Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Fredericton

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Fredericton
8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Fredericton

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Fredericton

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Fredericton
Video: #ExploreFredericton 2023, Oktober
Anonim

Fredericton is charmant gelegen aan de benedenloop van de rivier de St. John, waar wandelpaden langs de rivier samenkomen met een compacte binnenstad vol met bakstenen historische gebouwen. De stad is de hoofdstad van de provincie New Brunswick in het oosten van Canada, maar de musea, drukke cafés en de actieve culturele scene zijn de grootste attractie voor bezoekers.

Deze stad in New Brunswick ontstond uit een kleine nederzetting in Acadia genaamd Pointe Ste-Anne, gesticht door Franstalige immigranten rond 1732. Het bloeide toen Amerikaanse loyalisten zich hier vestigden, vanaf 1768.

Zie ook: Waar te verblijven in Fredericton

1 Garrison District

Garrison District
Garrison District

Van 1784 tot 1869 was een Brits garnizoen gestationeerd op dit tracé van twee blokken tussen Queen Street en de rivier. Veel van de gebouwen in het Garrison District dateren uit die tijd en het is nu een hub voor musea en festivals in de stad. Historische wandeltochten vertrekken in de zomer van de voormalige militaire compound. De Fredericton Region Museum is gehuisvest in een uitbreiding van de officiersverblijven en biedt een sterk overzicht van de gebiedsgeschiedenis. Gekostumeerde tolken zijn vaak on-site, en een wisseling van de wacht ceremonie is een populaire attractie.

Andere organisaties binnen het Garrison District omvatten de NB Sports Hall of Fame en New Brunswick College of Craft and Design, waar bezoekers ambachtslieden op hun werk kunnen bekijken.

Adres: Queen Street, Fredericton

2 Legislative Assembly Building

Legislative Assembly Building
Legislative Assembly Building

Het huidige Legislative Assembly Building is sinds 1882 de zetel en het symbool van de democratie geweest, toen het een gebouw verving dat twee jaar eerder door vuur was verwoest. De hoge vergaderkamer is prachtig; Hier kunnen bezoekers portretten van King George III en Queen Charlotte bewonderen van de beroemde kunstenaar Joshua Reynolds.

In de parlementaire bibliotheek is er een complete set koperen plaatgravures van de beroemde " Birds of America" door de in Haïti geboren Amerikaanse kunstenaar John James Audubon (1785-1851).

Adres: 706 Queen Street, Fredericton

3 Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral Robber Esq / gemodificeerde foto
Christ Church Cathedral Robber Esq / gemodificeerde foto

Christ Church Cathedral in Fredericton, een Anglicaanse diocesane kerk, is een opmerkelijk en elegant gebouw. Het werd gebouwd in de neo-gotische stijl in het midden van de 19e eeuw. Het glas in lood en het houten interieur zijn echte kunstwerken. De aandacht van de bezoeker wordt ook gevestigd op de grafsteen van de eerste Anglicaanse bisschop van Fredericton, gebouwd in een vorm die normaal niet voorkomt in Noord-Amerika. De kathedraal herbergt een aangename zomerrepetitieserie, die een mix van genres (van opera tot tango) naar de kerk brengt.

Adres: 168 Church Street, Fredericton

Officiële site: https://www.christchurchcathedral.com/

4 St. John River

St. John River
St. John River

De ambulante St. John River doorsnijdt de stad en is een belangrijke bron van recreatie, zowel op als naast het water. Parken en paden langs de oevers van de St. John, pleziervaartuigen en waterscooters maken gebruik van de brede, langzame rivier. De Bill Thorpe Walking Bridge, die de banken in de buurt van het centrum overspant, is een omgebouwde spoorwegbrug die alleen toegankelijk is voor voetgangers en fietsen. Het maakt deel uit van zowel het provinciale als het trans-Canadese trail-systeem. Buiten de stad steken kleine veerboten de rivier over om verbinding te maken met schilderachtige, landelijke wegen (zoals Route 105) door boerderijen en moeraslanden.

5 Stadhuis van Fredericton

Fredericton City Hall Martin Cathrae / gemodificeerde foto
Fredericton City Hall Martin Cathrae / gemodificeerde foto

Het Fredericton City Hall, voltooid in 1876, is een bakstenen gebouw van drie verdiepingen, gebouwd in een enigszins imposante, Tweede-Empirestijl. Het huisvestte ooit een stadsmarkt, een politiebureau en een gevangenis samen met andere maatschappelijke diensten. Tegenwoordig is het het toeristisch informatiecentrum dat het meest relevant is voor bezoekers.

Adres: 397 Queen Street, Fredericton

6 Mactaquac Provincial Park

Mactaquac Provincial Park
Mactaquac Provincial Park

De energieproducerende Mactaquac-dam veranderde het landschap van dit gebied enorm, waaronder dit 1300 hectare grote provinciale park met zijn camping, 18-holes golfbaan en zoetwaterstranden. Kings Landing Historical Settlement, ongeveer 14 kilometer stroomopwaarts van de dam, is een ander resultaat van de verhoogde rivierniveaus. Toen de dam werd gebouwd, werden de erfgoedgebouwen in het overstroomde gebied verplaatst naar Prins William. Gekostumeerde tolken reconstrueren nu een 19e-eeuwse nederzetting via het museum over levende geschiedenis.

Adres: 1265 Route 105, Mactaquac

7 schouwburg

Gelegen nabij de wetgevende macht, dankt het Playhouse in Fredericton zijn bestaan aan de grote beschermheer van de stad: Lord Beaverbrook. Hij financierde ook de eerste theatrale groep in de provincie. Het Playhouse biedt elk jaar een verscheidenheid aan theater-, dans- en muziekuitvoeringen. Het is een normale stop voor tourende acts en artiesten zijn een mix van lokaal talent, Canadese favorieten en internationale sterren.

Adres: 686 Queen Street, Fredericton

Officiële site: https://www.theplayhouse.ca/

8 Universiteit van New Brunswick

University of New Brunswick Martin Cathrae / gemodificeerde foto
University of New Brunswick Martin Cathrae / gemodificeerde foto

De universiteit van New Brunswick werd gebouwd in 1785 en is daarmee de op twee na oudste in Canada. Het staat op een heuvel ten zuidwesten van de St. John River en er zijn uitstekende uitzichten vanaf de campus. Collecties in de bibliotheek en de provinciale archieven bevatten een aantal eerste edities geschonken door Lord Beaverbrook, waaronder werken van V. Bennett, Charles Dickens en H.G. Wells.

Andere interessante plaatsen

Beaverbrook Art Gallery

De verzameling van Lord Beaverbrook (1879-1964), die tijdens de Tweede Wereldoorlog een zeer invloedrijk lid was van het kabinet van Sir Winston Churchill, vormt vandaag de ruggengraat van de Beaverbrook Art Gallery. De collectie bevat werken van kunstenaars als Salvador Dali, Botticelli, Gainsborough, Hogarth, Reynolds en Turner. De galerij staat tegenover het Wetgevend bouwen, aan het noordelijke uiteinde van "The Green" nabij de rivier.

De Marion McCain Atlantic Gallery werd in 1995 toegevoegd als een eerbetoon aan wijlen Marion McCain, en de permanente collectie vertegenwoordigt grote Canadese en hedendaagse Acadiaanse kunstenaars.

Adres: 703 Queen Street, Fredericton

Gagetown

In het pittoreske oude stadje Gagetown, prachtig gelegen aan de rivier, lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Nummers van ambachtslieden, vooral wevers, zijn hier gekomen om te leven en te werken. Queen's County Museum is te vinden in een huis dat toebehoorde aan Sir Leonard Tilley, een van de Fathers of Canadian Confederation.

Tijdens de zomermaanden beschikt Gagetown over een zeer populaire jachthaven die amateurzeilers van over de hele wereld aantrekt.

Oromocto

Toegang tot het pittoreske stadje Oromocto is via Route 102. Het ligt aan de samenvloeiing van de Oromocto en St. John Rivers en de geschiedenis van de nederzetting gaat terug tot de tijd van de Mi'kmaq en de First Nations van Maliseet. In de buurt van Oromocto is er een van de grootste militaire academies in het Britse Gemenebest en een interessant militair museum in de Canadese legerbasis.

Waar te verblijven in Fredericton voor Sightseeing

Wij bevelen deze geweldige hotels in Fredericton aan met gemakkelijke toegang tot attracties zoals het Garrison District en de Christ Church Cathedral:

  • Quartermain House B & B: 5-sterren B & B aan de rivier, lopen naar de stad, geweldige gastheren, goed ingerichte kamers, heerlijk ontbijt.

  • Delta Hotels by Marriott Fredericton: middenklasse hotel, uitzicht op de rivier, kunstgalerie, wandelpaden in de buurt, healthclub met zwembaden, spa- en salonbehandelingen.
  • Hampton Inn & Suites Fredericton: 3-sterrenhotel, 4 kilometer van de stad, comfortabele bedden, zwembad met glijbaan.
  • Holiday Inn Express & Suites: voordelige tarieven, op korte rijafstand van de stad, gratis warm ontbijt en parkeren, 24-uursfitnesscentrum.
  • Fredericton Map - Attracties
    Fredericton Map - Attracties

    Aanbevolen: