Logo yachtinglog.com

15 topbezochte toeristische attracties in New Brunswick

Inhoudsopgave:

15 topbezochte toeristische attracties in New Brunswick
15 topbezochte toeristische attracties in New Brunswick

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in New Brunswick

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in New Brunswick
Video: MAHONE BAY Travel Guide | 15 Things to do in Mahone Bay, Nova Scotia, Canada 2023, Oktober
Anonim

Met wonderen die 's werelds hoogste getijden meebrengen, enkele van de beste waarnemingen van walvissen overal, en het warmste zoutwaterzwemoorden ten noorden van Virginia, zal New Brunswick toeristen misschien verrassen. De provincie, die grenst aan Québec, Nova Scotia, Prince Edward Island en de Amerikaanse staat Maine, heeft andere attracties die alle interesses, budgetten en reisstijlen zullen aanspreken. Mijl van wandelpaden, campings en opwindende kajakwateren op zee trekken diegenen aan die graag buiten zijn; historische huizen en hele museumdorpen spreken liefhebbers van geschiedenis aan; en de overvloedige natuurlijke wonderen zijn favoriet bij iedereen.

De grootste steden zijn Saint John, Moncton en de provinciale hoofdstad Fredericton. Bossen bedekken een groot deel van het binnenland - meer dan driekwart van de provincie - en de meeste van de topattracties liggen dicht bij de kust. Fredericton ligt dichter bij het centrum, naast de St. John River, die naar het zuidoosten stroomt door prachtige, rijke landbouwgronden om zich te voegen bij de Bay of Fundy in Saint John. Vergeet niet dat de naam van deze stad Saint John is, altijd volledig uitgeschreven; St. John's is de stad in Newfoundland.

1 Bay of Fundy en Fundy National Park

Bay of Fundy en Fundy National Park
Bay of Fundy en Fundy National Park

Veel van de attracties die New Brunswick zo aantrekkelijk maken voor toeristen, houden rechtstreeks verband met de Bay of Fundy en zijn getijden. De hoogste getijden ter wereld, die tot 19 meter diep kunnen zijn, komen twee keer per dag voor in deze trechtervormige baai, en in de loop van de millennia hebben deze stromende wateren een kustlijn getekend die gekenmerkt wordt door dramatische klippen, zeegrottenen fantastisch steenformaties. Terwijl ze elke dag op en neer gaan, creëren de getijden natuurlijke verschijnselen die dat ook zijn Het getij van Moncton droeg en Saint John's beroemd Omkerende Falls. Langs de onregelmatige kust, vuurtorens bekroon de punten en schilderachtig vissersdorpen liggen knus in de baaien. De krachtige getijden brengen ook een enorme hoeveelheid plankton en vissen in de baai, waardoor het de ideale voedingswatervoorraden worden walvissen; maar liefst 12 soorten zijn hier te vinden in de zomer.

Het New Brunswick-bos ontmoet de getijden in Fundy National Park, een stuk ongerepte kustlijn ongeveer halverwege Moncton en Saint John. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van deze wildernis. Wandelpaden leid langs de kust en door de bossen, en in de lente en de herfst komen vogelaars naar migrerende soorten die zich voeden met de wadplaten. Een van de favoriete dingen om te doen in de winter is skiën op de 40 kilometer aan paden van het park die zijn geprepareerd voor langlaufen. Drie van de mooiste watervallen in New Brunswick zijn in de buurt van Alma, een dorp in het park: Dickson Falls; Laverty Falls; en Third Vault Falls, de hoogste op 16 meter. Parkfaciliteiten omvatten campings, zwemmen en een golfbaan.

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/pn-np/nb/fundy

Accommodatie: Waar te verblijven in de buurt van de Bay of Fundy

  • Lees verder:
  • 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de baai van Fundy

2 Hopewell Rocks

Hopewell Rocks
Hopewell Rocks

De Hopewell-rotsen zien er bij eb en vloed heel anders uit. Als het vloed is, verschijnen ze als met bomen omzoomde eilanden, die je kunt bekijken vanaf een reeks platforms die met elkaar zijn verbonden door trappen. Bij eb worden ze gigantische, diep geërodeerde zeestapels die torenen boven een rotsachtig strand, en je kunt de trap afdalen naar de oceaanbodem om ertussen te lopen. Parkwachters zijn hier om vragen te beantwoorden en om er zeker van te zijn dat het strand wordt leeggemaakt voordat het tij naar binnen stormt. Interpretatieve borden en de bezoekerscentrum-displays verklaren de vorming van deze gebeeldhouwde kliffen en pilaren. Bij hoogtij, is de beste manier om deze rotsen te waarderen om kajak onder hen op een geleide kajak excursie met Baymount Outdoor Adventures.

Adres: 131 Discovery Road, Hopewell Cape, New Brunswick

Officiële site: https://www.thehopewellrocks.ca/

3 De Fundy Trail Parkway

De Fundy Trail Parkway chaf.haddad / gemodificeerde foto
De Fundy Trail Parkway chaf.haddad / gemodificeerde foto

De Fundy Trail Parkway is een schilderachtige rit langs de kust die ten noordoosten van Saint John ligt. Het begint in de buurt St. Martins, ooit een levendige scheepsbouwgemeenschap, en gaat verder langs de kust. Het is een trage route, waar schilderachtige uitkijkplaatsen en picknickplaatsen uitzicht bieden op kliffen aan de kust, geïsoleerde stranden, zeedieren en een Bloempotrots. Een voetgangers- en fietspad van 10 kilometer loopt parallel met de rit en sommige uitkijkpaden hebben paadjes naar afgelegen met kasseien bezaaide baaien. Het interpretatieve centrum op Grote zalmrivier heeft een interessante video en weergaven die de achtergrond van de voormalige houtkapgemeenschap hier invullen en oude houtbewerkingsmachines worden getoond in de Heritage-zagerij. Kinderen zullen de nabijgelegen 84 meter (275 voet) leuk vinden ophanging voetgangersbrug over Big Salmon River. Een weg kruist ook de rivier, om de steile landtong te beklimmen en verder te gaan langs de klippen en naar een lang strand. Parkeerplaatsen aan de uitkijkposten worden in het weekend geserveerd door een shuttle die wandelaars terugbrengt naar hun auto's.

De Fundy Trail Parkway is toegankelijk vanuit het dorp St. Martins, waar twee overdekte bruggen te vinden zijn, zeegrotten toegankelijk bij eb, ambachtswinkeltjes en een outfitter voor kajaktochten door de grotten en de Fundy-kust. St Martins en de snelweg zijn gemakkelijk een dagtrip vanuit Saint John.

Adres: 229 Main St, St. Martins

Officiële site: https://www.fundytrailparkway.com/

4 Walvis spotten vanaf St. Andrews-by-the-Sea

Whale Watching vanaf St. Andrews-by-the-Sea | Foto auteursrecht: Stillman D. Rogers Photography
Whale Watching vanaf St. Andrews-by-the-Sea | Foto auteursrecht: Stillman D. Rogers Photography

De Bay of Fundy trekt maar liefst 12 soorten walvissen en andere zeedieren aan, die hier in de zomer samenkomen om hun jongen te hebben en zich te voeden met de overvloedige krill en vis die door de Fundy eb en vloed worden binnengebracht. Minke en Finback Wales komen aan in de lente, samen met de bruinvissen, gevolgd door bultruggen en witzijdige dolfijnen in juni. Tegen de zomer zijn er meer specia's teruggekeerd, waaronder de zeldzame North Atlantic Right Whale. Het seizoen loopt dus van juni tot oktober, met de hoogste concentratie in augustus. De kansen om niet alleen een walvis te zien, maar ook talloze walvissen en andere dieren in het wild zijn hier erg hoog, en op weg naar het beste waarnemende water zul je genieten van varen langs vuurtorens en eilanden waar zeevogels nestelen.

Drie verschillende bedrijven in St Andrews - Island Quest Marine Whale and Wildlife Cruises, Fundy Tide Runners en Jolly Breeze Tall Ship - bieden een verscheidenheid aan walvis-kijkervaringen die variëren van zodiacs tot een volledig opgetuigd zeilschip. Jolly Breeze is, met kostuums en activiteiten aan boord, vooral populair bij jongere kinderen. Ze bevinden zich allemaal rondom het hoofddok bij Water Street.

Er zijn nog veel meer dingen te doen in deze mooie stad: een replica van een blokhuis uit de oorlog van 1812, de Huntsman Marine Science Center, Kingsbrae Garden en straten van mooie historische huizen, waarvan sommige tijdens de Amerikaanse Revolutie door de baai van Maine zijn gedirigeerd door Loyalists. Ministers Island Historic Site alleen bij eb bereikbaar via een verhoogde weg, is een zomerverblijf met 50 kamers dat eens toebehoorde aan de visionaire spoorwegbouwer Sir William Van Horne, die ook het historische St Andrews-hotel bouwde, De Algonquin.

5 Roosevelt Campobello International Park

Roosevelt Campobello International Park New Brunswick Toerisme / geposte foto
Roosevelt Campobello International Park New Brunswick Toerisme / geposte foto

Campobello Island is half juni tot en met september toegankelijk via veerboten van het vasteland van New Brunswick naar Deer Island en naar Campobello, en per brug het hele jaar door vanuit Lubec, Maine. Hoewel het deel uitmaakt van Canada, heeft het sterke grensoverschrijdende verbindingen, waaronder het historische zomerterras Roosevelt, het centrale punt van het Roosevelt Campobello International Park. De hoofdstructuur van de accommodatie is een cottage met 34 kamers, waar de Roosevelts tussen 1905 en 1921 met hun kinderen doorbrachten. Franklin en zijn ouders hadden al sinds zijn kindertijd op Campobello gezeten. Veel van de meubels zijn origineel voor de familie en goed geïnformeerde gidsen bieden informatie over de kamers en de Roosevelts tijdens hun verblijf hier. Bezoekers merken vaak op de kamers van de bedienden, die worden gemengd met die van de familie op de tweede verdieping, en zijn zo groot en goed ingericht. Ook al waren ze allebei opgegroeid in aristocratische families, dit was iets waar zowel Eleanor als Franklin sterk aan hechtten.

Samen met de Roosevelt Cottage zijn er verschillende andere zomerhuizen op het uitgestrekte terrein met uitzicht op de baai. In een van deze kunnen bezoekers deelnemen aan de " Thee met Eleanor"programma, genietend van thee en koekjes, terwijl personeelsleden levendige en persoonlijke verhalen vertellen over de voormalige First Lady en haar vele activiteiten en initiatieven." Neem de gids mee naar de wilde bloemen en planten in het park, of maak een geologische wandeling, een self-guided moeras tour, of volg paden door de verschillende ecosystemen. Dichtbij het Roosevelt park, Haring Cove Provinciaal Park heeft kamperen, golfen, wandelpaden en stranden, en op het noordelijke puntje van het eiland is Vuurtoren van East Quoddy.

Adres: 459 Route 774, Welshpool, New Brunswick

Officiële site: https://www.fdr.net/

6 Reversing Falls, Skywalk en Stonehammer Geopark

Reversing Falls, Skywalk en Stonehammer Geopark Leonora Enking / gewijzigde foto
Reversing Falls, Skywalk en Stonehammer Geopark Leonora Enking / gewijzigde foto

De Bay of Fundy heeft zo'n extreem getijverschil dat de zeespiegel bij eb vier meter onder de rivier ligt, maar bij vloed vier meter boven de rivier. Het tij stijgt zo snel en zo krachtig dat het water terug de monding van de St. John rivier in dringt, waardoor het naar achteren stroomt. Terwijl water door de nauwe kloof aan het hoofd van de haven snelt, wordt het over een bergkam geforceerd, waardoor een waterval ontstaat die stroomopwaarts stroomt. Naarmate het tij zich 12 uur later terugtrekt, hervat de rivier haar natuurlijke stroming en drijft ze water over de bergrug om een val in de stroomafwaartse richting te creëren.

De beste uitzichten zijn er Omkeren Falls Bridge, waar de rivier versmalt door een diepe kloof en naar de nieuwe Skywalk Saint John, aan het einde van de brug. Dit observatieplatform op het dak strekt zich meer dan acht meter voorbij de rand van de klif boven de watervallen uit, en glazen vloerpanelen in de roestvrijstalen structuur bieden een duidelijk zicht op de kliffen, watervallen en draaikolken 30 meter lager. Video- en interactieve displays verklaren de watervallen en de geologie van de kliffen die hen omringen.

Een ander gezichtspunt voor de intense waterstroom is in de buurt Fallsview Park, de thuisbasis van de Stonehammer Geopark, het enige geoparkeerde werelderfgoed van UNESCO in Noord-Amerika. Hier zult u ontdekken dat er meer te zien en te doen is in de Reversing Falls dan om de kracht van de getijden op het werk te zien. De wanden van de kloof zijn een goede plek om te zien waar het 1,2 miljard jaar oude Precambriaanse marmer uit Zuid-Amerika met 500 miljoen jaar oude stollingsgesteente van de Afrikaanse plaat botste en getuige was van het werk van gletsjers terwijl ze sneden het pad van de rivier. Deze en andere fenomenen worden verkend in het Stonehammer Geopark, waar je ook een boottocht kunt maken naar de kloof of de zipline boven het stromende water.

Adres: 200 Bridge Road, Saint John, NB E2M 7Y9

Officiële site: https://stonehammergeopark.com/experience/skywalk-saint-john/

7 Fredericton's Garrison District

Fredericton's Garrison District
Fredericton's Garrison District

Een Brits garnizoen was gestationeerd op deze locatie langs de brede St. John River van 1784 tot 1869. Tegenwoordig liggen twee blokken erfgoed en grasvelden tussen Queen Street en de rivier, en worden het centrum van zomerfeesten, wandeltochten en historische reenactments. De Wisseling van de wacht, wanneer bewakers in klederdracht een boorceremonie uitvoeren onder begeleiding van trommels en doedelzakken, vindt er twee of drie keer per dag plaats in juli en augustus. Kinderen kunnen zelf rode uniformen dragen om deel te nemen aan "A Day in a Soldier's Life" -activiteiten, of gezinnen kunnen croquet samen spelen op de grasvelden. Het Garrison District is de locatie voor verschillende festivals, waaronder de internationaal bekende Harvest Jazz & Blues Festival elke september.

Naast het militaire kantoor van het garnizoen, het cellenblok voor gevangenen en de gerestaureerde barakkenkamer, die je kunt bezoeken, zijn er verschillende musea in de wijk. De Fredericton Region Museum richt zich op gebiedsgeschiedenis (zijn beroemdste bewoner is een gigantische kikker), en de School Days Museum toont periode klaslokalen, kleding en artefacten, zoals speelgoed en lunchboxen. De NB Sports Hall of Fame bevat sporthelden en de New Brunswick College of Craft and Design heeft een galerij met de werken van zijn getalenteerde studenten en afgestudeerden. Iets verderop in de hoofdstraat ligt het belangrijkste kunstmuseum van New Brunswick, Beaverbrook Art Gallery, met zijn nieuwe vleugel geopend in 2017. Een hoogtepunt van de nieuwe vleugel is Salvador Dali's monumentale schilderij, Santiago el Grande.

Adres: Queen Street, Fredericton, New Brunswick

8 Kingsbrae Garden

Kingsbrae Garden | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography
Kingsbrae Garden | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography

De beste botanische tuin van New Brunswick heeft een klimaat dat wordt getemperd door de Bay of Fundy om meer dan 50.000 vaste planten te kweken in een reeks thematuinen. De bloemendisplays zijn adembenemend, maar buiten de schoonheid van de tuinen zijn de tuinbouwlessen die het leert over biologische en duurzame praktijken, tuinontwerp en hoe tuinen passen in hun landschappen en ecosystemen. Slenterend door de tuinen, vindt u een windmolen, twee prachtig gedetailleerde historische speelhuizen, een ceder doolhof, pauwen, vijvers, een appelboomgaard, bospaden, een tuin voor de zintuigen, een heidetuin en formele terrassen. Een hele afdeling voor kinderen heeft kleine speelhuizen, een te beklimmen kasteel, konijnen en een aangrenzende stal met alpaca's en geiten. Werken van hedendaagse beeldhouwers worden door de tuinen heen geplaatst en een aparte Sculpture Garden toont tientallen meer in een voor elk ontworpen ontwerp. Een theesalon verspreidt zich naar een terras met uitzicht op de verzorgde gazons.

Adres: 220 King Street, St. Andrews-by-the-Sea, New Brunswick

Officiële site: www.kingsbraegarden.com

9 Boyce Farmers Market

Boyce Farmers Market | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography
Boyce Farmers Market | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography

Elke zaterdagochtend gaat een gestage stroom inwoners van Fredericton naar Boyce Farmers Market, een van de top 10 community-markten in Canada, en het is de moeite waard om van tevoren een reis te plannen om hier bij hen te komen. Verspreid over twee grote markthallen en het omliggende buitengebied zijn meer dan 250 lokale boeren, voedselproducenten en ambachtslieden uit de regio St. John River en over New Brunswick. Terwijl de lokale bevolking met buren praat en groenten, vlees, zuivelproducten en brood van verschillende bakkerijen koopt, vinden toeristen wilde bosbessenjam; hout ambachten; ahornsiroop; handgemaakte zeep; handgebreide sokken en wanten; stijlvolle vilten wollen hoeden; pottenbakkerij; juwelen; en kant-en-klaar voedsel van alle soorten, van lokale kazen en warme pretzels tot samosa's en zinderende gegrilde worstjes. Sta in de rij voor een sit-down ontbijt op de markt of pak een croissant en koffie en ga naar een van de picknicktafels aan de buitenkant. Kijk hier voor tassen met dulse, een traditionele lokale snack met zeewier.

Adres: Brunswick Street, Fredericton, New Brunswick

Officiële site: https://frederictonfarmersmarket.ca/

10 Historisch Saint John

Historisch Saint John | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography
Historisch Saint John | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography

Prominent onder de vroege kolonisten van Saint John waren aanhangers van de Britse Kroon, die arriveerden op twee vloten van schepen uit Massachusetts, families ontsnapt aan de Amerikaanse Revolutie. Deze en volgende Loyalisten hebben het karakter van de stad gevormd, omdat ze veel van het zuiden en het centrum van New Brunswick deden. Misschien nog meer invloedrijk in het vormgeven van het huidige uiterlijk van de uptown commerciële en residentiële wijk van de stad was de Grote Brand van 1877, die volledig verwoestte meer dan 21 hele straten. De gebouwen die uit de as herrezen waren allemaal in de stijl van die periode, waardoor Saint John met rust enkele van de beste Victoriaanse architectuur van Canada.

Prince William Street is aangewezen als National Historic Site of Canada vanwege zijn zeldzame concentratie van onderscheiden gebouwen, ontworpen en ingericht in de stijlen van één periode. Verder op de heuvel zijn hele blokken herenhuizen die doen denken aan Back Bay en Beacon Hill in Boston, niet verwonderlijk, omdat veel van de architecten die kwamen helpen met de wederopbouw uit Boston kwamen. Je kunt deze historische buurten verkennen met downloadbare kaarten en apps die de Loyalist Trail, de Victoriaanse wandeling, en de Prins William Walk.

Een van de weinige gebouwen om aan het vuur te ontsnappen was St. John's Anglican Church, gebouwd in 1825 en een nationale historische site. Een andere gespaard was de Stadsmarkt, Canada's oudste doorlopende boerenmarkt, voltooid in het jaar daarvoor.Het blok-lange gebouw huisvest lokale verkopers, die verse producten, zeevruchten en andere eetwaren, evenals ambachten en kunst tentoonstellen. Fijn handwerk en kunst worden zeer gewaardeerd in Saint John, zoals je zult opmerken uit het aantal galerijen en studio's dat je passeert. Je kunt een kaart hiervan ophalen bij het bezoekerscentrum op Marktplaats, dat is gevuld met terrasjes en bewoond door de kleurrijke, groter dan levensgrote mensen gebeeldhouwd door John Hooper.

  • Lees verder:
  • 11 top-rated toeristische attracties in Saint John, New Brunswick

11 Grand Manan Island

Grand Manan Island
Grand Manan Island

Het eiland Grand Manan is alleen bereikbaar met de veerboot vanuit Blacks Harbour en is een kleine vissersgemeenschap in de buurt van de monding van de Bay of Fundy. Een weg volgt de zee met een lengte van 35 kilometer, met een paar zijstraten die de 10 kilometer naar de steile westelijke oever leiden. Vogelaars komen enkele van de meer dan 240 soorten die hier worden gevonden, waaronder de Atlantische papegaaiduiker, spotten en het eiland is ook een populaire uitvalsbasis voor walvisspotten en om andere waterdieren te spotten, waaronder de Atlantische witte dolfijn, bruinvis en vier soorten zeehonden. Kunstenaars vinden inspiratie in zijn ruige kliffen, vuurtorens en vissersdorpjes en je vindt een aantal studio's en galerijen op het eiland.

Adres: Grand Manan Island

12 Kings Landing

Kings Landing | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography
Kings Landing | Foto auteursrecht: Stillman Rogers Photography

Kings Landing, een unieke combinatie van niet-traditioneel museum en historische dorpservaring, brengt de geschiedenis van het landelijke New Brunswick tot leven voor alle leeftijden. Begin een bezoek met de reeks levendige, interactieve tentoonstellingen die uit de verzameling van meer dan 70.000 voorwerpen putten om bezoekers naar het verleden te lokken. Na verschillende thema's en met veel actieve ervaringen (misschien proberen op periode kleding of een vintage muziekinstrument spelen), de exposities het historische podium voor een periode die begint met de komst van de Loyalists uit de net-forming Verenigde Staten en eindigt met de technologische vooruitgang van het begin van de 20e eeuw. Hier zijn ook gratis workshops waar je 19e-eeuwse vaardigheden en ambachten kunt leren, zoals borduren of touw maken, of misschien je eigen kaarsen maken.

Zodra je de brug oversteekt, stapt u een landelijk dorp binnen van mensen die hun dagelijkse leven leiden. Gekostumeerde tolken kunnen je uitnodigen om mee te doen en te helpen met huishoudelijke en keukentaken of tuinen, en ze hebben altijd tijd om uit te leggen wat ze doen en hoe het zich verhoudt tot hun leven en werk. Slenter door de dorpshuizen en boerderijen en neem een rit met een wagen om de printer, een smid en een werkende zagerij te bezoeken. Amerikaanse bezoekers kunnen verrast zijn om zoveel over hun eigen geschiedenis te leren als over Canada.

Adres: 5804 Route 102, Prince William, New Brunswick

Officiële site: https://kingslanding.nb.ca

13 Village Historique Acadien

Village Historique Acadien New Brunswick Toerisme / geposte foto
Village Historique Acadien New Brunswick Toerisme / geposte foto

Dit museumdorp vertegenwoordigt het leven van een andere groep kolonisten van New Brunswick, de Acadians, die in de jaren 1600 en 1700 vanuit Frankrijk aankwamen. Hun Franstalige afstammelingen wonen in het noordoosten van New Brunswick, langs de kust ten noorden van Moncton en in de regio bekend als de Schiereiland Acadia. Village Historique Acadien vertegenwoordigt de levens van Acadians tussen 1780 en 1949, verteld door 40 bewaarde en gerepliceerde huizen, winkels en workshops. Gekostumeerde tolken demonstreren de vaardigheden van huishouden, boerderij en ambachtslieden die in die perioden in dorpen zijn aangetroffen. Je kunt op tijd bij een boerenkeuken komen voor een paar tips over het koken uit de vroege 19e eeuw of om vers brood uit de oven te proeven. Elders zijn dorpsbewoners bezig met seizoensgebonden taken: vis drogen, kaarden en wol spinnen, hooi snijden, gereedschap smeden en hoefijzers. U kunt Acadische gerechten proeven in het restaurant en zelfs overnachten in een authentiek hotel dat een echte kopieert die in 1907 in de buurt werkte. Caraquet. Bekend om zijn zeevruchten, vooral oesters (er is een oestermuseum in de stad), Caraquet is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het schiereiland Acadia en het prachtige eiland Miscou.

Adres: 14311 Road 11, Riviere du Nord, New Brunswick

Officiële site: https://www.villagehistoriqueacadien.com/en

14 Parlee Beach en Kouchibouguac National Park

Parlee Beach en Kouchibouguac National Park Jamie McCaffrey / gemodificeerde foto
Parlee Beach en Kouchibouguac National Park Jamie McCaffrey / gemodificeerde foto

Fijn zand en warme wateren die 20 graden Celsius kunnen bereiken, maken de stranden langs de Northumberland Strait, ten noorden van Moncton, enkele van de mooiste aan de Atlantische kust. Naast het lange witte zand en de zachte branding, beschikt Parlee Beach Provincial Park over een camping en kleedruimtes voor de vele gezinnen die in de zomer bezoeken. De nabijgelegen gemeenschap van Acadia van Shediac staat bekend als de kreefthoofdstad van de werelden toont zijn trots met een busformaat kreeftenstandbeeld in de buurt van het bezoekersinformatiecentrum.

Verder naar het noorden langs deze kust, omvat Kouchibouguac National Park een verscheidenheid aan ecosystemen naast zijn lange, brede stranden en zandbanken. Deze, plus getijdenlagunes, hoge zandduinen en kwelders strekken zich uit over bijna 30 kilometer kust en bossen strekken zich uit over het land. Deze habitats ondersteunen een verscheidenheid aan planten, waaronder meer dan 20 orchideeënsoorten. Birdlife is net zo rijk en je zult vaak zeehonden zien op de offshore-zandbanken. Naast campings, openbare stranden en picknickplaatsen zijn kano- en fietsverhuur beschikbaar, evenals sneeuwschoenen en ski-uitrusting in de winter.

Adres: 186 Route 117, Kouchibouguac National Park, New Brunswick

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/en/pn-np/nb/kouchibouguac

15 Cape Enrage

Cape Enrage
Cape Enrage

Een kleine vuurtoren uit 1838 ligt bovenop ruige kliffen bij Cape Enrage, en biedt een panoramisch uitzicht over de Bay of Fundy. Hoewel lichtstations redelijk typerend zijn aan de Atlantische kust, heeft Cape Enrage ook een activiteitencentrum in de buitenlucht, waar liefhebbers kunnen leren klimmen, zipline, rotsklimmen en kajakken. Tijdens een wandeling langs Barn Marsh Island Beach, alleen veilig bij eb, zie je fossielen die van de 40 meter hoge kliffen zijn gevallen die zich vier kilometer achter het strand uitstrekken. De fossielen in de lagen sedimentair gesteente die eroderen vanaf de klif zijn ongeveer 320 miljoen jaar oud.

Adres: 650 Cape Enrage Road, Waterside, New Brunswick

Officiële site: https://www.capeenrage.ca/

Meer plaatsen om te bezoeken in de buurt van New Brunswick

Nadat je de Bay of Fundy en de New Brunswick-steden Saint John, Moncton en Fredericton hebt verkend, wil je de Confederation Bridge naar Prince Edward Island oversteken om de bruisende hoofdstad Charlottetown, bekend als de geboorteplaats van Canada, te verkennen.. Je kunt een veerboot nemen van Prince Edward Island naar Nova Scotia, of je kunt er vanaf New Brunswick rijden over een smalle landengte in de buurt van de Confederation Bridge. In Nova Scotia vindt u tal van dingen om te doen: bezoek de mooie Annapolis Valley, de hoofdstad van Halifax, het eiland Cape Breton en de steden Lunenburg en Mahone Bay aan de zuidkust. Ten noorden van New Brunswick, in de provincie Quebec, ligt het schiereiland Gaspé, met een van de mooiste kusten van Oost-Canada. Ten zuiden van New Brunswick, over de grens met de Verenigde Staten, bevinden zich de staat Maine en het Acadia National Park.

Aanbevolen: