Logo yachtinglog.com

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Trinidad en Tobago

Inhoudsopgave:

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Trinidad en Tobago
10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Trinidad en Tobago

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Trinidad en Tobago

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Trinidad en Tobago
Video: ASÍ ES EL LÍBANO: cómo se vive, crisis, cultura, historia, guerras, destinos 2023, Oktober
Anonim

Trinidad en Tobago zijn twee eilanden samengevoegd als één natie met heel verschillende karakters. Vlakbij Venezuela, is Trinidad drukker dan de twee en de meest zuidelijke van alle West-Indische eilanden. In de bruisende hoofdstad Port of Spain, aan de noordwestkust van Trinidad, vindt u een aantal indrukwekkende voorbeelden van architectuur in koloniale en renaissancestijl, evenals een eclectische culturele mix van Creolen, Afrikanen, Indianen, Europeanen en Oost-Indiërs. Populaire met palmbomen omzoomde stranden zijn in de buurt, en drie met bossen omzoomde bergketens ontleden het eiland en creëren een aantal opvallende landschappen.

Natuurlijk mooi Tobago is Trinidad's minder ontwikkelde jongere zus. Regenwouden, riffen en witte zandstranden zijn de belangrijkste toeristische attracties hier, met uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en duiken. De eilanden trekken veel onafhankelijke reizigers aan die de pretentieloze ambiance en dramatische topografie waarderen. In het bijzonder staan beide eilanden bekend om hun uitstekende vogelen met veel vogelsoorten uit het nabijgelegen Zuid-Amerika die de biodiversiteit verrijken. Trinidad en Tobago is ook beroemd om zijn carnaval, gehouden op de maandag en dinsdag vóór Aswoensdag.

1 Maracasbaai, Trinidad

Maracasbaai, Trinidad
Maracasbaai, Trinidad

Ongeveer 40 minuten rijden ten noordoosten van Port of Spain, Maracas Bay is een van de beroemdste stranden van Trinidad. Een diepe baai beschermt deze met palmen omzoomde strook goudkleurig zand, een van de mooiste stranden in de buurt van de stad. Vanuit Port of Spain biedt de schilderachtige rit door bergachtig regenwoud een adembenemend uitzicht op weelderige schiereilanden die uitsteken in de zee. Voedselverkopers en douches zijn beschikbaar aan het strand.

Adres: North Coast Road, Port of Spain, Trinidad

Accommodatie: waar te verblijven in Trinidad

2 Pigeon Point, Tobago

Pigeon Point, Tobago
Pigeon Point, Tobago

Velen beschouwen het witte zand en de aquazee van Pigeon Point als het mooiste strand van Tobago. Ook bekend als het Pigeon Point Heritage Park, vereist deze populaire strook koraalzandkust entreegelden en omvat snackbars, winkels, kleedkamers en stoelen met rieten daken. Ligstoelen zijn ook te huur. Boten vertrekken vanaf hier voor snorkeltrips naar Buccoo Reef en een duik in Nylon zwembad, een meters diepe offshore-zandbank met kristalhelder turkoois water, dat eruit ziet als een gigantisch zwembad.

Accommodatie: waar te verblijven in Tobago

3 Haven van Spanje, Trinidad

Haven van Spanje, Trinidad
Haven van Spanje, Trinidad

Dit bruisende zakencentrum, hoofdstad van de natie, biedt vele mooie voorbeelden van architectuur in koloniale stijl en een paar toeristische dingen om te doen als u hier een paar dagen verblijft. Architectonische hoogtepunten zijn de indrukwekkende renaissance-stijl Red House Parliament op Woodford Square, en de "Magnificent Seven", een groep elegante herenhuizen langs de uitgestrekte groene ruimte van Queen's Park Savannah. In de buurt van dit park vindt u ook de Royal Botanic Gardens, grenzend aan de grote residentie van de president, en de Nationaal museum en kunstgalerij, met tentoonstellingen over lokale kunst, geschiedenis en cultuur. Port of Spain komt tot leven op maandag en dinsdag voor Aswoensdag met Carnaval, een extravaganza van kleurrijke kostuums, limbo-wedstrijden en besmettelijke calypso- en socaritmen.

Voor een overzicht van de stad, probeer een drie uur durende stadstour door de haven van Spanje. Deze werken 's morgens en' s middags en bevatten toegangsprijzen voor enkele van de attracties.

4 Caroni Bird Sanctuary, Trinidad

Caroni Bird Sanctuary, Trinidad
Caroni Bird Sanctuary, Trinidad

Caroni Bird Sanctuary, net ten zuiden van Port of Spain, is een nirvana voor natuurliefhebbers. Deze reeks van mangrove-omzoomde waterwegen is de broedplaats van de dieprode ibis, de nationale vogel van Trinidad en Tobago. Middag boottochten varen over de estuaria op zoek naar deze spectaculaire vlammen gekleurde vogels terwijl ze in grote kudden op de bomen afdalen. Het gebied is rijk aan biodiversiteit, en je kunt ook veel andere soorten dieren spotten, zoals reigers, zilverreigers, aalscholvers, boa's, miereneters en kaaimannen. Vissen en fotograferen zijn ook mogelijk.

Adres: Butler Highway, Caroni, Trinidad

Officiële site: www.caronibirdsanctuary.com

5 Asa Wright Nature Center & Lodge, Trinidad

Asa Wright Nature Center & Lodge, Trinidad
Asa Wright Nature Center & Lodge, Trinidad

Het Asa Wright Nature Centre & Lodge, een paradijs voor vogelaars, omvat 1500 hectare dicht bos in de Arima en Aripo Valleien. Kolibries, houtkruiper, pygmy uilen, trogons en de zeldzame nachtelijke olievogel zijn slechts enkele van de vogelsoorten die gespot zijn bij deze voormalige cacao-, koffie- en citrusplantage. U kunt zich aanmelden voor een vogeltour, genieten van een lunch of high tea op de veranda of verblijven in een van de huisjes hier. Inkomsten van gasten financieren het behoud van het omliggende bos, nieuwe grondaankopen en educatieve milieu-programma's.

Fans van kolibries zullen ook dol op zijn Yerette Hummingbird-reservaat, diep in de Maracas-vallei. Uw toegangsprijs is inclusief een informatieve presentatie door de eigenaar, de mogelijkheid om de kolibries te fotograferen terwijl ze worden gevoerd en een lichte snack, maar u moet van tevoren reserveren.

Locatie: Spring Hill Estate, Trinidad

Officiële site: https://asawright.org/

6 Little Tobago Island

Little Tobago Island
Little Tobago Island

Aan de oostkant van Tobago, tegenover Speyside, is Little Tobago Island een onbewoond vogelreservaat met meerdere kilometers paden. De meest spectaculaire uitzichten zijn vanaf de heuvels met uitzicht op de zee richting, waar roodvoetige boobies en fregatvogels in grote kudden duiken.Bootjes met glazen bodem brengen je naar het eiland en onthullen de koraalriffen hieronder terwijl ze langs het kleinere geiteneiland in Tyrrell's Bay cirkelen. Rondleidingen zijn vaak snorkelen op het nabijgelegen rif en een wandeling naar de top van het eiland.

7 Mount St. Benedict Monastery, Trinidad

Mount St. Benedict Monastery, Trinidad Lee Cannon / gemodificeerde foto
Mount St. Benedict Monastery, Trinidad Lee Cannon / gemodificeerde foto

Stijgend boven de noordelijke heuvels rond Tunapuna, is de rood overdekte kerktoren van het Mount St. Benedict Klooster een van de meest opvallende bezienswaardigheden ten oosten van Port of Spain. Benedictijner monniken vestigden deze gemeenschap in 1912, en het klooster is de grootste en oudste in het Caribisch gebied. Het kloostercomplex is gebaseerd op de principes van zelfvoorziening en gastvrijheid voor vreemden en omvat religieuze gebouwen, een boerderij, een revalidatiecentrum en een gastenverblijf. In het omliggende bos kunt u wandelen en vogels kijken. Het klooster staat bekend om zijn yoghurt, die wordt verzonden naar supermarkten in het hele land.

Officiële site: www.mountstbenedictabbey.org

8 Pointe-a-Pierre Wildfowl Trust, Trinidad

Pointe-a-Pierre Wildfowl Trust, Trinidad
Pointe-a-Pierre Wildfowl Trust, Trinidad

Het midden van een olieraffinaderij lijkt misschien een vreemde plaats voor een natuurreservaat, maar dit is een van de beste vogelobservatieplekken in Trinidad. Het 30 hectare grote reservaat wordt omgeven door weelderig tropisch groen en omvat een interpretatief centrum en natuurpaden langs meren met lelies, waar u soorten kunt zien zoals de scharlaken ibis, de zwartbuikfluitende eend en de pijlstaart met witte wang. De Pointe-a-Pierre Wildfowl Trust beschermt het reservaat en werkt revalidatie- en fokprogramma's voor bedreigde diersoorten.

Adres: San Fernando, Trinidad

Officiële site: www.papwildfowltrust.org

9 Main Ridge Forest Reserve, Tobago

Main Ridge Forest Reserve, Tobago
Main Ridge Forest Reserve, Tobago

De Main Ridge Forest Reserve, rijk aan biodiversiteit, is naar verluidt het oudste wettelijk beschermde bos op het westelijk halfrond. Het reservaat herbergt meer dan de helft van de vogelsoorten van het eiland, waaronder de manakin met blauwe rug, de trogon met kragen en vele soorten kolibries. Wandelend door het weelderige gebladerte, kun je ook kikkers, hagedissen, slangen en vlinders spotten. De weg door het reservaat van noord naar zuid, nabij het oostelijke uiteinde van Tobago, is een van de mooiere manieren om het bos te zien. Op de top van de bergkam zijn wandelpaden en freelance gidsen.

10 Fort King George en het Tobago Museum, Tobago

Fort King George en het Tobago Museum, Tobago keith_rock / gemodificeerde foto
Fort King George en het Tobago Museum, Tobago keith_rock / gemodificeerde foto

Fort King George, gebouwd in de jaren 1780 met uitzicht op Scarborough Bay, biedt zowel een goed uitzicht op de stad als een parkachtige rust met een aantal prachtige bomen. Nog steeds overleven zijn overblijfselen van de oorspronkelijke bakstenen en stenen muren, een vroege gevangenis, de rommel van de officiers, verschillende kanonnen en een vuurtoren. Fort King George is het best bewaard gebleven fort van het eiland. Ook op het terrein, toont het Tobago Museum collecties van antieke kaarten, Afrikaanse kunst, Amerindiaanse artefacten, munten en schelpen.

Aanbevolen: