Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Noord-Wales

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Noord-Wales
8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Noord-Wales

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Noord-Wales

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Noord-Wales
Video: The World of Wayne Thursday LIVE Stream 2023, Oktober
Anonim

Noord-Wales, een van de oudste gevestigde toeristische regio's van Groot-Brittannië, biedt een overvloed aan uitstekende vakantie-attracties in een relatief klein gebied. Verkeersborden die "Croeso i Gymru" ("Welkom in Wales") uitroepen, begroeten bezoekers wanneer ze het land binnenkomen en getuigen van de warme gastvrijheid van de Welsh. Het elegante stadje van Llandudno is een van de langst gevestigde badplaatsen van Groot-Brittannië en de kustwegen van Noord-Wales bieden een enorme verscheidenheid aan landschappen, samen met grote open stranden en levendige resorts, ruige kliffen, schilderachtige vissersdorpjes en talloze afgelegen baaien.

Snowdonia National Park - met de hoogste berg van Wales, Snowdon (3560 ft) - trekt al eeuwenlang klimmers en wandelaars aan, terwijl het schiereiland Lleyn en de Clwydian Range ook worden aangeduid als gebieden met buitengewone natuurlijke schoonheid. Het gebied heeft ook veel historische bezienswaardigheden en charmante stadjes, diepe ravijnen en pittoreske valleien, die elk uitje in een ontdekkingsreis veranderen.

1 Snowdonia National Park

Snowdonia National Park
Snowdonia National Park

Snowdonia National Park bestrijkt een groot deel van Noord-Wales, zich uitstrekkend binnenland van de kust tussen Penmaenmawr en Caernarfon via Bethesda helemaal naar Bala Lake en Llanfairfechan. Toegang tot een prachtig deel van dit gebied, inclusief de top van Snowdon zelf, wordt vergemakkelijkt door de prachtige Snowdon Mountain Railway, die start in Llanberis. Dit prachtige park is een van de meest populaire wandel- en klimbestemmingen in Groot-Brittannië en biedt niet alleen een extreem ruig berglandschap, maar ook stranden, duinen en valleien, evenals meer dan 50 meren en kleinere zwembaden. Het park heeft een rijk cultureel erfgoed dat Romeinse ruïnes, prehistorische kringen, oude stenen muren en traditionele boerderijen omvat.

Accommodatie: waar te verblijven in Snowdonia National Park

  • Lees verder:
  • Snowdonia verkennen: een gids voor bezoekers

2 Caernarfon Castle

Caernarfon Castle
Caernarfon Castle

Caernarfon Castle is begonnen door Edward I in 1283 als een zitplaats voor zijn oudste zoon, Edward van Caernarfon, de eerste prins van Wales. De structuur duurde bijna 37 jaar om te voltooien, en de kracht en macht van de Engelse troon wordt gesymboliseerd door de grote stenen adelaars op de Eagle Tower en de lay-out van de muren en torens van het kasteel. Met zijn 13 torens en twee poorten is het massieve gebouw een van de meest indrukwekkende en best bewaarde middeleeuwse forten van Europa en bezet het de plaats van een eerder Normandisch kasteel aan het water van de rivier de Seiont en de Straat van Menai.

Het kasteel heeft een bewogen geschiedenis gehad en heeft vele belegeringen doorstaan. Meer recentelijk was het het toneel van Prins Charles's inhuldiging als Prins van Wales in 1969, een evenement gekenmerkt door een speciale tentoonstelling. Zorg ervoor dat je de Queen's Tower verkent, de thuisbasis van de Royal Welch Fusiliers Regimental Museum.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.00 uur

Entree: Volwassenen, £ 6,75; Kinderen (onder de 16), £ 5,10; Gezinnen, £ 20.25

Adres: Castle Ditch, Caernarfon, Gwynedd

Officiële site: https://cadw.gov.wales/splash?orig=/daysout/caernarfon-castle/

Caernarfon Castle Kaart
Caernarfon Castle Kaart

3 Editor's Pick Llandudno

Llandudno
Llandudno

Mooie Llandudno is een van de meest populaire badplaatsen in Wales, met twee zandstranden (een aan elke kant van de stad) en een beeldschoon promenade. De meer oostelijke van de twee stranden, North Shore, wordt begrensd door een andere landtong, Little Orme. Een hoogtepunt van een bezoek aan bezienswaardigheden in Llandudno zou de Great Orme Tramway, die bezoekers naar de top van de Great Orme bracht vanwege het prachtige uitzicht over het Ierse Kanaal sinds 1902. Met de komst van het toerisme in de vorige eeuw werd deze Victoriaanse stad een ontmoetingsplaats voor de nieuwe middenklasse, die hier kwam van de nabijgelegen industriële regio's Liverpool en Manchester.

De stad prachtige late Victoriaanse pier is genadig gespaard gebleven voor de moderne kermisterreinen die zo typerend zijn voor veel resorts aan de zuidkust en is een populaire ontmoetingsplaats voor vissers (visuitrusting is te huur bij de pieringang). Mostyn Street, met zijn prachtige winkelgalerijen, is zeker een bezoek waard en biedt een breed scala aan culturele evenementen en amusement.

Officiële site: www.visitllandudno.org.uk

Accommodatie: waar te verblijven in Llandudno

4 Portmeirion

Portmeirion
Portmeirion

Portmeirion, gelegen in Tremadog Bay op een bebost schiereiland tussen Porthmadog en Harlech, is wereldberoemd omdat het een replica is in miniatuur van een pittoresk Italiaans dorp. Portmeirion was het geesteskind van Sir Clough Williams-Ellis (1884-1978) die droomde van het herscheppen van een Italiaans dorp in Wales en liet het bouwen op zijn eigen voorgebergte, samen met een herenhuis (nu een hotel) en prachtige Gwylt Gardens. Deze unieke eigenschap is het best bezocht als onderdeel van een overnachting - wanneer de poorten sluiten gasten krijgen de hele plaats voor zichzelf om te verkennen, van de prachtige tuinen, fonteinen en kerk, aan de kust paden van het lager gelegen dorp. De locatie voor talloze films en tv-programma's, waaronder de cult The Prisoner, Portmeirion, is een must voor elk bezoek aan bezienswaardigheden in Noord-Wales.

Openingstijden: dagelijks van 9.30 uur tot 19.30 uur

Entree: Volwassenen, £ 10; Kinderen (4-15), £ 6

Adres: Minffordd, Penrhyndeudraeth, Gwynedd

Officiële site: www.portmeirion-village.com

5 Conwy Castle

Conwy Castle
Conwy Castle

Conwy Castle is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur dat naar schatting 2000 arbeiders heeft gebouwd tussen 1283 en 1989. En het werd net op tijd voltooid, zoals in 1290 Edward I werd belegerd achter zijn 12-15 ft dikke muren en acht torens bij de Welsh.De Grote Zaal, 125 voet lang, is nu dakloos, maar een van de acht bogen die het ondersteunde is opnieuw opgebouwd om de oorspronkelijke schoonheid van de constructie te tonen. Conwy Castle wordt beschouwd als een van de meest pittoreske forten van Wales en biedt een uitstekende tentoonstelling over de geschiedenis van Edward I en zijn talrijke kastelen in Wales.

Naderhand moet u de stad zelf verkennen. Gelegen op slechts een korte afstand van Manchester, Conwy's andere hoogtepunten zijn goed bewaard gebleven 13e eeuwse stadsmuren met een prachtig uitzicht op de omgeving; Aberconwy House, een 14e eeuws koopmanshuis en een van de eerste gebouwen die binnen de stadsmuren werden gebouwd; het prachtig bewaard gebleven Elizabethaanse huis, Plas Mawr; en wat is naar men zegt het Kleinste huis in Groot-Brittannië.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.00 uur

Entree: Volwassenen, £ 6,75; Kinderen (onder de 16), £ 5,10; Gezinnen, £ 20.25

Adres: Rose Hill St, Conwy

Officiële site: https://cadw.gov.wales/daysout/conwycastle/?lang=en

6 Het eiland Anglesey

Penmon Point, Anglesey
Penmon Point, Anglesey

Het eiland Anglesey, gescheiden van het vasteland door de bijna mijlen brede straat Menai, wordt overspannen door twee imposante bruggen, waarvan de meest interessante de Menai Suspension Bridge (1818-26) is. Langs de kust liggen een aantal kleine badplaatsen die zijn gegroeid uit vissersdorpen, terwijl je landinwaarts vijf marktsteden en veel kleine dorpjes tegenkomt die allemaal met elkaar verbonden zijn door talrijke smalle wegen. In aanvulling op het milde klimaat en de frisse zeelucht, is Anglesey gezegend met meer dan honderd mijl van buitengewoon aantrekkelijke kustlijn, zijn ruige kliffen onderbroken door tussenpozen door pittoreske zanderige baaien. In het binnenland, heuvels bieden vruchtbare weiden voor grote kuddes schapen.

Hoogtepunten zijn onder meer de South Stack Lighthouse, het kleinere Holy Island (verbonden met Anglesey by bridge en een populair vakantieoord met twee promenades, waarvan één 1,5 km lang), en Puffin Island op Penmon Point, populair bij vogelaars. Anglesey is ook beroemd om het hebben van de 's werelds langste plaatsnaam: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllandysiliogogogoch.

Officiële site: www.visitanglesey.co.uk/en

7 Porthmadog

Porthmadog
Porthmadog

Aan de monding van de rivier de Glaslyn liggen de zustersteden Porthmadog en Tremadog, kleine industriële centra die van internationaal belang zijn geworden voor de scheepvaart van leisteen en die zich tegenwoordig hebben ontwikkeld tot badplaatsen. Van Ynys Tywyn, vlakbij de haven, zijn er weids uitzicht op het omliggende gebied waar de dichter Shelley enige tijd leefde, net als Lawrence of Arabia die hier werd geboren. De bossen van Coed Tremadog, een aangewezen natuurreservaat, zijn een bezoek waard en bieden vele geweldige wandelroutes. Porthmadog is misschien het best bekend als het eindpunt voor de oudste smalspoorlijn in de wereld, gebouwd in 1836 om leisteen van de mijnen op Blaenau Ffestiniog te transporteren. Vandaag bieden de prachtige Ffestiniog en Welsh Highland Railways bezoekers de kans om dit prachtige gebied te verkennen op meer dan 40 mijl smalspoorlijn.

Officiële site: www.porthmadog.co.uk

8 Beaumaris Castle

Beaumaris Castle
Beaumaris Castle

Beaumaris Castle, een prachtig waterburcht met stevige muren en verdedigingstorens op het eiland Anglesey, is zeker de moeite waard, inclusief in je lijst met niet te missen Welshe forten. Begonnen in 1295, het was de laatste en grootste van de forten die Edward I in Wales bouwde (een display in de kapeltoren beschrijft het verhaal van hun constructie). Buitenmuren van ongeveer 16,5 m dik met massieve hoektorens omsluiten de vierkante binnenplaats en een met water gevulde gracht presenteert een indrukwekkende eerstelijns verdediging buiten de ring van muren.

Openingstijden: dagelijks van 9.30-17.00 uur

Entree: Volwassenen, £ 5,25; Kinderen (onder de 16), £ 3,90; Gezinnen, £ 15,75

Adres: Castle Street, Beaumaris, Isle of Anglesey

Officiële site: https://cadw.gov.wales/daysout/beaumaris-castle/?lang=en

Aanbevolen: