Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Meknes

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Meknes
8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Meknes

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Meknes

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Meknes
Video: 11 Top Rated Attractions in Meknes, Morocco | Travel Video | Travel Guide | SKY Travel 2023, Oktober
Anonim

De meeste mensen stoppen gewoon in Meknes om gewoon een uitstapje te maken volubilis, De beroemdste Romeinse site van Marokko. Maar degenen die besluiten om in de stad rond te hangen, zullen worden beloond. Sightseeing in Meknes heeft zijn eigen charme, met een bruisende medina van de lokale bevolking en een meer gemakkelijke benadering dan Marrakesh of Fes. De grandioze toegangspoort van Bab el-Mansour is een andere hoofdattractie.

Naast een bezoek aan de ruïnes van Volubilis, is een van de andere populaire dingen om hier te doen een dagtocht naar het bedevaartsoord op een heuveltop Moulay Idriss.

Zie ook: Waar te verblijven in Meknes

1 volubilis

volubilis
volubilis

De oude Romeinse ruïnes van Volubilis zijn de belangrijkste toeristische attractie voor Meknes. Dit is Marokko's beroemdste Romeinse overblijfsel en met goede reden. De overgebleven kolommen en tempelfragmenten van Volubilis zitten bovenop een heuvel, met het platteland eronder uitrolend, zijn een indrukwekkende en krachtig atmosferische site. Hoewel veel van wat hier is opgegraven, nu te zien is in het archeologisch museum van Rabat, zijn veel van de prachtige en ingewikkelde vloermozaïeken in de grote Romeinse villa's van Volubilis ter plekke achtergelaten, waardoor u de grandeur van het rijke Romeinse leven kunt proeven.

De bloeitijd van de stad was 24-285 na Christus toen het als hoofdstad diende voor de Romeinse provincie en de meeste ruïnes dateren uit deze periode van welvaart. Van bijzonder belang zijn de Huis van Orpheus, de Huis van de atleet, en de House of the Labours of Hercules, met hun bijzonder goed bewaard gebleven mozaïeken.

Locatie: 29 kilometer van Meknes

2 Moulay Idriss

Moulay Idriss
Moulay Idriss

De heilige stad Moulay Idriss, opgericht in 788 na Christus, is vernoemd naar de meest vereerde heilige van het land en de achterkleinzoon van de profeet Muhammed, die de eerste Marokkaanse staat stichtte. De stad is gebouwd op de rotsachtige uitlopers van de heuvels van Khyber en Tazga, met de gebouwen drastisch omlaag de hellingen. Voor de gelovigen is dit een belangrijk bedevaartscentrum en trekt een jaarlijks religieus festival in augustus duizenden mensen die hun tenten rond de stad opzetten.

Hoewel niet-moslims de heiligdommen van de stad niet kunnen betreden, kun je door de stad dwalen medina (oude stad) naar de heuvelpaden hierboven en krijg een geweldig uitzicht op de daken van de hele nederzetting. Moulay Idriss is gemakkelijk te bezoeken op weg van of naar volubilis.

Locatie: 27 kilometer van Meknes

3 Bab al-Mansour

Bab al-Mansour
Bab al-Mansour

Bab al-Mansour is de hoofdingang tussen Meknes ' Medina en Keizerlijke stad districten. Het is een immense en zeer fotogenieke structuur die door veel experts wordt verkondigd als een van de mooiste voorbeelden van overlevende gateways in Noord-Afrika. Het werd in 1732 voltooid en werd gebouwd door Sultan Moulay Ismail (hoewel voltooid na zijn regering). Het ingewikkelde architectonische detail op de poort omvat weelderig gebruik van zellige tegelwerk en snijwerk. Tegenwoordig is de poort niet echt open, in plaats daarvan ga je naar binnen en verlaat je een aangrenzende, veel kleinere zijpoort. Hiermee kun je de kunst van de poort volledig bewonderen, zonder dat het verkeer hieraan lijdt.

Adres: Place el-Hedim

4 Mausoleum van Moulay Ismail

Mausoleum van Moulay Ismail
Mausoleum van Moulay Ismail

Dit weelderig versierde mausoleum herbergt het graf van Sultan Moulay Ismail, die Meknes in de 17e eeuw tot keizerlijke hoofdstad maakte. De interieurs hier zijn werkelijk adembenemend en laten de glorieuze uitbundigheid van de Marokkaanse religieuze decoratie zien. De echte moskee staat niet open voor niet-moslims, maar je kunt de buitenste delen van het complex betreden en de graf hal zelf, met zijn uitbundig versierde interieur. Trek je schoenen uit bij het binnenkomen, draag bescheiden kleding en vergeet niet de voogd een fooi te geven.

Locatie: Imperial City district

5 Meknes Medina

Image
Image

Meknes Medina

Meknes Medina (Old Town) is een levendige, bruisende plek vol met lokale winkels, souks en bochtige straatjes. Voor enthousiaste shoppers is dit het belangrijkste jachtgebied, met Souk Nejarine biedt tal van textielboxen en Souk Sebbat de thuisbasis van vele traditionele Marokkaanse ambachtelijke winkels, kleding en de beroemde slippers van Marokko. Je zou hier betere prijzen moeten kunnen krijgen voor handwerk dan in Marrakesh.

De 12e eeuw grote Moskee, met zijn kenmerkende groen pannendak, zit precies in de kern van de medina, waardoor navigatie eenvoudig is. De medina is nog steeds omhuld door zijn afbrokkelende muren, die in sommige delen nog steeds volledig staan. Ze werden gebouwd tijdens het bewind van Sultan Moulay Ismail, toen hij Meknes tot hoofdstad maakte.

Locatie: hoofdingang van plaats El-Hedim

6 Keizerlijke stad

Keizerlijke stad
Keizerlijke stad

De Keizerlijke Stad heeft veel interessante oude ruïnes om te verkennen, de meeste dateren uit het bewind van Sultan Moulay Ismail, toen Meknes zijn hoogtijdagen als hoofdstad van Marokko genoot. De Koubat Al Khayatine is het oude ambassadeurgebouw van de stad en vandaag is een deel van het gebouw open voor het publiek, met een kleine fototentoonstelling over Meknes. Naast de deur naar de Moulay Ismail Mausoleum is het geruïneerde 17e-eeuwse paleis van Moulay Ismail bekend als Dar el-Kebir. Een vrij lange en stoffige wandeling van hier brengt je naar de mammoet Heri es-Souani gebouwen, die ooit dienden als opslagruimtes en stallen van de Keizerlijke Stad en gedeeltelijk zijn gerestaureerd.

Locatie: hoofdingang van plaats El-Hedim

7 Museum voor Marokkaanse kunst (Dar Jamai)

Museum voor Marokkaanse kunst (Dar Jamai)
Museum voor Marokkaanse kunst (Dar Jamai)

De Dar Jamai werd in 1882 gebouwd als de residentie van de illustere Jamai-familie en werd in 1920 verbouwd tot het Museum van de Marokkaanse kunst.Het museum behoudt de rijke traditionele inrichting van geverfd hout en gebeeldhouwde gips, die populair waren in het interieur van de 19e-eeuwse Marokkaanse hogere klassen. Er is ook een prachtige Andalusische stijl tuin- buiten. Het museum is gewijd aan kunstnijverheid in de regio en er zijn prachtige voorbeelden van smeedijzer en houtsnijwerk. Een van de kamers is een typisch voorbeeld van een Marokkaanse ontvangstruimte uit de late 19e eeuw, die u een idee zal geven hoe de rijken van Meknes in deze periode leefden.

Locatie: plaats El-Hedim

8 Bou Inania Medersa

Image
Image

Bou Inania Medersa

Deze prachtige medersa (Madrassa - Islamitische school van leren), verborgen in de loop van de soukstraten van Meknes, werd gesticht in de 14e eeuw en is prachtig bewaard gebleven met veel van zijn rijke zellige tegelversiering nog steeds op zijn plaats. De kleine, sobere cellen rondom de centrale binnenplaats waren ooit de thuisbasis van de studenten die hier theologie studeerden. Je kunt naar het groene betegelde dak klimmen voor een prachtig uitzicht over de hele Meknes Medina district en de Ville Nouvelle (nieuwe stad) daarbuiten.

Adres: Souk Sebbat, Medina

Geschiedenis

Deze keizerlijke stad (de Marokkaanse Versailles) werd gebouwd als de Marokkaanse hoofdstad op een vruchtbare vlakte ten noorden van de Midden-Atlas, in de buurt van Fez, door Sultan Moulay Ismail, een van de eerste heersers van de Alawitische dynastie die Marokko regeerde.

Moulay Ismail kwam aan de macht in 1672 op 26-jarige leeftijd en regeerde 55 jaar. Toen een Franse prinses zijn hand weigerde te trouwen, zwoer de jonge sultan dat hij een paleisstad zou bouwen die Versailles in pracht zou wedijveren. Hij zette 50.000 arbeiders in dienst, bouwde een reeks paleizen, mijl na mijl van muren, kantelen en wallen, en een enorme markt. De keizerlijke stad werd voltooid door Moulay Ismail's zoon Moulay Abdallah (1727-1757) en zijn kleinzoon Sidi Mohamed ben Abdallah (1757-1790). Toen Meknes in het begin van de 19e eeuw ophield imperiale hoofdstad te zijn, werd het verwaarloosd. Pas toen Moulay Hassan aan het einde van de eeuw regeerde, werd Meknes gerestaureerd en nieuw leven ingeblazen.

Waar te verblijven in Meknes voor Sightseeing

We raden deze unieke pensions en hotels in Meknes aan, in de buurt van de souks en kronkelende steegjes van de medina:

  • Riad el Ma: middenklasse B & B, centrale locatie, gastvrije eigenaar, mooie binnenplaats en dakterras, buitenzwembad.

  • Ibis Meknes Hotel: driesterrenhotel, op loopafstand van de medina, moderne inrichting, buitenzwembad.
  • Riad Yacout: betaalbare B & B, uitstekende oude stad locatie, warme gastvrijheid, klein seizoensgebonden zwembad, muntthee.
  • Riad Ritaj: budgetvriendelijke B & B, prachtige architectonische details, smakelijk ontbijt.
  • Aanbevolen: