Logo yachtinglog.com

Shubh Deepawali! Viering van het Festival of Lights in India

Shubh Deepawali! Viering van het Festival of Lights in India
Shubh Deepawali! Viering van het Festival of Lights in India

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Shubh Deepawali! Viering van het Festival of Lights in India

Video: Shubh Deepawali! Viering van het Festival of Lights in India
Video: Happy Diwali | Diwali Songs | Hindi Rhymes for Children | Jugnu Kids 2023, Oktober
Anonim

Het hart springt van vreugde en feestelijkheden bereiken een crescendo wanneer het tijd is voor Diwali. Dit is tenslotte misschien wel het meest gala-festival dat bijna overal in het land wordt gevierd. Diwali wordt grotendeels verondersteld om de terugkeer van Lord Rama naar zijn huis te herdenken na 14 jaar van verbanning. Er zijn andere legendes die ook worden geassocieerd met Diwali. Bijvoorbeeld, in Karnataka, is het de viering van Lord Vishnu's triomftocht over Koning Bali. Wat ook het geloof is, de geest van vrolijkheid en vreugde bezit een en al. Hier is een blik op de verschillende smaken van Diwali in het hele land.

Image
Image

Varanasi, Uttar Pradesh

Varanasi zorgt voor een spectaculair schouwspel met al zijn ghats tot leven met duizenden zachtjes glimmende diyas. Op de Diwali-avond herdefinieert Varanasi letterlijk het epitheton, 'stad van lichten' met zijn uitgebreide decoraties en spectaculair vuurwerk. Het licht van de talloze kaarsen en diyas die op de Ganges drijven, zorgt voor een onvergetelijk zicht. Zorg ervoor dat je de speciale Ganga Aarti niet mist. Het meest spectaculaire hoogtepunt is echter het kijken naar miljoenen vuurwerk dat de Ganges overhoop gooit.

Image
Image

Kolkata, West-Bengalen

Kolkata viert Diwali in zijn eigen kenmerkende stijl en lijkt de term 'stad van vreugde' te personifiëren. Kali Puja of Shyama Puja wordt om middernacht gehouden en de godheid wordt aangeboden als lam of buffelkalf als offer. De dag voor de Puja worden duizenden diya's, kleine bollen en kleine kaarsen gebruikt om de hele stad te verlichten. Op Diwali-avond verlicht de verblindende schittering van vuurwerk de nachtelijke hemel en vormt een aanvulling op de briljant glanzende stad beneden.

Image
Image

Jaipur, Rajasthan

Wil je een lokale versie van 'The Strip' in Las Vegas ervaren? Nou, bezoek de roze stad tijdens Diwali. In feite wordt de Johari-bazaar hier liefkozend 'The Strip' genoemd, wanneer Diwali in de buurt is. Dit is het geval, want net als 'The Strip' van Las Vegas verblindt deze plek ook de toeschouwers met zijn spectaculaire decoraties. Het gaat in feite niet alleen om 'Johari Bazaar'. Alle markten in Jaipur staan bekend om hun Diwali-decoraties en elk jaar krijgt de best versierde markt een prijs. Deze tijd is ook perfect voor souvenirs en u kunt kiezen uit bijna 2000 soorten aarden lampen in de vorm van dieren, vogels en goden.

Image
Image

Amritsar, Punjab

Verrast? Welnu, de Gouden Tempel in Amritsar overtreft op een of andere manier zijn pracht op Diwali. Deze legendarische vergulde tempel is op briljante wijze verlicht en diyas weerspiegelt zijn schittering in de heilige sarovar in de tempel. Diwali heeft speciale betekenis onder Sikhs, aangezien de gelegenheid de vrijlating is van Guru Hargobind Singh, de zesde Sikh-goeroe uit de gevangenis. In feite werd de fundering van de Gouden Tempel ook op Diwali gelegd. Een speciale vertoning van vuurwerk maakt de dingen des te meer bewogen. Wees er ook van verzekerd dat festiviteiten niet alleen beperkt zijn tot de Gouden Tempel.

Image
Image

Delhi

Dacht je dat we Saddi Dilli (onze Delhi) zouden weglaten? Echt niet. Vrijwel elke marktplaats en elke commerciële vestiging is met veel aplomb versierd en hordes gelukkige mensen besteden aan eten en geschenken. Met tientallen Diwali-melas en elke plek die wedijvert om de ander te overtroeven, is het echt moeilijk om de beste vieringen te vinden. Een aantal 'niet te missen' plaatsen zijn echter Akshar Pratishthan Mela bij de Ambassade van Zwitserland en Sunder Nagar Diwali Mela.

Geniet van het "Festival of Lights" tot het uiterste!
Geniet van het "Festival of Lights" tot het uiterste!

Aanbevolen: