Logo yachtinglog.com

15 topbezochte toeristische attracties in Montreal

Inhoudsopgave:

15 topbezochte toeristische attracties in Montreal
15 topbezochte toeristische attracties in Montreal

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Montreal

Video: 15 topbezochte toeristische attracties in Montreal
Video: Montreal is a gem, and the perfect city to visit for a few days #travel #montreal 2023, Oktober
Anonim

Gelegen zoals het is op de St. Lawrence, heeft Montréal gedijt als een kosmopolitische knooppunt van communicatie en handel. Jacques Cartier landde hier in 1535 en veroverde het grondgebied voor zijn koning, François I van Frankrijk, maar het was pas in 1642 dat Paul de Chomedey hier een klein missiestation oprichtte, Ville Marie de Mont-Réal. Deze originele nederzetting is vandaag Montréal, de op één na grootste Franstalige stad ter wereld. Ondanks de grootte van de stad, zijn de delen van Montreal die toeristen interesseren in relatief compacte buurten. Grote musea en kunstlocaties zijn in de Centre-Ville (centrum) gebied, waar u Rue Sherbrooke zult vinden, waarschijnlijk de meest elegante verkeersader van de stad. Het is de ruggengraat van de stad en de locatie van vele musea en andere instellingen. Rue Ste-Cathérine is de belangrijkste winkelstraat van Montréal, een drukke straat vol met warenhuizen, winkels en restaurants.

Vieux-Montreal is waar de stad begon, en de oorspronkelijke fundamenten en straten worden bewaard in het Pointe-à-Callière museum. Dit was het hart van de koloniale stad, en de oude gebouwen maken het de meest pittoreske wijk in de stad. Hier vindt u de meeste historische bezienswaardigheden, evenals de populaire boulevard langs het water Vieux-Port (Oude poort). Minder toeristen brengen tijd door Het plateau, maar het is het hart van Franstalig Montreal. Slenteren langs Rue St. Denis voelt vaak als in Parijs zijn, met zijn slimme boetieks, restaurants en terrasjes. Enkele van de populairste restaurants van de stad zijn hier, zowel langs Rue St. Denis als elders in deze buurt die grotendeels werd gevormd door opeenvolgende golven van immigranten. Aan de uiterste rand daarvan bevindt zich Mile End, waar kleine straatgroepen duidelijk Italiaanse, Portugese of Griekse sferen hebben.

Zie ook: Waar te verblijven in Montreal

1 Mont-Royal

Uitzicht op Montreal vanaf Mont Royal
Uitzicht op Montreal vanaf Mont Royal

Mont-Royal steekt 233 meter boven de stad uit en is de groene long nabij het stadscentrum. Een wandeling door dit prachtige park stelt de bezoeker in staat om monumenten van Jacques Cartier en Koning George VI te zien, om wat tijd door Lac-aux-Castors door te brengen, en om een kijkje te nemen op de begraafplaatsen op de westelijke helling waar de verschillende etnische groepen van de stad rustte in vrede samen eeuwenlang. Vanaf de top, of liever vanaf een platform onder het kruis, ontvouwt zich een prachtig panorama van het geheel van de 51 kilometer lange lengte van het Île de Montréal en de St. Lawrence. Op heldere dagen strekt het uitzicht zich uit naar het Adirondack-gebergte in de Verenigde Staten van Amerika.

2 Vieux-Montreal (Old Montreal)

Vieux-Montreal (Old Montreal)
Vieux-Montreal (Old Montreal)

Old Montréal is een opmerkelijke concentratie van gebouwen uit de 17e, 18e en 19e eeuw. De wijk heeft het heerlijke gevoel van een wijk in Parijse stijl, gelegen als het is tussen de waterkant en het zakelijke centrum. De vele historische bezienswaardigheden, straten en monumenten zijn het beste te voet te verkennen. Van de vele dingen die hier te doen zijn, zijn de hoogtepunten een bezoek aan het Pointe-à-Callière-museum van archeologie en geschiedenis, de met twee torens Basiliek van Notre-Dame, de kades van de gerevitaliseerde Oude haven, en de openlucht verzamelruimte van Plaats Jacques-Cartier.

 • Lees verder:
 • 10 topbezochte toeristische attracties in het oude Montréal

3 Jardin Botanique (Botanische tuin)

Jardin Botanique (Botanische tuin)
Jardin Botanique (Botanische tuin)

Parc Maisonneuve (Metro Pie IX), hoog boven de stad op het terrein van de Olympische Zomerspelen van 1976, is de locatie van de prachtig fantasierijke botanische tuin van Montreal. De diverse planten worden geteeld in 30 thematuinen en 10 tentoonstellingskassen, waardoor een breed scala aan klimaten wordt vertegenwoordigd. Buiten tuinen omvatten de prachtige Japanse en Chinese tuinen, evenals die gewijd aan alpine, aquatische, medicinale, schaduwrijke, nuttige en zelfs giftige planten. De rozen zijn prachtig en vooral interessant is een tuin die is gewijd aan planten die door First Nations-volkeren worden gekweekt of gebruikt. Groeiende kassen bevatten een tropisch regenwoud, varens, orchideeën, bonsai, bromelia's en penjings (miniatuur Chinese bomen). Er is ook een interessant Insectarium en een enorm arboretum op het terrein, evenals vijvers die een verscheidenheid aan vogels ondersteunen.

Adres: 4101 Sherbrooke Street East, Montréal, Québec

Officiële site: https://espacepourlavie.ca/en/botanical-garden

4 Basiliek van Notre-Dame

Basiliek van Notre-Dame
Basiliek van Notre-Dame

Opgericht in 1656, staat de oudste kerk van Montréal, Notre-Dame Basilica, in een veel grotere incarnatie dan het origineel. De tweelingtorens van het neogotische façadegezicht Place d'Armes. Het ingewikkelde en schitterende interieur is ontworpen door Victor Bourgeau. Hoogtepunten zijn de prachtige gebeeldhouwde preekstoel van beeldhouwer Louis-Philippe Hébert (1850-1917), het 7000 pijporgel van de firma Casavant Frères en de glas-in-loodramen met scènes uit de oprichting van Montreal. De toegang tot de basiliek omvat een tour van 20 minuten, of u kunt een tour van een uur maken die meer historische informatie en toegang tot privéruimtes geeft, waaronder het tweede balkon en de crypte.

Adres: 110 Rue Notre-Dame Ouest, Montréal, Québec

Officiële site: https://www.basiliquenotredame.ca/

5 Oratoire Saint-Joseph (Oratorium van de heilige Jozef)

Oratoire Saint-Joseph (Oratorium van de heilige Jozef)
Oratoire Saint-Joseph (Oratorium van de heilige Jozef)

De Oratoire Saint-Joseph, vlakbij de westelijke uitgang van Mount Royal Park, is gewijd aan de patroonheilige van Canada. Het is een mekka voor pelgrims, met zijn enorme basiliek in koepelstijl uit de Renaissance die dateert uit 1924.Frater André van de Congrégation de Sainte-Croix had hier al in 1904 een kleine kapel gebouwd, waar hij wonderbaarlijke genezingen verrichtte waarvoor hij in 1982 heilig werd verklaard. Zijn tombe bevindt zich in een deel van het heiligdom in de oorspronkelijke kapel. Votive geschenken worden getoond in een tweede kapel. Een klooster achter de kerk leidt naar Mont-Royal. Er is een goed uitzicht op het noordwesten vanuit het observatorium op Montréal en Lac Saint-Louis.

Adres: 3800 Queen Mary, Montréal, Québec

Officiële site: https://www.saint-joseph.org/

6 Parc Jean Drapeau

Biosfeer in Parc Jean Drapeau
Biosfeer in Parc Jean Drapeau

Île Sainte-Hélène (vernoemd naar de vrouw van Samuel de Champlain) en het kunstmatige eiland Notre-Dame waren de plaats van Expo '67. Ze zijn nu bekend als Parc Jean Drapeau en hebben veel gezinsvriendelijke attracties. Een overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1967, de biosfeer is nu een museum gewijd aan ecologische kwesties. Het gebouw is ontworpen in de vorm van een bol en is de grootste dergelijke structuur ter wereld. Andere toeristische attracties op de eilanden zijn de attracties en spelen van Pretpark La Ronde, het historische 1820 Britse arsenaal aan de Stewart Museum, Bassin Olympique (waar de Olympische roei-evenementen werden gehouden), en de renbaan Circuit Gilles Villeneuve.

Officiële site: https://www.parcjeandrapeau.com

7 Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten)

Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) Patrick Grace / gewijzigde foto
Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) Patrick Grace / gewijzigde foto

De Musée des Beaux Arts is het oudste museum in Canada en huisvest uitgestrekte collecties van schilderkunst, beeldhouwkunst en nieuwe media. De uitstekende collecties Wereldculturen en Mediterrane Archeologie tellen bijna 10.000 objecten en er zijn uitstekende collecties Afrikaanse, Aziatische en Islamitische kunst, evenals kunst uit Noord- en Zuid-Amerika.

De meer dan 1.400 schilderijen, sculpturen, tekeningen en prenten omvatten meesterwerken van Pieter Bruegel de jonge, Canaletto, El Greco, Gainsborough, Goya, Mantegna, Poussin, Rembrandt, Tiepolo en Veronese, en zijn bijzonder sterk in kunstwerken van de Nederlandse Gouden eeuw. De collecties gaan door via de realisten en impressionisten naar moderne kunst, met werken van Cézanne, Dali, Miró, Monet, Derain, Kandinsky, Matisse, Picasso, Rodin, Otto Dix en andere invloedrijke kunstenaars. Niet ver van het museum is de uitgestrekte campus van McGill University.

Adres: 1380 Rue Sherbrooke O, Montréal, Québec

Officiële site: https://www.mbam.qc.ca/en/

8 Pointe-à-Calliere

Pointe-à-Callière Willem van Valkenburg / gefotografeerd
Pointe-à-Callière Willem van Valkenburg / gefotografeerd

Op een hoek van het Koningsplein in Vieux-Montréal ligt de Pointe-à-Callière, nu gemarkeerd door een opvallend modern gebouw met een archeologisch museum en geschiedenis. Place Royale was het centrum van het leven in Montréal's vroege en koloniale tijd, waar de markt en het paradeterrein zich bevonden totdat latere overheidsgebouwen hen verdreven. Maar onder Montréal van vandaag, resten van deze vroege straten en stichtingen nog steeds, en u kunt deze onderzoeken tijdens een bezoek aan het museum. De route door de geschiedenis van de stad begint ondergronds, waar je kunt wandelen tussen de originele geplaveide straten, drainagekanalen en de begane grond van 17e-eeuwse gebouwen. Het verhaal ontvouwt zich in lagen van de geschiedenis verteld door middel van artefacten, kaarten en tentoonstellingen terwijl je door het museum klimt. Speciale tentoonstellingen behandelen een breed scala aan geschiedenis en archeologie over de hele wereld.

Adres: 350 Place Royale, Montréal, Québec

Officiële site: https://www.pacmusee.qc.ca/en/home

9 Place des Arts

Place des Arts Daniel Thornton / gemodificeerde foto
Place des Arts Daniel Thornton / gemodificeerde foto

De Place des Arts is een volledig complex gewijd aan visuele en podiumkunsten, de grootste in zijn soort in heel Canada. Drie grote culturele organisaties maken hier hun thuis: het Montreal Symphony Orchestra, Les Grands Ballets Canadiens en de Opéra de Montréal, en de verschillende podia en repetitieruimtes bieden locaties voor allerlei soorten theater, muziek, dans, films en evenementen. Deze zitten rond een grote esplanade versierd met kunstwerken, fonteinen en watervallen, een populaire locatie voor evenementen. De belangrijkste daarvan is de jaarlijkse zomer Festival International de Jazz de Montréal wordt gehouden eind juni en begin juli, trekt bezoekers van over de hele wereld en haalt een aantal van de grootste namen in de jazz binnen.

De Musée d'art contemporain de Montréal, een museum voor hedendaagse kunst, is zeker een bezoekje waard, vooral omdat jonge Frans-Canadese kunstenaars speciale aandacht krijgen.

Adres: 185 Rue St. Catherine Ouest, Montréal, Québec

Officiële site: https://www.macm.org

10 Atwater en Jean Talon Markets

Atwater and Jean Talon Markets Payton Chung / foto gewijzigd
Atwater and Jean Talon Markets Payton Chung / foto gewijzigd

Vergelijkbare vestigingen met veel van dezelfde leveranciers, de Atwater Market en de Jean Talon Market zijn de drukste openbare markten van Montréal en zeker een bezoek waard vanwege hun atmosfeer en lokale specialiteiten en producten. De markten zijn gevestigd in gebouwen in magazijnstijl en bevatten verkopers van groenten en fruit, bloemen, vlees, vis, kaas, gebak en speciaal voedsel. Je vindt er ahornsuikerstroop en -snoepjes, gedroogde wilde bosbessen, huisgemaakte fruitjam en confituur, en de fijne kazen uit de regio, evenals restaurants en cafés die weelderig gebak verkopen. De markten zijn een favoriete stop voor de lokale bevolking op zaterdagochtend voor een boule van koffie en een schilferige croissant.

Officiële site: https://www.marchespublics-mtl.com/marches

11 St. Mary Queen of the World

St. Mary Queen of the World
St. Mary Queen of the World

De Catholic Mary Queen of the World Cathedral, ten oosten van Place du Canada, werd in 1894 gebouwd als een kleinere versie van St. Peter's in Rome. De massieve beelden vertegenwoordigen de beschermheiligen van de 13 parochies van Montreal in de 19e eeuw en werden alle gebeeldhouwd door Olindo Gratton tussen 1892 en 1898. Het belangrijkste kunstwerk in het interieur is het crucifix van Philippe Hébert, bovenop de doopvont. Een serie van negen schilderijen, waarvan zeven door Georges Delfosse, vertellen de tumultueuze geschiedenis van Montréal.

Adres: 1085 Rue de la Cathédrale, Montréal, Québec

12 McCord Museum

McCord Museum Jean-Pierre Dalbéra / gemodificeerde foto
McCord Museum Jean-Pierre Dalbéra / gemodificeerde foto

De McCord Museum heeft een uitstekende collectie tentoonstellingen over de sociale geschiedenis van Canada, met name inheemse volken. Haar collecties van kostuums, kleding, accessoires, quilts en ander handgemaakt textiel omvatten meer dan 20.000 objecten en omvatten werken van modeontwerpers uit Montreal. Meer dan duizend meubels, zilver, keramiek, glas en items met betrekking tot eten en huishoudelijk gebruik, maar ook speelgoed, sportuitrusting en volkskunst geven kleur en huiselijk detail een goed beeld van het vroege Canadese leven. Artefacten en kunst van de First Nations-volkeren omvatten kleding en accessoires, jacht- en visuitrusting, oorlogswapens, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, ceremoniële items en kunst, evenals archeologische vondsten uit vroege Aboriginal culturen.

Adres: 690 Sherbrooke Streeet W, Montreal, Québec

Officiële site: www.musee-mccord.qc.ca/en/

13 Square Saint-Louis en Rue Denis

Kleurrijke Victoriaanse huizen
Kleurrijke Victoriaanse huizen

In de buurt van het metrostation Sherbrooke, is Square Saint-Louis een van Montréal's mooiste oude pleinen en ligt in een Frans-Canadese woonwijk van rond de eeuwwisseling. In de kleine straatjes rond het schaduwrijke plein zijn nog een paar aantrekkelijke Victoriaanse huizen. Sommigen huisvesten nu aangename restaurants. Aan de oostkant van het plein, parallel aan St. Laurent, is Rue St. Denis een van de hipste winkel-, kunst- en eetstraten in Montréal. Historische gebouwen zijn verbouwd tot boetieks, bistro's en cafés. Aan het ene uiteinde begint St. Denis studentgericht Quartier Latin buurt (het is handig om Université du Québec à Montréal en de Grande Bibliothèque) en gaat westwaarts het trendy Plateau in met zijn onafhankelijke ontwerpers en door de chef gerunde restaurants.

14 Nationaal Historische site Lachine Canal

Nationaal Historische site Lachine Canal
Nationaal Historische site Lachine Canal

Lachine, op de zuidoostelijke oever van het eiland Montréal (in het Lac St.-Louis), dankt zijn naam aan de eerste pioniers die in de 17e eeuw de St. Lawrence opzochten op zoek naar een route naar China (in het Frans, "la Chine"). Het 14.4-kilometer lange Lachine-kanaal, een manier om de Lachine Rapids te vinden, werd gegraven in 1825. Het is echter nog vele jaren geleden dat het voor het laatst werd gebruikt voor de scheepvaart en tegenwoordig maakt het deel uit van een park en biedt het volop mogelijkheden voor charmante uitstapjes langs de kanaaloevers. Een fietspad grenst over de gehele lengte, door een open groene ruimte en u kunt ook per boot over het kanaal varen.

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/eng/lhn-nhs/qc/canallachine/index.aspx

15 Chinatown

Chinatown
Chinatown

Chinatown van Montréal ligt in de Rue de la Gauchetière, met Chinese poorten die het hart van de wijk markeren. Deze kleurrijke wijk dateert uit de late jaren 1860, toen veel van de Chinese arbeiders, die oorspronkelijk in de mijnen kwamen werken en de spoorweg bouwden, naar de steden gingen op zoek naar een beter leven. Het huidige Chinatown is gevuld met Aziatische restaurants en winkels, niet langer uitsluitend Chinees, maar een plek waar inwoners en toeristen van een goede maaltijd genieten.

Waar te verblijven in Montreal voor Sightseeing

De beste plek om te verblijven in Montreal is in het oude Montreal (Vieux-Montréal), niet alleen voor de bezienswaardigheden, maar ook voor de sfeer die gepaard gaat met de oude architectuur en geplaveide straatjes. Dit deel van de stad is klein genoeg om te voet te verkennen, dus elk hotel is hier op een goede locatie. Hieronder staan wat zeer gewaardeerde hotels in of nabij dit gebied van Montreal:

 • Luxe hotels: Hotel Nelligan is een elegant boetiekhotel met een onberispelijke service, een uitnodigende inrichting en zichtbare eeuwenoude bakstenen en stenen muren die perfect passen in het oude Montreal. In hetzelfde kaliber en met een vergelijkbaar historisch gevoel is de Auberge du Vieux-Port met 45 kamers aan de waterkant van de St. Lawrencerivier. Hotel Gault is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw met een moderne inrichting en is een andere fijne optie in het oude Montreal. Als u geïnteresseerd bent in een verblijf in het moderne centrum van Montreal in plaats van in Old Montreal, dan is het Ritz-Carlton een van de beste hotels in de stad en heeft het door de jaren heen veel beroemdheden ontvangen.

 • Middenklasse hotels: Het Embassy Suites by Hilton ligt aan de rand van het oude Montreal en het financiële district en op slechts een korte wandeling van de beroemde Notre-Dame-basiliek. Het biedt een eigentijdse uitstraling en een verscheidenheid aan kamers en suites. Het populaire Le Petit Hotel ligt in het hart van het oude Montreal, op het eerste openbare plein van de stad. Het biedt een mix van ouderwetse charme en moderne gemakken. De nabijgelegen Auberge Bonaparte is een boetiekhotel in een historisch gebouw met mooie kamers in Louis-Philippe-stijl.
 • Budget Hotels: In Chinatown, maar op loopafstand van zowel Old Montreal als het centrum, ligt de Travelodge, met kleine kamers maar een gunstige locatie. Ten noorden van Chinatown, maar ook op een goede locatie dicht bij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, ligt Hotel l'Abri du Voyageur. Dit hotel biedt verschillende budgetkamers voor verschillende prijsklassen.Het Chateau de l'Argoat is een boetiekhotel met veel karakter en grote, comfortabele kamers, op ongeveer 20 minuten lopen van het oude Montreal.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Montreal kunt halen

  • Bezienswaardigheden bekijken: Het meest populaire toeristengebied in Montreal is het historische oude Montreal. Als dit je eerste keer naar de stad is, is een rondleiding door het oude Montreal een prachtige manier om de geplaveide straten en smalle steegjes te verkennen terwijl je over de geschiedenis leert. Voor een snel overzicht van een groter deel van de stad, biedt de Montreal City Guided Sightseeing Tour een drie uur durende touringcar met touringcars die de belangrijkste bezienswaardigheden rond het oude Montreal omvat, evenals andere beroemde bezienswaardigheden zoals het Oratorium van de Heilige Jozef, de berg Royal en de Olympisch Stadion. Als je tijd hebt om de stad te verkennen en een meer diepgaande ervaring wilt, probeer dan de Hop-on Hop-off Tour in Montreal. Met deze optie kun je uitstappen op een van de 10 verschillende stops gedurende een periode van twee dagen en in je eigen tempo sightseeën.

 • Dagjes uit: Een van de meest populaire dagtochten vanuit Montreal is de Quebec City en Montmorency Falls Day Trip. Deze rondleiding van een hele dag neemt je mee door de historische straten en bezienswaardigheden van Québec en laat je een deel van het platteland zien, inclusief de spectaculaire watervallen van Montmorency. Van mei tot oktober kunt u ook een St. Lawrence River Cruise toevoegen of gewoon dwalen door het oude Quebec.
 • Montreal Kaart - Attracties
  Montreal Kaart - Attracties

  Aanbevolen: