Logo yachtinglog.com

Het verkennen van de topattracties van het nationale park Mesa Verde

Inhoudsopgave:

Het verkennen van de topattracties van het nationale park Mesa Verde
Het verkennen van de topattracties van het nationale park Mesa Verde

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Het verkennen van de topattracties van het nationale park Mesa Verde

Video: Het verkennen van de topattracties van het nationale park Mesa Verde
Video: 5 MORE Strange National Park Disappearances! 2023, Oktober
Anonim
Mesa Verde National Park
Mesa Verde National Park

Mesa Verde ("Groene Tafel") is een met bos bedekte mesa in het uiterste zuidwesten van Colorado, die een hoogte van 8,573 ft bereikt en abrupt stijgt tot 2000 voet boven het halfwoestijnachtige voorland van de Rockies. De belangrijkste attracties in het park zijn de dramatische rotsachtige Indiase ruïnes.

Zo'n 2000 jaar geleden werden de rivierdalen in dit gebied bezet door nomadische indianen die later een gevestigd leven leidden. In de zesde eeuw, om redenen die niet worden begrepen, verhuisden ze terug naar het dicht beboste plateau en de kloven, waar ze vruchtbare gronden en een goede watervoorziening vonden. De goed bewaard gebleven overblijfselen op Mesa Verde bestaan uit rotswoningen van de Anasazi-indianen. Deze omvatten pitwoningen op het plateau en klifwoningen aan de zijkanten van de canyons, huizen met meerdere verdiepingen van adobe of steen gebouwd rond een centraal plein (pueblo's) en cultuslocaties (kiva's).

Op de site waren ook grote hoeveelheden werktuigen en gebruiksvoorwerpen gevonden die dateren uit de bloeitijd van de nederzettingen tussen de 11e en 13e eeuw. De site werd verlaten in de 14e eeuw.

Er zijn naar schatting 4.000 beschermde archeologische vindplaatsen in het Nationaal Park. De toegang tot het park is beperkt en strikt gecontroleerd, en sommige gebieden kunnen alleen bezocht worden in het gezelschap van een parkwachter. Tijdens de wintermaanden is de toegang mogelijk beperkt vanwege sneeuw en winterse omstandigheden.

Officiële site: https://www.nps.gov/meve/index.htm

Hoogtepunten van het Mesa Verde National Park

Chapin Mesa

Een weg leidt van het bezoekerscentrum naar Chapin Mesa, langs de Far View Ruins en Cedar Tree Tower. De weg gaat verder gedurende 25 mijl totdat deze het hoofdkwartier van het park bereikt.

Ruins Road

Het Chapin Mesa Museum is het beginpunt van Ruins Road Drive, dat de belangrijkste kenmerken van de Mesa Verde in twee lange lussen omvat, met een totale lengte van 12 mijl.

Ruins Road East

Aan de oostelijke lus van de weg zijn het Cliff Palace en het Balcony House.

Cliff Palace

Cliff Palace
Cliff Palace

Het Cliff Palace met 299 kamers, in een grote grot aan de oostkant van Cliff Canyon, is de grootste nederzetting in het park en de eerste die in 1888 werd ontdekt. Het is alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding; tickets moeten vooraf worden gekocht bij het Far View Visitor Center.

Balkon huis

Balkon huis
Balkon huis

Het balkonhuis is ingebouwd in een brede, lage nis op de muur van Soda Canyon.

Het kan alleen bezocht worden tijdens een inspannende rondleiding; tickets moeten vooraf worden gekocht bij het Far View Visitor Center.

Soda Canyon Overlook Trail

Er is een uitzicht op de Soda Canyon, bereikbaar vanaf de oostelijke lus van Ruins Road in het nationale park Mesa Verde.

Ruins Road West

De hoogtepunten in het westelijke deel van het park zijn het Square Tower House, de Sun Point Pueblo en de onvoltooide zonnetempel.

Sun Point Pueblo

The Sun Point Pueblo heeft de overblijfselen van een dorp dat in de 13e eeuw door zijn inwoners werd afgebroken om materiaal te leveren voor nieuwe woningen in een grot in de nabijgelegen Cliff Canyon.

Vierkant torenhuis

The Square Tower House is een vier verdiepingen tellende structuur gebouwd tegen de rotswand van de Navajo Canyon.

Navajo Canyon Overlook

Op de westelijke lus van Ruins Road is een pulloff voor een uitkijkpunt over Navajo Canyon.

Zonnetempel

De onafgemaakte Zonnetempel is een groot cultusgebouw op een D-vormig plan.

Park hoofdkantoor

Een lusweg die van de weg naar Chapin Mesa aftakt, leidt naar het Park Headquarters Area, met het Chapin Mesa Museum en het Spruce Tree House, evenals het hoofdkantoor van het park, een bibliotheek en een kantoor voor rangers.

Petroglyph Point Hike

Een vergunning moet worden verkregen bij de National Park Administration voor wandelen op de Spruce Canyon Trail en de Petroglyph Point Trail, in de buurt van het Chapin Mesa Museum. De Petroglyph Point Hike is een drie mijl lange loop vanaf het Chapin Mesa Museum. Langs de route zijn rotstekeningen van Anasazi en uitzicht op de Navajo en Sparren Canyons.

Spruce Canyon Trail

Een vergunning moet worden verkregen bij de National Park Administration voor wandelen op de Spruce Canyon Trail (2 mijl) en de Pictograph Point Trail, in de buurt van het Chapin Mesa Museum. Beginnend bij het Chapin Mesa Museum daalt de Spruce Canyon Trail 500 voet naar de bodem van de kloof.

Vuren Tree House

Ten zuidoosten van het Park Headquarters-gebied, aan de rand van Spruce Canyon, ligt Spruce Tree House, de best bewaarde nederzetting in het park en een van de grootste, met 114 kamers en 8 kiva's. De wandeling naar Spruce Tree House begint naast het Chapin Mesa Museum, aflopend 100 voet.

Chapin Mesa Museum

Het Chapin Mesa Museum heeft archeologische overblijfselen, Indiase kunst en handwerk.

Er zijn diorama's die het leven van de Anasazi-indianen weergeven.

Far View Ruins

De Far View Ruins waren bezet tussen de 10e en 14e eeuw.

Een toegangsweg leidt naar een parkeerplaats, van waaruit een wandelpad leidt naar het Far View House, Pipe Shrine House, Coyote Village, Mummy Lake, Megalith House, Far View Tower en Far View Ditch.

Cedar Tree Tower

Vanaf Cedar Tree Tower is het een korte wandeling naar de terrasvormige velden die ooit door de indianen werden bewerkt.

De toren is een drie meter brede afgeronde muur die mogelijk als uitkijkpost is gebruikt.

Entrance Road

Vanaf de ingang aan de noordkant van het park leidt een kronkelende weg naar Morfield Village. Vervolgens rijdt u langs Montezuma Valley Overlook en Park Point naar het Far View Visitor Center.

Morefield Village

Vier mijl voorbij de ingang van Mesa Verde National Park is Morefield Village, met een camping en park bezoekersdiensten. De camping heeft meer dan 400 locaties en is geopend van eind april tot half oktober op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Knife Edge Trail

Er is geen vergunning vereist voor de Knife Edge Trail (1,5 mijl) in het Morfield Village-gebied.

Het pad leidt naar een picknickplaats bij de Montezuma Valley Overlook.

Prater Edge Trail

De Prater Ridge Trail is een lus van 8 mijl met uitzicht op de Montezuma-vallei.

Geen vergunning vereist.

Point Lookout Trail

Vanaf de parkeerplaats van het Morfield Amphitheater stijgt de Point Lookout Trail 500 voet over 2,3 mijl naar een indrukwekkend uitzicht.

Far View bezoekerscentrum

The Far View Visitor Centre biedt exposities van Indiaanse sieraden, aardewerk en mandjes. Bezoekers moeten hun kaartjes voor Cliff Palace, Balcony House of Long House kopen bij het bezoekerscentrum.

Montezuma Valley Overlook

Op de toegangsweg naar het nationale park Mesa Verde ligt het Montezuma Overlook, met uitzicht op de Montezuma-vallei en de omgeving. Het uitzicht is een uitstekende plek om de zonsondergang te bekijken.

Park Point

Vanaf de toegangsweg naar het Mesa Verde National Park leidt een toegangsweg naar Park Point, het hoogste punt in het park op 8.572 voet.

Wetherill Mesa

Vanuit het Far View Visitor Center loopt een 13 mijl lange weg naar Wetherill Mesa, met het Step House en het Long House. Alle Wetherill Mesa-locaties zijn bereikbaar via wandelpaden, behalve Long House, dat alleen wordt bereikt met een minitrein.

Lang huis

The Long House is de op een na grootste ruïne in het park, met een grote open ruimte waar dansen en ceremonies werden uitgevoerd. Het Lange Huis kan alleen bezocht worden met een parkwachter; tickets moeten vooraf worden gekocht bij het Far View Visitor Center. De vaak zware tour wordt niet aanbevolen voor mensen met gezondheidsproblemen.

Step House

Het Step House toont overblijfselen van twee periodes van vestiging. Er is een onafgewerkt pithouse, gebouwd rond 625 n.Chr., En een stenen klifwoning die 600 jaar later werd gebouwd.

Badger House

Er zijn zelf-rondleidingen door de ruïnes van het Badger-huis, waaronder een pitabroek en stenen pueblos.

Kodak House

Het Kodak House is te zien vanaf een uitkijkpunt op de Wetherill Mesa Road. Er zijn ongeveer 60 kamers in het gebouw met twee verdiepingen.

Nordenskiold Site # 16

Nordenskiold Site # 16 is vernoemd naar Gustaf Nordenskiold, die de Step House-site in 1891 heeft opgegraven.

Twee Raven House

Two Raven House bevindt zich in de buurt van de Badger House-ruïnes op Wetherill Mesa.

Mesa Verde National Park-kaart
Mesa Verde National Park-kaart

Aanbevolen: