Logo yachtinglog.com

6 Beste campings in Killarney Provincial Park, Ontario

Inhoudsopgave:

6 Beste campings in Killarney Provincial Park, Ontario
6 Beste campings in Killarney Provincial Park, Ontario

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 6 Beste campings in Killarney Provincial Park, Ontario

Video: 6 Beste campings in Killarney Provincial Park, Ontario
Video: CAMPING AT KILLARNEY PROVINCIAL PARK: What You Need to Know! | George Lake Campground 2023, Oktober
Anonim

13 december 2016

Killarney Channel in de ochtend | Foto auteursrecht: Lana Law
Killarney Channel in de ochtend | Foto auteursrecht: Lana Law

De beste camping in Killarney is de George Lake Campground in Killarney Provincial Park. Verspreid over George Lake, heeft deze camping een mix van kampeerterreinen, waarvan sommige dicht bij het strand liggen, andere op de klif, en sommige liggen verscholen in privébosgebieden. Deze camping heeft ook een aantal goed gepositioneerde yurts. Buiten het park zijn een aantal privécampings met auto- of RV-campings.

Als je met je kano of kajak naar Killarney gaat, vind je een verscheidenheid aan backcountry kampeermogelijkheden. Met voldoende voorbereiding vooraf, kunt u enkele geweldige paddle-in campings in het park veilig stellen. Sommige daarvan kunnen worden bereikt in een eendaagse peddel en andere zijn beschikbaar voor meerdaagse tochten. Voor uitstapjes op het grote meer vindt u prachtige campings met kroonplekken op de winderige eilanden van de Georgische baai van Lake Huron, met enorme pijnbomen en veel open rotsen voor het opzetten van een tent.

Als de campings vol zijn of als u gewoon liever 's avonds terugkeert naar het comfort van een bed, heeft de stad Killarney een aantal charmante accommodatie-opties.

Kamperen in Killarney Provincial Park

Camping in George Lake, Sectie D | Foto auteursrecht: Lana Law
Camping in George Lake, Sectie D | Foto auteursrecht: Lana Law

De beste camping overal in Killarney is op de George Lake Campground in Killarney Provincial Park. De camping ligt aan de oevers van het prachtige George Lake, met verschillende stranden, maar ook hoge rotswanden en laaggelegen rotspunten. De camping beschikt over geluidsvrije kampeerplekken die u de ruimte bieden om te genieten van wat rust; gebieden dicht bij de stranden die gezinnen zullen waarderen; en sites terug in het bos, waar je echte privacy kunt vinden. Het park verdeelt de camping in drie delen voor reserveringen; A, B en C gecombineerd, en D. Hieronder zijn beschrijvingen van elk gebied.

Dit is een druk park en campings zijn in de zomermaanden volgeboekt. Je kunt een site maximaal vijf maanden van tevoren reserveren, en als je van plan bent om hier in juli of augustus te kamperen, heb je zeker een reservering vooraf nodig. U kunt online of telefonisch boeken.

1 George Lake Campground: sectie A

Uitzicht vanaf het strand bij George Lake Campground, Sectie A | Foto auteursrecht: Lana Law
Uitzicht vanaf het strand bij George Lake Campground, Sectie A | Foto auteursrecht: Lana Law

Deel A omvat de campings 1 tot en met 33 en ligt aan de westkant van de camping. Veel van deze locaties bevinden zich in zwaar beboste gebieden, met veel privacy tussen locaties en geen campings aan de overkant van de weg. De locaties zijn groot en vlak, met een mix van zon en schaduw. Afgezien van het feit dat dit allemaal erg leuke locaties zijn, is het voordeel hier de nabijheid van het prachtige stuk strand dat George Lake aan dit einde van de camping vormt. Uitzichten vanaf het meer naar de roze granieten rotswanden en het witte La Cloche-gebergte aan de overkant van het meer zijn spectaculair. Een afgezet zwemgedeelte loopt over de volledige lengte van het strand, maar kanoërs en kajakkers kunnen hier gemakkelijk komen en gaan.

2 George Lake Campground: Sectie B en C

Uitzicht vanaf uitkijkpunt voor plaats 78 en 79 | Foto auteursrecht: Lana Law
Uitzicht vanaf uitkijkpunt voor plaats 78 en 79 | Foto auteursrecht: Lana Law

Dit gedeelte van de camping biedt een mix van sites, maar de meeste zijn groot en privé, met slechts een klein aantal campings op elke rit van de hoofdweg. Het westelijke gedeelte van dit gedeelte is lager gelegen en dichter opeengepakte maar op loopafstand van het water. Campings aan de oostkant van dit gebied liggen hoger, wat betekent dat ze een langere wandeling naar het water maken, maar uitkijkpaden uit dit gebied zijn spectaculair, met weids uitzicht over het meer.

Een paar picknicktafels staan opgesteld op de rots voor de campings 78 en 79. Dit gebied is toegankelijk via een pad tussen de twee campings of vanaf een gemarkeerd pad aan de westkant van het oostelijke strand. Het pad van het strand, dat vertrekt vanaf de parkeerplaats, is kort maar steil en gemarkeerd met blauwe markeringen.

3 George Lake Campground: Sectie D

Kijk voor de campings in sectie D | Foto auteursrecht: Lana Law
Kijk voor de campings in sectie D | Foto auteursrecht: Lana Law

Sectie D is een radiovrije zone die natuurliefhebbers aanspreekt die op zoek zijn naar rust en stilte. De meeste sites in dit gebied zijn vrij klein en ontworpen voor tenten of kleine trailers. Het strand is hier goed, maar niet zo mooi als het strand aan de westkant van de camping. Een paar locaties aan het meer openen naar hellende, gladde rotskusten. Andere sites kijken uit over Proulx Marsh, waar je vaak reigers en andere dieren ziet, vooral 's ochtends. In juni-nachten schittert het moeras met het licht van duizenden vuurvliegjes die oplichten over het hoge gras.

Een van de meest populaire wandelingen in het park, het Cranberry Bog-pad, begint en eindigt in dit gedeelte van de camping. Je kunt ook wandelen vanaf hier, langs de Silhouette La Cloche Trail, naar A. Y. Jackson Lake.

4 Backcountry-campings voor kanoërs, kajakkers en wandelaars

Camping op Sheguiandah Lake, La Cloche Silhouette Trail | Foto auteursrecht: Lana Law
Camping op Sheguiandah Lake, La Cloche Silhouette Trail | Foto auteursrecht: Lana Law

Het achterland biedt een echte Canadese wilderniservaring. Kano-campers hebben toegang tot de vele meren in de Provinciale parken van Killarney, met goed in kaart gebrachte routes en overdrachten tussen meren. Als u niet op zoek bent naar een groot avontuur, maar toch weg wilt van de kampeerplaats op de camping, dan kunt u op George Lake aan de overkant tegenover het George Lake Campground peddelen en een aangewezen camping vinden zonder uw kano of kajak te hoeven overdragen.. Als je wat dieper wilt gaan, kun je meren van George Lake overvoeren of begin je aan een ander meer. Bell Lake is een ander populair vertrekpunt voor backcountry kanotochten.

U kunt ook een wandeling maken naar het achterland en kamperen op aangewezen locaties.De meest populaire wandelroute van het achterland is het La Cloche Silhouette-parcours, een lus van 78 kilometer die wandelaars naar afgelegen gebieden van het park brengt. Kampeerders kunnen ook dagtochten maken naar campings in het achterland. Backcountry campings zijn meestal vrij ruim en bevinden zich op prachtige plekken, uitgerust met een vuurring en ingewijd. Sites moeten van tevoren gereserveerd worden.

5 Yurts in George Lake Campground

Yurt in George Lake Campground | Foto auteursrecht: Lana Law
Yurt in George Lake Campground | Foto auteursrecht: Lana Law

Als je niet goed uitgerust bent met je eigen kampeeruitrusting maar toch wilt uitstappen en van een kampeerervaring wilt genieten, is een yurt misschien een goede optie. Deze semi-permanente constructies, gebouwd over beboste dekken, zijn verscholen in zeer privé, zwaar beboste gebieden in sectie A van de George Lake Campground. Ze gaan alleen op pad, dus het voelt niet alsof je op de camping bent maar meer als een hut in het bos. Yurts is geschikt voor maximaal zes personen en is uitgerust met twee stapelbedden, lampen, elektrische verwarming en een stopcontact. Buiten is een ruim terras met een barbecue, een overdekte eethoek, twee picknicktafels en een vuurplaats. Parkeren is mogelijk op de nabijgelegen parkeerplaats tegenover het strand, maar er zijn kleine wagens beschikbaar om uw spullen naar de yurt te slepen.

Buiten het park

6 Roche Rouge

Uitzicht vanaf camping Roche Rouge | Foto auteursrecht: Lana Law
Uitzicht vanaf camping Roche Rouge | Foto auteursrecht: Lana Law

In de stad Killarney aan de oevers van de Georgische baai, biedt Roche Rouge een goed alternatief voor kamperen in het park en is de eerste plaats waar de meeste kampeerders terecht komen wanneer het park vol is. Het is ook de camping aanbevolen door het park wanneer ze op capaciteit zijn. De meeste van de locaties hebben een prachtig uitzicht over de baai van Killarney naar het La Cloche-gebergte. Plaatsen zijn redelijk open, maar er zijn volwassen bomen voor schaduw. De waterkant hier is een mix van gladde rotsen en reedy kustlijn.

Roche Rouge ligt op ongeveer 10 kilometer van de ingang van het Killarney Provincial Park, maar de locatie in de stad maakt het gemakkelijk om de vuurtoren en de stad te verkennen.

Single-Night Camping voordat u naar het Backcountry gaat: Killarney Outfitters Back40 Jamboree Field Campground

Killarney Outfitters | Foto auteursrecht: Lana Law
Killarney Outfitters | Foto auteursrecht: Lana Law

Killarney Outfitters huurt kano's en kajaks en voert outfits uit die op weg zijn naar het achterland met alles wat ze nodig hebben. De winkel verkoopt kaarten en uitrusting voor wandelen en kanoën. Achter de winkel, en soms op het grasveld voor de winkel, gooien mensen hun tenten op en zetten ze de nacht op voordat ze het achterland in trekken. Dit is niet een plaats waar je van plan bent om te kamperen voor het pure plezier van kamperen. Dit is een camping voor het gemak en wordt alleen aanbevolen als u op zoek bent naar een plek om een enkele nacht in te stellen. Als u een kano huurt bij Killarney Outfitters, kunt u hier gratis kamperen, de avond voordat u op een backcountry-reis vertrekt of nadat u terugkeert. De camping is een service die zij bieden om het voor klanten gemakkelijk te maken en te houden. Op het terrein vindt u een centrale vuurring en faciliteiten voor het toilet.

Waar te verblijven in Killarney als de campings vol zijn

Killarney Mountain Lodge | Foto auteursrecht: Lana Law
Killarney Mountain Lodge | Foto auteursrecht: Lana Law

Campings boeken ruim van tevoren en als je merkt dat je geen reservering hebt of gewoon wat meer luxe wilt, zijn er een aantal goede accommodatie-opties. De beste plek om te verblijven in Killarney is de Killarney Mountain Lodge. Deze langlopende instelling biedt een rustieke charme en biedt luxe accommodatie en voorzieningen. Dit hotel ligt verspreid langs Killarney Channel, aan de oostkant van de stad Killarney. Het heeft een uitstekende locatie aan het water en biedt een prachtig uitzicht vanuit de hutten en kamers. Het heeft ook prachtige buitenruimtes om van de natuur te genieten. Twee restaurants bieden lekker eten of informele maaltijden, en het terras kijkt uit op het water. Het resort biedt optionele all-inclusive verblijven, zeilexcursies en andere activiteiten. De Killarney Mountain Lodge is in 2016 onder nieuw management geopend en heeft uitgebreide uitbreidingen en upgrades ondergaan. De nieuwe eigenaren bedienen ook het nabijgelegen Sportsman's Inn, een historisch, duur hotel aan het water.

Meer gerelateerde artikelen op PlanetWare.com

  • Ontario buitenshuis: Killarney heeft een aantal ongelooflijke wandelroutes, zowel binnen als buiten het park. Zie ons artikel over de 9 beste wandelingen in Killarney Provincial Park & Nearby Areas voor een complete lijst. Kom meer te weten over Ontario's best beoordeelde parken en verken de beste wandelingen in Algonquin Provincial Park en de beste campings in Algonquin Provincial Park.

Aanbevolen: