Logo yachtinglog.com

14 top toeristische attracties in Bern en gemakkelijke dagtochten

Inhoudsopgave:

14 top toeristische attracties in Bern en gemakkelijke dagtochten
14 top toeristische attracties in Bern en gemakkelijke dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 top toeristische attracties in Bern en gemakkelijke dagtochten

Video: 14 top toeristische attracties in Bern en gemakkelijke dagtochten
Video: 10 beste plaatsen om te bezoeken in Zwitserland - Reisdocumentaire - Reisvideo 2023, Oktober
Anonim

De eerste keer dat veel bezoekers Bern zien, staan ze versteld van de schoonheid van de omgeving. De hoofdstad van Zwitserland is gebouwd op een zandstenen bergrug, aan drie zijden omringd door de Aare die door een vallei stroomt. Hoogwaardige bruggen verbinden de stad met het hoge land op de rechteroever en met de nieuwere delen van de stad. Huizen en winkels, met hun arcades op straatniveau en uitstekende daken, weerspiegelen de welvaart van de burgers van Bern in de 17e en 18e eeuw. En dit charmante karakter van de goed bewaard gebleven oude stad is geïntegreerd in het dagelijks leven van de stad, waardoor het door de UNESCO wordt erkend als werelderfgoed.

Bern is rijk aan cultuur met evenementen het hele jaar door, zoals de zomer- en winterjazzfestivals; het Buskers Festival; en het Gurtenfestival, gehouden medio juli. Tal van musea en theaters behandelen verschillende interesses en bezoekers kunnen genieten van straatkant bezienswaardigheden zoals de Zytglogge, een middeleeuwse klokkentoren met bewegende poppen.

Zie ook: Waar te verblijven in Bern

1 De oude stad

De oude stad
De oude stad

Het oude centrum van Bern is zijn status als UNESCO-werelderfgoed meer dan waardig. Gelegen op een klif aan drie zijden omgeven door het prachtige aquamarijnwater van de rivier de Aare, heeft de oude stad veel van haar middeleeuwse karakter behouden. De straten zijn geplaveid en begrensd door overdekte, arcade trottoirs die zich kilometers ver snakken. Op de lagere niveaus van de gebouwen zijn winkels, cafés, boekhandels en restaurants, terwijl de bovenste verdiepingen appartementen zijn.

In dit oude gebied bevinden zich veel van de beste toeristische attracties, waaronder alle bruggen over de Aare, openbare fonteinen, oude beelden, torens en natuurlijk de beroemde Klokkentoren. Verschillende dagen kunnen heel gelukkig voorbijgaan, gewoon slenteren door de oude stad.

2 Kunstmuseum

Kunstmuseum Bill Damon / fotomodificatie
Kunstmuseum Bill Damon / fotomodificatie

Ten westen van Waisenhausplatz, aan de Hodlerstrasse, ligt het beroemde Kunstmuseum (Kunstmuseum). Dit enorme en indrukwekkende kunstmuseum herbergt meer dan 51.000 schilderijen, sculpturen, tekeningen, prenten, foto's en films. Het is het oudste kunstmuseum in Zwitserland, gebouwd in 1879, en heeft een internationale reputatie. De collectie omvat kunst uit het Italiaanse Trecento (Duccio, Fra Angelico); Zwitserse kunst sinds de 15e eeuw (Niklaus Manuel, Albert Anker, Ferdinand Hodler, Cuno Amiet); en internationale schilderkunst uit de 19de en vroeg 20ste eeuw (Impressionisme, Kubisme, Expressionisme, Blaue Reiter, Surrealisme); met speciale aandacht voor Paul Klee, Wassily Kandinsky en Pablo Picasso.

Zowel nationale kunsttrends (Meret Oppenheim, Franz Gertsch, Markus Raetz) en internationale kunstuitingen van Jackson Pollock tot heden zijn ook vertegenwoordigd. Andere tentoonstellingen draaien in en uit. Zorg ervoor dat u de uitstekende website bezoekt voor de laatste details. Het museum biedt zowel openbare als privé-rondleidingen.

Adres: Hodlerstrasse 8-12, Bern

Officiële site: https://www.kunstmuseumbern.ch/

3 Het Einstein-museum en het historisch museum van Bern

Het Einstein-museum en het Historisch Museum van Bern bizmac / gemodificeerde foto
Het Einstein-museum en het Historisch Museum van Bern bizmac / gemodificeerde foto

Het historische museum van Bern, gehuisvest in een 130 jaar oud, door André-Lambert ontworpen gebouw op basis van 15e-eeuwse kastelen, combineert met het Einstein-museum het op een na grootste museum in Zwitserland. Beeldschermen omvatten meer dan een half miljoen voorwerpen uit het stenen tijdperk via de Kelten, Romeinen, Middeleeuwen, het Napoleontische tijdperk en in de 19e en 20e eeuw. Objecten uit begraafplaatsen uit de alpine steentijd zijn even indrukwekkend als de 15e-eeuwse Vlaamse wandtapijten en het beroemde tweeluik Königsfelden geschilderd voor de koning van Hongarije.

Het Einstein-museum richt zich op het leven van de grote wetenschapper en laat zien hoe hij leefde, door tientallen oude films, originele voorwerpen en brieven. Einstein verrichtte enkele van zijn meest indrukwekkende werken terwijl hij in de vroege jaren 1900 in Bern woonde, inclusief de Annus Mirabilis-documenten over foto-elektrisch effect, de Brownse beweging, de speciale relativiteitstheorie en E = mc2. Zelfs zijn 1921 Nobelprijs-certificaat is te zien. En voor degenen onder ons die geen geniale fysici zijn, helpen animatiefilms de leek de baanbrekende theorieën van Einstein te begrijpen. Het museum is te vinden op de Helvetiaplatz aan de overkant van de Aare van de oude stad.

Officiële site: https://www.bhm.ch/en/

4 Rosengarten

Rosengarten Martin Abegglen / foto gewijzigd
Rosengarten Martin Abegglen / foto gewijzigd

Dit is gewoon een van de meest rustige en mooie plekken in Bern met een indrukwekkend uitzicht op de stad. Het Rose Garden Park (Rosengarten) is een grote open ruimte op een heuvelhelling aan de overkant van de rivier van het centrum van de stad. Oorspronkelijk een begraafplaats (1765-1877), werd het gebied een openbaar park in 1913. Het werd opnieuw ontworpen in de late jaren 1950 en nu sport meer dan 200 soorten rozen en nog eens 200 enkele soorten irissen, azalea's en rododendrons. Er is ook een grote, prachtige vijver; een paviljoen; restaurant; en picknickplaatsen.

Officiële site: https://www.rosengarten.be/

5 Berner Münster

Berner Münster
Berner Münster

Misschien wel het beroemdste gebouw in Bern, de Berner Münster, staat ook bekend als de kathedraal van Bern en de kathedraal van St. Vincent. De kathedraal is de grootste kerk van Zwitserland uit de late Middeleeuwen en speelde een vitale rol in de algemene ontwikkeling van de architectuur van de stad. De laatgotische creatie is een driebeukige pilarenbasiliek zonder transept, begonnen in 1421 aan het ontwerp van Matthäus Ensinger uit Ulm, maar de toren was pas in 1893 voltooid, met de toevoeging van het achthoekige bovenste gedeelte en de opengewerkte torenspits.De westelijke doorgang van Bern Minster is rijkelijk versierd met beeldhouwwerk (nu kopieën); in het timpaan is een Laatste Oordeel (voltooid in 1495) met een aantal figuren, en op de zijmuren zijn schilderijen van de herfst en de Annunciatie. Het schip en het koor van de St. Vincent Minster in Bern hebben een reticulated gewelf met fraai 16de-eeuws wapenschild. De fraai bewerkte koorstoelen (1523) waren het eerste renaissancistische kunstwerk in Bern. In de apsis staan een gotisch lettertype (1524) en prachtig glas in lood (1441-50). Aan het einde van de zuidelijke zijbeuk staat een monument voor Berchtold von Zähringen (1601), waarin een wapenschild is verwerkt. In de Materiekapel (zevende baai in de zuidelijke zijbeuk) is het venster Dans van de dood (1917), met 20 scènes uit de Dans des Doods (1516-19) van Niklaus Manuel-Deutsch. Er is een prachtig barok orgel (1726-30), met 5.404 pijpen en fijn modern glas-in-lood (1947) in de zuidelijke zijbeuk.

Van het met bomen beplante terras van de Bern Minster , er is een aantrekkelijk uitzicht over de Aare-vallei; en als je de 254 treden van de toren kunt halen, zijn de uitzichten over de stad uitstekend - vooral op een heldere dag wanneer de Alpen op de achtergrond lijken.

Minster (St Vincent) Berne Map
Minster (St Vincent) Berne Map

6 Klokkentoren

Klokkentoren
Klokkentoren

De 800 jaar oude klokkentoren (Zytglogge) is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Bern - en is zeker een bezoek waard (de klok dateert van 1530). Net boven de westelijke poorttoren in het oude gedeelte van de stad, is deze 23 meter hoge toren versierd met een immense astronomische klok. Beginnend om slechts drie minuten vóór elk uur, komt een circus van mechanische wezens (The Fool, The Knight, The Rooster, The Piper, en meer) naar buiten om een kleine show te geven. Binnenin kun je de populariteit van deze oude structuur zien vanaf de 130 versleten stenen trappen. Bezoekers zijn van harte welkom om te klimmen naar het observatieplatform, dat een aantal indrukwekkende uitzichten biedt. Rondleidingen zijn uitstekend en informatief.

7 Paul Klee Center

Paul Klee Center
Paul Klee Center

Het werk van de Duits-Zwitserse schilder Paul Klee is misschien een van de meest herkenbare en beroemdste van alle schilderijen uit het eerste deel van de 20e eeuw. De tijdgeest van zijn tijd overstijgend (surrealisme, kubisme, abstractie) combineerde Klee regelmatig verschillende media in zijn werken. Zijn Writings on Form and Design Theory wordt beschouwd als een van de belangrijkste theoretische werken over kunst ooit geschreven. Het centrum bevat ongeveer 4.000 werken van Klee, waaronder de beroemde Dame mit Sonnenschirm (vrouw met parasol), In den Häusern von St. Germain (huizen van St. Germain) en Tod und Feuer (dood en vuur). Het gebouw zelf is uitstekend. Ontworpen door architect Renzo Piano, het neemt de vorm aan van een glooiend, heuvelachtig landschap. Het is breed en open, licht en luchtig en een kunstwerk op zich.

Officiële site: https://www.zpk.org/

8 De stad van de fonteinen

De stad van de fonteinen
De stad van de fonteinen

Verspreid over de oude stad zijn een aantal oude openbare fonteinen. Geïnstalleerd in de 16e eeuw, werden de fonteinen overgoten met beelden van ideeën of bijbelse taferelen zoals Samson die een leeuw doodde. Anderen zien nog steeds sportbeelden die de kracht van Bern prijzen, zoals de Zähringerbrunnen (een beer in volledig harnas) en de Läuferbrunnen (de Runner-fontein). Deze fonteinen vervingen houten exemplaren in een tijd dat de stad snel aan rijkdom won. Er zijn 100 fonteinen. Elf behouden de originele beelden en alles is zorgvuldig onderhouden en vaak opnieuw geschilderd. En ja, het water is nog steeds drinkbaar.

9 botanische tuin

Botanische tuin Eliza Tyrrell / fotomodificatie
Botanische tuin Eliza Tyrrell / fotomodificatie

De prachtige botanische tuin is niet te missen. Het zal zelfs indruk maken op diegenen die misschien niet denken dat ze geïnteresseerd zijn in planten en bloemen. De tuin bevat verschillende secties. Het Alpinum richt zich op bergachtige ecosystemen met bergplanten uit Europa, Azië en Noord-Amerika met speciale aandacht voor de Zwitserse flora. Er is ook een interessant display over bedreigde diersoorten. Drie andere gebouwen richten zich op woestijn-, tropische en subtropische vegetatie en omgevingen. Het palmhuis is bijzonder interessant omdat het zich richt op tropische voedselproducerende planten zoals bananen, kokosnoten en koffie.

Locatie: Altenbergrain

10 Gurten

Gurten
Gurten

Dit is misschien een favoriete plek in heel Bern. Net ten zuiden van het centrum van de stad, de Gurten is een hoge berg (864 meter) met een 360-graden uitzicht. Hieronder ligt de prachtige stad met zijn torens en koepels, terwijl de stekelige Alpen uitsteken van het platteland daarbuiten. U kunt ook aan de overkant van de Three Lakes Region helemaal naar het Juragebergte. Zorg ervoor dat je de toren beklimt - het is gratis en het uitzicht verbetert bij elke stap. Verschillende paden rond de berg bieden ontspannende wandelingen door bloemrijke weiden en in dichte bossen.

In de winter biedt de berg skipistes en rodelbanen voor kinderen. Eindelijk, na al die activiteiten, kies je uit een van de verschillende locaties en geniet je van een maaltijd van hoge kwaliteit direct op de berg. De Gurtenfestival, een muziekfestival, wordt elk jaar gehouden in het midden van juli. De Gurten is gemakkelijk bereikbaar vanaf het treinstation via bussen of trams, maar mis de kans niet om de eeuwenoude kabelbaan de berg op te rijden.

11 Bundeshaus

Bundeshaus
Bundeshaus

Bern's Bundeshaus in renaissancestijl (parlementsgebouw) staat aan de rand van het hoge terrein boven de rivier de Aare. Het gewelfde centrale blok bevat de twee kamers van het Zwitserse parlement, de ontmoetingsplaatsen van de Nationale Raad en de Raad van Staten; in de oostelijke vleugel en de westelijke vleugels zijn verschillende federale agentschappen en de federale bibliotheek. De hele plaats staat open voor bezoekers. De toegang is enigszins beperkt wanneer het Parlement in zitting is.Van de Bundesterrasse, die op massieve keermuren rust, zijn er geweldige uitzichten op de rivier de Aare beneden en de Alpen daarachter.

Net buiten het Bundeshaus is de Bundesplatz indrukwekkend groenten- en bloemenmarkt vindt plaats op dinsdag- en zaterdagochtend. Rondom het plein zijn cafés, winkels en gebouwen in renaissancestijl te vinden, evenals de Bankbiljetmuseum. Net voorbij is de Little Redoubt, een populair gezichtspunt in Bern, met een oriëntatiekaart die op belangrijke sites wijst. Naast deze oude structuur zijn de tuinen en een monument voor Oskar Bider, die in 1913 de eerste vlucht over de Alpen maakte. Op de Theaterplatz, ten oosten van de Bundesplatz, vindt u de Hôtel de Musique, de Vergadering en concertzaal, en de Gemeentelijke en universiteitsbibliotheek.

Bundeshaus Bern kaart
Bundeshaus Bern kaart

12 Natuurlijk geschiedenismuseum

Natuurhistorisch museum Marc Hagen / gemodificeerde foto
Natuurhistorisch museum Marc Hagen / gemodificeerde foto

Een deel van de Universiteit van Bern, het Natural History Museum, werd in 1832 geboren en omvat meer dan 200 diorama's, waaronder een 200-jaar oude bewaard gebleven St. Bernard reddingshond genaamd Barry. De diorama's zijn indrukwekkend, zelfs als ze op een bepaalde manier verouderd zijn. Het is fascinerend om te zien hoe musea werden gebouwd in het midden van de negentiende eeuw. Sommige van de bewaard gebleven grote spelen zijn indrukwekkend. Net als de skeletten van The Big Bone Show. Mis het Stones of the Earth-scherm niet, waar u Alpine-goud, meteorieten en gigantische kristallen kunt zien. En de tentoonstellingen van kever en evolutie zijn voor alle leeftijden educatief.

Adres: Bernastrasse 15, Bern

Officiële site: https://www.nmbe.ch/

13 The Bear Park

The Bear Park
The Bear Park

De beer is het symbool van Bern, en sommige beren worden door de stad bewaard in een grote compound die onlangs is opgewaardeerd. Het gebied wordt gekenmerkt door een reeks wandelpaden, waarvan er vele naar de rivier leiden, en een hellende lift verbindt nu het lagere gebied met de rivier naar de top van de omheining. Bezoekers kunnen de beren bekijken terwijl ze spelen en ontspannen.

Officiële site: https://www.bern.com/en/city-of-bern/attractions/bearpark

14 The Granary

Bern
Bern

Deze indrukwekkende multifunctionele culturele ruimte herbergt de Kornhausbühne van het stadstheater; de Kornhaus-bibliotheek; de bibliotheek voor ontwerp; het forum voor media en ontwerp; en twee gerenommeerde restaurants, de Kornhauskeller en het Kornhauscafé. Je raadt het misschien nooit, maar oorspronkelijk werd dit gebouw gebruikt voor graanopslag. Het interieur is versierd met twaalf pilaren met de traditionele klederdracht van Bernese vrouwen en met afbeeldingen van meer dan twee dozijn muzikanten gekleed in Zwitserse kledij uit de Renaissance. Het is alsof je naar een boek kijkt.

Andere opmerkelijke bezienswaardigheden

De Franse kerk

De Franse kerk Noel Reynolds / foto gewijzigd
De Franse kerk Noel Reynolds / foto gewijzigd

Vlak achter de graanschuur bevindt zich de Franse kerk, de oudste kerk in de stad, met fresco's van de meester van de anjer in Bern. Het werd gebouwd vanaf 1270-1285 op de fundamenten van een veel oudere kerk en was oorspronkelijk een deel van het Dominicaanse klooster. Tijdens de hartverscheurende oorlogen van de Reformatie, beschermden Franstalige protestanten in het heiligdom vanaf 1623. Hugenotenvluchtelingen kwamen na 1685.

Het communicatiemuseum

Het Communicatiemuseum Marcin Wichary / gemodificeerde foto
Het Communicatiemuseum Marcin Wichary / gemodificeerde foto

Dit museum zal je verrassen. Opgericht in 1907, heeft het permanente tentoonstellingen om de geschiedenis van menselijke communicatie door de eeuwen heen te laten zien. Het omvat alles van gebarentaal en spreekt tot postdiensten, de telegraaf, telefoon en internet. Het museum organiseert ook interactieve displays, evenals games en workshops die entertainen en opvoeden. Het is een geweldige plek voor kinderen.

Locatie: Helvetiastrasse

Officiële site: https://www.mfk.ch/home/

Zwitsers alpenmuseum

Mount Jungfrau
Mount Jungfrau

Op Bern's Helvetiaplatz bevindt zich het Zwitserse Alpenmuseum, dat in 1934 werd geopend en een fascinerend beeld geeft van de Zwitserse Alpen met hun wetenschappelijke studie, communicatie, kaarten en klimmers. Het bevat zelfs een groot reliëfmodel van het Berner Oberland en een restaurant.

Officiële site: https://www.alpinesmuseum.ch/en

Dagtochten vanuit Bern

Interlaken

Interlaken
Interlaken

Mooie Interlaken is wereldberoemd. Ongeveer 60 kilometer van Bern in het Berner-Oberland deel van de Alpen, de stad en de regio is de toegangspoort tot een land van bergen, meren en ruisende rivieren. Gevonden tussen Lake Thun en Het meer van Brienz, de stad zit op de rivier die de twee watermassa's met elkaar verbindt. Eeuwenlang stond Interlaken bekend om zijn uurwerk- en drukwerkexpertise, terwijl het tegenwoordig populair is om zijn openluchtrecreatie.

  • Lees verder:
  • 11 top toeristische attracties in Interlaken en eenvoudige dagtochten

Thun

Thun
Thun

Misschien wel de meest charmante stad van het land, Thun ligt waar de rivier Aar uit het Thunermeer stroomt - slechts 30 kilometer ten zuiden van Bern. Een kasteel domineert de stad, terwijl de met bloemen omzoomde voetpaden de stad opvallen. Dit is een toegangspoort tot openluchtrecreatie in de bergen daarbuiten, maar vergeet niet het kasteel, het oude stadhuis, een wandeling langs het meer, de Panzer Museum, en de Wocher Panorama - het oudste nog bestaande panorama ter wereld.

Thun Map - Attracties
Thun Map - Attracties

Biel

Biel
Biel

Aan de voet van het Jura-gebergte aan de oostkant van het lange meer van Biel ligt het centrum van de Zwitserse uurwerken. Het stadje Biel heeft zijn historische centrum en heeft een charmante tweetalige traditie. Met uitstekende musea, restaurants en cafés, Biel is heerlijk op zichzelf, maar ook zeker om het omliggende merengebied te verkennen.

Biel Kaart - Attracties
Biel Kaart - Attracties

Murten

Murten
Murten

Aan de zuidoostelijke oever van het Murtenmeer ligt het piepkleine middeleeuwse stadje Murten op de heuvelrug die de taalgrens tussen het Duits en het Franstalige Zwitserland markeert. Voor het eerst genoemd in 515, Murten stad is goed bewaard gebleven en schilderachtig. In feite is het misschien wel de best bewaarde middeleeuwse stad van Europa, zelfs met behoud van het middeleeuwse circuit van muren. De stad staat bekend om watersport en culturele activiteiten (verrassend veel voor zo'n klein stadje), maar maak zeker een rustige wandeling langs de oever van het meer voor een prachtig uitzicht en een moment van rust.

Murten Map - Attracties
Murten Map - Attracties

Fribourg

Fribourg
Fribourg

Ongeveer 35 kilometer van Bern, Fribourg (in het Duitse Freiburg) is een van de mooiste middeleeuwse steden in Zwitserland. Het ligt aan de rivier de Sarine (Duitse Saane), die in een diepe vallei door het Middenland stroomt en zich uitstrekt over de culturele grens tussen Duits en Frans Zwitserland. Als gevolg hiervan biedt het een fascinerende mix van culturen. De Auge en Bourg wijken die naar de bovenstad leiden, op een schilderachtige locatie boven de rotsachtige oevers van een bocht in de rivier; in de benedenstad liggen de districten Neuveville, op de linkeroever en Planche, op de rechteroever. Hoogtepunten hier zijn de goed onderhouden oude stad met de gotiek Kathedraal van St. Nicolaas gebouwd van de 14e tot de 15e eeuw op de voormalige site van een romaans gebouw en bekend om zijn moderne glas-in-loodramen van Joseph de Mehoffer en goud- en ivoorschatten uit de 15e tot de 20e eeuw. Fribourg biedt ook onderdak aan een indrukwekkende verzameling musea, waaronder de Natuurlijk geschiedenismuseum, Musee Gutenberg, de Kunst- en geschiedenismuseumen zelfs een museum voor naaimachines.

Fribourg Map - Attracties
Fribourg Map - Attracties

Waar te verblijven in Bern voor Sightseeing

De pittoreske oude binnenstad van Bern bevindt zich in een lange lus in de rivier de Aare, bijna volledig omringd door water. De meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden - de prachtige Munster, de klokkentoren en verschillende musea en kerken - liggen dicht bij elkaar op deze vinger van het land, en het beroemde berenpark en de grote rozentuin bevinden zich aan de overkant van de brug aan het einde van de oude stad. Toplocaties voor sightseeing zijn in de oude stad zelf of aan de overkant van de rivier achter de rozentuin, in de buurt van een tramlijn. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels in Bern:

  • Luxe hotels: Leading Hotels of the World-lid Hotel Schweizerhof ligt vlak bij het treinstation en de topattracties van de oude binnenstad. Elegante kamers in het historische grand hotel BELLEVUE PALACE Bern kijken uit op de rivier en de bergen. Hotel Belle Epoque ligt aan de punt van het oude centrum, in de buurt van het berenpark. Het is een karakteristiek boetiekhotel.

  • Middenklasse hotels: Hotel Alpenblick, in een elegant oud gebouw in een rustige woonstraat, is een aangename wandeling door de rozentuin vanuit de oude binnenstad. Hotel Restaurant Jardin kijkt uit op een tuin in een parkrijke omgeving en ligt vlak bij een tramlijn naar het centrum. Het Best Western Hotelbern ligt vlak bij het treinstation en te midden van de topattracties van de oude binnenstad. Het heeft een aantal restaurants in de buurt.
  • Budget Hotels: Over de brug van de oude stad, Hotel Landhaus is een goede keuze voor diegenen die met de auto komen, want er is aangrenzende parkeergelegenheid. Ibis Bern Expo ligt tegenover het Bern Expo Centre, aan een tramlijn die rechtstreeks naar de oude binnenstad en het treinstation rijdt. Bed & Breakfast Wildrose ligt op 10 minuten lopen van het centrum en aan een tramlijn en biedt tramkaartjes.
  • Bern Map - Attracties
    Bern Map - Attracties

    Aanbevolen: