Logo yachtinglog.com

11 Hoogwaardige toeristische attracties in Oud Havana (Habana Vieja)

Inhoudsopgave:

11 Hoogwaardige toeristische attracties in Oud Havana (Habana Vieja)
11 Hoogwaardige toeristische attracties in Oud Havana (Habana Vieja)

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 11 Hoogwaardige toeristische attracties in Oud Havana (Habana Vieja)

Video: 11 Hoogwaardige toeristische attracties in Oud Havana (Habana Vieja)
Video: КУБА, которую они не хотят, чтобы вы видели 🇨🇺 2023, Oktober
Anonim

In Oud Havana, een UNESCO-werelderfgoed, is het verleden voelbaar. Rumba riffs rollen door schilderachtige geplaveide pleinen; oldtimers lopen door de straten; en historische forten, musea en prachtig gerestaureerde architecturale edelstenen delen de verhalen die deze grote stad vormden. Voor een zintuiglijk feest kun je dit prachtige historische district in de hoofdstad van Cuba, Havana, het beste te voet verkennen. U vindt tal van toeristische attracties en unieke dingen om te doen. Wandel over de smalle straatjes, praat met de lokale bevolking, beklim de Spaans gebouwde forten, voel de hartslag van de muziek en proef een kopje koffie op een van de charmante pleinen waar Cubaanse barok en art nouveau samenkomen. Ontdek precies waar je heen moet en wat je kunt zien met onze lijst van de topattracties in Oud Havana:

Zie ook: Waar te verblijven in Oud Havana

1 Catedral de San Cristobal

Catedral de San Cristobal
Catedral de San Cristobal

Het aantrekken van de blik van elke toerist in de Plaza de la Catedral is zijn elegante naamgenoot, Catedral de San Cristobal. Ook wel bekend als de kathedraal van de Maagd Maria van de Onbevlekte Ontvangenis, werd dit opvallende voorbeeld van Cubaanse barokke architectuur voltooid in 1777 door de Franciscanen, nadat de jezuïeten 29 jaar eerder begonnen met het bouwen ervan. Twee grote klokkentorens flankeren de façade, die is versierd met ingelegde kolommen. Tijdens uw bezoek wandelt u naar binnen om de gewelfde plafonds en het standbeeld van St. Christopher te bewonderen. Er wordt gezegd dat de relikwieën van Christoffel Columbus hier waren gehuisvest van 1796 tot 1898, maar dit is nooit bewezen. Na een bezoek aan de kathedraal kunt u ontspannen in een van de cafés langs het plein en staren naar de prachtige façade.

Adres: Calle Empedrado 156

2 Plaza de Armas

Plaza de Armas
Plaza de Armas

Plaza de Armas is al meer dan vijf eeuwen een sociaal knooppunt in de stad. Cafés en restaurants lonken van zijn omtrek, en de schaduwrijke tuinen lokken locals en toeristen, die hier komen om te ontsnappen aan de tropische hitte. Bij het presidium van het plein hangt een schare barokke schoonheden, waaronder het prachtige Palacio de los Capitanes, die door de jaren heen meer dan 60 Spaanse generaals heeft gehost. Vandaag is het de thuisbasis van de Museo de la Ciudad (City Museum), een must-see voor geschiedenisliefhebbers; veel muziekconcerten worden opgevoerd in de weelderige binnenplaats. Ook op de Plaza de Armas, het koloniale fort uit het midden van de 16e eeuw, Castillo de la Real Fuerza is een ander belangrijk herkenningspunt. Zoek in het midden van het plein naar het standbeeld van de Cubaanse patriot, Cespedes bij de fontein.

3 Plaza Vieja

Image
Image

Plaza Vieja

Plaza Vieja heeft vele incarnaties meegemaakt, maar is nu een van de meest levendige verzamelplaatsen van Havana. Oorspronkelijk aangelegd in het midden van de 16e eeuw, werd het plein ooit gebruikt voor militaire oefeningen en was het ook een populaire marktplaats. Helaas, in de jaren 1950, overspoelde de constructie het plein en transformeerde het in een ondergrondse parkeergarage. Dankzij de inwoners van Havana en de steun van de overheid is de Plaza Vieja gerestaureerd en is nu een van de populairste pleinen in Oud Havana. Een eclectische mix van gerestaureerde gebouwen - van Art Nouveau tot Cubaanse barok - staat aan de randen en een kleine 18e-eeuwse fontein bubbels in het midden.

Een architectonisch hoogtepunt hier is de 18e eeuw Casa del Conde Jaruco, met enkele van de mooiste glas-in-loodramen van de stad. Na het bewonderen van de scène, kunt u de 35-meter toren van de camera Obscura voor een fantastisch uitzicht over de stad, verken het kleine museum gewijd aan de geschiedenis van het kaartspel, of ontspan in een van de vele cafés.

4 Castillo de la Real Fuerza

Image
Image

Castillo de la Real Fuerza

Een paar stappen van de Museo de la Ciudad, het 16e-eeuwse fort, Castillo de la Real Fuerza, werd gebouwd om aanvallen van piraten af te weren. Helaas werd het nooit voor dit doel gebruikt, omdat het te ver in de baai was geplaatst. In plaats daarvan fungeerde het fort als een opslagplaats voor kostbaarheden en een verblijf voor leden van het leger en de adel.

Ontworpen en gebouwd door Francisco de Calona, is Castillo de la Real Fuerza een technisch wonder, met een diepe gracht, een ophaalbrug en muren van zes meter dik en tien meter hoog. Tegenwoordig kunnen bezoekers de zeevarende geschiedenis van Havana verkennen in de maritiem Museum hier, met displays zoals modelzeilboten, wapens en schatten die zijn opgehaald van gezonken schepen.

5 Museo de la Ciudad (Stadsmuseum)

Museo de la Ciudad (Stadsmuseum) Phil Bartle / gewijzigde foto
Museo de la Ciudad (Stadsmuseum) Phil Bartle / gewijzigde foto

Gehuisvest in de spectaculaire Cubaanse barok Palacio de los Capitanes, het Museo de la Ciudad onthult de fascinerende geschiedenis van Havana. Je kunt de Hal van het heroïsche Cuba verkennen voor een indrukwekkende weergave van voorwerpen uit de revolutie. Kunsthistorici willen de Espada Cemetery Room bezoeken om de tombe van de beroemde Franse kunstenaar Vermay te bekijken. In de Troonzaal staat een weelderige stoel die werd gebouwd voor het bezoek van een Spaanse monarch en die nooit werd gebruikt. Maar misschien is het hoogtepunt van het museum het Salon de los Espejos. Deze kamer, versierd met prachtige 19e-eeuwse spiegels, was het einde van de Spaanse overheersing in 1899.

Andere interessante voorwerpen in het museum zijn de Cenotaph van de Parroquial Mayor Church; La Giraldilla, het oudste bronzen beeld in Cuba; en de bustes in de galerij met uitzicht op de groene binnenplaats. Een praktische kennis van de lokale taal is een bonus hier, omdat de rondleidingen en displays in het Spaans zijn.

Adres: Calle Tacón, Plaza de Armas

6 Plaza de San Francisco

Plaza de San Francisco
Plaza de San Francisco

Het Plaza de San Francisco wordt gekoeld door zeebries en kijkt uit op de haven bij de ingang van Oud Havana. De zorgvuldig gerestaureerde gebouwen geven dit geplaveide plein een geliefd gevoel.Twee beroemde gebouwen sieren Plaza de San Francisco: de Lonja del Comercio, met zijn prachtige centrale koepel en de Basiliek Menor de San Francisco de Asis, met een toren die een prachtig uitzicht biedt over Havana en de zee. Bekend om de beste akoestiek in heel Cuba, de basiliek wordt voornamelijk gebruikt voor muziekconcerten; informeer bij de begeleider voor actuele gebeurtenissen. Ook op het plein is de Fuente de los Leones, een wit marmeren fontein. Een keer een zoetwatervoorziening voor passerende schepen, deze "fontein van de leeuwen", werd gesneden door Giuseppe Gaggini, die het in 1836 aan het land schonk.

7 El Capitolio (gebouw van het nationale Capitool)

El Capitolio (gebouw van het nationale Capitool)
El Capitolio (gebouw van het nationale Capitool)

Op de grens van Oud Havana en het centrum van Havana, is El Capitolio een markant herkenningspunt in de stad. Doet denken aan het gebouw van het Amerikaanse Capitool in Washington D.C., de prachtige koepel van de structuur is eigenlijk geïnspireerd door het Panthéon in Parijs. Het gebouw is een mengeling van neoklassieke en art nouveau-stijlen en werd in 1929 ingewijd. Het was de zetel van de regering tot de Cubaanse revolutie in 1959. Het wordt momenteel zorgvuldig gerestaureerd, maar je kunt nog steeds even langs om de gevel te bewonderen en een foto te maken. Eenmaal voltooid, wordt het de nieuwe thuisbasis voor het communistische Cuba-parlement.

Adres: Paseo de Marti, (Prado) Havana

8 La Bodeguita del Medio

La Bodeguita del Medio jay.tong / gemodificeerde foto
La Bodeguita del Medio jay.tong / gemodificeerde foto

Op de legendarische La Bodeguita del Medio kunnen Hemingway-fans de voetsporen van de beroemde schrijver volgen. Opgericht in 1942, is dit must-see Havana restaurant bezocht door vrijwel elke beroemdheid om voet aan wal te zetten in Cuba, inclusief Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez, Nat King Cole en natuurlijk Ernest Hemingway. Toeristen komen hier om te genieten van koele drankjes, te smullen van sappige visgerechten en luisteren naar live Cubaanse muziek terwijl ze worden ondergedompeld in een rijke sfeer van nostalgie. Elke vierkante centimeter van de muren draagt de handtekeningen en memorabilia van enkele van de beroemde en niet-zo-beroemde voormalige beschermheren.

9 Calle Obispo

Taquechel Pharmacy Museum, Calle Obispo Brian Snelson / gemodificeerde foto
Taquechel Pharmacy Museum, Calle Obispo Brian Snelson / gemodificeerde foto

Rijk aan geschiedenis, architectuur en entertainment, Calle Obispo is beroemd Cuba-breed. Deze smalle rijbaan verbindt Centrale park met Plaza de Armas gonst van het leven in de avond. Reizigers komen hier om te genieten van de restaurants, waaronder de beroemde El Floridita; genieten van de levendige sfeer; en bewonder de architectuur, die voornamelijk uit de Cubaanse barok en de art nouveau bestaat. Andere dingen om te zien langs dit stuk zijn de Hotel Ambos Mundos, de thuisbasis van Ernest Hemingway voor zeven jaar, en Taquechel Pharmacy Museum, dat al meer dan een eeuw kruidenremedies afgeeft.

10 Castillo de San Salvador de la Punta

Image
Image

Castillo de San Salvador de la Punta

Het Castillo de San Salvador de la Punta, een aangename plek voor een wandeling langs de kust met een prachtig uitzicht op de haven, is rijk aan geschiedenis en heeft een sleutelrol gespeeld in de maritieme verdediging van Havana. Het werd ontworpen door drie mannen: Giovanni Battista Antonelli, Juan de Tejeda en Cristóbal de Roda, en gebouwd over een periode van 21 jaar van 1589 tot 1610.

Strategisch gelegen aan de westelijke rand van de haven van Havana, was het Castillo de San Salvador de la Punta verbonden met een van de vier forten van Havana, Castillo de los Tres Reyes del Morro, via een koperen en houten ketting in tijden van onzekerheid. In het geval van een aanval werd deze link aangescherpt en konden vijandige schepen de haven niet binnen. Van alle interessante monumenten hier, het belangrijkste is het ruiterstandbeeld van generaal Maximo Gomez.

11 Hotel Inglaterra

Image
Image

Hotel Inglaterra

Hotel Inglaterra is in 1895 geopend en is het oudste hotel van Cuba. Het biedt een illustere gastenlijst. Terug in zijn hoogtijdagen bevond het hotel zich onder andere in Anna Pavlova, José Martí en Winston Churchill. Hoewel het een neoclassicistische uitstraling heeft, vertoont het hotel een sterke Mudéjar-invloed; u kunt ook de prachtige Andalusische mozaïeken opmerken. In de jaren voorafgaand aan Cuba's scheiding van Spanje was dit eerbiedwaardige hotel een centrale verzamelplaats voor liberaal ingestelde activisten, en generaal Antonio Maceo vestigde hier zijn hoofdkantoor om het kader voor de Cubaanse oorlogen van onafhankelijkheid te plannen. Tegenwoordig komen toeristen hier voor de goedkope accommodatie en rijke ambiance. De kamers zijn bescheiden, maar de weelderige lobby is doordrenkt van een sfeer van nostalgie. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier in een leren fauteuil wegzinken of in het openluchtcafé gaan zitten met een koel drankje en nadenken over de rol van het hotel als podium voor verandering.

Adres: Paseo del Prado, No 416, Havana

Officiële site: https://www.hotelinglaterra-cuba.com/

Waar te verblijven in Oud Havana voor sightseeing

Overal waar u verblijft in Oud Havana, bevindt u zich op loopafstand van de topsites. De belangrijkste verbindingsstraat, Calle Obispo, is de thuisbasis van veel van de populairste restaurants, galerieën en amusementslocaties van de oude stad. Houd er echter rekening mee dat de kamers aan deze straat luidruchtiger zijn dan de meeste. Het ontbijt is inbegrepen in de tarieven van al deze hotels, maar houd er rekening mee dat accommodatie doorgaans duurder is en de kwaliteit over het algemeen lager is in Havana dan in veel andere steden. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels in en nabij Oud Havana:

  • Luxe hotels: Iberostar Parque Central ligt op slechts een korte wandeling van de belangrijkste toeristische attracties van Oud Havana en is handig voor El Capitolio en het Museum van de Revolutie. Het heeft een prachtig zwembad op het dak, net als Hotel Saratoga, aan de overkant van El Capitolio. In een prachtig oud gebouw direct aan de bruisende Calle Obispo, in het hart van de oude stad, straalt het meer betaalbare Hotel Florida een authentiek oud Havana gevoel uit.

  • Middenklasse hotels: Ernest Hemingway woonde ooit in het nostalgische Hotel Ambos Mundos, direct aan de drukke Calle Obispo in het hart van Oud Havana. De kamer waar hij verbleef is nog steeds in zijn oorspronkelijke staat. In het barokke en in art-nouveaustijl gebouwde hotel Raquel, op een paar stratenblokken afstand, heeft de lobby een prachtige glas-in-ekoepel en kunt u ontspannen in de daktuin. Pal naast Parque Central ligt het historische voormalige pers-favoriete Hotel Telegrafo op een steenworp afstand van alle actie op de Calle Obispo.
  • Budget Hotels: Hotel Inglaterra, een nationaal monument in koloniale stijl, is het oudste hotel van Cuba. Het ligt op een geweldige locatie tegenover Parque Central, in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oud Havana. Ook op een geweldige locatie, in een zijstraat alleen voor voetgangers van Oud Havana, heeft Hotel Los Frailes een kloosterthema, met obers verkleed als monniken en sombere kamers.
  • Meer hoogtepunten in de buurt van Oud Havana

    Cuba is meer dan alleen musea en gedenktekens. Als u op zoek bent naar een pauze van de historische bezienswaardigheden van Havana, kunt u zonnebaden op een van de mooiste stranden in het Caribisch gebied in Varadero, op ongeveer twee uur rijden. Ten zuiden van hier kun je een stapje terug doen in de tijd op Trinidad, een Werelderfgoed, en genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio met dagtochten naar nabijgelegen watervallen; pittoreske stranden; en de groene Valle de Los Ingenios, ook een Werelderfgoed. Om dieper in te gaan op de geschiedenis van de Cubaanse revolutie, overweeg dan een bezoek aan Santiago de Cuba in het zuidoosten, de op een na grootste stad van het land.

    Aanbevolen: