Logo yachtinglog.com

15 topbezochte toeristische attracties in Toronto

Inhoudsopgave:

15 topbezochte toeristische attracties in Toronto
15 topbezochte toeristische attracties in Toronto

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Toronto

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Toronto
Video: 25 Things to do in Toronto Travel Guide 2023, Oktober
Anonim

Toronto, de hoofdstad van Ontario en de grootste stad van het land, herbergt een dynamische mix van toeristische attracties, van musea en galerieën tot de wereldberoemde CN Tower en vlak voor de kust van Toronto Islands. De stad biedt ook een levendige uitgaanswijk, met de nieuwste musicals en andere podiumkunsten, en de historische distilleerderijwijk. Het stadscentrum is nog steeds relatief gemakkelijk te navigeren, met veel van de topattracties op loopafstand van elkaar en een metrostelsel om langere afstanden af te leggen.

1 CN Tower

CN Tower
CN Tower

Het beroemde monument van Toronto, de 553-meter hoge CN Tower, is een van de must see-attracties en ook het meest onmogelijke om te missen. Boven de binnenstad is de structuur bijna overal in de stad te zien. Bezoekers hebben de mogelijkheid om het gebouw gewoon vanaf de grond te waarderen, of een reis maken naar een van de observatieruimten of restaurants voor een prachtig uitzicht op de stad en het Ontariomeer. De CN Tower, gebouwd tussen 1972 en 1976, was ooit de hoogste vrijstaande constructie ter wereld, maar is al lang overtroffen.

Het hoogste uitzicht op de CN Tower is vanaf de Sky Pod op 447 meter boven de stad met uitzichten die zich op heldere dagen uitstrekken tot de Niagara Falls en de staat New York. Om hier te komen, moet je twee liften nemen. Daaronder, bovenaan de hoofdlift, bevindt zich de LookOut op 346 meter waar het Horizons Restaurant zich bevindt. Een verdieping lager is de glazen vloer en het buitenluchtterras. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de glazen vloer een panoramisch uitzicht direct over de stad terwijl bezoekers op een glazen vloer staan.

Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje meer avontuur, of misschien wel meer avontuur, is er de " Edge Walk."Het gaat om een handsfree wandeling op een 1,5 meter brede richel rond de buitenkant van de hoofdpod, op een hoogte van 365 meter. Deelnemers worden vastgemaakt aan een harnas en touw.

Gelegen op 351 meter is de ronddraaiende 360 Restaurant, met lekker eten en een aantal van de beste uitzichten vanaf een tafel in de Toronto. 360 is geopend voor lunch en diner en bezoekers die hier dineren, krijgen ook gratis toegang tot de niveaus Lookout en Glass Floor van de toren.

Horizons Restaurant, op Uitkijk Niveau, biedt een meer informele eetervaring en is de hele dag open van lunch tot diner.

Zichzelf in het centrum van de stad bevinden, bij voorkeur in de buurt van de CN Tower, is de beste optie om Toronto te verkennen. Voor accommodatie-ideeën in dit gebied, bekijk onze aanbevolen luxe, mid-range en budget hotels in Toronto.

Adres: 301 Front Street West, Toronto, Ontario

Officiële site: https://www.cntower.ca/intro.html

2 Royal Ontario Museum

Royal Ontario Museum
Royal Ontario Museum

Het Royal Ontario Museum, ook bekend als de ROM, is een van de beste musea van Canada met een internationale reputatie voor uitmuntendheid. Het herbergt een uitstekende collectie en heeft ook grote tentoonstellingen van over de hele wereld. Een controversiële uitbreiding van de faciliteit zag een moderne vleugel met glas en scherpe hoeken toegevoegd aan een zeer traditioneel ouder gebouw. Het museum bevat collecties over een grote verscheidenheid aan perioden van over de hele wereld.

Adres: 100 Queen's Park, Toronto

Officiële site: https://www.rom.on.ca/en

3 Rogers Center

Rogers Center
Rogers Center

Direct grenzend aan de CN Tower bevindt zich het Rogers Center, een enorm koepelvormig sportarena. Het unieke ontwerp omvat een dak dat terugschuift zodat het bij gunstig weer kan worden geopend. Deze megastructuur, voltooid in 1989, is het antwoord van Toronto op het ambitieuze Olympische Stadion, gebouwd door zijn aartsrivaal, Montréal. Rogers Center is geschikt voor vele duizenden toeschouwers en is een locatie voor alle soorten sport, honkbal en voetbal in het bijzonder, maar ook voor rock- en popconcerten. Het centrum biedt ook rondleidingen van een uur met een kijkje achter de schermen van de faciliteit.

Adres: 1 Blue Jays Way, Toronto

Officiële site: https://www.rogerscentre.com/

4 Kunstgalerie van Ontario

Kunstgalerij van Ontario DGriebeling / gemodificeerde foto
Kunstgalerij van Ontario DGriebeling / gemodificeerde foto

De beroemde Art Gallery of Ontario (AGO) is gevestigd in een uniek uitziend, modern gebouw aan de westkant van het stadscentrum. Een hele reeks tijdelijke tentoonstellingen wordt het hele jaar door gehouden door deze buitengewoon goed begiftigde galerij. Hoogtepunten zijn de collecties van Canadese, Afrikaanse en Oceanische en Europese kunst. Het museum heeft ook een bijzonder indrukwekkende verzameling Canadese schilderijen.

Adres: 317 Dundas Street West, Toronto

Officiële site: https://www.ago.net/

5 Casa Loma

Image
Image

Casa Loma

Casa Loma bevindt zich op een prachtig onderhouden terrein en is een buitengewoon gebouw dat enigszins doet denken aan een middeleeuws kasteel. Het was oorspronkelijk gebouwd voor Sir Henry Pellatt, een excentrieke Canadese multimiljonair die als een van de eersten het geld makende potentieel van de Niagara Falls herken- de en exploiteerde. Met bijna 100 kamers, waaronder drie dozijn badkamers, is het huis nu een museum. Bezoekers kunnen terug in de tijd kijken naar een periode van Europese elegantie en pracht. Het belangrijkste kasteel van Canada is compleet met gedecoreerde suites, geheime doorgangen, een tunnel van 800 voet, torens, stallen en een landgoed van 5 hectare.

Adres: 1 Austin Terrace, Toronto

Officiële site: https://www.casaloma.org/

6 Toronto Zoo

Toronto Zoo
Toronto Zoo

De enorme dierentuin van Toronto, met zijn verzameling van enkele duizenden dieren, ligt ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum aan de Rode Rivier. Een van de belangrijkste attracties is de panda-tentoonstelling, die in 2013 in Toronto werd geopend.De dierentuin is verdeeld in verschillende secties, die elk een groot deel van de wereld vertegenwoordigen. De Noord-Amerikaanse sectie is uniek met zijn ruime grizzlybeerbehuizing, groot bizonpark en indrukwekkend polarium. Enkele van de andere hoogtepunten in de Toronto Zoo zijn de Afrikaanse savanne en het Great Barrier Reef.

Adres: 361A Old Finch Road, Toronto

Officiële site: https://www.torontozoo.com/

7 St. Lawrence Market

St. Lawrence Market
St. Lawrence Market

Op de markt van St. Lawrence zijn verschillende leveranciers te vinden die verschillende voedingsmiddelen, bloemen en speciale items verkopen. De St. Lawrence Hall werd in 1850 in Toronto gebouwd en diende als een openbare ontmoetingsplaats en een concertlocatie. De hal werd in 1967 gerestaureerd, maar heeft veel van zijn oude charme behouden. Het gebouw biedt een unieke sfeer voor de markt en wordt ook af en toe gebruikt voor film- en televisieshoots. Het interieur heeft een grote trap en een met gas verlichte kroonluchter.

Adres: 92 Front Street East, Toronto

Officiële site: https://www.stlawrencemarket.com/

8 Entertainment District

Entertainment District Jeff Samsonow / gemodificeerde foto
Entertainment District Jeff Samsonow / gemodificeerde foto

Toronto's antwoord op New York's Broadway, het Toronto Entertainment District komt 's avonds tot leven. Dit is de plek om grote theaterproducties te zien met de nieuwste shows en musicals, concerten en andere podiumkunsten. Er zijn ook allerlei restaurants en plaatsen om te socializen, maar ook hotels en winkels. Het belangrijkste centrum van activiteit in het uitgaansdistrict is samen koning straat.

Officiële site: https://torontoed.com/

9 Ripley's Aquarium van Canada

Een van de nieuwste attracties van Toronto is het Ripley's Aquarium in de buurt van de basis van de CN Tower. Deze fantastische faciliteit vertoont allerlei soorten zeeleven, maar de meest indrukwekkende eigenschap is de enorme onderwater tunnel met een bewegend trottoir. Bezoekers kunnen de oceaanwereld voorbij zien gaan als haaien voorbij glijden en zaagvissen rondhangen op het tunneldak erboven. Dit is een echt serene ervaring voor alle leeftijden. Een ander onverwacht hoogtepunt is het kwallen display, geaccentueerd met creatieve verlichting. Verder zorgen touch tanks met pijlstaartroggen en kleine haaien voor een hands-on ervaring. En voor de engineering-minded, biedt het open concept van het gebouw ook een blik op de Life Support System en filtratieapparatuur die de faciliteit bedient.

Adres: Bremner Boulevard 288, Toronto

Officiële site: https://www.ripleyaquariums.com/canada/

10 Gemeentehuis

Gemeentehuis
Gemeentehuis

Domineert ruim Nathan Philips Square met zijn bronzen sculptuur, "The Archer", door Henry Moore, is het nog steeds veelgeprezen nieuwe stadhuis. Het werd ontworpen door de begaafde Finse architect Viljo Revell en gebouwd in 1965. Het stadhuis bestaat uit twee boogvormige hoogbouwblokken, respectievelijk 20 en 27 verdiepingen hoog, gewikkeld rond een lager centraal gebouw met daarboven een afgeplatte koepel. Aan de voorkant op het plein is een kunstmatige vijver, die in de winter een populaire schaatsbaan wordt. Dit gebied is prachtig ingericht voor de kerstvakantie.

Adres: 100 Queen Street West, Toronto

11 Eaton Center

Eaton Centre Michael Caven / fotomodificatie
Eaton Centre Michael Caven / fotomodificatie

Het enorme Eaton Centre ligt aan de noordkant van het Central Business District. Met zijn eigen metrostation strekt dit ultramoderne winkelcomplex zich over meerdere blokken uit en wordt het voortdurend gerenoveerd en uitgebreid. Vreemdelingen kunnen vrij gemakkelijk hun weg kwijtraken in het verbijsterende doolhof van warenhuizen, speciaalzaken, boetieks, restaurants, cafetaria's en snackbars, die de verschillende niveaus boven en onder de grond verdelen. Het oorspronkelijke warenhuis Eaton werd in 1869 in Toronto geopend en groeide uit tot een enorm kleinhandelsbedrijf.

Officiële site: https://www.cfshops.com/toronto-eaton-centre.html

12 Distilleerderij District

Distillery District music2fish2 (eric lanning) / gemodificeerde foto
Distillery District music2fish2 (eric lanning) / gemodificeerde foto

Toronto's Distillery District is een gerestaureerd historisch gebied dat is omgetoverd tot een trendy uitgaans- en winkelgebied. Bezoekers vinden charmante boetieks, galeries, kunstenaarsstudio's en restaurants. The Distillery District biedt ook een verscheidenheid aan entertainmentevenementen en is de thuisbasis van tal van podiumkunsten en scholen. Dit is een interessante plaats om overdag of 's avonds te komen.

Officiële site: https://www.thedistillerydistrict.com/

13 High Park

High Park De stad Toronto / gemodificeerde foto
High Park De stad Toronto / gemodificeerde foto

High Park is een enorme groene ruimte met verzonken tuinen, hangende mandtuinen, natuurpaden, natuurlijke vijvers en beken. Het 165 hectare grote landgoed, oorspronkelijk eigendom van de Howards, werd in 1873 overgedragen aan de stad Toronto. Deze akte hield ook het feit in dat het park "voor het gratis gebruik, voordeel en genot van de inwoners van Toronto" bleef. wordt High Park genoemd. " Dierlijke paddocks, zwem- en waadzwembaden, speeltuinen, picknickplaatsen en een schilderachtige treinreis zijn hoogtepunten. Het terrein omvat ook 19e-eeuwse herschapen tuinen, een koetshuis en de tombe van Howards.

De Canadian Stage Company treedt jaarlijks op tijdens de maanden juli en augustus in het openluchttheater in Toronto's High Park, bekend als " Shakespeare in the Park".

Officiële site: https://highparktoronto.com/

14 Ontario Science Center

Ontario Science Center? Ick Harris / foto gewijzigd
Ontario Science Center? Ick Harris / foto gewijzigd

Het Ontario Science Centre is een op families georiënteerde attractie met vele interessante tentoonstellingen om kinderen te vermaken. Het beslaat een site met uitzicht op de Don Valley, ongeveer tien kilometer ten noordoosten van het stadscentrum. Dit moderne gebouw is ontworpen door de virtuoze architect Raymond Moriyama en werd voltooid in 1969.Bezoekers van het centrum worden oog in oog gebracht met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie, telecommunicatie, optica, biologie, fysica, ruimtevaart en meteorologie, en nog veel meer, allemaal gepresenteerd op een boeiende en fantasierijke manier. De nadruk ligt zeer sterk op bezoekersparticipatie, met veel interactieve displays en wijdverspreid gebruik van op de juiste manier geïnstalleerd computer- en ander materiaal.

Adres: 770 Don Mills Road, Toronto

Officiële site: https://www.ontariosciencecentre.ca/

15 Toronto Eilanden

Toronto Eilanden
Toronto Eilanden

De veerboot reis van Queen's Quay Terminal naar de Toronto-eilanden, ongeveer een kilometer voor de kust, is de opmaat naar een zeer plezierig uitje. Er zijn mooie wandelingen op de eilanden en ook de mogelijkheid om te roeien, zeilen, zwemmen en andere buitenactiviteiten. jachthavens en de odd cluster van weekendhuizen brengen een vleugje variatie in de scene. In de zomer zijn de eilanden de locatie voor tal van openluchtevenementen. Bij gunstig zicht is er een prachtig uitzicht op de skyline van Toronto. De Pretpark Centerville bevindt zich op Centre Island, een van de Toronto-eilanden, en biedt een verscheidenheid aan attracties voor kinderen. De Toronto Islands Ferry Service loopt van Queen's Quay en reist naar elk van de belangrijkste Toronto-eilanden.

Waar te verblijven in Toronto voor Sightseeing

Voor sightseeing en entertainment, is de beste plek om te verblijven in Toronto midden in het hart van de actie. De hieronder genoemde hotels zijn allemaal hoog gewaardeerd en op goede locaties in het centrum van Toronto, op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden.

 • Luxe hotels: Op de top van de luxe categorie is The Ritz-Carlton, met een handige, centrale locatie in de buurt van de amusements- en financiële districten. Delta Toronto, net geopend in 2014, heeft een geweldige locatie vlak bij de CN Tower, Ripley's Aquarium en Rogers Centre en biedt een goed uitzicht over Lake Ontario. Vlak bij het winkelcentrum Eaton Centre en het beroemde stadhuis van Toronto en de ijsbaan zijn het Hilton en Sheraton, beide luxe hotels met mooie binnen- en buitenzwembaden.

 • Middenklasse hotels: Aan de bovenkant van het middensegment bevindt zich de Radisson Admiral aan de waterkant. Dit is een geweldige plek, vooral in de zomer, in de buurt van vele restaurants aan het meer en een uitgebreid voetgangersgebied aan het water en op loopafstand van de CN Tower en andere bezienswaardigheden. Het hotel heeft ook een buitenzwembad. Het Novotel is een andere goede keuze, op The Esplanade nabij de St. Lawrence Market en trendy restaurants met buiten dineren in de zomer. Ten noorden van The Esplanade en op loopafstand van het Financial District en vele bezienswaardigheden is het Holiday Inn Express, nog een kwaliteitshotel in de middenklasse.
 • Budget Hotels: Met een goede locatie in Chinatown, aan de oostkant van het stadscentrum, is de redelijk geprijsde Super 8. Een paar blokken ten noorden van de populaire wijk Yonge en Dundas Square ligt The Saint James Hotel, dat altijd hoog scoort. Het Comfort Inn City Centre is iets minder centraal gelegen, maar biedt een goede prijs als u het niet erg vindt om wat verder te lopen of om met het openbaar vervoer te reizen.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Toronto kunt halen

  • Bezienswaardigheden bekijken: Als het gaat om sightseeing in Toronto, kun je de Toronto CityPASS niet verslaan voor meerwaarde. Dit is een negendaagse pas die begint op de eerste dag dat je hem gebruikt, en besparingen op toelating tot enkele van de topattracties van Toronto, waaronder de CN Tower, het Royal Ontario Museum, Toronto Zoo, Casa Loma en het Ontario Science Center. Om van de attracties te genieten, of gewoon voor algemene bezienswaardigheden, is de Hop-on Hop-off Tour door Toronto de beste optie. Dit is een driedaagse pas waarmee je de stad in je eigen tempo kunt verkennen vanuit het comfort van een dubbeldekkerbus. Als u de CityPASS hebt gekocht, kunt u stoppen en alle plaatsen bezoeken die op uw pas staan vermeld.

 • Dagjes uit: Als u niet naar Niagara Falls bent geweest, is de Niagara Falls Day Trip vanuit Toronto een must-do. Dit is een van de grootste toeristische attracties in Canada, en het is slechts anderhalf uur rijden. Deze tour is inclusief ophalen en inleveren van het hotel, vervoer naar Niagara Falls, een boottocht aan de voet van de watervallen, lunchbuffet, een bezoek aan het observatiedek Whirlpool Rapids en een stop bij het prachtige stadje Niagara-on-the -Meer.
 • Meer gerelateerde artikelen op PlanetWare.com

  Image
  Image

  Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Toronto: Als je tijd hebt om gebieden buiten de stad te verkennen, moet je zeker een uitstapje maken naar de Niagara-watervallen, op slechts 1,5 uur rijden, en andere daguitstapjes in en rond Toronto bekijken. Op korte afstand bevinden zich enkele van Canada's topsteden, waaronder Ottawa en Montreal, op slechts vier tot vijf uur rijden met de auto en gemakkelijk bereikbaar met de trein of met korte vluchten. Voor andere ideeën over wat te zien en te doen in de provincie, zie onze lijst met topattracties in Ontario.

  Image
  Image

  Ontario's Outdoors: Tussen de lente en de herfst kunnen natuurliefhebbers genieten van wandelen, kanoën, kamperen of ontspannen in een lodge in een van de vele Ontario-parken, of genieten van het buitenleven vanuit het comfort van een van de beste vissershutten van Ontario.

  Image
  Image

  Canadese vakantie-ideeën: Als u voor een korte of langere vakantie naar Canada komt en aankomt in Toronto, bekijk dan enkele van onze Canadese routes om de rest van uw reis te plannen, of selecteer een paar hoogtepunten uit onze lijst met toeristische topattracties in Canada.

  Toronto Kaart - Attracties
  Toronto Kaart - Attracties

  Aanbevolen: