Logo yachtinglog.com

11 top toeristische attracties in Cuenca en eenvoudige dagtochten

Inhoudsopgave:

11 top toeristische attracties in Cuenca en eenvoudige dagtochten
11 top toeristische attracties in Cuenca en eenvoudige dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 11 top toeristische attracties in Cuenca en eenvoudige dagtochten

Video: 11 top toeristische attracties in Cuenca en eenvoudige dagtochten
Video: 10 BEST things to do in CUENCA, Ecuador 2023, Oktober
Anonim

Cuenca is een magisch schouwspel dat dramatisch boven een rivierkloof staat met zijn beroemde "hangende huizen" die zich vastklampen aan steile, rotsachtige hellingen. Deze UNESCO-werelderfgoedstad is een van de mooiste middeleeuwse steden in Spanje. Met zijn geplaveide straatjes, het dorpsplein en oude herenhuizen heeft Cuenca zijn karakter uit de Oude Wereld prachtig bewaard. Toeristen genieten van ronddwalen door de oude straten en pittoreske steegjes en verborgen hoekjes ontdekken. Fascinerende historische monumenten en prachtige uitzichten zijn te vinden bij elke bocht. Cuenca heeft ook uitstekende kunstmusea en festivals. Voor een lonende culturele ervaring, bezoek tijdens Pasen om het Festival of Religious Music bij te wonen.

Zie ook: Waar te verblijven in Cuenca

1 Casas Colgadas (hangende huizen)

Casas Colgadas (hangende huizen)
Casas Colgadas (hangende huizen)

Aangewezen als een UNESCO werelderfgoed, de hangende huizen zijn de meest emblematische en beroemde plek in Cuenca. De pittoreske Casas Colgadas van Cuenca zijn bereikbaar via de Calle Obispo Valero, gebouwd aan de rand van een steile klif met uitzicht op de rivier de Huécar. De huizen klampen zich gevaarlijker aan de klifwand vast met hun balkons die over de afgrond uitsteken. De hele Huécar Gorge was oorspronkelijk bekleed met hangende huizen, maar er zijn er nog maar drie overgebleven. Deze opmerkelijke middeleeuwse gebouwen zijn in het begin van de 20e eeuw prachtig gerestaureerd. Het huis aan de linkerkant staat bekend als de Casa de la Sirena (Huis van de zeemeermin).

Adres: Calle Obispo Valero

2 Museo de Arte Abstracto Español

Museo de Arte Abstracto Español Tomás Fano / gemodificeerde foto
Museo de Arte Abstracto Español Tomás Fano / gemodificeerde foto

Het Museum van Spaanse abstracte kunst bevindt zich in een van de Casas Colgadas. Dramatisch opgehangen boven een steile klifwand, heeft het gebouw drie niveaus van zwaartekracht tartende balkons die uitsteken boven de rivierkloof. Het 15e-eeuwse huis is volledig gerenoveerd, maar onthult nog steeds de originele architecturale elementen, waaronder de details van de houten balken aan de binnenkant. De bijzondere collectie van het museum richt zich op Spaans Abstract schilderijen en sculpturen uit de jaren vijftig en zestig en werken uit de jaren tachtig en negentig. Bezoekers zijn verbluft door de originaliteit van de collectie, samen met de variëteit. De collectie omvat meer dan 700 kunstwerken van gerenommeerde Spaanse abstracte kunstenaars. Onder de kunstenaars vertegenwoordigd zijn Eduardo Chillida, Manolo Millares, Gerardo Rueda, Antonio Saura, Eusebio Sempere, Pablo Serrano, Antoni Tàpies, Gustavo Torner en Fernando Zóbel. Dit is een van de grootste collecties moderne kunst in Spanje naar het Museum van Hedendaagse Kunst en het Reina Sofia Museum in Madrid.

Adres: Calle Canónigos, Cuenca

Officiële site: https://www.march.es/arte/cuenca/?l=2

3 Convento de las Carmelitas Descalzas

Convento de las Carmelitas Descalzas
Convento de las Carmelitas Descalzas

Dit prachtige barokke klooster vormde een spiritueel thuis voor de karmelitische orde van nonnen in de 17e eeuw. Het klooster bevindt zich op het hoogste punt van Cuenca met een prachtig uitzicht op de riviervallei van de Huécar, een gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gebouw huisvest nu het Menéndez Pelayo International University, die het hele jaar door culturele evenementen organiseert. Toeristen kunnen een bezoek brengen aan de historische kerk van het klooster waar het marmeren en bronzen graf van Sint Jan van het Kruis is gehuisvest. De kerk vertoont ook een opmerkelijk schilderij van José García Hidalgo.

Adres: 18 Ronda de Julián Romero, Cuenca

4 Catedral de Santa María la Mayor

Catedral de Santa María la Mayor
Catedral de Santa María la Mayor

De indrukwekkende kathedraal van Cuenca dateert uit de 12e en 13e eeuw en staat trots op het belangrijkste plein van de stad. Ook bekend onder de naam Nuestra Señora de Gracia (OLVrouw van genade), heeft de kathedraal een mix van Normandische en gotische architectonische details. Hoewel de gevel in 1902 werd beschadigd, is het interieur goed bewaard gebleven. Neem de tijd om het rijk versierde heiligdom te bezoeken; Zorg ervoor dat u het 18e-eeuwse hoofdaltaar van Ventura en een prachtige boog uit de Renaissance, de Arco de Jamete, ziet. Een uniek triforium in de kooromgang is anders dan elke andere kerk in Spanje. Twee artistieke schatten zijn de 13e eeuw Mater Dolorosa door Pedro de Mena in de sacristie en a Kruisiging door Yáñez de la Almedina in de Capilla de los Caballeros.

Gehecht aan de kathedraal is het Palacio Episcopal (Bishop's Palace). De onderste verdiepingen van het bisschoppelijk paleis herbergen de Diocesan Museum, die de uitzonderlijke kunstcollectie van de kathedraal toont. Zorg ervoor dat u de Christus aan het kruis en Gebed in de tuin van olijven schilderijen van El Greco. Andere schatten zijn het 13e-eeuwse Byzantijnse tweeluik van de berg Athos, het werk van de edele goudsmid, elegant vervaardigde altaarstukken, antieke liturgische voorwerpen en waardevolle wandtapijten.

Adres: 1 Obispo Valero, Cuenca

5 Parador de Cuenca

Image
Image

Parador de Cuenca

In een indrukwekkende positie boven de Huécar-kloof en tegenover de hangende huizen, is het voormalige klooster van San Pablo omgevormd tot een luxehotel, onderdeel van de Spaanse nationale Parador-vereniging. Het klooster, gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw, ligt aan de rand van Cuenca in een dramatische en serene omgeving. Met zijn steile wanden aan de rand van de klif lijkt het gebouw uit het rotsachtige voorgebergte te groeien. De uitzichten zijn subliem, met de Opknoping huizen en de San Pablo Bridge in de verte. De Parador de Cuenca is ontworpen om bezoekers te verwennen en heeft luxe, moderne kamers en een elegant gastronomisch restaurant in de historische eetzaal (ooit gebruikt door monniken). Toeristen zullen genieten van de traditionele regionale keuken van het restaurant.Specialiteiten zijn onder meer ajoarriero (kabeljauw-aardappelpasta), Manchego-kaas, truffel-eieren, en alajú (een confectie gemaakt met noten en honing). De gotische kerk van het klooster is verbouwd tot een charmant café en het klooster is nu omsloten met glas.

Adres: Paseo Hoz del Huécar, Cuenca

6 Religieuze muziekweek

Voor degenen die van plan zijn om eind maart en begin april Cuenca te bezoeken, is dit festival van religieuze muziek een topattractie die samenvalt met Paasvieringen. Cuenca's religieuze muziekweek presenteert concerten van heilige muziek uitgevoerd door orkesten, solisten en koren van wereldklasse. Toegevoegd aan de ervaring zijn de prachtige concertzalen, waaronder de kathedraal, Las Carmelitas-klooster, en San Miguel Church. Sommige uitvoeringen vereisen tickets, andere zijn gratis.

Officiële site: https://www.smrcuenca.es/portal/lang_en/tabid_26462/home.aspx

7 Oratorio de San Felipe de Neri

Oratorio de San Felipe de Neri
Oratorio de San Felipe de Neri

Het oratorium van San Felipe, dat de sierlijke Rococo-stijl illustreert, is ontworpen door de architect José Martín de Aldehuela, gebouwd in 1739 en gerestaureerd in 1989. De kerk heeft een enkel vat met een tongewelf in de vorm van een Latijns kruis. De eenvoudige buitenkant is een prachtig interieur met fantasievolle Rococo-details, met name de zijkapellen en decoratieve kolommen met mooie kapitelen. Toeristen kunnen de kerk alleen bezoeken tijdens uren van aanbidding.

Adres: Calle Andrés de Cabrera, Cuenca

8 Iglesia de la Virgen de la Luz

Deze prachtige kerk gewijd aan de Maagd Maria is ook bekend als San Antón, naar de patroonheilige van de stad. Het gebouw dateert uit de 16e eeuw en werd voltooid in de 18e eeuw met een prachtig rococo-interieur in tegenstelling tot de sobere buitenkant. Een oud klooster is ook verbonden met de kerk. Een kostbaar object in de kerk is de Zwarte Madonna, typisch in middeleeuwse bedevaartskerken. In de regio Auvergne in Frankrijk bezitten veel van de oude kerken vergelijkbare zwarte maagdelijke figuren die heilig zijn voor pelgrims.

Adres: Calle San Lázaro, Cuenca

9 Nuestra Senora de las Angustias

De schilderachtige wandeling langs de Calle Pilares naar dit 17e-eeuwse heiligdom geeft bezoekers de indruk van een bedevaart. Aangekomen bij het Nuestra Señora de las Angustias, ontdekken toeristen een prachtige barokke kerk gewijd aan de patroonheilige van het bisdom. De kerk werd gebouwd op de plaats van een oudere hermitage die hier ooit stond. Het is een gewoonte voor bezoekers om de mantel van de Viernes de Dolores (Friday of Pain) Madonna te kussen.

Adres: Bajada de las Angustias

10 Museo de Cuenca (Museum van Archeologie)

Het Museo de Cuenca ligt in de buurt van de Opknoping huizen en is een waardevolle stop voor toeristen die geïnteresseerd zijn in archeologie van de Romeinse tijd. De collectie toont antiquiteiten die werden ontdekt in het gebied rond Cuenca, dat een belangrijke oude Romeinse nederzetting had. Een hoogtepunt van de collectie is de marmeren buste uit de eerste eeuw van Lucius Caesar. Andere interessante tentoonstellingen zijn de reconstructie van een oude Romeinse keuken en een assortiment antieke Iberische poppen.

Adres: 6 Calle Obispo Valero, Cuenca

11 San Julian Seminary

San Julian Seminary
San Julian Seminary

Dit prachtige seminarie werd gebouwd in 1745 op de plaats van het Paleis van de Markies van Siruela. Toeristen kunnen de prachtige barokke façade bewonderen, maar kunnen het interieur helaas niet bekijken omdat het monument niet toegankelijk is voor het publiek.

Adres: Plaza de la Merced, Cuenca

Waar te verblijven in Cuenca voor Sightseeing

We raden deze prachtige hotels en pensions aan in de buurt van het charmante oude centrum van Cuenca:

 • Parador de Cuenca: luxe parador, 16e-eeuws voormalig klooster, hangende huizen en uitzicht op de oude stad, antiek meubilair, buitenzwembad.

 • NH Ciudad de Cuenca: mid-range prijzen, ruime kamers, moderne inrichting, gratis parkeren, fitnesscentrum en sauna.
 • Hotel Convento del Giraldo: betaalbare prijzen, 17e-eeuws gebouw, op een steenworp afstand van de kathedraal, zichtbare balken.
 • Posada de San Jose: voordelige bed-and-breakfast, prachtig uitzicht op de Huécar River Gorge en de kathedraal, originele plafonds met houten balken, vriendelijk personeel.
 • Dagtochten vanuit Cuenca

  La Ciudad Encantada (Rotsformaties "Enchanted City")

  La Ciudad Encantada (Rotsformaties "Enchanted City")
  La Ciudad Encantada (Rotsformaties "Enchanted City")

  Een ongelooflijke geologische site ligt op slechts 36 kilometer van Cuenca via de romantische en ruige vallei van Júcar. De schilderachtige rit biedt een prachtig uitzicht op de stad en de vallei. La Ciudad Encantada ("Betoverde stad") is een stenig labyrint van rotsen, grotten, meren en watervallen die, met een beetje fantasie, kunnen worden gezien als een verwoeste stad met zijn huizen en straten en pleinen. De rotsformaties zijn het resultaat van erosie uitgehouwen uit de afzettingsgesteenten, in de loop van vele duizenden jaren.

  Monasterio de Uclés

  Monasterio de Uclés Emilio García / gemodificeerde foto
  Monasterio de Uclés Emilio García / gemodificeerde foto

  Ongeveer 70 kilometer van Cuenca, werd het stadje Uclés in de 10e eeuw gesticht door de Orde van Sint-Jacobus. Gedurende deze periode was Uclés de hoofdstad van hun gebied, hoewel de ridders van Sint-Jacobus later naar Malta verhuisden. Het klooster van Uclés is tussen de 16e en 18e eeuw gebouwd in renaissancestijl (hoewel de zuidelijke gevel barok is). De voordeuren zijn versierd met schelpen op Sint Jacobskruis, het symbool van pelgrims die de middeleeuwse "Weg van Saint James" naar Santiago de Compostela hebben gelopen. Het gebouw is gerangschikt rond een prachtige binnenplaats met een dubbel klooster en heeft een gevoel van sereniteit en harmonie. In het midden van de binnenplaats staat een barokke put die is versierd met het wapen van de Orde van Sint Jacobus.De 16e-eeuwse kerk van het klooster heeft een prachtig paneelplafond en medaillonportretten van de Grootmeesters van de Orde. Toeristen kunnen het klooster bezoeken tijdens een rondleiding, beschikbaar op afspraak.

  Adres: Calle Castillo 16450 Uclés

  Belmonte Castle

  Belmonte Castle
  Belmonte Castle

  Belmonte Castle is een van de indrukwekkendste forten van de regio Castilië-La Mancha. Staand op de San Cristobal-heuvel, werd het 15e-eeuwse gotische Mudejar-kasteel gebouwd voor Don Juan Pacheco, markies van Villena, voor gebruik als zijn privéwoning. Het imposante middeleeuwse kasteel heeft de vorm van een zespuntige ster. Cilindrische torens dragen bij aan de sprookjesachtige look.

  Adres: Calle de Eugenia Montijo, 16640 Belmonte

  Officiële site: https://castillodebelmonte.com/en/

  Oude ruïnes in Segóbriga

  Image
  Image

  Oude ruïnes in Segóbriga

  Deze archeologische vindplaats in Segóbriga onthult fascinerende overblijfselen van een Romaanse nederzetting uit de eerste en tweede eeuw. De opgravingssite omvat het theater van de oude stad, het amfitheater, de basiliek en thermale baden. De overblijfselen van deze prachtige gebouwen geven aan dat Segóbriga een belangrijk administratief centrum van de regio was. Er zijn rondleidingen op de site beschikbaar.

  Adres: Carretera Carrascosa de Campo a Villamayor de Santiago, Segóbriga

  Cuenca Map - Attracties
  Cuenca Map - Attracties

  Aanbevolen: