Logo yachtinglog.com

12 topbezochte toeristische attracties in Wisconsin

Inhoudsopgave:

12 topbezochte toeristische attracties in Wisconsin
12 topbezochte toeristische attracties in Wisconsin

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 topbezochte toeristische attracties in Wisconsin

Video: 12 topbezochte toeristische attracties in Wisconsin
Video: Why the Eiffel Tower has a Secret Apartment on Top 2023, Oktober
Anonim

Een van de meest noordelijke staten van de Verenigde Staten en begrensd door Lakes Michigan en Superior, Wisconsin biedt een gevarieerd landschap. In het noorden en westen zijn grote uitgestrekte heuvels ideaal om te wandelen, en delen van laaglanden in het zuiden en oosten zijn uitstekend gebleken voor de melkveehouderij. Terwijl veel van de belangrijkste culturele attracties van Wisconsin zich in de twee grootste steden bevinden, Madison en Milwaukee, zijn kleinere gemeenschappen zoals Spring Green, de thuisbasis van het beste werk van Frank Lloyd Wright, het ontdekken waard. De staat biedt ook veel uitzonderlijke culturele activiteiten en evenementen, van de enorme Oshkosh Airshow Milwaukee's populair Zomerfeest. Outdoorliefhebbers kunnen kiezen uit fantastische vis- en boottochten en een aantal van de beste wandel- en fietspaden overal in het land.

1 Editor's Pick Oshkosh

Oshkosh Airshow
Oshkosh Airshow

Het kleine stadje Oshkosh aan het meer Winnebago, ten noordwesten van Milwaukee, staat bekend om twee dingen: de populaire lijn van kinderkleding en zijn plaats op het airshow-circuit van de wereld. 'S Werelds grootste vergadering van piloten, EAA AirVenture Oshkosh, wordt hier elke zomer sinds 1970 gehouden. Tijdens het eenweekse evenement wordt de Oshkosh-controletoren de drukste op aarde, terwijl er tot 15.000 vliegtuigen van alle soorten en maten op de luchthaven afzakken, samen met naar schatting een miljoen bezoekers, allemaal hier om spannende acrobatische displays te vangen, evenals flybys van vintage en hedendaagse militaire vliegtuigen. Ook van belang is het fantastisch EAA AirVenture Museum met zijn verzameling van meer dan 200 vliegtuigen.

Adres: EAA Aviation Center, 3000 Poberezny Road, Oshkosh

Officiële site: www.eaa.org/en/airventure

Accommodatie: waar te verblijven in Oshkosh

2 Taliesin East: Perfect Country Home van Frank Lloyd Wright

Taliesin East: Perfect Country Home van Frank Lloyd Wright Kevin Tao / gewijzigde foto
Taliesin East: Perfect Country Home van Frank Lloyd Wright Kevin Tao / gewijzigde foto

Een van de meest invloedrijke personen die Wisconsin thuis heeft genoemd, was Frank Lloyd Wright. Talrijke voorbeelden van de ontwerpen van de grote architect zijn nog steeds te zien in de staat waarin hij werd geboren en waar hij een groot deel van zijn leven woonde, inclusief de spectaculaire Monona Terrace Community and Convention Centre aan Madison's oever van het meer (het werd eigenlijk gebouwd lang na zijn dood maar was gebaseerd op zijn originele plannen), en Milwaukee's Grieks-orthodoxe kerk. Maar het is voor Taliesin East in Spring Green dat de meeste mensen samenkomen. Temidden van 600 hectare prachtig glooiend landschap, begon dit spectaculaire huis in 1911 en het was een werk in uitvoering tot Wright's dood in 1959. Rondleidingen zijn beschikbaar, waarbij je de woning, het theater, de studio, de galerij en de school bezet. Andere hoogtepunten zijn een informatief bezoekerscentrum met een restaurant.

Adres: 5607 County Hwy C, Spring Green

Officiële site: www.taliesinpreservation.org/visitors-guide

 • Lees verder:
 • 12 top toeristische attracties in Madison & Easy Day Trips

3 Regeringsgebouw van Wisconsin

Regeringsgebouw van Wisconsin
Regeringsgebouw van Wisconsin

Madison heeft veel goede redenen om te bezoeken, veel ervan zijn te vinden in het centrum van de stad. Een van de meest aantrekkelijke is het Wisconsin State Capitol, voltooid in 1917 en versierd met een 284-meter hoge koepel die slechts drie voet schuchter is van het Washington Capitol-gebouw. Rondleidingen zijn beschikbaar over de interieurelementen van het gebouw, waaronder de grote muurschilderingen en het prachtige marmeren werk. Een van de beste uitzichten op het Capitool is ontworpen door Frank Lloyd Wright Monona Terrace Community and Convention Centre - het is gewoon prachtig.

Accommodatie: waar te verblijven in Madison

 • Lees verder:
 • 12 top toeristische attracties in Madison & Easy Day Trips

4 Home of the Hog: The Harley-Davidson Museum

Home of the Hog: Het Harley-Davidson Museum Ed Bierman / gemodificeerde foto
Home of the Hog: Het Harley-Davidson Museum Ed Bierman / gemodificeerde foto

Niets zegt "vrijheid" zoals een Harley-Davidson-motorfiets, een feit dat niet verloren gaat bij bezoekers aan Milwaukee, de geboorteplaats van het beroemde "Hog." De beste plaats om meer te weten te komen over deze iconische machine is het Harley-Davidson-museum in de stad, waar meer dan 450 klassieke motorfietsen te vinden zijn. Deze leuke familieattractie heeft ook uitstekende displays van de beroemde traanvoeten van het merk, evenals exposities die het verhaal vertellen van de mensen en plaatsen achter de machines (een winkel en een restaurant zijn ook op het terrein).

Adres: 400 W. Canal Street, Milwaukee

Officiële site: www.harley-davidson.com/content/h-d/en_US/home/museum.html

Accommodatie: waar te verblijven in Milwaukee

 • Lees verder:
 • 10 beste toeristische attracties in Milwaukee en eenvoudige dagtochten

5 Circus World Museum

Circus World Museum Mark Anderson / gemodificeerde foto
Circus World Museum Mark Anderson / gemodificeerde foto

In het kleine stadje Baraboo in Wisconsin, Circus World Museum is een uitstekende attractie voor kinderen van alle leeftijden om meer te weten te komen over de dagelijkse activiteiten van een werkcircus. Met zijn focus op de rijke circusgeschiedenis van het land - het was ooit een van 's lands toonaangevende entertainmentindustrieën - biedt het museum tal van fascinerende displays, waaronder circusartefacten en tentoonstellingen. In de zomer is er een Big Top met reguliere shows, waaronder traditionele circusacts (kijk op hun website voor geplande uitvoeringen). Baraboo is goed gekwalificeerd om dit museum te mogen ontvangen, gezien zijn voormalige rol als het hoofdkwartier van het enorme Ringling Brothers Circus.

Adres: 550 Water Street, Baraboo

Officiële site: www.circusworldbaraboo.org

6 De Dells of the Wisconsin River

De Dells of the Wisconsin River
De Dells of the Wisconsin River

Soms ook wel de Wisconsin Dells genoemd - hoewel dit vaak wordt verward met het toeristische stadje met dezelfde naam - is de Dells of the Wisconsin River een spectaculaire kloof van vijf mijl op de grootste rivier van de staat.Dit gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid heeft vele unieke zandstenen rotsformaties, canyons en kliffen, sommige tot wel 100 voet. Het Dells-gebied is ook de thuisbasis van een overvloed aan unieke flora en fauna, zoals kliffen op een andere locatie op de planeet, en zes soorten libellen. Gezien zijn kwetsbare ecologische staat, is het niet de gemakkelijkste plaats om te bezoeken, en degenen die de schoonheid willen ervaren, moeten dat doen per boot. Er zijn verschillende reguliere excursies beschikbaar, waarbij u zowel de bovenste als de onderste gebieden van deze spectaculair mooie regio kunt bezoeken.

 • Lees verder:
 • 12 topbezienswaardigheden en -activiteiten in Wisconsin Dells

7 The Green Bay Packers: Lambeau Field en the Walk of Legends

Lambeau Field
Lambeau Field

Het verhaal van de Green Bay Packers is een opmerkelijk verhaal over het vermogen van een kleine stad om een topsport professioneel sportteam te ontvangen. Neem het stadion van het team: bijna groot genoeg om de volledige bevolking van de stad van 72.000 te huisvesten, Lambeau Field werd geopend in 1957 en is het langste continu bezette stadion in de competitie. Gevormd in 1919, is het team de derde oudste in de NFL, en het enige non-profitteam van de competitie (het is eigendom van de stad Green Bay). Of je nu een sportfan bent of niet, je zult genieten van een rondleiding door het stadion met een kijkje achter de schermen over hoe een Major League-team werkt. Twee fantastische zelfbeheerde rondleidingen door Packers-gerelateerde bezienswaardigheden zijn ook de moeite van het bekijken waard: de Walk of Legends is een kunstpad met 24 standbeelden die de geschiedenis van het voetbal in Green Bay tussen 1895 en heden vieren Packers Heritage Trail, een wandeltocht langs bezienswaardigheden van de stad die bij het team horen.

Adres: 1265 Lombardi Ave, Green Bay

Officiële site: www.packers.com

 • Lees verder:
 • 10 topbezochte toeristische attracties in Green Bay

8 Het verkennen van de Land O 'Lakes

Het verkennen van de Land O 'Lakes ThreeIfByBike / foto gewijzigd
Het verkennen van de Land O 'Lakes ThreeIfByBike / foto gewijzigd

De prachtige regio Land o 'Lakes ligt verscholen tussen Boulder Junction, Eagle River en Rhinelander in het noorden van Wisconsin. Het is enorm populair bij watersportliefhebbers en beschikt over meer dan 200 ongerepte meren van verschillende groottes. Kampeerders en backpackers zijn vooral dol op de regio, wat prachtig is om per kano of kajak te verkennen. Hoogtepunten zijn de overvloedige flora en fauna, met goede vis- en vogelspotten, waaronder de mogelijkheid om een van de weinige overgebleven zeearenden in het gebied te zien. De stad Eagle River Het is een goede plek om de regio te verkennen en biedt recreatieve activiteiten zoals vissen, varen, wandelen, fietsen en zwemmen in de zomer, en langlaufen en sneeuwschoenwandelen in de winter.

Adres: 6484 Hwy 45, Land O 'Lakes

9 Allemaal gestoomd in het National Railroad Museum

Allemaal gestoomd in het National Railroad Museum Ron Reiring / aangepast aan de foto
Allemaal gestoomd in het National Railroad Museum Ron Reiring / aangepast aan de foto

Er is geen beter familie-uitje dan het uitstekende National Railway Museum in Groene baai. Het museum biedt onderdak aan meer dan 20 stoom- en dieselmotoren plus tal van rollend materieel, en herbergt een verscheidenheid aan spoorwegartefacten en memorabilia. Een hoogtepunt is de Eisenhower-collectie, inclusief de Dwight D Eisenhower, een gestroomlijnde vintage Britse motor die tijdens de Tweede Wereldoorlog de militaire trein van de leider door Europa trok. Leuke evenementen zijn excursies aan boord van een uitgedoste trein zoals de beroemde Thomas de stoomlocomotief en spookritten met Halloween. Een 80-voet hoge uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht op de collectie van het museum en de omgeving.

Adres: 2285 South Broadway, Green Bay

 • Lees verder:
 • 10 topbezochte toeristische attracties in Green Bay

10 The Great Outdoors: Door County

Vuurtoren bij Sturgeon Bay
Vuurtoren bij Sturgeon Bay

Een van de mooiste hoekjes van Wisconsin is Door County. Ongeveer 46 mijl ten noordoosten van Green Bay, ligt dit gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid op een schiereiland met uitzicht op Lake Michigan. Dit aangename platteland trekt jaarlijks vele bezoekers voor forelvissen, zeilen, duiken en zwemmen, evenals wandelen en fietsen. Kleine stadjes van belang zijn pittoresk Sturgeon Bay met zijn mooie oude vuurtoren (een van de vele van dergelijke gebouwen verspreid over de staat), en Ephraim met is oude haven en historische gebouwen. Washington Island is ook een bezoekje waard en heeft de oudste IJslandse nederzetting van het land.

 • Lees verder:
 • 12 topbezienswaardigheden en -activiteiten in Door County, Wisconsin
 • 10 topbezochte toeristische attracties in Green Bay

11 Take a Hike: Wisconsin's Wonderful Trails

Take a Hike: Wisconsin's Wonderful Trails
Take a Hike: Wisconsin's Wonderful Trails

Een van de beste manieren om het prachtige Wisconsin te verkennen, is door te wandelen (of fietsen) over de uitgebreide wegennetten van de staat. Veel paden doorkruisen de staat en geven een beeld van hoe landschappen zijn gevormd door gletsjers, waaronder de Ice Age National Scenic Trail, een episch 1000-mijl lang pad dat zich uitstrekt van Potawatomi State Park naar St. Croix Dalles. Dan is er de North Country National Scenic Trail staten van Noord-Dakota tot New York, 117 mijl van het passeren dwars door het hart van Wisconsin. Een zachtere en uiterst aangename wandeling is de Pad van de oever van het meer van Genève, een pad van 21 mijl dat door vele van de chicste landgoederen van de staat loopt.

 • Lees verder:
 • 12 top toeristische attracties in Madison & Easy Day Trips

12 Het huis op de rots

The House on the Rock Alexis Fam / fotomodificatie
The House on the Rock Alexis Fam / fotomodificatie

Het merkwaardige House on the Rock is een van de meest ongewone toeristische attracties van Wisconsin. Hoog op Deer Shelter Rock in Spring Green, het is een fascinerende mix van eigenaardigheden en antiek gehuisvest in een uitgestrekt complex van gebouwen gebouwd om het werk van Frank Lloyd Wright na te bootsen, waarvan de beroemde Taliesin East thuis is in de buurt. Een hoogtepunt van een bezoek is de 218 meter lange Infinity Room die lijkt te verdwijnen in de verte als je erin staat. Deze leuke attractie maakt ook deel uit van een groter complex met een resort en een herberg.

Adres: 5754 State Road 23, Spring Green

Officiële site: www.thehouseontherock.com

Aanbevolen: