Logo yachtinglog.com

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de Sierra Nevada in Spanje

Inhoudsopgave:

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de Sierra Nevada in Spanje
10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de Sierra Nevada in Spanje

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de Sierra Nevada in Spanje

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in de Sierra Nevada in Spanje
Video: 10 Best Places to Visit in Spain - Travel Video 2023, Oktober
Anonim

De hoge besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zijn de hoogste toppen van Spanje en bieden een inspirerend landschap en een rustige ontsnapping naar de natuur. Van november tot juni zijn de bergen van de Sierra Nevada bedekt met sneeuw. Het skigebied Pradollano ligt op slechts 45 minuten van Granada en heeft prachtige wijd open pistes. Als de meest zuidelijke wintersportregio van Europa, heeft de Sierra Nevada relatief mild weer en veel zonnige dagen met een perfect blauwe hemel.

Aflopend van de bergtoppen van de Sierra Nevada, is Las Alpujarras een ongerept landschap met beboste glooiende heuvels, groene valleien en olijfboomgaarden bezaaid met typische Pueblos Blancos - Moorse witgekalkte dorpen. Deze karakteristieke steden liggen verscholen in bossen en ruige kloven en hebben stille voetgangersstraten, huizen met bloemen en kleine historische kerken die vaak zijn omgebouwd van moskeeën. De Alpujarras is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van natuurpaden en bergwandelingen.

1 De route naar Pico de Veleta

Image
Image

De route naar Pico de Veleta

Bereiken van 3.428 meter, de berg Pico de Veleta is de op een na hoogste berg in de Sierra Nevada na de Berg Cerro de Mulhacén, die tot 3,481 meter stijgt. De weg naar de Pico de Veleta is een betoverende reis naar de glorieuze bergwereld van de Sierra Nevada. De reis begint op een hoogte van 640 meter bij Vega de Granada en klimt op een continue klim naar 3392 meter, bijna tot aan de top van de Pico de Veleta, waardoor het een van de hoogste bergwegen van Europa is. De route volgt een verharde weg en kan met de bus of met de auto worden gemaakt.

Deze reis van 35 kilometer is het best begonnen in de vroege ochtend om te voorkomen dat u in de directe zon rijdt. Een opvallend kenmerk van de route is het contrast tussen het weelderige zuidelijke landschap van de Vega de Granada en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Warme kleding wordt geadviseerd vanwege wind en koude temperaturen aan de bovenkant.

2 De Moorse charme van Capileira

Image
Image

De Moorse charme van Capileira

In het wilde bergachtige gebied van Las Alpujarras, staat het dorp Capileira op 1436 meter op slechts 37 kilometer van de Pico de Veleta. Om hier te komen vanaf de berg Pico de Veleta, neemt u de smalle weg die als eerste rond de top omhoog slingert en vervolgens afdaalt in haarspeldbochten naar het dorp. Capileira is de hoogste en meest afgelegen van de drie witgekalkte dorpen in de Poqueira Gorge, een gebied met prachtige ruige landschappen. Gebouwd in een heuvel, het dorp heeft smalle, kronkelende straatjes en veel zoetwaterbronnen die door de stad lopen. Vanaf bijna elke plek in het dorp zijn de uitzichten uitzonderlijk. Het dorp is een goede uitvalsbasis voor wandelingen en wandelingen in de natuur in de kloof en tot aan de bergen van de Sierra Nevada.

Capileira was oorspronkelijk onder Moorse heerschappij, maar het dorp werd veroverd door de christenen in de vroege 16e eeuw. De katholieke vorsten hebben de Iglesia de Nuestra Señora de la Cabeza op de site van een voormalige moskee. Het huidige gebouw in Mudéjar-stijl werd in de 18e eeuw gerenoveerd. Capileira heeft een interessant museum, de Museo Etnológico Pedro Antonio Alarcón (op Calle Mentidero) met een verzameling lokale ambachten en kostuums, evenals een tentoonstelling over de 19e-eeuwse Spaanse auteur Alarcón. Het beste hotel in Capileira is Finca Los Llanos, met zijn spectaculaire uitzichten en zwembad.

3 Pampaneira: een witgewassen dorp in de Alpujarras

Pampaneira: een witgewassen dorp in de Alpujarras mertxe iturrioz / aangepast aan de foto
Pampaneira: een witgewassen dorp in de Alpujarras mertxe iturrioz / aangepast aan de foto

Pampaneira is een typisch Moors witgekalkt dorp van Las Alpujarras, met een rijk cultureel erfgoed. Het kleine dorp van 300 inwoners ligt op de steile hellingen van een schilderachtige rivierkloof, de Barranco de Poqueira (Poqueira Gorge), samen met de andere witgekalkte dorpen van Bubión en Capileira. Pampaneira is de laagstgelegen van de drie dorpen, rustend in de uitlopers op 1000 meter. Het dorp is goed bewaard gebleven met zijn smalle straatjes en steegjes, vredige pleinen en traditionele huizen. In het centrum van het dorp is een mooi plein opgeluisterd door de Iglesia de Santa Cruz, een 16e-eeuwse Mudéjar-kerk met een plafond met houten panelen en een verguld altaarstuk uit de 17e en 18e eeuw. Het dorpsplein heeft ook verschillende cafés en ambachtelijke winkels.

In het vredige landschap rondom Pampaneira ligt het O Sel Ling Buddhist Monastery. Passief geplaatst in deze afgelegen omgeving, is het klooster toegewijd aan de boeddhistische waarden van meditatie en afzondering.

4 Schilderachtig berglandschap in Berchules

Schilderachtig berglandschap in Berchules Uri Baruchin / gemodificeerde foto
Schilderachtig berglandschap in Berchules Uri Baruchin / gemodificeerde foto

Dit pittoreske bergdorp ligt op een heuvel op een hoogte van 1320 meter en biedt uitzicht op de indrukwekkende kloof van de rivier de Guadalfeo. Op de achtergrond biedt het gebergte Sierra Nevada een adembenemend landschap. De naam van het dorp komt van het Arabische woord "vergel", wat weide betekent, en het gebied heeft nog steeds weelderige groene weiden waar geiten, schapen en vee grazen. Koeienbellen worden gehoord terwijl de dieren zich voortbewegen en het getjilp van kleine vogels is een ander bekend geluid. Het platteland omvat ook vruchtbare akkers van kersen-, appel- en perzikboomgaarden; velden van tomaten, aardbeien en frambozen; en oude kastanjebomen. Berchules is een geweldige plek voor een outdoor-vakantie van wandelen, fietsen, wandelen in de natuur en paardrijden. Voor een aangename mooie wandeling, neem het pad omzoomd door moerbeibomen die leidt naar een oude Moorse boog. Dit is een populaire plek voor een picknick op zonnige dagen.

5 Het Boheemse dorp van Orgiva

Image
Image

Het Boheemse dorp van Orgiva

Orgiva ligt in de vruchtbare vallei van de rivier de Guadalfeo, op 20 kilometer van Capileira en is de grootste stad van Las Alpujarras. Bezoekers komen voor het prachtige uitzicht op de bergen, de rustige omgeving en het milde klimaat. Het platteland rond Orgiva is bedekt met olijfgaarden en sinaasappel- en citroenboomgaarden. Het dorp heeft een indrukwekkende 16e-eeuwse kerk, de Iglesia de Nuestra Señora de la Expectaciónmet een barokke gevel met twee torens. De kerk bezit een Christusbeeld dat wordt beschouwd als het werk van de beroemde kunstenaar Juan Martínez Montañés. Een andere opmerkelijke attractie is de Palacio de los Condes de Sástago (Paleis van de graven van Sástago), een 16e-eeuws aristocratisch paleis dat de thuisbasis was van de grote kapitein Don Gonzalo Fernández van Córdoba. Tegenwoordig staat de stad Orgiva beter bekend om zijn kunstzinnige, boheemse ambiance. De hoofdstraat bij de kerk heeft veel sfeervolle cafés. Orgiva heeft ook veel hotels en andere accommodaties.

6 Natuurpad Camino Real de las Hoyas

Image
Image

Camino Real de las Hoyas-natuurpad Julen Iturbe-Ormaetxe / fotomodia

De kleine naburige dorpen van Yegen en Mecina Bombarón zijn omgeven door een prachtig gebied om te wandelen en natuurwandelingen. Een pad omzoomd met eeuwenoude eiken, de Camino Real de las Hoyas (Royal Road of the Hoyas) verenigt beide dorpen. Langs de weg, zullen wandelaars een oude brug tegenkomen, vermoedelijk van Romeinse oorsprong, die Almería met Granada verbond; de oude brug ligt onder een moderne doorvoerbrug en biedt een prachtig contrast van architecturale stijlen. De route van vijf kilometer doorkruist het gevarieerde landschap van de Sierra Nevada, vol met gevarieerde vegetatie en wilde dieren zoals berggeiten en wilde zwijnen.

Kenmerkend voor de dorpen Las Alpujarras, Yegen en Mecina Bombarón zijn de witgekalkte huizen in Moorse stijl, geclusterd rond historische kerken. In Yegen, de Iglesia del Dulce Nombre del Niño Jesús (Kerk van de heilige naam van het kind Jezus) is een kerk in Mudéjar-stijl, omgebouwd van een oude moskee. Het interieur valt op door zijn eenvoud en sereniteit. In Mecina Bombarón, de 18e eeuw Iglesia Parroquial de San Miguel Arcangel werd gebouwd om een 16e-eeuwse kerk te vervangen die door de Moren was verwoest. Zoals gebruikelijk in Andalusië, heeft deze kerk islamitisch beïnvloedde ontwerpdetails, waaronder Arabisch tegelwerk. Verscheidene kleine kapellekapellen zijn te vinden in Mecina Bombarón, en de nabijgelegen gemeenschap van Montenegro. Deze kleine kapellen houden heiligdommen op heilige figuren en zijn belangrijke pelgrimsoorden, vooral de Bedevaart van de Maagd Montenegro dat vindt plaats op 13 mei.

7 Lanjarón: een beroemd kuuroord

Lanjarón: een beroemd kuuroord
Lanjarón: een beroemd kuuroord

Met zijn zuivere berglucht en prachtige landschappen is Lanjarón de toegangspoort tot de regio Alpujarras aan de westelijke rand. De stad is beroemd om zijn natuurlijke bron; het gewaardeerde minerale bronwater wordt in heel Spanje verkocht. De thermische baden van Lanjarón staan ook bekend om hun helende werking en de spa van de stad trekt al eeuwen bezoekers. De Balneario de Lanjarón (Spa) ligt in het centrum van Lanjarón en biedt veel verschillende spabehandelingen, zoals stoombaden, modderbaden en massages. De stad is goed ontworpen voor toeristen, met een grote verscheidenheid aan hotels en restaurants. Boven het dorp, op een rotspunt, zijn de ruïnes van een Moors kasteel, waar de Moren werden verslagen door het christelijke leger van koning Fernando. Het landschap rondom Lanjarón is een ruig berglandschap met heuvels vol met wilde bloemen en vele prachtige natuurpaden.

8 Het bergdorpje Trevélez

Het bergdorpje Trevélez
Het bergdorpje Trevélez

Gelegen in een dramatische riviervallei, het dorp Trevélez is de hoogste in het vasteland van Spanje op 1476 meter. Dit kleine bergdorp herbergt een gemeenschap van ongeveer 800 inwoners en is verdeeld tussen drie barrios: bajo (laag), medio (midden) en alt (hoog). De Barrio Bajo (Lagere Barrio) is de meest toeristische en heeft veel ambachtelijke boetieks, restaurants en hotels. Trevélez is een prachtige uitvalsbasis voor het maken van wandelexpedities in de Nationaal Park Sierra Nevada.

9 Country Village van Bubión

Country Village van Bubión
Country Village van Bubión

Dit slaperige plattelandsdorp ligt halverwege tussen Capileira en Pampaneira in de Poqueira Gorge. Het kleine gehucht met witgekalkte huizen wordt omringd door de uitlopers van de Alpujarras en besneeuwde bergtoppen in de Sierra Nevada. Prachtig uitzicht wacht op elke beurt. Het dorp heeft verschillende ambachtelijke winkels en een volksmuseum, de Casa Alpujarreña. Bubión is een prima startpunt voor het maken van langeafstandswandelingen in de natuur, wandelingen en paardrijden.

10 Skigebied Pradollano

Skigebied Pradollano
Skigebied Pradollano

Het wintersportresort Pradollano, voorheen genaamd Sol y Nieve (wat zich vertaalt naar "zon en sneeuw"), biedt uitstekende poedersneeuw en schitterende zonnige dagen. Dit skigebied is trots op de hoeveelheid zon die het elk jaar ontvangt en op het meest zuidelijke skigebied van Europa met relatief mild weer. Het skigebied Pradollano ligt op een hoogte van 2000 meter tot 2600 meter en heeft een uitgebreid systeem van skiliften en kabelbanen. Het skiseizoen loopt van eind november of december tot april of mei. Het gebied heeft alle soorten toeristische accommodaties, van luxe resorts tot eenvoudige hotels, charmante chalets en rustieke berghutten. Het skigebied Pradollano ligt op ongeveer 38 kilometer van Granada.

Sierra Nevada kaart
Sierra Nevada kaart

Aanbevolen: