Logo yachtinglog.com

17 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Helsinki en gemakkelijke dagtrips

Inhoudsopgave:

17 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Helsinki en gemakkelijke dagtrips
17 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Helsinki en gemakkelijke dagtrips

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 17 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Helsinki en gemakkelijke dagtrips

Video: 17 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Helsinki en gemakkelijke dagtrips
Video: ВИЛЬНЮС, в который хочется приезжать. Литва, Балтия. 4K 2023, Oktober
Anonim

Helsinki is de hoofdstad van Finland en de grootste stad en ligt op een granieten schiereiland aan de noordkust van de Finse Golf, met uitzicht op de Oostzee. Koning Gustavus Vasa van Zweden richtte in 1550 Helsinki op en in 1808 werd de stad opgenomen in het Russische Groothertogdom Finland. Nadat een grote brand in 1808 een derde van de stad verwoestte, kreeg Carl Ludwig Engel (1778-1840) de opdracht om de stad te herbouwen, en het resulterende neoklassieke stadscentrum is aangelegd in brede, knappe straten en boulevards met veel parken. De haven, waar veel van de bijna 300 cruiseschepen die jaarlijks bezoeken aanleggen, ligt in het hart van Helsinki, en een aantal van de belangrijkste toeristische attracties liggen op loopafstand. Helsinki is een geweldige stad om te voet of met de fiets te verkennen, en heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem met boten naar de eilanden en treinen naar andere bestemmingen in Finland.

Zie ook: Waar te verblijven in Helsinki

1 Suomenlinna

Image
Image

Suomenlinna

De versterkte eilanden van Suomenlinna zijn een deel van Helsinki, dat afgelegen lijkt, maar is in feite gemakkelijk te bereiken met een veerboot van 20 minuten, met hetzelfde ticket als voor bussen en trams. Het fort van Sveaborg (Zweeds kasteel) domineert het eiland. Het werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw om Russische toegang tot de Oostzee te blokkeren. Tijdens de Zweeds-Russische oorlog van 1808-09 viel het voor de Russen, die het vervolgens uitbreidden en versterken. In 1918 ging het over in Finse handen en kreeg de Finse naam Suomenlinna (Fins kasteel). In de jaren vijftig en zestig werd het door het leger overgedragen aan de civiele autoriteiten en sindsdien gerestaureerd en omgebouwd voor cultureel en recreatief gebruik. Het staat nu op de UNESCO-lijst van werelderfgoedmonumenten en is een museum, een park en een kunstlocatie. Het gebied is het grootste deel van het jaar geopend, maar de openingstijden en de veerboot variëren, dus bezoek de website voor de laatste informatie.

2 Marktplaats

Marktplaats
Marktplaats

Het marktplein (Kauppatori) is het belangrijkste geplande en verharde plein in het centrum van Helsinki en is een van de bekendste buitenmarkten in Noord-Europa. Grenzend aan de Oostzee, aan het oostelijke einde van de Esplanadi, staat het vol met stands met Finse gerechten, bloemen en toeristische souvenirs, en er staan vaak vissersboten in het water die zeevruchten rechtstreeks van de boot verkopen. In de winter worden marktkramen beschermd onder tenten en is er het hele jaar door een markthal met meer verkopers. Bezoekers moeten hun eten goed in de gaten houden, de meeuwen op de markt zijn groot en brutaal en plukken voedsel van nietsvermoedende gasten.

3 Temppeliaukio Church (Rock Church)

Temppeliaukio Church (Rock Church)
Temppeliaukio Church (Rock Church)

Ten noorden van het Hietaniemi-gebied langs Fredrikinkatu ligt de Rock Church van Helsinki, ontworpen door Timo en Tuomo Suomalainen aan het einde van de jaren zestig. Het ondergrondse interieur van de kerk werd uitgehouwen en direct in de oude massieve rots van het schiereiland van Helsinki gebouwd. De binnenkant is badend in een glorieus natuurlijk licht dat binnenkomt door de glazen koepel. Het heeft een ondiepe ronde koepel (13 meter hoog) van koperen platen en glas op betonribben. De kerk wordt ook gebruikt als een concertzaal vanwege de uitstekende akoestiek die wordt gecreëerd door de ruwe, onbewerkte rotswanden van het interieur.

Adres: Lutherinkatu 3, Helsinki

Officiële site: https://www.helsinginkirkot.fi/en/churches/rock-church-temppeliaukio

4 Seurasaari

Seurasaari
Seurasaari

Ten oosten van het stadscentrum ligt het eiland Seurasaari, verbonden met het vasteland door een loopbrug. Het heeft een interessant openluchtmuseum met oude huizen, boerderijen, een herenhuis, een kerk uit Kiruna (1686) en andere houten gebouwen die hier zijn gebracht voor alle delen van Finland. Dit is de plek om te leren hoe Finnen lang geleden leefden, vóór het moderne tijdperk. In de buurt, bij Meilahti 7, is een oud houten huis dat nu wordt bewoond door de Friends of Finnish Handicrafts, met een tentoonstelling van roggestapijten en ander traditioneel textiel. Bezoekers kunnen de wevers aan het werk zien.

Adres: Seurasaari, Helsinki

Officiële site: https://www.kansallismuseo.fi/en/seurasaari-openairmuseum

5 Sibelius-monument en -park

Sibelius-monument en -park
Sibelius-monument en -park

Ontworpen door Eila Hiltunen, werd het monument voor de grote Finse componist onthuld in 1967 en veroorzaakte directe controverse en niet een beetje kritiek. Het oorspronkelijke monument werd gevormd door een verzameling grote metalen pijpen die muziek creëert terwijl de wind er doorheen blaast. Het meer traditionele beeld van Sibelius werd later toegevoegd als antwoord op de klachten over het oorspronkelijke concept. Het monument maakt deel uit van een prachtig park, een van de vele in de Finse hoofdstad.

Adres: Mechelininkatu 38, Helsinki

6 Uspensky-kathedraal

Uspensky-kathedraal
Uspensky-kathedraal

Een van de twee imposante kerken die de skyline boven de haven van Helsinki domineren, Uspensky Russian Orthodox Cathedral is een blikvanger, een bakstenen gebouw waarvan de meerdere torens en spitsen zijn bekroond met 13 gouden koepels. Het interieur is al even indrukwekkend, vol met altaren, iconen en kruisen, de ingewikkelde patronen op de bogen tegen blokmarmer en een overwicht van gouden verfraaiingen.

Adres: Kanavakatu 1, Helsinki

7 Pretpark Linnanmäki

Pretpark Linnanmäki
Pretpark Linnanmäki

Ten oosten van Olympisch Stadion in Helsinki, voorbij de spoorlijn, ligt het pretpark Linnanmäki, met een watertoren, een switchback en een reuzenrad. Samen met de nabijgelegen televisietoren vormt het een opvallende visie op de skyline van Helsinki. Het park werd geopend in 1950 en heeft de attracties, shows, winkels en restaurants voortdurend gerenoveerd en verbeterd.Prijzen en toegangstijden variëren het hele jaar door en veranderen regelmatig, dus kijk op de website voor de meest actuele informatie.

Adres: Tivolikuja 1, Helsinki

Officiële site: https://www.linnanmaki.fi/en/

8 Museum voor moderne kunst (Kiasma)

Museum voor moderne kunst (Kiasma) Museum voor moderne kunst Kiasma / fotomodificatie
Museum voor moderne kunst (Kiasma) Museum voor moderne kunst Kiasma / fotomodificatie

In een land dat bekend staat om zijn baanbrekende inheemse architecten, is het ironisch dat het gebouw, beschouwd als een van de herkenningspunten van moderne architectuur in Finland, is ontworpen door de Amerikaanse architect Steven Holl. De ronde buitenkant gaat verder naar binnen en creëert tentoonstellingsruimten die op een unieke manier passen voor het weergeven van hedendaagse kunstwerken. Naast de collecties Finse kunst na 1960, heeft het museum een theater gewijd aan experimenteel drama, muziek en dans.

Adres: Mannerheiminaukio 2, Helsinki

Officiële site: https://kiasma.fi/en/

9 Treinstation van Helsinki

Treinstation van Helsinki
Treinstation van Helsinki

Het opvallend originele Art Nouveau-station van Helsinki werd ontworpen door Eliel Saarinen en is vooral opmerkelijk voor Amerikaanse toeristen, omdat de 48 meter hoge klokkentoren de eerste was van verschillende ontwerpen die uiteindelijk resulteerde in de 1941 Chicago Tribune Tower van Saarinen - de eerste wolkenkrabber van Amerika. Stap naar binnen om de monumentale gewelfde zalen en de verrassend fijne gebeeldhouwde panelen te bewonderen die de muren versieren.

Adres: Rautatientori, Helsinki

10 Ateneum (Fins nationaal kunstmuseum)

Ateneum (Fins nationaal kunstmuseum)
Ateneum (Fins nationaal kunstmuseum)

Aan de zuidkant van het Stationsplein van Helsinki bevindt zich het Nationale Kunstmuseum, meestal bekend als het Ateneum, naar de naam van het indrukwekkende neoklassieke gebouw dat het inneemt. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook de beroemde Finse kunstacademie. Ontworpen door Theodor Höijer en voltooid in 1887, bevat het Ateneum de mooiste kunstcollectie van Finland van historische werken en hedendaagse kunst in een eigen galerij. Het Finse deel van het museum omvat werken van A. Edelfelt (1854-1905), E. Järnefelt (1863-1937), P. Halonen (1865-1933) en A. Gallén-Kallela (1865-1935). Onder werk van buitenlandse meesters zijn Rembrandt's Monniken lezen en Vincent van Gogh Straat in Auvers-sur-Oise, samen met 650 andere internationale kunstwerken. In de beeldhouwhal staan werken van de Finse beeldhouwers V. Vallgren, W. Aaltonen, W. Runeberg en S. Hildén. Voor de ingang staat een bronzen figuur van Albert Edelfelt door V. Vallgren. Zorg ervoor dat u de website controleert, want er zijn een groot aantal dagen gedurende het jaar wanneer de toegang is gratis.

Adres: Kaivokatu 2, Helsinki

11 Finlandia Hall

Finlandia Hall
Finlandia Hall

Ten noorden van het Stedelijk Museum in Helsinki, aan de oevers van Baai van Töölö (Töölönlahti), is de Finlandia Hall, een concert- en congreszaal ontworpen door Alvar Aalto en gebouwd in 1971 met een witte gevel van Carrara-marmer. Het marmer wordt ook gebruikt aan de binnenkant van de structuur. Details verschijnen in hardhout en keramiek. Het concertgebouw is een prachtige locatie en staat bekend om zijn akoestiek. Een ander opvallend kenmerk is de brede Venetiaanse trap die van de begane grond naar zowel het hoofdauditorium als de kamermuziekhal leidt. De slotakte van de conferentie over veiligheid en samenwerking in Europa werd hier in juli 1975 ondertekend. Aan de noordkant van de hal is een uitstekend park (thuisbasis van grote schaakborden en schaakstukken), en daarachter is ook de nieuwe Finse nationale opera. House, ingehuldigd in november 1993 met een uitvoering van de opera "Kullervo" door de Finse componist Aulis Sallinen. Kijk op de website voor frequente updates over evenementen, prijzen en openingen.

Adres: Mannerheimintie 13 e, Helsinki

Officiële site: https://www.finlandiatalo.fi/en

12 Korkeasaari Zoo

Korkeasaari Zoo
Korkeasaari Zoo

Opgericht in de jaren 1880, is de dierentuin van Korkeasaari een van de oudste ter wereld en heeft het een vooraanstaande plaats vanwege zijn uitzonderlijke fokprogramma's voor bedreigde diersoorten. Ze zijn vooral succesvol geweest met het fokken van sneeuwluipaarden en andere grote katten, zoals de tijger Amur en Siberië. Zoals in elke goede dierentuin, zijn de omgevingen zo ontworpen dat ze zo dicht mogelijk bij natuurlijke habitats liggen en groeien hier bijna 1.000 plantensoorten om de inheemse omgevingen van de 150 verschillende diersoorten te reproduceren. De dierentuin is het hele jaar door geopend en een bezoek aan de tropische huizen is een van de favoriete dingen om in de winter in Helsinki te doen. De dierentuin ligt op een eiland en je kunt hier met de veerboot komen van mei tot eind september. De rest van het jaar kun je hier met de bus komen.

Officiële site: https://www.korkeasaari.fi/helsinki-zoo/

13 Fins Nationaal Museum (Kansallismuseo)

Fins Nationaal Museum (Kansallismuseo)
Fins Nationaal Museum (Kansallismuseo)

Het Nationaal Museum werd in 1912 gebouwd in een nationale romantische stijl, de Finse versie van de Art Nouveau-beweging die destijds in Europa populair was. Deze stijl is vooral geschikt voor een museum dat tot doel heeft materiaal over de cultuur en etnografie van Finland te verzamelen en te interpreteren. Van belang is de Finno-Oegrische collectie met traditionele kostuums en alledaagse culturele voorwerpen. De prehistorische sectie is de grootste permanente verzameling van archeologische materialen in het land. Verschillende displays documenteren ook de ontwikkeling van Finland vanaf de Middeleeuwen tot en met het Zweedse en Russische rijk en in een moderne staat. De inkomhal is versierd met fabelachtige plafondschilderingen, geïnspireerd op de Kalevala, de nationale mythe van Finland. De fresco's zijn geschilderd door Akseli Gallén-Kallela, misschien wel de bekendste kunstenaar van Finland. Tegenover het Nationaal Museum, in een park, ligt het Gemeentemuseum.

Adres: Mannerheimintie 34, Helsinki, Finland

Officiële site: https://www.kansallismuseo.fi/en/nationalmuseum

14 Olympisch Stadion van Helsinki

Helsinki Olympisch Stadion Vestman / foto gewijzigd
Helsinki Olympisch Stadion Vestman / foto gewijzigd

Ten noorden van de Finlandia Hall, aan de bovenkant van de Töölönlahti meer is het oude Beurshal, en verder het Olympisch Stadion (1938), met een 72 meter hoge toren van waaruit er een prachtig uitzicht over de stad is - en een lift. Finland kreeg de Olympische Spelen toegekend voorafgaand aan de komst van de Tweede Wereldoorlog en de Sovjet-invasie van het land. Geannuleerd tijdens de gevechten, werden de Olympische Spelen uiteindelijk in 1952 in Helsinki gehouden. In het stadion bevindt zich het Finse Sportmuseum en voor de ingang staat een standbeeld van de grote Finse Olympische hardloper, Paavo Nurmi (1897-1973). In het oosten ligt het Zwemstadion en in het noorden het IJstadion. Voorbij het grasveld, voor het Zwemstadion ligt het stadspark, een zee van bloesems in de zomer en een perfecte plek voor een picknick. Het Zwemstadion is in de zomer geopend voor bezoekers met uitstekende faciliteiten.

Adres: Paavo Nurmen das 1, 00250 Helsinki

Officiële site: https://www.stadion.fi/helsinki-olympic-stadium

15 Central Park (Keskuspuisto)

Central Park (Keskuspuisto)
Central Park (Keskuspuisto)

Helsinki's Central Park (Keskuspuisto) is een enorm park in het midden van de stad. Met een oppervlakte van meer dan 10 vierkante kilometer, begint het park aan de Olympisch Stadion in de buurt Baai van Töölönlahti en strekt zich uit noord in de gemeenschap van Vantaa bij de Paloheinä bos, waar een groot langlaufgebied is. Het park is meer wild bos dan een verzorgde tuin. Het staat vol met fiets- en wandelpaden en andere activiteitengebieden.

Officiële site: https://www.hel.fi/hel2/keskuspuisto/eng/1centralpark/

16 Hietaniemi-gebied

Hietaniemi-gebied
Hietaniemi-gebied

Langs de kust, ten zuiden en oosten van het centraal station zijn het Roeifestival van de Olympische Spelen van 1952, kajak- en kanoverhuur en het prachtige zandstrand van Hietaniemi. Daarnaast zijn verschillende open velden vaak gebruikt als voetbalparken, diverse restaurants en een openbare sauna. Verderop ligt het fascinerende en parkachtige Hietaniemi-kerkhof met een kruis op het hoogste punt ter herdenking van de gevallen helden van de republiek. Ook hier is maarschalk Mannerheim (1867-1951) begraven. Bij de ingang liggen de graven van de politici Risto Ryti, Väinö Tanner, TM Kivimäki en E. Linkomies, die - als voorwaarde voor de wapenstilstand van 1944 - door een Finse rechtbank werden berecht voor hun politieke activiteiten tijdens de oorlog en gevangen werden gezet zinnen, later omgezet. Een gedeelte van de begraafplaats is gewijd aan de Joodse bevolking van de stad.

17 Gallen-Kallela Museum

Image
Image

Gallen-Kallela Museum Jean-Pierre Dalbra / fotomodia

Akseli Gallen-Kallela is misschien wel de belangrijkste en meest indrukwekkende schilder van Finland. Het huis Gallen-Kallela werd gebouwd in 1911-13. Het huis, beter bekend als Tarvaspää, werd in 1961 voor het publiek geopend als het Gallen-Kallela-museum. Het bevat een permanente tentoonstelling van Gallen-Kallela's eigen schilderijen, afbeeldingen en gereedschappen. Een uitstekend café bevindt zich op het terrein evenals een fijne kleine winkel. Het Gallen-Kallela Museum ligt aan de prachtige kust van Laajalahti Bay in het oostelijke deel van Helsinki, ongeveer tien kilometer van het centrum. Het is te bereiken met de auto of met het wandel- en fietspad van Munkkiniemi in Helsinki en Ruukinranta in Espoo.

Adres: Gallen-Kallelan stropdas 27, Espoo

Waar te verblijven in Helsinki voor Sightseeing

Als je Helsinki voor de eerste keer bezoekt en je wilt een aantal van de beste bezienswaardigheden van de stad zien, is het beste gebied om te verblijven in het stadscentrum, in de buurt van Mannerheimintie ((Mannerheim Street). Hier vind je attracties zoals Central Treinstation, het parlementsgebouw, Finlandia Hall, en vele winkels en restaurants zeer gewaardeerde hotels in en nabij het stadscentrum:

 • Luxe hotels: In het hart van de stad, op korte loopafstand van de haven, evenals fantastische winkels en restaurants, heeft Hotel Haven een slanke, elegante esthetiek en een met open vuur verwarmde lobby. Ook op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, is het huisdiervriendelijke en milieuvriendelijke Hotel Indigo Helsinki - Boulevard een populaire luxe optie, met lokale kunstwerken, een spa en fietsen om de stad te verkennen. Het huisdiervriendelijke Holiday Inn Helsinki City Center ligt naast het centraal station van Helsinki en scoort een A-plus vanwege de gunstige locatie, een springplank, springplank en een sprong van Mannerheimintie en Finlandia Hall. De pendelbus naar de luchthaven stopt vlak bij het hotel.

 • Middenklasse hotels: Het Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki ligt dicht bij de belangrijkste vervoersknooppunten in het stadscentrum en bevindt zich aan de bovenkant van de middenklasse hotels, met comfortabele kamers, een sauna en een fitnesscentrum. Het boetiekhotel Rivoli Jardin ligt op een rustige locatie, dicht bij alle bezienswaardigheden in het centrum en biedt een keuze aan lichte en luchtige kamers, studio's en appartementen met één of twee slaapkamers met volledig uitgeruste keukens. Sommige kamers hebben een sauna in Hotel Helka , met een handige locatie in het centrum op loopafstand van winkels, restaurants en bezienswaardigheden.
 • Budget Hotels: Hotelli Finn, met schone, eenvoudige kamers, krijgt een pluim voor zijn centrale locatie op een steenworp afstand van het winkelgebied, terwijl het Kongressikoti Hotel achter de kathedraal van Helsinki in het hart van de stad ligt en op korte loopafstand van het treinstation ligt. Het milieuvriendelijke Ava Hotel ligt op ongeveer drie kilometer afstand van het stadscentrum, maar in de buurt van bus- en tramhaltes. Het biedt standaardkamers, studio's, appartementen en een sauna.
 • Dagtochten vanuit Helsinki

  Hvittrask

  Hvittrask John Lord / foto gewijzigd
  Hvittrask John Lord / foto gewijzigd

  Hvitträsk, gebouwd tussen 1901 en 1903 van boomstammen en natuursteen, was een huis en een studio voor het architectuurteam van Eliel Saarinen en Armas Lindgren. Het diende ook als de geboorteplaats van de wereldberoemde architect Eero Saarinen, die bekend werd in de Verenigde Staten. Hvitträsk wordt omgeven door een prachtige Engelse tuin aan de oever van het meer Vitträsk. Hvittrask ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Helsinki en is gemakkelijk te bereiken met de bus.

  Adres: Hvitträskintie 166, Luoma

  Officiële site: https://www.kansallismuseo.fi/en/hvittrask

  Ainola, Järvenpää

  Ainola, Järvenpää
  Ainola, Järvenpää

  Ainola was de thuisbasis van de wereldberoemde componist Jean Sibelius en zijn vrouw Aino. Gelegen aan de oevers van het prachtige Lake Tuusula in Järvenpää, ongeveer tien kilometer ten noorden van Helsinki, werd het in 1904 gebouwd in een klassieke houtstijl die typerend is voor de architect Lars Sonck. Het huis werd gebouwd op het meer om geniale vrede te creëren, terwijl het toch dichtbij genoeg was om toegang te krijgen tot belangrijke evenementen in de hoofdstad van het land. Nadat Sibelius en zijn vrouw stierven, verkocht hun familie het huis aan de staat. Het was goed bewaard gebleven en er werd een museumstichting opgericht om het te onderhouden.

  Officiële site: https://www.ainola.fi/eng_index.php

  Hameenlinna

  Image
  Image

  Hame fort. Hameenlinna

  Hämeenlinna ligt aan het meer van Vanajavesi, 100 kilometer ten noorden van Helsinki, en is gemakkelijk bereikbaar met zowel de bus als de trein. Hämeenlinna, een relatief kleine stad, is een van de oudste nederzettingen in Finland en ligt in het hart van de historische provincie Häme. Er is hier een stad sinds de vroege Vikingtijd en de Middeleeuwen Kasteel Häme bevindt zich hier. Het werd gebouwd in de late 13de eeuw door de Zweden die vervolgens met zowel de Denen als de Russen concurreerden voor toegang tot de hulpbronnen van Finland. De stad is een heerlijke plek om te bezoeken. Het staat bekend om zijn uitstekende scholen, de geboorteplaats van Jean Sibelius en de locatie van de eerste spoorlijn van Finland.

  Tapiola

  Image
  Image

  Tapiola

  Aan de andere kant van de baai van Seurasaari, bij Helsinki, ligt de tuinstad Tapiola, nu onderdeel van Espoo. Voor degenen die gefascineerd zijn door experimentele stedenbouwkundige ideeën uit het naoorlogse tijdperk, is dit een must. Gebouwd in de jaren 1950 als een voorbeeld van moderne stadsplanning, heeft de stad nu het gevoel van een Star Trek-set. In het noordoosten, op het schiereiland Otaniemi, ligt het Universiteit van Technologie, met Dipoli, de onconventioneel ontworpen Studentenvakbond. Het nieuwe centrum voor culturele activiteiten werd ontworpen door architect Arto Sipinen en werd geopend in 1989. Er zijn een aantal speciaalzaken beschikbaar, evenals sportfaciliteiten.

  Hanko

  Hanko
  Hanko

  Een prachtige badplaats, 130 kilometer ten westen van Helsinki, Hanko is een tweetalig strand-gezegende havenstad van ongeveer 10.000 mensen. Vanwege zijn locatie is Hanko al meer dan duizend jaar betwist. De Zweden en de Russen vochten hier in de 17e en 18e eeuw verschillende veldslagen. In 1809 namen de Russen verschillende Zweedse forten over. De stad zelf werd pas in de jaren 1870 officieel opgericht en diende later als een belangrijk doorvoerpunt voor Finnen die naar de Verenigde Staten vertrokken tijdens de hongertijden. De Finnen en de Russen vochten hier in 1941 een zeer bloedige strijd. De architectuur van de stad spreekt met zijn geschiedenis met een mix van Zweedse en Russische stijlen. Het zit vol met uitstekende cafés en restaurants.

  Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Helsinki kunt halen

  Een sightseeingtour is een geweldige manier om alle hoogtepunten van de stad te bekijken zonder het gedoe van het rijden en het vinden van je weg. In plaats daarvan kun je ontspannen en naar de bezienswaardigheden kijken terwijl je over de geschiedenis en cultuur van de stad leert van een interessant audiocommentaar. Hieronder vindt u enkele leuke rondleidingen en reistips die u tijd en geld besparen:

  • Bekijk de bezienswaardigheden per bus: Een leuke en flexibele manier om alle bezienswaardigheden van de stad te bekijken, is de Helsinki Shore Excursion: Hop-On Hop-Off Sightseeing Tour. Klim aan boord van de dubbeldeksbus met open dak en kies uit 15 verschillende haltes, waaronder de Rock Church en het Olympisch Stadion van Helsinki, en spring aan en uit bij je favoriete attracties. Het ticket is 24 uur geldig en bevat audiocommentaar en gratis Wi-Fi.

 • Bekijk de bezienswaardigheden per boot: Als je weinig tijd hebt en de stad vanuit een ander perspectief wilt bekijken, kun je de Helsinki Sightseeing Canal Cruise overwegen. Leun achterover en ontspan op deze 1,5 uur durende cruise terwijl u langs pittoreske eilanden en ijsbrekers vaart en attracties als het Suomenlinna Maritime Fortress en het Degerö-kanaal op de Werelderfgoedlijst ziet. De cruise bevat een informatief commentaar aan boord en gratis WiFi.
 • Geld besparen: Als u liever onafhankelijk door de stad reist om een aantal van de topattracties te bezoeken, bespaart de Helsinki Card u tijd en geld. Geldig voor 24, 48 of 72 uur, geeft de kaart je gratis onbeperkt openbaar vervoer in de stad; toegang tot meer dan 50 attracties, waaronder het kunstmuseum Ateneum en fort Suomenlinna; een audio stadsgids; en kortingen voor geselecteerde rondleidingen, winkels en restaurants. U kunt ook upgraden naar de Helsinki Card Region, die openbaar vervoer door het hele grootstedelijke gebied omvat.
 • Helsinki Kaart - Attracties
  Helsinki Kaart - Attracties

  Aanbevolen: