerterreinen en picknickplaatsen. Fiets- en kanoverhuur zijn in de zomer beschikbaar, met ski's en sneeuwschoenen in de winter.

Adres: 186 Route 117, Kouchibouguac National Park

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/nb/kouchibouguac/index.aspx

7 Université de Moncton

Université de Moncton werd in 1963 gesticht met Frans als hoofdtaal. De universiteit biedt de Acadische gemeenschap een eigen academische instelling. Er is een zeer interessante verzameling van moderne Acadian-kunstwerken ondergebracht Galerie d'art Louise-et-Reuben-Cohen. Andere tentoonstellingen in de galerij omvatten stukken van nationale en internationale kunstenaars.

Adres: 405 Université Avenue, Moncton

8 Sackville

Sackville
Sackville

Sackville ligt op vijf minuten van de grens van Nova Scotia, op de Tantramar-moerassen. Het moerasgebied biedt een prachtig leefgebied voor vogels en is daarom een goede plek voor vogelspotten. Bezoekers willen misschien uitchecken Sackville watervogelpark.

De stad heeft verschillende musea, galerijen en theaters. Campbell Carriage Factory Museum, oorspronkelijk een leerlooierij, werd in het midden van de 19e eeuw omgebouwd tot een koetsfabriek. Het museum herbergt meer dan 6.000 artefacten met betrekking tot paarden getrokken voertuigen, landbouwmachines en kisten. Sackville's Boultenhouse Heritage Centre heeft exposities die het scheepsbouwtijdperk en vroege vestigingsjaren onder de aandacht brengen. En gelegen op de campus van Mount Allison University, Owens Art Gallery heeft een permanente verzameling van meer dan 3000 werken verzameld.

Adres: Route 106, Sackville

9 Fort Beauséjour National Historic Site

Fort Beauséjour National Historic Site Chris M Morris / gemodificeerde foto
Fort Beauséjour National Historic Site Chris M Morris / gemodificeerde foto

Fort Beauséjour is een nationale historische site ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van Moncton, nabij de grens tussen Nova Scotia en New Brunswick. Van de grondwerken, die het enige zijn dat over is van het fort, is er een mooi uitzicht over het Cumberland Basin en de baai van Chignecto. Frans vestigde zich hier in de tweede helft van de 17e eeuw en noemde het land 'Beau Bassin'.

Het gebied werd door de Vrede van Utrecht in 1713 aan de Schotten en het Engels doorgegeven, en de grens tussen British Nova Scotia (Nieuw-Schotland) en Frans-Acadia was vergelijkbaar met de provinciale grens vandaag. De Fransen bouwden Fort Beauséjour aan hun zijde en de Britten bouwden Fort Lawrence op het hunne. De Britten veroverden Fort Beauséjour in 1755 en gingen vervolgens over tot het deporteren van Franstalige Acadians.

Adres: 11 Fort Beauséjour Road, Aulac

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/lhn-nhs/nb/beausejour/index.aspx

10 Bouctouche

Bouctouche
Bouctouche

Bouctouche, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Moncton, is een andere traditionele Acadische vissersgemeenschap en de geboorteplaats van K.C. Irving, een industrieel die ooit bekend stond als een van de rijkste mannen ter wereld.

La Dune de Bouctouche is een van de weinige overgebleven zandduinen aan de noordoostkust van Noord-Amerika. Het duin strekt zich uit over de Baai van Bouctouche en biedt een vitale zeehabitat. De Irving Eco Center geeft informatie over de duinen, het gebied van dieren in het wild en het behoud van habitats.

Adres: Route 134, Bouctouche

Waar te verblijven in Moncton voor Sightseeing

Wij raden deze handige hotels in Moncton vlakbij de bezienswaardigheden in de binnenstad aan:

  • Delta Hotels by Marriott Beausejour: prijzen midden in het centrum, centrum van de stad, speelkamer, uitnodigend zwembad en glijbaan.

  • Four Points by Sheraton Moncton: driesterrenhotel, vriendelijk personeel bij de receptie, moderne inrichting, restaurant op het terrein.
  • Hampton Inn & Suites by Hilton Moncton: betaalbare prijzen, goed ingerichte kamers, een binnenzwembad met waterglijbaan, een fitnesscentrum.
  • Midtown Motel & Suites: budget hotel, gunstige locatie, kitchenettes, gratis parkeren.
  • Aanbevolen: