Logo yachtinglog.com

16 beste plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden

Inhoudsopgave:

16 beste plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden
16 beste plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 16 beste plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden

Video: 16 beste plaatsen om te bezoeken op de Canarische Eilanden
Video: Best CANARY ISLAND for YOU? | TRAVEL GUIDE | Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma and Lanzarote 2023, Oktober
Anonim

Hoewel de Canarische eilanden een deel van Spanje zijn, liggen ze veel dichter bij Afrika dan bij Europa. Fuerteventura ligt op slechts 160 kilometer van de noordwestkust van Marokko, dichtbij genoeg om de stranden van Sahara-zand te laten blazen. Spaans is de lokale taal, maar toeristen kunnen verrast zijn om een duidelijk Canarisch karakter en cultuur te vinden die heel anders is dan het vasteland van Spanje. Met andere woorden, verwacht geen stierengevechten of flamenco. Verwacht veel andere toeristen te vinden, vooral op de eilanden Tenerife en Gran Canaria, van wie de meesten zijn gekomen voor de legendarische stranden. Er is geen verkeerd seizoen om de eilanden te bezoeken, omdat hun plaatsing in de tropische klimaatzone in de subtropische zone hen een bijna ideaal klimaat van eeuwigdurende lente geeft, met gemiddelde temperaturen die slechts 14 graden variëren gedurende het jaar.

De Canarische eilanden zijn al lang populair bij Britse en Noord-Europese zonaanbidders, dus je zult Engels gesproken in de meeste restaurants, hotels en winkels vinden. Je zult ook een verrassende variëteit aan dingen te doen vinden op deze zeven eilanden, van watersporten en wandelpaden tot moderne kunst en charmante koloniale steden. Hoewel elk eiland anders is, hebben ze hun vulkanische oorsprong gemeen, wat heeft geleid tot enkele van hun meest opvallende natuurlijke attracties. De vier grootste eilanden, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria hebben allemaal fascinerende vulkanische kenmerken, waarvan er twee nationale parken zijn. De eilanden hebben drie UNESCO-werelderfgoedlocaties.

1 Nationaal Park Teide, Tenerife

Nationaal Park Teide, Tenerife
Nationaal Park Teide, Tenerife

De derde hoogste vulkaan ter wereld op 3.718 meter hoogte, torent boven het kleine eiland Tenerife, de bekendste van de Canarische eilanden. Teide National Park, a UNESCO werelderfgoed, omvat de volledige berg, en een reis binnen de immense krater is een hoogtepunt van een reis naar de Canarische Eilanden. Binnen de rand van de krater is een caldera - de kratervloer - 19 kilometer in diameter, en een rit over dit kale maanlandschap is als het rijden in het centrum van de aarde. Deze krater is feitelijk wat overblijft van een veel grotere berg die zijn top zo'n drie miljoen jaar geleden heeft opgeblazen en in zichzelf stortte. Op sommige plaatsen verliet het muren die 457 meter boven de kratervloer uitkwamen.

El Portillo bezoekerscentrum is een goede plek om te beginnen, waar een uitstekend klein museum interactieve exposities heeft die laten zien hoe vulkanen zich vormen en de omgeving van de krater verkennen. Buiten leidt een pad door een botanische tuin, waar labels bezoekers helpen om inheemse planten te herkennen en te herkennen die ze in het park zullen zien. Om de krater van bovenaf te zien, en voor brede uitzichten, rijd de Teleférico kabelbaan Teide's kegel, een nieuwere vulkanische piek die zich boven de gigantische krater vormde nadat de oorspronkelijke top van de berg weggleed. Hoewel het uitzicht vanaf de kabelbaan uitstekend is, kan het de ervaring van het oversteken van de kraterbodem niet evenaren om de gevarieerde overblijfselen van de vulkanische actie te zien: lavavelden; jumbles van gekartelde, zwarte lava keien; duinen van lavakiezelstenen; en ontsluitingen van rode, blauwe, gele en zwarte vulkanische steen. Stoppunten bij verschillende functies hebben borden in het Engels die de flora en fauna beschrijven en het landschap uitleggen, en wandelpaden leiden naar de hoogtepunten. Een andere geweldige manier om het park te zien is tijdens een rondleiding. Als je direct bij je hotel opgehaald wilt worden, dan is de Private Tour: Teide National Park, Mt. Teide Hike en Cable Car is een eenvoudige optie.

2 Nationaal park Timanfaya, Lanzarote

Nationaal park Timanfaya, Lanzarote
Nationaal park Timanfaya, Lanzarote

Lanzarote heeft een veel recentere vulkanische geschiedenis dan Tenerife - de cataclysmische uitbarstingen die het grootste deel van het eiland bedekten in gesmolten lava en vulkanische as vonden plaats tussen 1730 en 1736. De zevenjarige reeks van uitbarstingen begroef 11 dorpen en dreef de bevolking van het eiland, dat vroeger de tuin van de Canarische Eilanden was. Nadat de uitbarstingen waren gestopt, keerden de boeren terug en vonden innovatieve manieren om delen van hun met as bedekte land te bewerken. De meest dramatische van de vulkanische landschappen, waaronder een nog actieve vulkaan, worden nu beschermd als het Timanfaya National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Je moet het letterlijk zien om het te geloven: enorme gebieden van onaards terrein bedekt met wervelingen van gestolde lava, gebarsten in spleten door meer gesmolten lava die zich nog steeds onder de oppervlakte beweegt. Om het hele park te zien, ga naar Islote de Hilario, op de top van een vulkanische kegel, waar parkwachters de enorme hitte net onder je voeten demonstreren. Droog penseel dat in een depressie wordt geworpen barst in vlammen los, en water dat in een pijp wordt gegoten, barst uit in een kokende geiser. In een restaurant hier kun je kip eten die je hebt zien grillen over de hitte van de vulkaan hieronder. Er zijn meer vulkanische wonderen in de buurt - een samengevouwen krater die een inhamstrand vormt, waar je halfedelstenen, zeegrotten gevormd door vulkanische buizen en rode duinen van vulkanische as kunt verzamelen.

3 Stranden van Gran Canaria

Duinen van Maspalomas
Duinen van Maspalomas

De zuidkust van Gran Canaria is een vrijwel constante opeenvolging van prachtige gouden zandstranden. Tussen Playa de San Agustin in het westen en Puerto de Mogán in het oosten vinden zonaanbidders niet minder dan zes grote badplaatsen. De grootste is Maspalomas, misschien wel het populairste strand van het eiland, beschilderd met heldere parasols en ondersteund door een promenade en een rij restaurants, cafés, winkels en amusement. Het is een van de levendigste strandtaferelen van het eiland op elk moment van de dag of nacht. Aan de ene kant is een beschermd reservaat van enorme zandduinen die zich in lagen naar de zee uitstrekken.Bergen met windgeruisd zand golfen boven de stranden, waar duinen zo hoog als 12 meter voortdurend worden uitgehouwen en verschoven door zee en wind. Je kunt uren wandelen, verwonderd over hun verlaten schoonheid, maar het is exotischer om op een dromedaris te klimmen voor een slingerend ritje door deze spectaculaire dunescape.

De hoofdstad Las Palmas heeft verschillende uitstekende stranden, waaronder Playa Las Canteras, met een brede zandige kust en zacht water dankzij een natuurlijke golfbreker gevormd door vulkanisch gesteente. Een deel van het strand is een duikgebied. La Playa Jinámar is een klein strand met een donkere zandkust en gematigde golven. Vanwege het heldere, warme water is duiken populair bij deze kust en is een onderwaterpark aangewezen in Arinaga, ten noorden van Playa de San Agustin. Er zijn duikscholen in Maspalomas, Playa Ingles en verschillende andere punten, en je vindt er faciliteiten voor allerlei andere watersporten, waaronder zeilen en windsurfen.

4 Werken van Cesar Manrique, Lanzarote

De kunstenaar Cesar Manrique wordt niet alleen herinnerd aan zijn kunstwerken en architectuur, maar ook aan de inspiratie en toewijding die het karakter van zijn geboorteland Lanzarote hebben gered. Na een succesvolle kunstcarrière in New York en op het continent, keerde hij terug naar Lanzarote in 1968, waar hij een campagne startte om Lanzarote te redden van de ongebreidelde toeristische ontwikkeling die zoveel andere vakantiebestemmingen had verwoest. Hij zette het eiland op een nieuw ecologisch en cultureel duurzaam pad door een reeks attracties te ontwerpen en bouwen die de natuur van het eiland gebruikten en vierden: vulkanische landschappen, onregelmatige lavastromen en stijgende kliffen.

Deze omvatten zijn eigen dramatische huis, Taro de Tahiche, ingebouwd in een reeks onderaardse bubbels veroorzaakt door lavastromen; Jameos del Agua, een auditorium, een zwembad en een restaurant gebouwd in een enorme vulkanische bubbel; Monumento al Campesino, met een monumentale moderne sculptuur en handwerkgalerij; Mirador del Rio, een schilderachtig uitzicht hoog boven de zee aan de noordkust; Jardin de Cactus, een prachtige cactustuin ingebouwd in een voormalige steengroeve. Hij heeft ook een afgedankt fort herbestemd in de Museo Internacional del Arte Contemporáneo in Arrecife, ontwierp het mooie Salinas Hotel in Costa Teguise, tekenen ontworpen voor verschillende andere attracties en enorm gemaakt wind speelgoed - mobiele sculpturen op kruispunten over het hele eiland. Maar bovenal, hij doordrenkte de eilandbewoners met een trots op hun unieke landschap en tradities, en een vastbeslotenheid om de integriteit ervan te beschermen.

5 De stranden van Tenerife

De stranden van Tenerife
De stranden van Tenerife

Net als die van Gran Canaria liggen de legendarische stranden van Tenerife aan de zonnige zuidkust. Een van de meest ontwikkelde, met veel vakantiehuizen, hotels, restaurants en sportopties, zijn de gouden zand van gezinsgericht Playa de Las Vistas en de luxe enclaves in de buurt Playa del Duque, aan de Costa Adeje in het westen. Bij de laatste vindt u winkels, luxe spa's, golf, windsurfen, jetskiën en andere activiteiten. De reeks stranden eindigt met Puerto de Santiago en Los Gigantes, op een spectaculaire locatie onder stijgende kliffen.

Kleinere natuurlijke stranden met donker zand stippen de hele kust ten oosten van Los Cristianos tot aan El Medano. Te winderig voor comfortabel zonnebaden of zwemmen, El Medano is een surfstrand van wereldklasse. Verder naar het westen is het mooie, klein Playa Santiago en Playa de la Arena, beschermd door rotsachtige landtongen en onder een weelderig park. Adeje is een luxe resort met winkels, luxe spa's, golf, windsurfen, jetskiën en andere activiteiten. Misschien is het beste strand voor gezinnen wel Playa de las Teresitas, net buiten de hoofdstad van Santa Cruz. Het zacht glooiende, gouden zand (geïmporteerd uit Noord-Afrika) wordt beschermd door kunstmatige barrièreriffen die het perfect maken voor kinderen en zwemmers, zonder de zware branding van sommige andere stranden.

6 De stranden van Fuerteventura

Image
Image

Playa Esmeralda

Kilometerslange stranden op het eiland Fuerteventura zijn bijna leeg en zelfs de meesten van degenen met goed ontwikkelde toeristische infrastructuur zijn niet vol. De noordoostelijke stranden zijn vaak behoorlijk winderig en de branding op de noordelijke stranden is vrij zwaar - tot grote vreugde van surfers, die hier enkele van de mooiste golven van Europa vinden. Corralejo, een vissershaven aan de noordkust, is een surfcentrum, met verhuur, surfscholen en een sterke surf- en watersportcultuur. Playa el Pozo, met gematigde golven en veilig zwemwater, heeft een aantal kiosken die watersportuitrusting huren, strandstoelen en parasols, en er zijn verschillende andere keuzes langs de bijna 16 kilometer lange zandkust van Corralejo.

Maar het is Playa Sotavento (lijzijde strand) dat Fuerteventura zijn reputatie als een paradijs voor strandliefhebbers heeft verdiend. Het strekt zich uit over de gehele zuidkust van het schiereiland Jandia, aan de zuidpunt van het eiland. Je kunt je paradijs kiezen uit bijna 30 kilometer goudkleurig zand dat door turquoise wateren wordt omspoeld. Hoewel er steden en toeristische enclaves zijn met alle voorzieningen, is het de overvloed aan rustige strandruimte die toeristen aantrekt naar deze legendarische zandstranden.

7 Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van Tenerife is een levendige en aantrekkelijke stad, gekenmerkt door een aantal opmerkelijke architecturale attracties. De belangrijkste hiervan is het prachtige Auditorio de Tenerife, een operahuis en een concertzaal met uitzicht op de zee, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava.Het concertgebouw biedt optredens van wereldklasse, dirigenten en orkesten. Santa Cruz heeft andere culturele hoogtepunten, waaronder de uitstekende collecties van de museum van fijne kunsten, waar je werken van Spaanse, Vlaamse en Canarische schilders kunt vinden. Op het fascinerende Museum van natuur en mens, kunt u meer te weten komen over de inheemse bevolking van Tenerife, vóór de komst van Europese kolonisten, en over de vulkanische geschiedenis van het eiland. Dicht bij het museum, het levendige Mercado de Nuestra Señora de Africa is een goede plek om lokale ambachten te vinden. In Santa Cruz vind je de beste winkels op Tenerife, en ook het beroemdste evenement van de Canarische Eilanden, het jaarlijkse carnaval, gekenmerkt door weelderige parades, shows en extravagante kostuums.

8 Las Palmas de Gran Canaria

Image
Image

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is een zonovergoten badplaats met een interessante historische erfenis van het Spaanse koloniale verleden, daterend uit de 15e eeuw. De stad werd gesticht in 1478, de eerste koloniale voet van Spanje in zijn westwaartse uitbreiding naar de Nieuwe Wereld. De indrukwekkende 16e eeuw Kathedraal van Santa Ana heeft een gotisch interieur, met ongewone palmvormige kolommen en in de zuidvleugel bevindt zich het Diocesane Museum, met een rijke collectie religieuze kunst en goud- en zilverwerk. De interessante archeologische en etnografische collecties op de Museum van de Canarische eilanden onthullen de pre-Spaanse cultuur van het eiland.

De 15e eeuw Casa de Colon was het huis van de eerste gouverneur, waar Columbus bleef op weg naar de Nieuwe Wereld. Exposities in het museum beschrijven zijn verkenningen. Het huis is een mooi voorbeeld van de Canarische architectuur, met delicate houten balkons, mooie patio's en een monumentale deuropening. De Néstor Museum toont het werk van Néstor Martín-Fernández de la Torre, een van de meest beroemde Spaanse symbolistische schilders. Het museum toont zijn schilderijen, met inbegrip van portretten en landschappen, evenals zijn tekeningen, schetsen en knutselen. Het Néstor Museum maakt deel uit van de Pueblo Canario (Canaries Village) gebouwd in een geïdealiseerde "neo-Canarische" stijl. Jardín Botánico Viera y Clavijo, zeven kilometer van Las Palmas, is een spectaculaire botanische tuin vol met inheemse Canarische plantensoorten en ligt in een prachtige vallei.

9 Loro Park, Tenerife

Loro Park, Tenerife
Loro Park, Tenerife

Een van de meest populaire toeristische attracties op de Canarische Eilanden is dit dierenpark net buiten Puerto de la Cruz. Het park combineert hoge normen voor natuurbehoud met goed amusement en heeft een van 's werelds grootste papegaaiencollecties, een groot dolfinarium en een immens aquarium met een onderwatertunnel waar je kunt wandelen terwijl haaien en andere zeedieren boven je zwemmen. Een vleermuizengrot; een gorilla-jungle; een enorme pinguïnhabitat; en verschillende exotische dieren, waaronder tijgers en krokodillen, vullen het grote park.

Adres: Calle San Felipe, Puerto de la Cruz, Tenerife

Officiële site: www.loroparque.com

10 San Cristóbal de la Laguna, Tenerife

San Cristóbal de la Laguna, Tenerife
San Cristóbal de la Laguna, Tenerife

Deze charmante koloniale stad is aangewezen UNESCO werelderfgoed vanwege zijn uitzonderlijke culturele erfgoed. San Cristobal de la Laguna, plaatselijk bekend als La Laguna, is de voormalige hoofdstad van alle Canarische eilanden. De mooie historische stad heeft vele architectonische juweeltjes, zoals de uitgebreide kathedraal, renaissance- en neoklassieke kerken en indrukwekkende herenhuizen gebouwd door rijke families in de 17e en 18e eeuw. De parochiekerk van de stad, de Iglesia de Nuestra La Concepción, werd gebouwd in 1496 en aangepast in de 16e en 18e eeuw. Het heiligdom is eenvoudig versierd en heeft Mudéjar coffering. Een andere belangrijke kerk is de 17e eeuw Iglesia de Santo Domingo de Guzmán, met platertske details op de gevel en een sierlijk vormgegeven Mudejar-plafond. Schilderijen van de kunstenaar Cristóbal Hernández de Quintana op het Canarische eiland decoreren het interieur. Ga voor een historisch overzicht van de regio naar de Museum voor geschiedenis en antropologie, gehuisvest in het mooie Casa de Lecaro, dat dateert uit 1593.

Accommodatie: waar te verblijven op de Canarische eilanden

11 La Orotava, Tenerife

La Orotava, Tenerife
La Orotava, Tenerife

In een prachtige vallei van bananenplantages is dit koloniale stadje aangewezen als een Nationale historisch-artistieke site. De historische wijk is gevuld met gracieuze oude huizen, waarvan vele met fraai bewerkte houten balkons. De meest opvallende van deze architecturale edelstenen is de Casas de los Balcones, gebouwd in de jaren 1630 als een thuis voor een rijke koloniale familie. Tegenwoordig is het een museum en een galerij van traditionele Canarische ambachten en handwerken. Om de binnenbalkons te bewonderen, stapt u binnen in het met planten gevulde terras. De Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, een 16e-eeuwse barokke kerk, heeft twee opmerkelijke klokkentorens.

De fraai aangelegde Hijuela del Botánico is gevuld met meer dan 3.000 kleurrijke tropische bloemen en zeldzame planten, gelegen in gazons met decoratieve zwembaden. Een nog grotere botanische tuin bevindt zich in het nabijgelegen Puerto de la Cruz, dat ooit deel uitmaakte van La Orotava, een haven die bekend staat om zijn visvangst (de boten brengen nog steeds de dagelijkse vangst naar de restaurants mee). Cesar Manrique, de kunstenaar, beeldhouwer en architect van het naburige eiland Lanzarote, ontwierp zijn Jardin-strand tussen vulkanische rotsen.

12 Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes
Cueva de los Verdes

Een van de meest populaire dingen om te doen op Lanzarote is om de zeven kilometer lange vulkanische buis te verkennen die zich uitstrekt van de berg La Coruna tot de zee.Deze buizen werden gevormd toen het oppervlak van een lavastroom werd gekoeld en verhard terwijl de gesmolten rivier van lava er nog steeds onder stroomde. Toen de onderaardse lava in de oceaan werd geleegd, liet hij de holle buis diep onder de grond achter. De twee kilometer binnen in de grot waar je kunt toeren is in de oorspronkelijke staat - de enige dingen die zijn toegevoegd zijn lichten en loopbruggen voor de veiligheid. Je komt de grotten binnen via een jameo - een gat gecreëerd door het instorten van een dunne plek in het dak van de lavabuis. Sommige van de grotere kamers zijn zo hoog als negen tot twaalf meter. De steen van de muren is rood, oranje en zwart, gevormd door verbindingen zoals ijzeroxide en calciumcarbonaat in de steen.

13 Puerto del Carmen, Lanzarote

Puerto del Carmen, Lanzarote Terry Whaleebone / gemodificeerde foto
Puerto del Carmen, Lanzarote Terry Whaleebone / gemodificeerde foto

De grootste toeristische stad op Lanzarote is het levendige Puerto del Carmen, omringd door meer dan zes kilometer zandstranden met kalm water. Het oude vissersdorp is omgetoverd tot een bruisende vakantiebestemming met een brede selectie van hotels en restaurants, maar voor al zijn toeristische voorzieningen is het niet het gevoel verloren van een echte Canarische stad. Degenen die tijdens de eerste twee weken van augustus een bezoek brengen, zullen blij zijn met de Fiesta de la Virgen del Carmen. Dit religieuze festival eert de beschermheilige van het vissersdorp, dat voor de gelegenheid is versierd met kleurrijke gors. Het dorp viert met een traditionele optocht van versierde boten. Een van de boten houdt het standbeeld van de Virgen del Carmen vast, terwijl andere vissersboten volgen in een twilight maritieme parade.

14 Santa Cruz de la Palma

Image
Image

Santa Cruz de la Palma

Deze aangename badplaats heeft de meest ongerepte kust van alle Canarische Eilanden en weerspiegelt nog steeds de bevoorrechte positie die het in de jaren 1500 had ingenomen, toen het een van de slechts drie Spaanse havens was die handel met de Nieuwe Wereld mochten bedrijven. Wandel over de geplaveide Calle O'Daley om de knappe huizen van rijke kooplieden te zien en waardeer de welvaart die deze stad in de 17e en 18e eeuw genoot. De 16e eeuw Iglesia del Salvador heeft een prachtig mudejar-plafond en een geschilderd altaarstuk. Het Ayuntamiento (stadhuis) was ooit het paleis van de kardinaal, gebouwd in 1569, en heeft een prachtig gebeeldhouwd plafond en renaissance-arcade. Elke vijf jaar viert het eiland zijn beschermheilige, de Maagd van Las Nieves, met Quinquenniale feestenvolgens dezelfde tradities die de inwoners sinds 1680 hebben genoten.

15 Parque Nacional de Garajonay, La Gomera

Image
Image

Parque Nacional de Garajonay, La Gomera

La Gomera stijgt zo steil vanaf de Atlantische Oceaan dat het onpraktisch is om een weg langs de kust te bouwen. Bekroonde de bovenste helft van het eiland is 's werelds grootste pre-glaciale bos, beschermd als Garajonay National Park, en een UNESCO werelderfgoed. Zeventig procent van het 9.325 hectare grote park is bedekt met een dicht laurierbos, vergelijkbaar met de bossen die Europa in de tertiaire periode omvatten. Deze prachtige, groene bossen herbergen veel planten en dieren die alleen op dit eiland voorkomen en de beken en bronnen van het eiland worden gevoed door wolken en nevels die op de toppen van het park zweven. Het terrein is steil en paden door de mistige, met mos gedrapte bossen staan open voor adembenemende, zij het vaak duizelingwekkende, uitzichten. De hoofdstad van het eiland San Sebastián was waar Christoffel Columbus zijn schepen uitrustte voordat hij in 1492 de Atlantische Oceaan overstak.

16 Nationaal park Caldera de Taburiente, La Palma

Image
Image

Nationaal park Caldera de Taburiente, La Palma

La Palma staat bekend als het Isla Bonita (Beautiful Island) en is het groenste van de Canarische Eilanden. Aangewezen a UNESCO-biosfeerreservaat, Het landschap van La Palma varieert van ongerepte bossen tot steile kliffen en zwarte zandstranden. Onder de vele beschermde omgevingen is het Caldera de Taburiente National Park, waar vulkanische pieken oplopen tot 2.400 meter, en lavastromen afdalen naar de zee. Voor degenen die op zoek zijn naar een idyllische omgeving, heeft het park beboste gebieden met beekjes en watervallen. Langs de rotsachtige kustlijn liggen pittoreske kleine baaien verborgen tussen steile hellingen.

Tips en rondleidingen: hoe u het maximale uit uw bezoek aan de Canarische Eilanden kunt halen

 • Nationaal park Touring Teide: Je kunt op de top van de hoogste berg van Spanje staan, begeleid door een ervaren gids, tijdens de privétour van een halve dag: Teide National Park, Mt. Teide Hike en kabelbaan. Een privévoertuig met airconditioning brengt u van uw hotel in Tenerife naar de steile kanten van de vulkaan naar Las Cañadas voor een panoramisch uitzicht en aan boord van een kabelbaan naar net onder de top van de Teide. Neem met je gids de 30 minuten durende klim op het lavapad naar de top van de vulkaan.

 • Dolfijnen en walvis spotten: De wateren rond Tenerife staan bekend om hun leven op zee, en je kunt kijken vanaf een luxe jacht als walvissen en dolfijnen in de golven, op een
 • Walvis- en dolfijn kijken naar luxe zeiljacht Small Group Charter. Tijdens de drie uur durende cruise is er tijd voor een stop in een afgelegen baai om te zwemmen of om de gratis snorkeluitrusting te gebruiken om naar meer zeeleven te zoeken.

  Canarische Eilanden kaart
  Canarische Eilanden kaart
  Situatie van de Canarische Eilanden Kaart
  Situatie van de Canarische Eilanden Kaart

  Aanbevolen: