Logo yachtinglog.com

Exploring Nahanni National Park Reserve: een gids voor bezoekers

Inhoudsopgave:

Exploring Nahanni National Park Reserve: een gids voor bezoekers
Exploring Nahanni National Park Reserve: een gids voor bezoekers

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Exploring Nahanni National Park Reserve: een gids voor bezoekers

Video: Exploring Nahanni National Park Reserve: een gids voor bezoekers
Video: Nahanni National Park Reserve - Northwest Territories, Canada 2023, Oktober
Anonim
Nahanni National Park Fil.Al / gewijzigde foto
Nahanni National Park Fil.Al / gewijzigde foto

De South Nahanni-rivier (Naha Dehé) heeft een woest mooie vallei uitgehouwen door het Mackenzie-gebergte, een gebied dat de Canadese autoriteiten bewust onbedorven hebben gehouden als Nahanni National Park Reserve. Labyrintische karstruggen van de South Mackenzie Mountains zijn vol met grotten en kloven, uitgehold door water, terwijl zachtere mineralen werden opgelost uit de kalksteen. Er zijn geen wegen of toeristische accommodaties in het park die in 1978 zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nahanni betekent 'mensen van daar' en wordt verondersteld te verwijzen naar een verdwenen First Nations-gemeenschap. Gouden goudzoekers trokken de Liard-rivier op op weg naar de Klondike, en ze werden ook aangetrokken door deze vallei in de vroege jaren 1900, toen de drie McLeod-broers hier kwamen en het woord rondging dat goudklompjes de grootte van druiven hadden gevonden. Drie jaar later werden de onthoofde lichamen van twee McLeods gevonden in de vallei, vanaf die tijd bekend als Headless Valley. De ader van goud was lang tevergeefs gezocht, en Albert Faille heeft zijn hele leven geprobeerd om meer te weten te komen over de broers, maar wat hen precies overkwam, blijft een raadsel. Andere mensen verdwenen ook (in 1969 maar liefst 44 van hen) en de Zuid-Nahanni werden ergens te worden vermeden.

De meeste bezoekers komen naar Nahanni National Park Reserve voor kano of vlot delen van de rivier. De reizen variëren over het algemeen van één tot drie weken en vereisen een hoge mate van peddelvaardigheden. Bijgevolg boeken de meeste bezoekers hun reizen via commerciële outfitters. Zorg ervoor dat u een gelicentieerd bedrijf vindt.

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/pn-np/nt/nahanni/index.aspx

South Nahanni River

South Nahanni River Mike Beauregard / gemodificeerde foto
South Nahanni River Mike Beauregard / gemodificeerde foto

De Nahanni-rivier stroomt door de Selwyn, Mackenzie en Franklin Mountains voordat ze de Liard River, een zijrivier van de Mackenzie, bij Nahanni Butte tegenkomt. Onderweg passeert de rivier door ontzagwekkende kloven, over prachtige watervallen en door hete minerale bronnen, hun warmte producerende vegetatie die ongebruikelijk is voor deze klimaten.

De 200 kilometer lange tocht over de Nahanni-rivier van Nahanni Butte naar Virginia Falls is een onvergetelijke ervaring van het buitenleven, met een verandering van niveau van 200 meter.

Kanovaren Dit intense stuk is alleen geschikt voor mensen met wildwaterbeleving. (Een vergunning moet worden verkregen van de parkautoriteiten.) Vanaf Nahanni Butte is het eerste stuk ongeveer 80 kilometer stroomopwaarts, waar de rivier zich opdeelt in een aantal "spleten." Er zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen (ongeveer 37 ° C) en uitzonderlijke planten zoals varens, rozen en wilde kersen groeien in de grond die nooit bevriest. De rivier loopt dan tussen de torenhoge muren van de eerste kloof (tot 1.200 meter hoog), loopt door Deadmen Valley en snijdt in een duizelingwekkend hoge, tweede kloof. Bij een derde kloof maakt de rivier een bocht van 90 ° door wat bekend staat als "de poort", bewaakt door de machtige Preekstoelrots. Voorbij de canyons komen de schuimende stromen van Hell's Gate en tenslotte, na de vierde kloof, maakt de rivier een bocht om een plotse, adembenemende confrontatie met de beroemde Virginia Falls te krijgen.

Virginia Falls

Virginia Falls Mike Beauregard / gewijzigde foto
Virginia Falls Mike Beauregard / gewijzigde foto

In een schitterende omgeving, en twee keer zo hoog als Niagara, dompelt Virginia Falls 90 meter diep in een ketel van schuim omgeven door rotsen. Vanaf de Albert Faille-poort die de waterval omzeilt, neemt een weg de kanovaarder mee naar de rand van de cataract, waar een prachtig uitzicht is op dit grote natuurlijke schouwspel.

Aanbevolen: