Logo yachtinglog.com

10 topbezochte toeristische attracties in Avila

Inhoudsopgave:

10 topbezochte toeristische attracties in Avila
10 topbezochte toeristische attracties in Avila

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 topbezochte toeristische attracties in Avila

Video: 10 topbezochte toeristische attracties in Avila
Video: PHUKET, THAILAND (2023) | 10 BEST Things To Do In & Around Phuket 2023, Oktober
Anonim

Binnen de perfect bewaard gebleven muren van Avila worden bezoekers vervoerd naar een wereld waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De oude wallen bewaken vele historische bezienswaardigheden - Romaanse kerken, middeleeuwse kloosters en paleizen uit de Renaissance. De rijkdom aan uitzonderlijke monumenten en de ambiance in de Oude Wereld maken Avila, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een van de meest interessante steden in Spanje. Tijdens de vroeg-middeleeuwse periode wisselde Avila tussen Moorse en christelijke heerschappij tot de herovering door Alfonso VI in 1085. Veel adellijke families vestigden zich hier vanaf de 11e eeuw. Met zijn talrijke aristocratische paleizen, werd de stad bekend als Avila de los Caballeros ("Avila van de Edelen"). De bloeitijd van Avila was echter in de 16e eeuw, toen de mystieke geest van Santa Teresa de Jesús er een belangrijke pelgrimsbestemming van maakte. Even inspirerend is de natuurlijke omgeving, want de stad staat op een hoog plateau beschut door de glooiende heuvels van het Sierra Gredos-gebergte.

Zie ook: waar te verblijven in Avila

1 Catedral de San Salvador

Catedral de San Salvador
Catedral de San Salvador

Dit spectaculaire monument onderscheidt zich als de oudste gotische kathedraal van Spanje. Een van de meest zichtbare bezienswaardigheden in Avila, de kathedraal is geïntegreerd in de oude stadsmuur. De bouw van de kathedraal begon in 1091 in romaanse stijl, maar het gebouw werd pas in de 14e eeuw voltooid en de dominante bouwstijl is gotisch. De enorme granieten structuur heeft een vestingachtig uiterlijk. Let op de figurale versiering op de Deuropening van apostelen op de noordgevel die dateert uit de 15e eeuw.

Een opvallend kenmerk van het interieur is het rode en witte granieten metselwerk uit de vroege bouwfase. Andere hoogtepunten zijn de 15e-eeuwse glas-in-loodramen in de transepten en de rijkelijk gebeeldhouwde koorstoelen met reliëfs in Platereske stijl. Zorg ervoor dat je het indrukwekkende altaarstuk van Vasco de la Zarza in de Capilla Mayor (hoofdkapel) bewondert, samen met beroemde schilderijen van Pedro Berruguete en Juan de Borgoña. De Capilla de San Antolín is opmerkelijk vanwege zijn magnifieke retablo. Een interessant monument voor El Tostado door Vasco de la Zarza is te vinden in de kooromgang. Een groep albasten sculpturen van Isidro Villoldo en Pedro de Salamanca wordt getoond in de sacristie.

Adres: Plaza Catedral, Avila

2 Murallas (stadsmuren)

Murallas (stadsmuren)
Murallas (stadsmuren)

De oude muren, die nog steeds het hart van het oude centrum van Avila omsluiten, zijn de best bewaarde in Spanje. Na de christelijke herovering van Avila werden de stadsmuren een belangrijke verdedigingslinie tegen de Moren. Raimundo de Borgoña, schoonzoon van Alfonso VI, bouwde het massieve circuit van muren tussen 1090 en 1099. Met een rechthoekige vorm die de omtrek van de stad volgt, strekt het circuit zich uit over 2.557 meter. De imposante stenen muur was ideaal ontworpen om de stad te verdedigen tegen aanvallen; het beschikt over een gemiddelde hoogte van 12 meter, samen met gekanteelde torens en ronde torentjes (elke 20 meter) voor het observeren van tegemoetkomende indringers. Negen toegangspoorten gaven toegang tot de stad. De meest spectaculaire poorten zijn de Puerta de San Vicente en de Puerta del Alcázar, waarin hergebruikte stenen uit het Romeinse tijdperk zijn opgenomen. Tussen deze twee poorten bevindt zich de apsis van de kathedraal. Bekend als de Ciborro, de toren van de kathedraal maakt deel uit van de verdediging van de stad. Naast de Puerta del Carmen, aan de noordkant van de stad, is een slanke toren bedekt met ooievaarsnesten (gebruikelijk in heel de regio Castilië). Bezoekers kunnen een zelfgeleide wandeltour maken langs de muur bij de poort van Puerta del Carmen, door de trap te nemen die leidt naar het wandelpad.

3 Convento de Santa Teresa

Image
Image

Convento de Santa Teresa

Het klooster van Saint Theresa ligt tegenover de Puerta de la Santa op de plaats waar de geboorteplaats van Santa Teresa ligt. Ontworpen door de architect Fray Alonso de San José en gesticht in 1636, werd het Convento de Santa Teresa de Jesús gebouwd als een klooster voor karmelieten nonnen. De kerk heeft een mooie, hoewel relatief eenvoudige barokke gevel, met een standbeeld van de heilige Teresa over de deuropening. Het belangrijkste kenmerk van het interieur is de kamer waarin Santa Teresa werd geboren, omgebouwd tot een weelderig versierde barokke kapel. Het altaar toont een beeld van de heilige Teresa van Gregorio Fernández, waarop het moment van haar visie op het kruis is afgebeeld. Het werk is rijkelijk versierd en versierd met sieraden en kostbare stoffen. In de beuken van de kerk staan prachtige sculpturen van Gregorio Fernández. Het klooster stelt toeristen in staat om de kerk, de reliekkamer en het museum te bezoeken. Een uitzonderlijk historisch hotel, de Parador de Avila, Het bevindt zich aan de Calle Marqués Canales de Chozas, op loopafstand van het klooster van Santa Teresa.

Adres: 2 Plaza de la Santa, Avila

4 Echte Monasterio de Santo Tomas

Real Monasterio de Santo Tomas adox2010 / gemodificeerde foto
Real Monasterio de Santo Tomas adox2010 / gemodificeerde foto

Het Dominicaanse klooster van Santo Tomás ligt buiten de stadsmuren in een rustige omgeving. Met een schenking van de katholieke vorsten Ferdinand en Isabella werd het koninklijke klooster van Sint-Thomas in 1483 gesticht door María Dávila en Tomás de Torquemada, de eerste grootinquisiteur van Spanje. De katholieke vorsten gebruikten het klooster ook als zomerpaleis. De kerkgevel heeft een sober uiterlijk en het interieur is somber, met uitzondering van het hoofdaltaar en koor met rijkelijk bewerkte kraampjes. Tribunalen van de Inquisitie ontmoetten elkaar eens in het koor en de Katholieke Vorsten woonden de mis bij in het koor. Het hoofdaltaar is prachtig retablo, een meesterwerk van kunst van Pedro de Berruguete, ter illustratie van scènes uit het leven van de heilige Thomas van Aquino. Ondanks zijn gewichtige geschiedenis is het klooster een plaats van rust met drie prachtige kloostergangen: het eenvoudige Claustro del Noviciado (Klooster van de novicen), de vreedzame Claustro del Silencio (Cloister of Silence) met trappen die naar het koor leiden, en de twee verdiepingen Claustro de los Reyes (Royal Cloister)

Adres: 1 Plaza Granada, Avila

5 Basilica de San Vicente

Basilica de San Vicente
Basilica de San Vicente

Buiten de stadsmuren voorbij de Puerta de San Vicente, is de basiliek van San Vicente de belangrijkste kerk van Avila na de kathedraal. De romaanse kerk staat op de plek waar Saint Vincent naar verluidt gemarteld is in 300 na Christus. Veel van de kerk werd gebouwd in het begin van de 12e eeuw, inclusief een deel van het schip, de apen en transepten; de rest van het gebouw werd voltooid in de 14e eeuw. De zuidelijke doorgang dateert uit de 12e eeuw en heeft uitzonderlijke Romaanse reliëfs die het verhaal van de Annunciatie weergeven.

Adres: Puerta de San Vicente, Avila

6 Barrio Judio (Joodse wijk)

Barrio Judio (Joodse wijk) christopher_brown / gewijzigde foto
Barrio Judio (Joodse wijk) christopher_brown / gewijzigde foto

Tijdens de Middeleeuwen had de stad Avila een grote, bloeiende en invloedrijke joodse gemeenschap. De Joden woonden in twee gebieden binnen de stadsmuren: in de noordoostelijke hoek rond de Puerta de San Vicente, en in de zuidwestelijke hoek tussen de Puerta de la Mala Dicha en de Puerta del Puente. Middeleeuwse geplaveide straten en verborgen pleintjes herinneren aan de erfenis van het verleden. De voormalige Calle Andrín, omgedoopt tot de Calle Reyes Católicos, eens hadden veel winkels en ambachtelijke werkplaatsen geleid door joodse eigenaren. Een van de synagogen van de stad, de Synagoge de Belforad, was in deze straat waar de 16e eeuw Kapel van Nuestra Señora de las Nieves staat nu. Ten zuiden van de kapel is een hostel genoemd La Sinagoga die het voormalige huis van de rabbijn bezet en vol met Hebreeuwse verwijzingen is. De Calle de los Zapatero (Straat van de schoenlappers) is vernoemd naar een van de belangrijkste ambachten van Joden die in Avila woonden. Onderzoekers geloven dat een huis (met een bakstenen boog) op Calle del Pocillo is de site waarnaar in de 15de-eeuwse documenten wordt verwezen als de synagoge "gebouwd door Don Simuel" in de oude Joodse wijk van Santo Domingo. Op Calle Telares, de Tuin van Moshé de León is opgedragen aan de auteur van Sefer ha-Zohar (de Book of Splendor).

7 Capilla de Mosén Rubí de Bracamonte

Capilla de Mosén Rubí de Bracamonte
Capilla de Mosén Rubí de Bracamonte

Deze historische kapel is te vinden in een rustig deel van de oude stad, ten noorden van de stad Plaza Mayor, tussen de Puerta del Carmen en de Puerta de San Vicente. Mosén Rubí, een bekeerde Jood die toebehoorde aan een aristocratische familie van Avila, droeg de kapel in 1516 op als een mausoleum voor zijn tante María Herrera en haar echtgenoot; de albasten tombe is gemaakt door Vázquez Dávila. De kapel van Mosén Rubí is nu eigendom van een Dominicaans klooster. Het rijkelijk gedecoreerde interieur heeft prachtige kunstwerken en een bijzonder hoogtepunt is de Cristo de las Batallas, een 17e-eeuwse polychrome figuur van Christus. Sommige geleerden geloven dat de kerk oorspronkelijk in 1492 werd gebouwd als een synagoge.

Adres: Calle Marqués de Benavites, Avila

8 Het 16e-eeuwse klooster van Las Gordillas

Dit prachtige klooster staat bekend als "Las Gordillas", naar de boerderij die vroeger in de buurt lag in een gebied dat aan de rand van Ávila lag (buiten de stadsmuren). Het renaissanceklooster, uitgeroepen tot nationaal monument, werd gebouwd in de 16e eeuw, hoewel veel van het gebouw later werd gerenoveerd. De kerk is opgetrokken uit baksteen en heeft een inspirerend heiligdom met slechts één schip. Het meest opvallende kenmerk van het interieur is het koor, met delicate tiercerons (diagonale ribbooggewelf). De hoge kapel vertoont een voortreffelijke neo-barokke retabel.

Adres: Calle Santa Clara, Avila

9 Convento de Santa María de Gracia

Image
Image

Convento de Santa María de Gracia

Het klooster van Santa Maria werd in de 16e eeuw gesticht door Lady María Mencía de San Agustín. Het ligt buiten de stadsmuren in de buurt van de kapel van San Justo en San Pastor. Hoewel de kerk in de Renaissance werd gebouwd, werd deze in gotische stijl ontworpen. Het heiligdom werd later uitgebreid met barokke stucwerkdetails. Het hoofdaltaar heeft een Renaissance-retabel door Juan Rodríguez en Lucas Giraldo. Toeristen kunnen alleen de buitenkant van het klooster bezoeken of een mis bijwonen in de kerk tijdens uren van aanbidding.

Adres: Calle Jesús del Gran Poder, Avila

10 Iglesia de San Andrés

Vermeld als een Nationaal Monument Vanwege zijn historische waarde, werd deze Romaanse kerk gebouwd in de late 11e eeuw rond dezelfde architectonische periode als de basiliek van San Vicente. Typisch voor romaans ontwerp, de kerk heeft een eenvoudige plattegrond met drie beuken en een centrale apsis met zijn silhouet aan de buitenkant. De apsis heeft decoratieve abutments die de structuur ondersteunen. Het interieur is nauwelijks versierd, behalve de hoofdletters. Het sombere heiligdom heeft een sfeer van heiligheid.

Adres: Plaza de San Andrés, Avila

Waar te verblijven in Avila voor Sightseeing

Wij raden deze hoog aangeschreven hotels aan met gemakkelijke toegang tot de attracties van het sfeervolle oude centrum van Avila:

  • Parador de Avila: 4-sterrenhistorisch hotel, 16e-eeuws paleis, binnen de stadsmuren, vele trappen, prachtige tuin, vriendelijk personeel.

  • Palacio de los Velada: mid-range prijzen, historisch stenen paleis, oude stad locatie, atrium-stijl restaurant, ruime kamers.
  • Hotel las Leyendas: betaalbare prijzen, naast de poorten van de stadsmuur, boven restaurant met tapas, moderne kamerinrichting, stenen muren.
  • Hotel Las Moradas: budgethotel, vriendelijk personeel, centrale locatie, schone kamers.
  • Avila Map - Attracties
    Avila Map - Attracties

    Aanbevolen: