Logo yachtinglog.com

15 topbezochte toeristische attracties in Mexico-stad

Inhoudsopgave:

15 topbezochte toeristische attracties in Mexico-stad
15 topbezochte toeristische attracties in Mexico-stad

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Mexico-stad

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Mexico-stad
Video: 10 лучших вещей, которые нужно сделать в Мехико Путеводитель 2023, Oktober
Anonim

Mexico-Stad (Ciudad de México), de hoofdstad van het land, ligt op een hoogte van meer dan 2200 meter in de Anáhuac-vallei, omringd door machtige bergketens. De locatie van de stad is adembenemend; twee prachtige met sneeuw bedekte vulkanen, Popocatépetl en Iztaccíhuatl, toren erboven op een hoogte van meer dan 5.000 meter. De stad bewaart talloze herinneringen aan haar verleden, hoewel pre-Columbiaanse kunst en architectuur alleen bestaan in geïsoleerde fragmenten en reproducties van musea sinds de Spaanse conquistadores hun nieuwe stad bouwden op de ruïnes van de oude Azteekse metropool Tenochtitlán. Een aantal van de prachtige barokke kerken en paleizen gebouwd tijdens deze vroege koloniale periode overleven.

Hoewel Mexico-Stad groot is, zowel qua bevolking als qua oppervlakte, zijn de meeste van de beste toeristische attracties en populaire dingen om te doen in de stad gelegen in het historische stadscentrum (Centro Histórico de la Ciudad), een UNESCO-werelderfgoed van 15 vierkante kilometer met meer dan 1.400 belangrijke gebouwen uit de 16e tot 19e eeuw. Voor reizigers is dit een van de beste plaatsen om te bezoeken in Mexico als voorbeelden van de Azteekse oorsprong van de stad en de Spaanse kolonisatie kan allemaal te voet worden genoten.

Zie ook: Waar te verblijven in Mexico-stad

1 Zócalo: The Birthplace of the Constitution

Zócalo: The Birthplace of the Constitution
Zócalo: The Birthplace of the Constitution

Het kloppend hart van Mexico-Stad is Zócalo - de Plaza de la Constitución (Constitution Square) - waar de eerste grondwet van het land werd afgekondigd in 1813. Met een lengte van 240 meter in beide richtingen is het een van de grootste pleinen ter wereld en bijna onmiddellijk aangelegd na de verovering van de voormalige Azteekse stad Tenochtitlán waarop het staat. In de vroege koloniale periode diende het plein verschillende doeleinden, waaronder als een stierenvechtarena en markt, terwijl het vandaag wordt gebruikt voor festivals, parades en demonstraties. Gedomineerd door drie van de meest bezochte toeristische attracties van de stad - de Nationaal paleis, de Metropolitan Cathedral, en de Templo Burgemeester met zijn Azteekse relikwieën - Zócalo is de perfecte plek om deze historische stad te verkennen.

Hot Tip: Op korte loopafstand van Zócalo kunt u drie verdiepingen met muurschilderingen van de beroemde kunstenaar bekijken Diego Rivera bij de Secretaría de Educación Pública (ministerie van onderwijs). Toegang is gratis.

2 Editor's Pick The National Museum of Anthropology

Het Nationaal Museum van Antropologie Michael McCarty / fotomodificatie
Het Nationaal Museum van Antropologie Michael McCarty / fotomodificatie

Een van de belangrijkste in zijn soort in de wereld, het Nationaal Museum van Antropologie ligt in Chapultepec Park en is moeilijk te missen vanwege de enorme monolithische figuur die de ingang markeert. Gebouwd in 1964, is dit opvallend succesvolle voorbeeld van hedendaagse architectuur beroemd om zijn prachtige vertoningen van oude Indiase kunstschatten, met name in de centrale patio, waarvan een deel overdekt is met een gigantische stenen schuilplaats ondersteund door een 11-meter hoge kolom met watervallen symboliseren de eeuwige cyclus van het leven. Zo spectaculair als het gebouw zelf is zijn enorme collectie, die archeologische vondsten uit uitgestorven Indiase culturen omvat, samen met details van de levensstijl van hedendaagse Indiase inwoners van Mexico. Andere hoogtepunten zijn de Nationale bibliotheek van antropologie, opgericht door Lucas Alaman in 1831 en ontwikkeld door keizer Maximiliaan, die meer dan 300.000 zeldzame volumes heeft.

Adres: Av Paseo de la Reforma y Calzada Gandhi S / N, Chapultepec Polanco, 11560 Ciudad de México

3 Templo Mayor en de Grote Piramide van Tenochtitlán

Templo Mayor en de Grote Piramide van Tenochtitlán Claire Murphy / fotomodificatie
Templo Mayor en de Grote Piramide van Tenochtitlán Claire Murphy / fotomodificatie

Ondanks de wijdverspreide vernietiging na de nederlaag van de Azteken, zijn een aantal van hun belangrijke historische locaties opgegraven en tentoongesteld in de afgelopen jaren. De belangrijkste site is Templo Mayor, de thuishaven van overblijfselen van de Grote Tempel van Tenochtitlán, waaronder het eerste overblijfsel dat in 1978 werd ontdekt, een fijn gebeeldhouwde ronde schijf met een diameter van meer dan drie meter en een gewicht van acht-en-een-halve ton. Verdere opgravingen - met inbegrip van het topplatform van een eerdere piramide met goed bewaard gebleven tempelmuren, samen met de schedels van slachtoffers van offers - geven aan dat het tempelterrein 11 keer was gebouwd door de Azteken en hun voorgangers. Een hoogtepunt van een bezoek is een loopbrug langs het district van de aristocratische 'gevleugelde krijgers', waar overblijfselen van woningen versierd met veelkleurige reliëfs zijn gevonden, samen met bewijs van het oorspronkelijke schilderwerk. Hot Tip: De overgrote meerderheid van relikwieën en artefacten ontdekt zijn gehuisvest in twee musea: de Museum van de Templo Burgemeester gebouwd op het tempelterrein en het nabijgelegen Nationaal Museum van Antropologie, algemeen beschouwd als het belangrijkste museum in Mexico.

Adres: Seminario 8, Centro Histórico, 06060 Ciudad de México

Officiële site: www.templomayor.inah.gob.mx/index.php/english

Templo Mayor Map
Templo Mayor Map

4 Het Paleis voor Schone Kunsten

Het Paleis voor Schone Kunsten
Het Paleis voor Schone Kunsten

Een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Mexico-Stad, het Paleis voor Schone Kunsten (Palacio de Bellas Artes) is een architectonisch juweeltje. Het enorme marmeren gebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Adamo Boari met art-nouveau- en art-deco-invloeden, torent uit boven het aangrenzende park en werd in 1934 voltooid. Het is zo zwaar dat het meer dan vier meter is gezakt, ondanks pogingen om het te verlichten door een deel te verwijderen van zijn enorme koepel. Het paleis fungeert als een operahuis en een concertzaal met een verscheidenheid aan traditionele en internationale dans- en operaproducties.Maar veel bezoekers komen ook hier om de indrukwekkende muurschilderingen te bewonderen die het interieur verfraaien door beroemde kunstenaars zoals Diego Rivera, David Alfaro Siqueiros en José Clemente. Op de 4e verdieping is het Museo Nacional de Arquitectura met roterende tentoonstellingen over hedendaagse architectuur. Hete tip: Als je hier een optreden kunt zien, wordt je ook beloond met een kans om te genieten van het verbluffende interieur van het theater, inclusief het spectaculaire glas-mozaïek gordijn, gemaakt door Tiffany's uit New York, met de Vallei van Mexico en zijn twee machtige vulkanen.

Adres: Juárez, Centro Histórico, 06050 Ciudad de México

5 Metropolitaanse kathedraal van Mexico-stad

Metropolitaanse kathedraal van Mexico-stad
Metropolitaanse kathedraal van Mexico-stad

Het dominerende Zócalo-plein, de gigantische kathedraal van Mexico-Stad (Catedral Metropolitana de la Asunción de María), is een van de oudste en grootste kerken in het westelijk halfrond. Gebouwd bovenop een deel van het oude Azteekse tempeldistrict, begon de bouw van deze massieve basalt en grijze zandsteenstructuur in 1525 en werd meer dan 250 jaar verlengd. Ondanks de twee neoklassieke torens en bepaalde andere kenmerken, creëert de façade een overwegend barokke indruk met zijn massieve, gedraaide kolommen. Opvallende kenmerken zijn de klokkentorens toegevoegd in 1793 en de standbeelden van Geloof, Hoop en Liefdadigheid op de klokkentoren, daterend uit 1813. Het interieur van de kathedraal vertoont ook een mengeling van stijlen, met als bijzonder hoogtepunten het rijkelijk uitgehouwen Altaar van de Koningen (Altaar van Reyes) uit 1739, met zijn prachtige devotionele schilderij van de Assumptie (Asunción de María) waaraan de kathedraal is gewijd. Ook interessant is een kapel met de overblijfselen van de Mexicaanse keizer Agustin de Iturbide, en de crypte met zijn graven van veel van de aartsbisschoppen van de stad, waaronder Juan de Zumárraga, de grote leraar van de Indianen en de eerste zittende van de zee.

Adres: Plaza de la Constitución S / N, Centro, 06000 Ciudad de México

Kathedraal van Mexico-Stad (Catedral Metropolitana) Kaart
Kathedraal van Mexico-Stad (Catedral Metropolitana) Kaart

6 Het nationale paleis

Het nationale paleis
Het nationale paleis

Het Zócalo, het immense Nationale Paleis (Palacio Nacional), bezet aan de oostkant van het belangrijkste plein van Mexico-Stad, is gebouwd van roodachtige tezontle-steen en heeft een 200 meter lange façade. Het is de officiële residentie van de president. Gebouwd op de top van een Azteekse paleis, was het de zetel van de Spaanse onderkoning tijdens de koloniale periode en is het door de jaren heen veel veranderd en uitgebreid. Een van de oudste en mooiste gebouwen in de stad, het bevat dergelijke opvallende kenmerken als de Freedom Bell, sport op 15 september 1810, aan het begin van de Onafhankelijkheidsoorlog (het wordt elk jaar gehouden op de verjaardag van dit evenement). Het paleis beschikt over veel mooie kamers aangelegd rond de 14 binnenplaatsen, waarvan sommige toegankelijk zijn voor bezoekers, en het meest opvallend zijn de arcaden Grote binnenplaats met zijn mooie fresco's die de rijke geschiedenis van het land weergeven. Mis het niet De geschiedenis van Mexico muurschildering door Diego Rivera, die de grote trap siert. Engelstalige rondleidingen verkennen een museum, een aantal grote zalen en de parlementaire kamer waarin de hervormingsgrondwet van 1857 werd opgesteld (deze en de grondwet van 1917 zijn te zien). Andere bezienswaardigheden hier zijn de Rijksarchief, met belangrijke historische documenten, en de Biblioteca Miguel Lerdo de Tejada, een van de grootste bibliotheken van het land.

Adres: Plaza de la Constitución S / N, Centro, 06066 Ciudad de México

7 Chapultepec Park

Chapultepec Park
Chapultepec Park

Bosque de Chapultepec is het belangrijkste park van Mexico-Stad en beslaat een oppervlakte van meer dan vier vierkante kilometer, maar het is ook het grootste. Eens een bolwerk van de Tolteken was het hier in 1200 na Chr. Dat de Azteken zich vestigden en volgens de legende in het begin van de 15e eeuw een park aanlegden. In de loop van de tijd werd de heuvel een zomerresidentie van de Azteken, met water uit de bronnen die via een aquaduct naar de tempel werden overgebracht, waarvan de resten nog steeds te zien zijn in de Avenida Chapultepec. Portretten van de Azteken werden uitgehouwen op de hellingen van de heuvel, waarvan nog restanten te zien zijn.

Tegenwoordig is het park populair vanwege zijn meren, sportfaciliteiten, de botanische tuin en musea - u vindt zowel de Nationaal Historisch Museum en de Nationaal Museum van Antropologie hier - samen met tal van leuke evenementen, waaronder concerten en theatervoorstellingen. Ook interessant zijn de museum van Moderne Kunst (Museo de Arte Moderno), geopend in 1964 en belangrijk voor zijn retrospectieve blik op Mexicaanse kunst vóór en tijdens de koloniale periode en zijn verzameling foto's en sculpturen van Mexicaanse kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. De Chapultepec Zoo is ook hier met een verrassende diversiteit aan dieren van over de hele wereld.

8 Paseo de la Reforma en de engel van de onafhankelijkheid

Paseo de la Reforma en de Onafhankelijkheidsbewoner David de la Luz / gemodificeerde foto
Paseo de la Reforma en de Onafhankelijkheidsbewoner David de la Luz / gemodificeerde foto

De belangrijkste oost-west verkeersader van Mexico-Stad, de Paseo de la Reforma, strekt zich uit over 15 kilometer van Tlatelolco naar de woonwijk Las Lomas, maar is vooral bekend vanwege het traject van Avenida Benito Juárez naar Chapultepec Park. Hier verwijdt deze aantrekkelijke boulevard zich tot 60 meter met een aangename groene strook in het midden met bustes en monumenten voor tal van nationale helden. Hoewel dit nu grotendeels bekend staat als een druk uitgaans- en winkelgebied, biedt deze prachtige laan - aangelegd tijdens het bewind van keizer Maximiliaan - een aantal belangrijke bezienswaardigheden, met name de massale Onafhankelijkheidsmonument (Monumento a la Independencia), ook bekend als "El Angel" voor de figuur van een gevleugelde godin van de overwinning, staande bovenop zijn lange kolom van 36 meter. Naast zijn mooie beelden van de helden van de onafhankelijkheidsbeweging van het land is het Mausoleum, met zijn vele schedels van enkele van de belangrijkste historische figuren uit het land.

Adres: Paseo de la Reforma y Eje 2 PTE, Juárez, Cuauhtémoc, Ciudad de México

9 Nationaal Historisch Museum

Nationaal Historisch Museum
Nationaal Historisch Museum

Een andere attractie van wereldklasse is de Nationaal Historisch Museum (Museo Nacional de Historia). Het museum is gevestigd in het 18e-eeuwse Chapultepec-kasteel (Castillo de Chapultepec), op een terrein dat ooit werd bewoond door Azteekse gebouwen en later door een Spaanse hermitage. Het werd geopend in 1944 en herbergt een indrukwekkende verzameling precolumbiaans materiaal en reproducties van weleer manuscripten, evenals een breed scala aan exposities ter illustratie van de geschiedenis van Mexico sinds de Spaanse verovering. Hoogtepunten zijn wapens en uitrusting, documenten, kaarten en plannen van de Conquest-periode en de onmiddellijke nasleep ervan; keramiek, kleding, sieraden en munten uit drie eeuwen; relikwieën en souvenirs van de strijd voor onafhankelijkheid en de revolutionaire oorlogen; portretten van leidende figuren in de Mexicaanse geschiedenis; en een aantal rijksrijtuigen, waaronder die gebruikt door Benito Juárez en keizer Maximiliaan. Ook interessant zijn de appartementen die worden bewoond door Maximiliaan en Charlotte, ingericht in neoklassieke stijl en met meubilair uit Europa. Het kasteel biedt ook een prachtig uitzicht over de stad.

Adres: Castilla de Chapultepec 1a Sección, Mexico-Stad, DF 11580

10 Coyoacán en het Frida Kahlo-museum

Coyoacán en het Frida Kahlo-museum
Coyoacán en het Frida Kahlo-museum

Coyoacán is bedekt met atmosferische geplaveide straten en is een van de oudste wijken van Mexico-Stad. Neem de tijd om door het doolhof van baaien te slenteren en de verborgen pleinen, herenhuizen in koloniale stijl en met kunst gevulde oude kerken zoals San Juan Bautista te verkennen. Je kunt ook exotische groenten en fruit proeven op de markten. Een van de belangrijkste toeristische attracties in de stad is het Frida Kahlo-museum in La Casa Azul (het blauwe huis), waar de beroemde Mexicaanse kunstenaar werd geboren en waar ze haar hele leven regelmatig terugkeerde. Hier kunt u enkele van haar belangrijkste schilderijen bekijken, evenals werken van haar beroemde echtgenoot, de muurschilder Diego Rivera, en persoonlijke voorwerpen uit het leven van het echtpaar. Houd er rekening mee dat het het beste is om tickets van tevoren te kopen.

Een eenvoudige manier om alle hoogtepunten van Coyoacán te bekijken, is de volledige dag Mexico City Super Saver Tour. Deze 11-uur durende excursie begint met een rondleiding door de buurt, inclusief een bezoek aan het Frida Kahlo Museum en de oudste universiteit van Noord-Amerika, evenals een boottocht langs de kanalen van het UNESCO-beschermde ecologische reservaat, Xochimilco.

Adres: Het Frida Kahlo-museum, Londres 247, Del Carmen, Coyoacán, 04100 Ciudad de México

Officiële site: https://www.museofridakahlo.org.mx/esp/1/el-museo/la-casa/la-casa-azul

11 De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe

De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe
De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe

De katholieke basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe (Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe), waarvan gezegd werd dat het zijn eerste pelgrims had aangetrokken toen het werd geopend in 1531, trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en aanbidders, vooral tijdens de feestdag op 12 december. Gebouwd grenzend aan de heuvel waar de Maagd Maria schijnt te zijn verschenen, bestaat de site uit een complex van gebouwen met uitzicht op een breed openbaar plein versierd met een aantal interessante moderne sculpturen, waaronder een groot betonnen kruis met een unieke klok en klokkenspel. Hoogtepunten zijn onder meer een prachtig altaarstuk gewijd aan Maria in de 16e-eeuwse oude basiliek en de nieuwe basiliek van Guadalupe, gebouwd in 1976, en opmerkelijk vanwege zijn kenmerkende moderne gebogen uiterlijk.

Adres: Plaza de las Américas 1, Villa de Guadalupe, 07050 Ciudad de México, DF

12 Alameda Central

Alameda Central
Alameda Central

Alameda Central, een schaduwrijk en prachtig onderhouden park met vele prachtige fonteinen en sculpturen, werd in 1592 aangelegd op de plek van een eens zo drukke Azteekse markt. Het blijft een levendige locatie tot op de dag van vandaag, vooral met Kerstmis, wanneer het prachtig wordt verlicht en ingericht. Naast het park is het prachtig Palacio de Bellas Artes, waar muziek en theatervoorstellingen worden gehouden, evenals belangrijke kunsttentoonstellingen. Adres: Av Hidalgo S / N, Cuauhtémoc, Centro, 06010 Ciudad de México

Adres: Av Hidalgo S / N, Cuauhtemoc, Centro, 06010 Ciudad de México

13 Het plein van de drie culturen en Santiago de Tlatelolco

Het plein van de drie culturen en Santiago de Tlatelolco
Het plein van de drie culturen en Santiago de Tlatelolco

Een ander van de belangrijkste historische pleinen van Mexico-Stad is het Plein van de Drie Culturen (Plaza de las Tres Culturas). Het plein bezet de plaats van het centrale plein van de pre-Columbiaanse stad Tlatelolco en het toneel van de laatste wanhopige opstelling van de Azteken in 1521 - een evenement dat herinnerd wordt door een herdenkingstablet. Het ontleent zijn naam aan de interessante mix van gebouwen uit drie verschillende perioden: Azteekse piramides en tempels, een Spaanse kerk en moderne torenflats. Naast de belangrijkste piramide, bevatten andere Azteekse overblijfselen een aantal kleinere piramides, platforms, trappen, muren en altaren, evenals een "tzompantli", een muur van schedels en fijne reliëfs van Azteekse kalenderborden. Het plein is ook de thuisbasis van een nogal ontnuchterd herdenkingsmuseum, Memorial 68, ter herdenking van de tragische moord op zo'n 250 protesterende studenten door regeringstroepen in 1968.

Opmerkelijk is ook de barokke kerk van Santiago de Tlatelolco, gebouwd in het begin van de 17e eeuw op de plek van een kleine kapel uit 1535 die toebehoorde aan het Franciscaanse klooster van Santiago. Grenzend aan de kerk is een van de oude kloostergebouwen, voorheen het Colegio Imperial de Santa Cruz, waarin de Franciscanen de getalenteerde zonen van de Azteekse adel onderwezen (een van de meest opvallende leraren was Bernardino de Sahagún, de grote kroniekschrijver uit de geschiedenis van Nieuw Spanje).

14 The House of Tiles

The House of Tiles Kevin / foto gewijzigd
The House of Tiles Kevin / foto gewijzigd

Tegenover het pittoreske Kerk van San Francisco is het spectaculaire House of Tiles (Casa de los Azulejos). Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1596 en heeft 150 jaar later een façade ingericht door de Conde del Valle de Orizaba, met prachtige blauwe en witte tegels van Puebla. Het werd nog beroemder nadat kunstenaar José Clemente Orozco muurschilderingen op de muren van de trap schilderde in 1925. The House of Tiles is nu een restaurant en een evocatief trefpunt om buiten te dineren in de spectaculaire binnenplaats van het gebouw, omringd door wat een zeer grote is kunstwerk. Hete tip: Zorg ervoor dat je de grote foto ziet die de plek markeert waar Emiliano Zapata en Pancho Villa samen bij aankomst in Mexico-stad hebben gegeten.

Adres: Av Francisco I. Madero 4, Centro, 06500 Ciudad de México, D.F

15 Museo Mural Diego Rivera en Museo Rufino Tamayo

Museo Mural Diego Rivera en Museo Rufino Tamayo ismael villafranco / gemodificeerde foto
Museo Mural Diego Rivera en Museo Rufino Tamayo ismael villafranco / gemodificeerde foto

Een korte wandeling van de Nationaal Museum van Antropologie is Museo Rufino Tamayo, vernoemd naar Rufino Tamayo (1900-91), een van Mexico's beroemdste schilders. De galerij, die opmerkelijk is vanwege het ongewone interieur, opende zijn deuren in 1981 en toont naast Tamayo's kunst ook zijn eigen uitgebreide collectie van honderden werken van hedendaagse kunstenaars, waaronder prenten, schilderijen, beeldhouwwerken en wandkleden.

Een andere belangrijke kunstfaciliteit die een bezoek waard is, is Museo Mural Diego Rivera genoemd naar een van de meest vooraanstaande kunstenaars van het land, wiens meest beroemde schilderij, Droom van een zondagmiddag in Alameda Park, waarin hij enkele Mexicaanse historische figuren karikatureert, is hier te zien na jarenlang door de staat te zijn verboden (Rivera had het oorspronkelijk genoemd Dios no existeof God bestaat niet).

Adres: Paseo de la Reforma 51, Bosque de Chapultepec, 11580 Ciudad de México, DF

Waar te verblijven in Mexico City voor bezienswaardigheden bekijken

Als je voor de eerste keer naar Mexico-Stad reist, kun je het beste in het historische stadscentrum (Centro Histórico de la Ciudad) verblijven. Dit UNESCO-werelderfgoed concentreert zich rond de Zócalo, met de Metropolitan Cathedral, het National Palace en Templo Mayor. De welgestelde wijk Polanco is ook een uitstekende uitvalsbasis, met luxe hotels en luxe restaurants. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het Centro Histórico, maar in de buurt van alle bezienswaardigheden van Chapultepec Park en de beroemde winkelstraat Paseo de la Reforma. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels op deze handige locaties:

 • Luxe hotels: Als u houdt van grote historische hotels, biedt het Gran Hotel Ciudad de Mexico in het Centro Histórico betaalbare prijzen en een onovertroffen locatie, op loopafstand van de belangrijkste historische bezienswaardigheden en met een dakterras met uitzicht op de Zócalo. Een verbluffend glas-in-lood plafond dekt de elegante lobby af. JW Marriott Hotel Mexico City ligt in de rustigere wijk Polanco, op korte wandelafstand van Chapultepec Park. Het beschikt over een volledig uitgeruste spa en een buitenzwembad. Het St. Regis ligt in de buurt van Polanco en op slechts een korte wandeling van het kasteel Chapultepec. Het kijkt uit over de Paseo de la Reforma en is gevestigd in een elegant, modern gebouw met een eigentijdse inrichting.

 • Middenklasse hotels: Een tien minuten lopen naar Zócalo, in de buurt van restaurants en winkels, de boetiek Historico Central , Het is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws gebouw en combineert geschiedenis met een moderne inrichting en doordachte extra's, zoals ambachtelijke zeepjes. Ook in een historisch gebouw is het Hampton Inn & Suites Mexico City - Centro Historico, met een prachtig gebrandschilderd glazen plafond. Het ligt op loopafstand van de Zócalo, de kathedraal van Alameda en het Palacio de Bellas Artes. De naam zegt het al als het gaat om locatie aan de Zocalo Central, in een elegant gebouw uit de late 19e eeuw. Sommige kamers scoren in vogelvlucht op dit beroemde plein.
 • Budget Hotels: Het voordelige One Ciudad De Mexico Alameda ligt in de buurt van het Palacio de Bellas Artes, op 20 minuten lopen van het Centro Histórico, en biedt schone, compacte kamers en een gratis ontbijt. Hotel Bristol ligt op een paar blokken van de Paseo de la Reforma en is populair om zijn vriendelijke service en comfortabele kamers. Het moderne City Express Plus Reforma El Angel bevindt zich op een korte taxirit van het historische centrum.
 • Tips en rondleidingen: hoe u het meeste kunt halen uit uw bezoek aan Mexico-stad

  Een georganiseerde tour maken is de beste manier om de topattracties van Mexico City te bekijken en een handige manier om daguitstapjes naar omliggende sites te maken. Rondleidingen besparen u tijd bij het navigeren door de drukke straten van de stad, en u kunt meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Deze rondleidingen zijn allemaal inclusief deskundige gidsen, toegangsprijzen en vervoer heen en terug.

  • City Sightseeing Tour: Bezoek enkele van de meest iconische plekken van de stad tijdens de zes uur durende Mexico City Sightseeing Tour. Verken de immense en imposante Metropolitan Cathedral; zie het indrukwekkende Nationale Paleis; en bekijk de Azteekse kalendersteen in het Antropologisch Museum. Je hebt ook de kans om op je gemak rond te dwalen door Chapultepec, een meer dan 2.000 hectare groot stadspark met musea, attracties en botanische tuinen.Hotel pick-up en drop-off is ook inbegrepen bij de meeste centraal gelegen hotels.

 • Coyoacán, National University en Frida Kahlo Museum: De kunst, geschiedenis en natuur van Mexico City worden behandeld tijdens de volledige Super City Tour in Mexico City. Deze 11-uur durende excursie begint met een rondleiding door de geplaveide straten van de suggestieve koloniale stad Coyoacán, inclusief een bezoek aan het Frida Kahlo-museum en de Nationale Universiteit. Begin uw city-sightseeingavontuur met een ontspannende boottocht langs de grachten van het UNESCO-beschermde ecologische reservaat Xochimilco.
 • Teotihuacan-piramides: Tijdens de acht uur durende Early Morning Teotihuacan Pyramids Tour bent u een van de eerste bezoekers die toegang heeft tot dit archeologische park dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Sterker nog, een privé-archeoloog leidt je door de toplocaties, waaronder het paleis van Quetzalpapalotl, Sun Pyramid en Moon Pyramid. Na het verkennen van deze oude tempels, neemt de tour je mee naar een obsidiaan workshop om lokale ambachtslieden aan het werk te zien.
 • Iztaccihuatl-vulkaan: Avid-wandelaars kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op Popocatepetl en de vallei van Mexico op de Iztaccihuatl-vulkaan-wandeltocht vanuit Mexico-stad. Deze 12-uur durende tour omvat een wandeling op het tussenliggende pad van deze slapende vulkaan en stopt bij de 5.230 meter hoge top om het panorama te bewonderen.
 • Mexico City Map - Attracties
  Mexico City Map - Attracties

  Aanbevolen: