Logo yachtinglog.com

Beroemde en niet zo beroemde bestemmingen op 5 september in India

Beroemde en niet zo beroemde bestemmingen op 5 september in India
Beroemde en niet zo beroemde bestemmingen op 5 september in India

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Beroemde en niet zo beroemde bestemmingen op 5 september in India

Video: Beroemde en niet zo beroemde bestemmingen op 5 september in India
Video: Top 5 Best Street Foods in Florence, Italy! 🇮🇹 (€25 DIY Florence Food Tour) 2023, September
Anonim

Het heilzame weer van september beschrijft misschien het best de tekst: 'Geef me wat regen, geef me wat zonneschijn'. Dit is het moment waarop de regens gewoonlijk geen spoilsport spelen met je reisplannen en de zon vaak een aangename verschijning is temidden van perioden van moessondouches. Af en toe giet het aangenaam en wordt de ergste zomerhitte op een afstand gehouden. Klinkt goed? Nou, hier is meer. Bekijk 5 mooie September reisbestemmingen in India van ixigo.

God's Own Country - Kerala

Spectaculaire natuurlijke schoonheid van 'The Kovalam Beach'
Spectaculaire natuurlijke schoonheid van 'The Kovalam Beach'

De natte septemberverleiding uit Gods eigen land spreekt pure gelukzaligheid. De heuvels en oerwouden zijn gehuld in verschillende rustgevende tinten groen. Of het nu gaat, het verkennen van de diepten van het Periyar-bos op een olifantensafari of drinken in de frisse, koele lucht van de heuvels van Munnar of Vagamon, septemberreizen beloont je ruimschoots. Kerala's beroemde ayurvedische behandelingen zijn ook bijzonder goed geschikt voor september en andere regenachtige maanden. Er is nog een speciale charme van bezoeken in september. Dit is de maand van het kleurrijke oogstfeest (Onam) en je kunt tal van 'Sandhya'-maaltijden ontdekken. Wanneer de zon schijnt, kan men mooie stranden raken zoals Kovalam, Poovar en Varkala.

The Valley of Flowers - Uttarakhand

Wolken die afdalen in de bloemenvallei
Wolken die afdalen in de bloemenvallei

September is de laatste maand van het jaar waarin je veilig kunt nadenken over het bezoeken van de maagdelijke bloemenvallei. Geen enkele woorden kunnen recht doen aan de schoonheid van dit paradijs op aarde. Het hele jaar door besneeuwd, behalve van april tot oktober, is de 'Vallei van de bloemen' een onvergetelijke plek met bijna 300 verschillende soorten bloemen die een prachtig contrast vormen met de achtergrond van machtige besneeuwde heuveltoppen. Folklore gaat dat bezoekers die te lang op dit UNESCO Werelderfgoed blijven het risico lopen het bewustzijn te verliezen onder de krachtige geur van de bloemen die hier bloeien. In de loop van de jaren hebben steeds meer reizigers de charme van deze voorheen weinig bekende plaats ontdekt. Helaas hebben de overstromingen in 2013 die Uttarakhand hebben geteisterd de vallei volledig afgesloten van de rest van de wereld en men kan alleen maar hopen dat deze hemel op zijn vroegst weer toegankelijk wordt voor ons stervelingen.

Mandu - Madhya Pradesh

Het Baz Bahadur-paleis te midden van groene tuinen
Het Baz Bahadur-paleis te midden van groene tuinen

Mandu zit bovenop een hoogte van ongeveer 2000 voet boven de zeespiegel en is een van de twee heuvelstations die Madhya Pradesh versieren. Als de voormalige fort-hoofdstad van de Parmar heersers zit Mandu boordevol prachtige historische bouwwerken. De natuurlijke en historische bezienswaardigheden van de bestemming lijken des te aantrekkelijker als de schitterende septemberzon op deze regenachtige plekken speelt. Zo bloeien de tuinen rond het 16e-eeuwse Baz Bahadur-paleis met een nieuw leven.

Mooie Leh

Het betoverende landschap van Leh
Het betoverende landschap van Leh

September is een goed moment om deze prachtige Noord-Indiase bestemming te verkennen als je hier een veilige kleine smaak wilt van de beruchte winterkou. Vanaf eind oktober lijkt Moeder Natuur Leh te verstoppen voor de rest van de wereld door de bestemming met een dikke deken sneeuw te bedekken. Gegaard door de alpenwoestijn en met oude boeddhistische kloosters in het droge landschap, bezoekt u Leh zoals het lijkt te zijn gesprongen van de pagina's van een of ander sprookje. De bestemming wordt begrensd door twee van de grootste bergketens ter wereld. Reizigers die in september op bezoek komen, krijgen ook de kans om de feestvreugde van het kleurrijke Ladakh-festival te ervaren.

Shantiniketan, West-Bengalen

Prakriti Bhavan Santiniketan
Prakriti Bhavan Santiniketan

De vredige locatie van Santiniketan, rijkelijk doordrenkt van de mystiek van Tagore, is de locatie van de prestigieuze Vishwa Bharati University en een van de meest bekende toeristische plekken in West-Bengalen. In september barst Santiniketan uit in een feestelijk feestmilieu terwijl de jaarlijkse kermis en het festival van Poush Mela aan de gang is. Dit festival luidt het begin van het oogstseizoen in.

Over de auteur:

Pinak Shome is lid van de enthousiaste ixigo-familie en een enthousiaste reizende fan.

Aanbevolen: