Logo yachtinglog.com

Jharkhand: Ervaar Bliss

Jharkhand: Ervaar Bliss
Jharkhand: Ervaar Bliss

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Jharkhand: Ervaar Bliss

Video: Jharkhand: Ervaar Bliss
Video: आसन जो ख़त्म कर देगा | साइटिका | दबी नस | स्लिप डिस्क | कमर का दर्द | by Healthcity 2023, Oktober
Anonim

'Mensen komen naar Jharkhand niet alleen om plaatsen te bezoeken, maar ook naar andere tijden ', had iemand ooit kort en bondig opgemerkt. Niet alleen keren dat je terug kunt kijken en vignetten van kunt traceren, maar een tijd die het uitgestrekte, met heuvels bedekte Chotanagpur-plateau markeert als een van de oudste - misschien wel de oudste - nederzettingen in de wereld. Je zou kunnen debatteren over de oudheid, maar welke kant je ook met Jharkhand date, er is zelfs vandaag iets ongerept en moois aan de hand. Loop overal en je vindt landschap omzoomd met eindeloze heuvels die worden afgewisseld met gorgelende watervallen en dichte sal en teak vegetatie. In de dichte bossen van Betla, Saranda en Hazaribagh leven wilde olifanten, herten, grote katten en talloze zeldzame vogels. De zonsopgang bij Kiriburu en de zonsondergang bij Netarhat kunnen adembenemend zijn; Handiya, het gefermenteerde rijstbrouwsel kan je in een oogwenkend gevoel hebben, en Chhau, het gemaskeerde dansdrama, kan je op je voeten laten tikken. De natuur heeft de staat gezegend met kostbare mineralen en de goden hebben hun huizen gevonden in Deoghar, Rajrappa en Parasnath. Jharkhand gaat niet alleen over plaatsen, het gaat over onvergetelijke momenten.

Ranchi: De hoofdstad van Jharkhand is zijn alledaagse tag kwijt. Wolkenkrabbers staan nu op de horizon, ritzy hotels en restaurants lokken de fijnproever en de reiziger, de infrastructuur stelt nieuwe normen en betere connectiviteit resulteert in meer voetstappen. Maar voordat u naar de stad stapt, moet u een must-see plan opstellen. Er zijn zoveel dingen te zien / te doen in Ranchi dat je gemakkelijk verstrikt kunt raken. Als je een boekenwurm bent, zou Tagore Hill je eerste stop kunnen zijn. Het ongerepte witte huis kan je buiten adem laten (het ligt op de top van een heuvel), maar vergeet niet dat het hier was dat Jyotindranath Tagore, de oudere broer van Rabindranath Tagore Bal Gangadhar Tilak's Geeta Rahasya vertaalde. Als vroomheid is waarom je in de hoofdstad bent, ga dan naar Ranchi Hill. De Shiva-tempel bovenop deze heuvel is waar de gelovigen naartoe gaan; 's Nachts gaan mensen voor een panoramisch uitzicht op de stad Ranchi. De oude Jagannath-tempel bij HEC is meer dan 300 jaar oud en wordt nu gerenoveerd om er uit te zien als de Jagannath-tempel in Puri. De jaarlijkse Rath Yatra in juli-augustus trekt enorme menigten. De Sati-tempel ligt in het hart van de stad. Zoals de naam doet vermoeden, is deze tempel opgedragen aan Sati.

De Hundru valt, Jharkhand
De Hundru valt, Jharkhand

Ga voor de lol naar Kanke Dam en Rock Garden. The Rock Garden heeft watervallen en sculpturen en biedt een spectaculair uitzicht op de Kanke-dam. Het is natuurlijk de hipste GenX-hangout. Rijd een paar kilometer naar Fun Castle in Ratu, een pretpark met reuzenrad en roeifaciliteiten. Mis het Ratu Palace niet, de woonvertrekken van de vroegere Raja van Ratu wiens nakomelingen er nog steeds wonen. Buiten de stadsgrenzen liggen verschillende interessante plaatsen. De gorgelende watervallen zijn de eerste keuze voor iedereen die op zoek is naar een dagpicknick. U kunt kiezen uit de Dassam, Hundru, Hirni, Panchgagh en Johna watervallen. Niet ver van Ranchi zijn deze watervallen ideaal voor een picknick. Draag echter voedsel en water, want misschien vindt u niet teveel eetgelegenheden in de buurt. Op de weg Ranchi-Jamshedpur is er de Chandil-dam. Zodra je over de brug over het spervuur rijdt, ga je bergafwaarts over een onverharde weg en zie je de kleurrijke boten in de rij staan. Je kunt een vierpersoonsboot huren voor INR 40 of de duurdere jet-scooter kiezen voor INR 150 voor drie minuten.

Populaire bedevaartspots zijn Angrabari, een tempelcomplex bij Khunti, ook bekend als Amreshwar Dham. Je kunt de Tata-Ranchi-weg richting Bundu nemen. Op weg valt de zonnetempel. Aangeprezen als een van de grootste zonnetempels in Azië, heeft het zeven paarden die een wagen met 18 wielen trekken. Alles in steen, natuurlijk.

Amabudi: Dit project voor het plattelandstoerisme heeft niet alleen het toerisme in Jharkhand opnieuw gedefinieerd, maar heeft ook de kunstliefhebber doen besluiten dit kunstdorp te bezoeken vanwege zijn esthetiek. Het twee hectare grote dorp ligt languit in Amadubi, een dorp in het Dalbhumgarh-blok in het East Singbhum-district, bijna 66 km van Jamshedpur. Puraded als een one-stop-bestemming voor alle dingen kunstig, is Amadubi bekend om zijn chitrakars (schilders) en de niet-zo-gehoord-van kunstvorm genaamd pyatkar. De schilders van Amadubi gebruiken boomschors als rollen en vertellen verhalen via hun schilderijen. Pyatkar is niet alleen een oude vorm van tribale schilderkunst; de kunstenaars componeren ook liedjes met hun schilderijen. Nu is Amadubi meer dan het huis voor chitrakars. U kunt een bed in de Zwitserse tenten of ecovriendelijke huisjes boeken en genieten van de kunst van Jharkhand. Nee, de huisjes zijn niet gewoon. Hun architectuur leent van de traditionele hutten van Santhal - de muren zijn verfraaid met artistieke grenzen, de binnenplaats is zonovergoten en rondom zijn er mahua, kadam, neem en palmbomen. Je zult traditionele maaltijden in klei-gebruiksvoorwerpen geserveerd krijgen en wanneer de middag versmelt tot 's avonds, kun je een voet tikken op de oempah-beat van de drums. Als je in Amadubi bent, kun je ook een pakket kopen met tours naar Ghatshila, Galudih, Burudih-dam, Guihapat, Chitteshwar en Bendh. Niet veel mensen weten dat de beroemde Bengaalse litterateur Bibhutibhushan Bandyopadhyay een huis had in Ghatshila en dat opgemerkt filmmaker Ritwik Ghatak Subernarekha schoot bij de verlaten landingsbanen van Chakulia en Dhalbhumgarh.Andere lokale bezienswaardigheden zijn Rajbari, het paleis van Dhalbhum Raja; Rajbari-tempel; Trivineshwar-tempel die bekend staat om de drie lingas die Bramha symboliseren; Dasbhuj Mandir / Durga-tempel; Paanch Pandava's, een rots ten noordwesten van Ghatshila in de vorm van de vijf broers Pandava; Kotwal-tempel; Ruam, een klein dorp waar overblijfselen van de voormalige nederzetting van de Sravaka's of leken-Jains werden ontdekt.

Parsanath: op 4.480 voet is Mount Parsanath het hoogste punt in Jharkhand. Maar dat is niet de reden waarom miljoenen het opgaan. Het is de heiligste plaats van Jains. Op de top van de Parasanth-heuvel, ook bekend als Sammed Shikhar, zouden 20 van de 24 Jain Tirthankars (behalve Tirthankars Rishabhdev, Vasupujay, Neminath en Mahavir) verlossing hebben bereikt. Ze kwamen allemaal om zichzelf te bevrijden van de cyclus van wedergeboorte om Tirthankars, de profeten of stichters van het pad te worden. De berg dankt zijn naam aan Tirthankar Parasvnath die, zoals verschillende anderen, de zaligheid hier bereikte.

De Jal Mandir, Parasnath Hill
De Jal Mandir, Parasnath HillDe tempels op de heuvel van Parasnath zouden rond 1765 zijn gebouwd, hoewel een inscriptie aan de voet van de afbeeldingen aangeeft dat de afgoden in 1678 waren geheiligd. Archeologen geloven dat de huidige gebouwen substituten zijn van de oorspronkelijke structuur, die in de typische Jain-stijl traditie, worden vaak gesloopt en herbouwd. Als archeologen de oudheid van de tempels bevestigen, verwonderen de architecten zich over het ontwerp dat er gecompliceerd uitziet met gebouwen met twee verdiepingen en kloostergangen met pilaren. Meestal zijn de afgoden chaumukh of vier gezichten - niet in wezen vier stemmingen van een Tirthankar; op sommige plaatsen zijn vier verschillende Tirthankars samen opeenvolgend samengebundeld om de vier windstreken onder ogen te zien en een idool te maken. Dat bracht variatie in de architectuur met zich mee. Dus, hier is geen enkele toegang tot zulke tempels, de altaarkamers hebben vier deuropeningen.

Ongeveer 190 km van Ranchi, is Parasnath Hill negen kilometer bergopwaarts vanaf de basis. De enige manier om daar te komen is door de steile helling op te lopen, of minstens Rs 550 uit te gooien om in een doli (geweefd kinderledikant of draagstoel) te gaan zitten en door twee mannen te worden gedragen. De palankeldragers houden geen weegmachines, ze kijken naar je en citeren een prijs, afdingen is niet de norm. En onthoud, het is een tocht van vijf uur of gedragen in een wieg, welke je ook hebt gekozen - 18 km voor de rondreis, en negen kilometer om de twee tempels en 24 heiligdommen te zien op het hoogste punt in Jharkhand. Als je rond alle tempels wilt kijken, wijs dan minstens een dag aan Parasnath toe; als je de Sammed Shikhar omhoog wilt lopen, vermijd om in de zomer te reizen, het kan absoluut wreed zijn. Begin vroeg voor de shikhar, en je kunt terug komen en verblijf in een van de toeristische lodges of dharamshala's in Madhuban.

Netarhat: Wat zit er in een naam? De bard zou hebben gekibbeld. Misschien is dat wel zo, vooral als het een verwrongen naam is die dicht bij het hart ligt. Negeer de woordspeling, maar Netarhat is eigenlijk een onnauwkeurige interpretatie van 'Near the Heart.' De groene heuvels, de meanderende beekjes en het gezonde klimaat herinnerden de Schotse Raj-soldaten aan hun huis, en ze noemden het een plek 'in de buurt van het hart. 'Of zo gaat het vaak herhaalde verhaal. Verspreid over 50 vierkante kilometer roept Netarhat drie sterke beelden op: die van slimme jongens die studeren aan Netarhat School, de zonsondergang op Magnolia Point en eindeloze nashpati (peren) boomgaarden. Ten eerste de school.

De Netarhat-school, opgericht in 1954, was ooit de parelwitte poort van de hemel - alle jonge jongens wilden erin, zo was het. De school, die 4222 ft boven de zeespiegel ligt, heeft misschien meer bureaucraten voortgebracht dan alle andere scholen bij elkaar. Als de school helemaal draait om academici, gaat Magnolia Point over ontroerende liefde voor Magnolia, een jong Brits meisje en een plaatselijke stamherder. Bijna 10 km van Netarhat is een granieten plaquette bij het uitkijkpunt dat bezoekers aan dit verwarde liefdesverhaal herinnert. Toen Magnolia's liefde voor de herder werd bespot en ze besefte dat haar liefde onvervuld zou blijven, stortte ze zich met haar paard in de vallei. Het is aan deze liefde dat de zon elke avond een elegie zingt als deze de schoot van Vindhya Hills binnentreedt. Voorbij de rails van het gezichtspunt is een lange, onbeschaamde boom die bijdraagt aan de uitstraling van het gezichtspunt. De volgende ochtend, als het tijd is om de zon op te laten stijgen, loop je naar de roze uitkijktoren. Je kunt het dorp Banari vanuit vogelperspectief bekijken. Wacht tot de eerste zonnestralen op de Koel-rivier vallen; de karmozijnrode rivier is een lust voor het oog. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, vergeet dan niet om een mand vol van de weelderige peren en guaves in te pakken waar Netarhat zo beroemd om is.

Betla: Dit nationale park is de perfecte plek om het wildlife-avontuur in Jharkhand te beginnen. Hier kun je een nachtje onder de cheetals doorbrengen, je ochtend op een olifant die de tijgers volgt of een troep olifanten ziet slikken van modder en grime in de ontelbare waterholes en je middagen te midden van de ruïnes van het Palamu Fort. Als je meer wilt, kun je in de wachttorens of hide-outs zitten en over het leven piekeren of de tijger in de gaten houden. Ontleend aan het dorp Betla, ligt het Nationaal Park op een oneindige afstand van 226 km² en was het een van de eerste negen tijgervoorraden die in 1974 werden aangelegd. Het leent zijn faam niet alleen van de 47 soorten zoogdieren en 174 soorten vogels die huizen hebben gemaakt in het bamboe-, teak- en zoutbos, maar ook omdat de eerste tijgercensus van het land hier al in 1932 plaatsvond. Het heeft 119 tijger-trackers, verschillende hide-outs en machans, 322 watergaten en een gemengd vegetatiebos.

Jharkhand's beroemde Sal en Teak bomen
Jharkhand's beroemde Sal en Teak bomen

Breng een nacht door in het Tree House, een accommodatie op stelten.'S Nachts, vanaf het glazen balkon, zie je honderden paren cheetal eyes glinsterende in duisternis. In plaats van het digitale alarm, word je misschien gewekt door de golvende weela-wee-ooo van de gouden wielewaal of de toeter van de langurs. Als je lessen in dieren in het wild wilt volgen, loop dan het Natuurinterpretatiecentrum binnen dat niet alleen knuffels en vogels heeft, maar ook slangen en hagedissen herbergt in formaline, tijgerkootjes gegoten in gips van parijs en dierlijke scat gebotteld en geëtiketteerd. Voeg een kleine geschiedenis toe aan je avontuur, maak een kleine omweg en rijd naar het Palamu Fort dat bijna 400 jaar geleden werd gebouwd door Chero-koning Raja Medini Rai. De Purana Qila staat als een schildwacht op een heuveltop aan de oevers van rivier de Auranga, terwijl de Naya Qila trots op een naburige heuveltop zit. Vraag een oldtimer en hij zou je vertellen hoe de fakkels op de wallen van het fort van kilometers ver te zien waren. Als je iets chique wilt kiezen voor het huis, stop dan bij een dorp van een weversdorp; je kunt een paar trucjes leren bij het maken van manden.

Deoghar: Als je niet in Deoghar bent geweest (letterlijk het thuis van de Goden) in de maand Shravan (juli-augustus), zul je waarschijnlijk nooit ontcijferen waar het bij devotie en religieuze ijver om draait. Tijdens de shravan mela die een maand duurt, krijgt de 120 km lange strook tussen Deoghar en Sultanganj een oranje tint. Toegewijden dragen oranje, halen water uit de Ganges in Sultanganj en lopen dagenlang blootsvoets om gebeden te brengen in de Shiva-tempel in Deoghar. De traditie begon met Heer Rama, die naar verluidt water uit de Ganga in Sultanganj oppikte en het aan de lingam in Babadham aanbood.

Het tempelstadje Deoghar bestaat uit 22 tempels, waarbij de Babadham-tempel de trots is. De 72 meter hoge Shiva-tempel herbergt de jyotirlinga, een van de 12 lingams in het land. Het heeft grotere heiligheid met de Hindoes vanwege de 12 jyotirlingams het is de enige kamnalinga, een lingam die de macht heeft om je dromen te vervullen. Men gelooft dat Heer Vishwakarma zelf de tempel, gebouwd in de typische Nagara-stijl, uit een enkele rots heeft gesneden. De Raja van Gidhaur, die ook de gouden vaten schonk die de kroon van de tempel sieren, bouwde de ingang naar de hoofdtempel. De tempel staat ook bekend om zijn panchshula, in tegenstelling tot een trishul (drietand), de gebruikelijke uitrusting van Lord Shiva.

Het dorp Maluti
Het dorp Maluti


De heilige stad is omrand met heuvels en Lord Shiva is de presiderende godheid, maar er is meer voor Deoghar. Trikut Pahar staat bekend om zijn drie heuvels en het feit dat verschillende heiligen hier verlossing hebben bereikt. Er zijn tempels gewijd aan Goddess Parvati en Shiva Temple en er zijn plannen om het in een toeristische plek te veranderen, compleet met een kabelbaan en andere voorzieningen. Mohan Temple is een wonder in het wit, en opgedragen aan Mohanand Brahmachari, een leerling van Balanand Brahmachari, die Deoghar zijn thuis maakte. De Satsang Ashram, opgezet door Thakur Anukul Chandra, was een van de belangrijkste redenen voor een groot aantal Bengalen om het vuil van Calcutta te verlaten en zich in Deoghar te vestigen. Zelfs vandaag bezoeken meer dan vijf lakh-devoten de Ashram tijdens de jaarlijkse vieringen. Navlakha-tempel is opgedragen aan Radha en Krishna en werd gebouwd ten koste van negen lakh rupees. Deoghar wordt ook vermeld in de reisverhalen van Megasthenes die rond 302 vGT voet aan wal zetten in de heilige stad, terwijl de Chinese kroniekschrijver Hiuen Tsang de schoonheid van Rajmahal Hills en Baidyanath Dham vermeldt in zijn beroemde verhandeling over India.

Van Kshitiz

Over de auteur

Kshitiz houdt van reizen, lezen en schrijven. En ja, tweede liefde: theater.

Aanbevolen: