Logo yachtinglog.com

6 beroemde oogstfestivals in India

Inhoudsopgave:

6 beroemde oogstfestivals in India
6 beroemde oogstfestivals in India

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 6 beroemde oogstfestivals in India

Video: 6 beroemde oogstfestivals in India
Video: Reggae Covers Popular Songs (6 Hours) 2023, September
Anonim

India staat bekend om verschillende dingen, zoals yoga, natuurschoon, tempels, kruiden en Bollywood. Niet te vergeten, het land staat ook bekend om zijn verschillende festivals. Hier is een lijst met verschillende oogstfestivals in India die met veel enthousiasme en kracht door het hele land worden gevierd ter gelegenheid van de belangrijkste oogsten van het jaar.

Image
Image

Makar Sankranti

Makar Sankranti is een van de weinige Indian Festivals die elk jaar op een vaste datum wordt gevierd, namelijk op 14 januari. In de staten Rajasthan en Gujarat kun je de lucht zien bedekt met prachtige, kleurrijke vliegers, want het wordt ook beschouwd als een vliegervliegtuig. Mensen doneren vaak, donaties, dekens, voedsel, etc. aan de kansarmen op deze dag.

Image
Image

Pongal

Het festival van Pongal wordt gevierd gedurende een periode van vier dagen. Mensen kopen tijdens dit festival nieuwe kleding en huishoudelijke artikelen en wisselen geschenken uit met elkaar. Er zijn traditionele dansen en buffalo-tamingwedstrijden. Het koken van een authentiek Pongal-gerecht op de tweede dag is een belangrijke gebeurtenis op het festival.

Image
Image

Lohri

Lohri wordt beschouwd als een belangrijk oogstfeest in Noord-India. Het belangrijkste feest is het aansteken van een vreugdevuur gevolgd door het traditionele Punjabi-lied en -dans. Mensen smullen het vaakst op heerlijke Sarson ka saag en Makki ki roti op deze dag. Mensen herinneren zich ook Dulha Bhatti - een beroemde legendarische held die de armen hielp door de rijken te beroven.

Image
Image

Magh Bihu

Magh Bihu of Bhogali Bihu is het oogstfeest van de staat Assam en wordt waargenomen in de Assamese maand Magh (januari). Het is een tweedaags festival toegewijd aan Lord Agni, de hindoeïstische, vuurgod. Verspreid over drie dagen voeren mensen verschillende rituelen uit en dineren ze op authentieke delicatessen zoals pithas (zoete rijstcake), chira (rijstvlokken), chunga pitha (rijstcake in bamboebuizen) en verschillende soorten andere zoetigheden. Buffalo-gevechten worden ook georganiseerd in Assam tijdens het festival.

Image
Image

Onam

Het oogstfeest van Kerala, Onam is een tijd voor sport, festiviteiten en rituele vieringen in Kerala. Onam wordt vier dagen lang gevierd; Thiruvonam is de 2e dag en de belangrijkste dag van het festival. Op deze dag beleef je de wereldberoemde Snake Boat Races, zang en dans, veel lekker eten en zoveel exotica als je maar kunt.

Image
Image

Baisakhi

Baisakhi is een belangrijk oogstfeest van Punjab omdat het het begin van het zonnejaar markeert. Mensen uit Noord-India, met name Punjab, danken God voor een goede oogst. Baisakhi-processies staan bekend als "Nagar Kirtans" en de legendarische optredens van de Gurdwaras in Punjab zijn de hoogtepunten van de dag. Bhangra- en gidda-optredens vinden overal in de staat plaats.

Image
Image
Image
Image

Word een deel van de vieringen en geniet van de kleuren van de verschillende oogstfestivals in India.

Aanbevolen: