Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristen Attracties in Portimão & gemakkelijke dagtrips

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristen Attracties in Portimão & gemakkelijke dagtrips
8 Hoog gewaardeerde toeristen Attracties in Portimão & gemakkelijke dagtrips

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristen Attracties in Portimão & gemakkelijke dagtrips

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristen Attracties in Portimão & gemakkelijke dagtrips
Video: Portimão, Portugal 🇵🇹 Top places to visit and things to know when buying property in the Algarve 2023, Oktober
Anonim
Boten dobberen in Portimão
Boten dobberen in Portimão

Drukke, kosmopolitische Portimão is de op een na grootste stad in de Algarve. Gelegen in de buurt van de monding van de Rio Arade, is dit een bestemming die voor altijd geassocieerd is met de visserij- en conservenindustrie, activiteiten die nu helaas in verval raken. Maar de onverbiddelijke verbindingen van Portimão met de oceaan hebben het een internationale aanloophaven voor cruiseschepen zien worden, en het stijgende getij van toeristen heeft een schat aan nieuwe bezoekersaantrekkelijkheden gebracht. De levendige waterkant van Portimão is geborduurd met goed onderhouden tuinen en pittoreske pleinen omringd door openluchtcafés. Sommige uitstekende visrestaurants liggen aan de noordelijke punt van de esplanade. Aan de andere kant is een van de meest opmerkelijke musea van de regio. Ga voor de beste winkelstraat naar de levendige verkeersvrije straten rondom Praça da República.

Waar je ook heen gaat, je bent nooit ver van de zee. Duikliefhebbers hebben een traktatie: de kustwateren bevatten 's werelds grootste kunstmatige rif. Zonaanbidders kunnen terecht in Praia da Rocha, een van de mooiste stranden van de regio. Watersportfaciliteiten zijn te vinden in de aangrenzende jachthaven. En voor een glimp van het verre verleden herinneren de megalithische monumenten ten noorden van de stad de toeristen hoe het allemaal begon.

Zie ook: waar te verblijven in Portimão

1 Museu de Portimão

Museu de Portimão Aires Almeida / gemodificeerde foto
Museu de Portimão Aires Almeida / gemodificeerde foto

Het bekroonde Portimão-museum maakt tot de verbeelding gebruik van een voormalige sardineconservenfabriek om een van de meest boeiende collecties archeologie en etnografie in de Algarve te presenteren. De permanente tentoonstelling is onderverdeeld in acht themagalerijen en stelt u in staat om terug te gaan in de tijd en de sociale geschiedenis van de stad en lokale gemeenschappen te overdenken, van de prehistorie tot de dag van vandaag. Geordend in chronologische volgorde, tentoongestelde voorwerpen zijn mooie voorbeelden van Romeinse en islamitische amforen, sommige opgegraven uit de rivier de Arade. Onder de traditionele industrieën die worden getoond, krijgt het erfgoed van de scheepsbouw van de Algarve verdiende erkenning, met een speciale installatie die deze eens zo gevraagde vaardigheid in kaart brengt.

Maar het is om de erfenis van de conservenindustrie in de regio te eren die het museum is verwekt. De La Rosa fabriek werd volledig opnieuw ingericht om het museum te huisvesten, en de helft van de vloerruimte bewaart de originele productielijn van de conservenindustrie. De apparatuur is in bijna perfecte staat hersteld en bezoekers van alle leeftijden kunnen meer te weten komen over de processen - van de "heads-off" -hal tot de uiterst belangrijke blikken.

Voor een griezelige finale kun je de trappen volgen die leiden van de grote tentoonstellingshal naar een slecht verlichte ondergrondse tunnel, die vroeger de cisterne van de oude fabriek was.

Adres: Rua D. Carlos I, Portimão

Officiële site: www.museudeportimao.pt

Accommodatie: waar te verblijven in Portimao

2 Praia da Rocha

Image
Image

Praia da Rocha

Praia da Rocha, vernoemd naar een van de meest gevierde stranden van de Algarve, is een van de levendigste resorts in de regio. Het strand is adembenemend, een brede strook van gouden zand ondersteund door lage, rode zandstenen rotsen. Rotsachtige klippen en een reeks halvemanen baaien verrijken de kustlijn verder naar het westen. Het resort is een meerjarige vakantiebestemming voor gezinnen en biedt alle voordelen van een vakantie in de zon, met veel accommodaties, cafés en restaurants aan de hoofdstraat, Avenida Tomás Cabreira. Tot de moderniteit behoren een of twee hotelgebouwen uit de 19e eeuw, vintage juweeltjes die herinneren aan het roemruchte verleden van Praia da Rocha als een toevluchtsoord voor de welgestelden.

Aan het oostelijke einde van de laan bevindt zich het Fortaleza de Santa Catarina, een kasteel gebouwd in 1691 om de nadering van de haven van Portimão te bewaken. U kunt door de hoofdingang lopen en het fantastische uitzicht op de kust bewonderen vanaf het terras van het fort.

Locatie: ongeveer drie kilometer ten zuiden van het stadscentrum van Portimão

3 Ocean Revival

Wat gebeurt er wanneer u opzettelijk vier oorlogsschepen uit de opdracht in hetzelfde gebied voor de kust van de Algarve laat zinken? Na verloop van tijd creëer je een kunstmatig rif. Het Ocean Revival Underwater Park is momenteel 's werelds grootste kunstmatige rifstructuur en ligt 30 meter onder de Atlantische Oceaan, ongeveer vijf kilometer van de haven van Portimão. Dit is een unieke toeristische attractie in de Algarve.

De site biedt gratis toegang tot opgeleide duikers en exploitanten, maar de veiligste en leukste manier om de wrakken te verkennen is met een lokaal centrum, club of duikschool die is gecertificeerd door het park (vermeld op de website). Er zijn speciale routes met goed gedefinieerde routes gecreëerd waarmee elk schip kan worden verkend. De schepen zijn in 2012 en 2013 gesloopt, dus het zal nog een tijdje duren voordat het rif floreert (koraalriffen groeien ongeveer zes centimeter per jaar). Het uitstekende weer en de veilige watercondities van de Algarve zorgen echter ook het hele jaar door voor geweldige duikomstandigheden en sub-aqua-enthousiastelingen van over de hele wereld ontdekken deze nieuwe, opwindende, en milieuvriendelijke bezoekersattractie.

Adres: Rua Eng José Bivar, Edifício Scorpius, Praia da Rocha

Officiële site: www.oceanrevival.org

4 TEMPO - Teatro Municipal de Portimão

Presentaties van muziek, zang en dans door nationale en internationale artiesten worden regelmatig opgevoerd in deze uitstekende culturele locatie. De nadruk ligt eerder op hedendaagse uitvoerende kunst door Portugese theatergroepen, en de standaard van professionaliteit is erg hoog. Het tempo verandert echter.Het Algarve Orchestra heeft hier verschillende keren gespeeld en hun klassieke muziekrepertoire bevat vaak optredens van gastmuzikanten van Europese conservatoria. Kinderen worden vermaakt door de verschillende poppentheateracts die hier verschijnen, terwijl traditionalisten de opera en het ballet in het programma toejuichen. In het Portimão-theater worden enkele van de meest gevierde expostenten van Portugal gehouden, waarvan de concerten weken van tevoren uitverkocht zijn. Voor informele bezoekers die op spec komen, vraag direct aan de kassa om informatie over het ticket. Anders, informeer naar de informele jazzconcerten die boven worden gehouden in de Café Concerto.

Adres: Largo 1 ° de Dezembro, Portimão

Officiële site: www.teatromunicipaldeportimao.pt

5 Autódromo Internacional do Algarve

Autódromo Internacional do Algarve United Autosports / gewijzigde foto's
Autódromo Internacional do Algarve United Autosports / gewijzigde foto's

Motorsportfans die de regio bezoeken, moeten de racekalender bekijken op het F1-standaard Algarve International Race Circuit. Gelegen op acht kilometer ten noordwesten van Portimão, heeft dit schitterende circuit auto- en motorwedstrijden op het hoogste niveau georganiseerd, toernooien zoals de finale van het Wereldkampioenschappen Superbikeen, in 2009, de derde ronde van de prestigieuze Le Mans-serie - de allereerste motorsportcompetitie die 's avonds in Portugal wordt gehouden. Tussen deze glamoureuze supercharged headliners kunnen bezoekers hun eigen rijvaardigheden testen in het kartcircuit. De faciliteit heeft meer dan 50 karts te huur en er is zelfs een parcours voor kinderen tot de leeftijd van zes.

Verschillende prominente festivals vinden hier plaats, en een van de meest gezinsgerichte is de jaarlijkse Algarve Classic Car Festival, gehouden in oktober, en de grootste en kleurrijkste verzameling historische en historische auto's op het Iberisch schiereiland. Opgenomen in het evenement is het spannende Historische Endurance-serie wedstrijd.

Adres: Sítio do Escampadinho, Mexilhoeira Grande

Officiële site: www.autodromodoalgarve.com

6 Marina de Portimão

Marina de Portimão
Marina de Portimão

Portimão Marina ligt aan de oostelijke punt van Praia da Rocha en geniet van een idyllische positie met uitzicht op de Estuarium van Arade. De South Bay van de faciliteit is waar de meeste toeristen samenkomen. Hier bestaat de promenade uit goede visrestaurants en populaire pizzeria's en crêperieën, en shoppers kunnen snuffelen naar zijn badkleding en sportkleding. Jachten, kleine motorboten en andere waterscooters, met of zonder schipper, kunnen worden gehuurd van kiosken langs de promenade en toeristen kunnen ook jetski's en andere watersportuitrusting huren. Een aantal exploitanten biedt ook surfen en body surflessen voor alle leeftijden. Tijdens de zomermaanden is de nabijheid van de jachthaven vooral 's nachts geanimeerd, wanneer strandfeesten worden gehouden op het tegenoverliggende zand.

Adres: Ponta da Areia, Portimão

Officiële site: www.marinadeportimao.com.pt

7 Nossa Senhora da Conceição

Nossa Senhora da Conceição
Nossa Senhora da Conceição

Een groot deel van Portimão werd verwoest tijdens de grote aardbeving van 1755. Eén gebouw weerstond echter min of meer de tremoren - de kerk van Onze Lieve Vrouw van de conceptie. Staand op een verhoogd terras in de buurt Praça da República, de kerk heeft nog steeds de 14de-eeuwse façade en een mooie manueline deur vol met vier gebeeldhouwde kapitelen. Een eenzame waterspuwer wacht over de poort. De rest van het gebouw dateert uit de late 17e eeuw. Een serie van de 18e eeuw azulejo panelen verrijken het interieur en u kunt ook een verguld altaarstuk uit dezelfde periode bewonderen. Het koele interieur van de kerk is uitermate uitnodigend tijdens de hete zomermaanden en in combinatie met de diepe stilte is het een prachtige plek om je terug te trekken van het lawaai buiten.

Adres: Rua da Igreja, Portimão

8 Alcalar

Alcalar wiseguy71 / gemodificeerde foto
Alcalar wiseguy71 / gemodificeerde foto

Als u met de auto reist, is het de moeite waard om naar de megalithische monumenten van Alcalar, een groep van 5000 jaar oude grafheuvels die op een heuveltop op het platteland van de Algarve zijn gerangschikt. Het middelpunt is een uitgestrekte necropolis gebouwd van leisteen die een reeks graven en galerijen omsluit. Geclusterd rond de kamers zijn overblijfselen van oude woningen en overblijfselen van traditionele kalkovens. Een interpretatiecentrum biedt een illustratieve geschiedenis achter de heilige aanblik, maar je zult de Museu de Portimão om de eeuwenoude stenen werktuigen te zien die in de 19e eeuw uit het gebied werden opgegraven.

Locatie: 11 kilometer ten noordwesten van Portimão bij de snelweg EM532

Dagtochten vanuit Portimão

Alvor

Alvor
Alvor

Weg van het rumoer van de stad en het vaak drukke Praia da Rocha is de heerlijke afleiding die Alvor is. Een kleine en pittoreske vissershaven die licht landinwaarts op de Rio Alvor ligt, deze plek is het ontdekken waard vanwege de lokale kleur en het historische karakter. Het is hier dat Dom João II stierf in 1495 en de 16e eeuw Igreja Matriz overleefde de aardbeving van 1755 - kijk uit naar de sierlijke Manueline deuren en pilaren. De esplanade, die langs de ruïnes van het 13e-eeuwse kasteel van de stad slingert, is omzoomd met uitstekende visrestaurants en verschillende cafés en zorgt voor een aangename wandeling. Tegenover de haven is een kristalblauwe baai omzoomd door zanderige eilandjes. De locatie, met zijn warme ondiepe wateren, is een geweldige plek om te windsurfen en te kitesurfen. Linger op heldere zomeravonden voor een aantal prachtige zonsondergangen.

Locatie: ongeveer 6 kilometer ten westen van Praia da Rocha

Rio Arade en Silves

Rio Arade en Silves
Rio Arade en Silves

Onder de vele dingen om te doen in Portimão is het verkennen van de rivier de Arade.Deze meanderende 75 kilometer lange waterloop vormt het havenfront van de stad en veel van het omringende landschap. Navigeerbaar door kleine vaartuigen tot 12 kilometer stroomopwaarts, de beste manier om de rivier te ontdekken is door lid te worden van een van de vele sightseeingcruises voor toeristen die vertrekken van de kade van Portimão naar het pittoreske stadje Silves in het binnenland. Onderweg krijg je een echt gevoel van landelijke Algarve en zijn flora en fauna. Een twee uur durende omweg biedt voldoende tijd voor de lunch en een bezoek aan bezienswaardigheden voor de terugreis stroomafwaarts.

Silves Map - Attracties
Silves Map - Attracties

Waar te verblijven in Portimão voor sightseeing

We raden deze uitnodigende hotels en resorts aan vlakbij het strand en het stadscentrum van Portimão:

 • Bela Vista Hotel & Spa: luxe resort aan het strand, 1918 landhuis in Moorse stijl, geweldig restaurant, buitenzwembad, prachtige spa.

 • Jupiter Algarve Hotel: mid-range prijzen, aan de overkant van het strand, vriendelijk personeel, binnen- en buitenzwembaden, spa met hamam en sauna.
 • Hotel da Rocha: betaalbaar resort, op steenworp afstand van Rocha-strand, gratis ontbijtbuffet, buitenzwembad.
 • Hotel Made Inn: budgethotel, stadscentrum, moderne themakamers, dakterras, fietsverhuur.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Portimão kunt halen

  • Sightseeing per boot: Tijdens de twee uur durende Benagil Caves Tour vanuit Portimao, neemt een kleine boot je mee langs de prachtige kust om verborgen zeegrotten, verwrongen rotsformaties en afgelegen stranden te verkennen. De rondleiding bevat een deskundige gids.

 • Dagtochten: Verken de kustlijn van de Algarve tijdens een vier uur durende begeleide boottocht vanuit Portimão. Deze reis voert je langs middeleeuwse dorpjes, zeegrotten en het prachtige Praia da Marinha.
 • Verken meer van de prachtige kustlijn van de Algarve

  Als je centraal gelegen bent aan de kust, deel dan je reistijd tussen de westelijke en oostelijke Algarve. In de eerste plaats kunt u zich oriënteren op ons reisprogramma-artikel voor suggesties over waar u heen moet. In het oosten mag de rustige rivier Tavira niet worden gemist. Voor een levendiger gezoem, ga westwaarts naar Lagos. Er zijn topstranden in de regio, en als je een golfer bent, liggen sommige van de meest gevierde golfbanen in Europa boven de oceaan.

  Portimao Map - Attracties
  Portimao Map - Attracties

  Aanbevolen: