Logo yachtinglog.com

10 Hoogwaardige toeristische attracties in Nîmes

Inhoudsopgave:

10 Hoogwaardige toeristische attracties in Nîmes
10 Hoogwaardige toeristische attracties in Nîmes

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoogwaardige toeristische attracties in Nîmes

Video: 10 Hoogwaardige toeristische attracties in Nîmes
Video: THIS IS THE MOST AMAZING PLACE IN THE WORLD | S05 EP.10 | PAKISTAN TO SAUDI ARABIA MOTORCYCLE 2023, Oktober
Anonim

Gezegend door de warme zuidelijke zon en een oud cultureel erfgoed, lijkt Nîmes niet gestoord door het verstrijken van de tijd. Romeinse monumenten zijn verspreid over de stad, en sommige zijn de best bewaarde in Frankrijk. Het historische centrum heeft een sfeervolle charme uit de Oude Wereld. Net als Aix-en-Provence zijn er veel met bomen omzoomde straten en met fontein versierde openbare pleinen met tafels die overgaan in de geplaveide voetgangersgebieden vanaf drukke terrasjes.

Nîmes ligt genesteld in de uitlopers van de regio Languedoc tussen Avignon en Montpellier, vlakbij de grens met Spanje. Vanwege de nabijheid heeft Nîmes een cultureel erfgoed met de Provence en is het beïnvloed door Spaanse tradities. Festivals zijn hier een manier van leven. In mei brengt het Festival de Nîmes populaire muziekconcerten naar de oude Arena. In de zomer komt de stad tot leven met meer buitenoptredens in het amfitheater en de tuinen, en op donderdagavond worden marktevenementen begeleid door jazz-, blues- en flamencomuziek.

Zie ook: Waar te verblijven in Nîmes

1 Arènes: The Ancient Roman Amphitheater

Arènes: The Ancient Roman Amphitheater
Arènes: The Ancient Roman Amphitheater

Een getuigenis van het opmerkelijke oude Romeinse erfgoed van Nîmes, de Arènes (Amfitheater) dateert uit de 1e eeuw na Christus. In het centrum van de stad was dit indrukwekkende openluchttheater van 133 meter bij 101 meter het belangrijkste monument in de Romeinse tijd. Met plaats voor 21.000 toeschouwers is het amfitheater van Nîmes niet de grootste, maar het is een van de best bewaard gebleven van alle bestaande Romeinse amfitheaters. De 60 sierlijke bogen van de buitenkant zijn opgesmukt in het lagere deel met pilasters en in het bovenste gedeelte met decoratieve Dorische halve kolommen. Op de bovenkant zijn beugels voor de houten masten van de luifel te zien. Het amfitheater was perfect ontworpen om de drukte te verwerken; er zijn 124 exits waarmee het hele publiek binnen een paar minuten kan afsluiten.

Het amfitheater werd in de 5e eeuw omgevormd tot een fort en in de middeleeuwen tot ridderkasteel. Onlangs is het monument echter opnieuw in zijn oorspronkelijke doel hersteld. Het Amfitheater wordt nu gebruikt als locatie voor culturele evenementen en festivals. In mei wordt de Arènes het toneel van Les Grands Jeux Romains, 2000-jaar oude circusspellen nagespeeld met historische nauwkeurigheid en authentieke Romeinse kostuums. Tijdens de zomer, de Festival de Nîmes presenteert een reeks van wereldklasse concerten en andere culturele evenementen in het Amfitheater.

Adres: Boulevard des Arènes, Nîmes

Officiële site: https://www.arenes-nimes.com/en/home

Accommodatie: waar te verblijven in Nimes

2 Maison Carrée

Maison Carrée
Maison Carrée

Dit prachtige gebouw is een van de best bewaarde oude monumenten in Frankrijk en de enige volledig bewaard gebleven klassieke Romeinse tempel die nog in de wereld is. Het Maison Carrée werd gebouwd tussen 20 en 12 v.Chr. En was een belangrijke tempel in het Forum (het economische en administratieve hart van de Romeinse stad). De tempel was gewijd aan Caius en Lucius Caesar, de geadopteerde zoon en kleinzoon van keizer Augustus. Geïnspireerd door de tempels van Apollo en Mars Ultor in Rome, heeft Maison Carrée harmonieuze klassieke proporties. Staande op een podium met indrukwekkende afmetingen van 26 meter lang en 17 meter hoog, laat de grandeur van de tempel toeristen vol ontzag.

De façade van hoge Corinthische zuilen is fraai gedecoreerd met acanthus en er zijn 15 treden naar de portiek "pronaos" (ingang naar de tempel). Het interieur dient nu als een museum. Tijdens de Middeleeuwen, werd de tempel gebruikt als een klooster voordat het staatseigendom werd tijdens de Franse Revolutie. Het monument werd gerestaureerd in de 18e eeuw en heeft meer recent een uitgebreide renovatie ondergaan van 2006 tot 2008. Na meer dan vier jaar restauratie door beeldhouwers en steenhouwers, is het Maison Carrée teruggekeerd in zijn oude glorie.

Adres: Place de la Maison Carrée, Nîmes

Officiële site: https://www.maisoncarree.eu/en/

3 Jardins de la Fontaine (Tuinen van de Bron)

Jardins de la Fontaine (Tuinen van de Bron)
Jardins de la Fontaine (Tuinen van de Bron)

Deze mooie en rustige tuinen liggen op de plaats van een oude bron die ten westen van het Maison Carrée ligt. Versierd met monumentale vazen en standbeelden in barokstijl, maakten de tuinen deel uit van een project om Nîmes in de 18e eeuw te verfraaien. De rijkelijk versierde tuinen werden aangelegd rond de voormalige versterkte wallen. De tuinen strekken zich uit over verschillende niveaus. Door de waterbassins en waterwegen te verkennen, zullen bezoekers uiteindelijk de romantische ruïnes van de oude strompelen Temple de Diane. Deze enigmatische tempel was mogelijk het heiligdom van een heilige lente of deel van een oud badcomplex - de precieze functie ervan is niet bekend. Achter de Jardins de la Fontaine ligt de Mont Cavalier, een weelderig gebied met subtropische planten en schaduwrijke voetpaden. Op de top staat de 30 meter hoge Tour Magne, een Romeins monument dat dateert uit 15 voor Christus. De toren vertegenwoordigt het grootste deel van de verdedigingsmuur die de stad omsingelde tijdens het Romeinse tijdperk.

Adres: Quai de la Fontaine, Nîmes

4 Musée Archéologique (Museum van Archeologie)

Musée Archéologique (Museum voor Archeologie) Tyler Bell / gemodificeerde foto
Musée Archéologique (Museum voor Archeologie) Tyler Bell / gemodificeerde foto

De perfecte aanvulling op de archeologische bezienswaardigheden van Nîmes, dit museum geeft bezoekers een fascinerend inzicht in het eeuwenoude verleden van de stad. Dit uitzonderlijke archeologische museum is gevestigd in een historisch 17e-eeuws gebouw (het voormalige Jezuïetencollege) en heeft een van de grootste en meest diepgaande collecties in Frankrijk.De verzameling prehistorische voorwerpen concentreert zich op stukken uit de ijzertijd, terwijl de collectie klassieke antiquiteiten Gallo-Romeinse voorwerpen omvat, zoals keramiek, bronzen servies, lampen, toiletartikelen en kledingaccessoires. De Romeinse munten behoren tot de hoogtepunten van het museum. Andere archeologische vondsten uit het Romeinse tijdperk, zoals mozaïeken en inscripties, laten bezoekers zich verbeelden van het oude leven. Het museum heeft ook een uitstekende collectie klassiek Grieks aardewerk en een assortiment beeldhouwwerken van de oudheid tot de middeleeuwse periode.

Adres: 13 Boulevard Amiral Courbet, Nîmes

5 Musée des Beaux-Arts (Museum voor Schone Kunsten)

Dit beroemde museum voor schone kunsten bezet een neoclassicistisch gebouw uit 1907. Twee prachtige standbeelden van Henri Bouchard verwelkomen bezoekers door de voordeuren. Het museum voor schone kunsten van Nîmes is de op één na grootste verzameling in zijn soort in de Languedoc. Het museum heeft een verzameling van 3600 werken van Franse, Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Italiaanse en Spaanse schilders. De nadruk van de collectie ligt op schilderijen uit de 16e eeuw tot de 17e eeuw van Italiaanse meesters en prachtige Franse schilderijen uit de 19e eeuw. Het atrium op de begane grond is voorzien van een groot, oud Romeins mozaïek De bruiloft van Admetus, dat is een hoogtepunt van het museum. Dit prachtige stuk werd ontdekt in de 19e eeuw op de plaats van een marktplaats. Neem de tijd om het artistieke ontwerp en de charmante details van het mozaïek te bewonderen.

Adres: Rue Cité Foulc, Nîmes

6 Festivals en evenementen

De Féria de Pentecôte (Festival van Pinksteren) is het eerste grote jaarlijkse evenement van het jaar in Nîmes en een van de grootste festivals in Frankrijk. Het zesdaagse festival omvat fanfares, Spaanse flamencodansen en religieuze ceremonies. Ook in mei Les Grands Jeux Romains herschept oude Romeinse circusspellen in de Arènes. In juni heeft de Festival La Nuit des Jardins presenteert dans, muziekconcerten en andere culturele uitvoeringen in het openluchttheater van de tuin. In juli is er een openluchtfilmfestival in de tuinen, La Nuit des Jardins, catering voor een Franstalig publiek. Elke donderdagavond in juli en augustus wordt een speciaal evenement genoemd Les Jeudis de Nîmes vindt plaats. De stad komt tot leven met openluchtmarkten met ambachten en antiekwinkels, terwijl de drukte wordt vermaakt door jazz-, blues- of flamencomuziek. De jaarlijkse Festival de Nîmes is een serie uitvoeringen die in juli in het oude Romeinse amfitheater worden gehouden, waaronder muziekconcerten, theater en dansvoorstellingen. Het reizen Chicago Blues Festival verschijnt in november in Nîmes.

7 Musée du Vieux Nîmes (Museum van het oude Nîmes)

Dit museum is te vinden op de Place aux Herbes, een charmante openbare ruimte met veel cafeetjes op het terras die overlopen in het plein. Het museum is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw (het voormalige bisschoppelijk paleis) en illustreert de geschiedenis van Nîmes vanaf de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Dagelijkse voorwerpen, kunst, kunstnijverheid en meubels helpen om de lokale cultuur en tradities te illustreren. Het museum heeft een bijzonder interessante textielcollectie, aangezien Nîmes in de 18e eeuw een belangrijke textielfabrikant was. Nîmes-sjaals waren ooit de woede in heel Europa. Bezoekers zullen ook verrast zijn om te ontdekken dat denim is uitgevonden in Nîmes. Er is een "Blue Room" gewijd aan het beroemdste doek van Nîmes.

Adres: Place aux Herbes, Nîmes

8 Musée des Cultures Tauru (Museum van het stierenvechten)

Dit museum, geopend in mei 2002, viert de traditie van het stierenvechten die deel uitmaakt van het erfgoed van Nîmes. Het museum ligt op een steenworp afstand van het oude Romeinse amfitheater, waar sinds het midden van de 20e eeuw het stierenvechten wordt georganiseerd voor de Feria de Nîmes. Dit is het enige museum in Frankrijk gewijd aan het onderwerp stierengevechten. De collectie omvat stierenvechtkostuums, kunstwerken met stierengevechten en informatie met betrekking tot het stierenvechten. Bezoekers leren over de gebruiken van het stierenvechten die hun oorsprong vonden in Spanje en werden naar het nabijgelegen Camargue-gebied ten zuiden van Arles gebracht.

Adres: 6 Rue Alexandre Ducros, Nîmes

9 Porte d'Auguste

Vernoemd naar keizer Augustus, die de oorspronkelijke stadsmuren bouwde, staat de Porte d'Auguste aan de noordkant van de Boulevard Amiral Courbet. Deze stadspoort dateert uit de 16e of 15e eeuw voor Christus en was het startpunt van de weg naar Rome. In de 14e eeuw werd de Porte d'Auguste opgenomen in de muren van een middeleeuws fort en werd niet opnieuw blootgelegd tot 1752, toen het fort werd beschadigd. De zijvleugels van de poort werden vernietigd tijdens de Franse Revolutie. Nu is er een bronzen standbeeld van Augustus (een moderne kopie) bij de poort geplaatst.

Adres: 25 Boulevard Amiral Courbet, Nîmes

10 Carré d'Art - Musée d'Art Contemporain (Museum voor moderne kunst)

Carré d'Art - Musée d'Art Contemporain (Museum voor Moderne Kunst) Wolfgang Staudt / gemodificeerde foto
Carré d'Art - Musée d'Art Contemporain (Museum voor Moderne Kunst) Wolfgang Staudt / gemodificeerde foto

Ten westen van het Maison Carrée staat een gebouw dat in schril contrast staat met de oude architectuur van Nîmes. Het Musée d'Art Contemporain is een strak modern gebouw ontworpen door architect Norman Foster. De permanente collectie van het museum omvat ongeveer 400 werken van hedendaagse kunst gemaakt sinds de jaren 1960. De collecties zijn geografisch georganiseerd, zoals gedeelten voor Franse kunst en mediterrane kunst. Gerenommeerde tijdelijke tentoonstellingen worden hier elk jaar gehouden.

Adres: 16 Place de la Maison Carrée, Nîmes

Officiële site: https://www.carreartmusee.com/en/

Waar te verblijven in Nîmes voor Sightseeing

We bevelen deze heerlijke hotels en pensions in Nîmes aan met gemakkelijke toegang tot de topsites:

  • Bien Loin D'Ici Spa B & B: luxe bed-and-breakfast, rustige omgeving, op korte rijafstand van de stad, stijlvolle inrichting, zwembad met lange banen, eigen bubbelbaden en sauna's.

  • Hotel de L'Amphitheater: 3-sterrenhotel, eigendom van een familie, wandelstraat, 17e-eeuws gebouw, meertalig personeel.
  • Ibis Styles Nimes Gare Centre: prijzen midden in de buurt, dicht bij het treinstation, themakamers met kleurthema, comfortabele bedden.
  • Ibis Budget Nimes Centre Gare: budgethotel, moderne inrichting, schone kamers.
  • Nimes Map - Attracties
    Nimes Map - Attracties

    Aanbevolen: