Logo yachtinglog.com

Het verkennen van de topattracties van het oude Harran

Inhoudsopgave:

Het verkennen van de topattracties van het oude Harran
Het verkennen van de topattracties van het oude Harran

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Het verkennen van de topattracties van het oude Harran

Video: Het verkennen van de topattracties van het oude Harran
Video: 14 Tourist Attractions in Tehran, Iran | Travel Video | Travel Guide | SKY Travel 2023, Oktober
Anonim
Bijenkorf huizen
Bijenkorf huizen

Ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Şanlıurfa, Harran biedt bezoekers een voorproefje van een andere cultuur, en de lange geschiedenis van de nederzetting biedt een aantal fascinerende historische bezienswaardigheden en verbindingen met het heden. Hoewel de meeste toeristen hier komen om te genieten van de oude sfeer, is moderne Harran, vlakbij de grens met Syrië, ook de thuisbasis van een duidelijk Syrische Arabische invloed. Locals hier spreken zowel Arabisch als Turks, en hun traditionele modder-baksteen bijenkorf stijl van huisvesting is ook te vinden over de grens in het noordoosten van Syrië.

Geschiedenis

Harran is het meest bekend om zijn banden met het verhaal van de profeet Abraham en krijgt een vermelding in het Oude Testament (Genesis 11:31 en 12) als de plaats waar Abraham en zijn stam verscheidene jaren verbleven tijdens zijn reis van Ur naar Kanaän.

Harran moet hebben bestaan als een nederzetting uit de 18e eeuw voor Christus. Opgravingen hebben bevestigd dat de locatie in het 3e millennium voor Christus werd gesetteld en kleitabletten uit de 18e eeuw v.Chr. Vermelden de stad en andere naburige nederzettingen, die vaak de namen dragen van Abrahams familieleden.

In de daaropvolgende jaren werd Harran een centrum voor zon- en maanaanbidders. De overblijfselen van een hier gevonden dubbele tempel voor Sin (maan) en Shamash (zon) stammen uit de 16e eeuw voor Christus. Overheersing door verschillende naties (zoals het 13e-eeuwse Assyrische rijk) heeft de status van Harran als centrum voor de aanbidding van de hemel weinig veranderd en toen de Babyloniërs arriveerden (556-539 voor Christus), moedigden ze ook de Sin-cultus aan. Zelfs de opvolgers van Alexander de Grote en de Romeinen vereerden de maangod.

De stad was in die tijd bekend als Karrai en later Carrhae en er werd veel gevochten door concurrerende rijken. In 53 v. Chr. Vernietigden de Parthische Oroden II hier het leger van Crassus. In Harran in 217 na Chr. Werd Caracalla vermoord op de weg van de tempel naar het paleis van de heerser. Het was 382 n.Chr. Voordat alle heidense heiligdommen werden vernietigd door de Byzantijnse keizer Theodosius de Grote en die de zondetempel in Harran omvatte. Interessant is dat, ondanks de stroom van verschillende heersers, sommige steden in het achterland ontsnapten aan de religieuze omschakelingen die door Harran vlogen. In het nabijgelegen Soǧmatar ging de Sabiaanse sekte door met het aanbidden van astrale lichamen in hun heiligdommen en tempels tot in de vroege middeleeuwen.

De Oemayyaden-kalief Marwan II woonde in Harran van 744 tot 750, en hij zou de Ulu Camii en de oudste islamitische universiteit hier hebben gevestigd. Een Mongoolse invasie in 1260 verwoestte de stad en herstelde niet voordat de Ottomanen in 1516 de macht overnamen.

De site

De site
De site

Het oude centrum van het oude Harran, waar Abraham zou hebben geleefd, is het belangrijkste punt voor sightseeing. Het wordt nu genoemd Altinbasaken de nederzetting heuvel hier heeft bewijs van bewoning vanaf het 3e millennium voor Christus en later.

Ummayad Ruins
Ummayad Ruins

De zwaar vervallen stadsmuren, waarvan de loop nog steeds gemakkelijk te traceren is, omvatte het grootste deel van de oude stad. Het gekreukte en golvende terrein is hier typerend voor een verlaten stad; een vergelijkbaar landschap is duidelijk in de verlaten oude stad van busje in het oosten van Turkije. De ring van muren is gebroken door zeven poorten waarvan er nog vijf kunnen worden geïdentificeerd: de Aleppo Gate in het westen, dat volgens een inscriptie in 1192 door Saladin werd hersteld; de Leeuwenpoort in het noorden; de Mosul Gate in het westen; de Raqqa Gate in het zuiden; en de Romeinse poort (Bab ar-Rum).

Het zuidoosten van de site wordt over het hoofd gezien door de indrukwekkende overblijfselen van de citadel. Eens een structuur van drie verdiepingen werd het in 1032 door de Fatimids hersteld. Drie veelhoekige versterkte torens kunnen nog steeds worden geïdentificeerd en er wordt aangenomen dat ze de plaats innemen van de maantempel waarvoor Harran ooit zo beroemd was. Anderen hebben gesuggereerd dat dit heiligdom was gelegen in de buurt van of zelfs onder de Ulu Camii-site net naar het noordoosten. Deze grote vierkante site bevat de overblijfselen van een moskee (en 's werelds eerste islamitische universiteit) gebouwd door de heersers van de Umayyaden. Het werd uitgebreid in AD 830 en gerestaureerd in de tijd van Saladin tussen 1174 en 1184.

Locatie: Harran ligt 50 km ten zuiden van Şanlıurfa.

Aanbevolen: