Logo yachtinglog.com

Madhya Pradesh: het hart van India

Madhya Pradesh: het hart van India
Madhya Pradesh: het hart van India

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Madhya Pradesh: het hart van India

Video: Madhya Pradesh: het hart van India
Video: India's Child Sex Highway | 101 East Documentary 2023, Oktober
Anonim

Madhya Pradesh heeft bezoekers altijd geboeid en gefascineerd met zijn krioelende wildparken, stille rivieren en serene meren, grootse architectonische wonderen, drukke bedevaartbestemmingen, prachtige zijden sarees, handafdrukken en een schat aan ambachten. Geen wonder dat het Madhya Pradesh is - het hart van India.

Gwalior Fort, Madhya Pradesh
Gwalior Fort, Madhya Pradesh

Daarin bleef het geografische hart, Madhya Pradesh, voor een langere tijdspanne hangen op de genegeerde routekaart van India. Ondanks een voordeel bleef deze op één na grootste staat precies dat - een cruciale gang die talloze keren werd omzeild door de grote Indiase reiziger. Maar voor degenen die een inspanning leverden, met uitzicht op de verontrustende reizen, bleven de beloningen als gekoesterde herinneringen. De gevaren van vervlogen tijden kunnen nog steeds bestaan - de wegen nog in stukjes geklemd, een paar plaatsen maar toch ver weg, maar de reiziger van vandaag ziet er verrassend genoeg naar uit om juist dat te zoeken. De flip-sides negerend met een opzettelijk respect voor Madhya Pradesh als een gewaardeerde bestemming, waardeert hij, in langzame afdalingen, zijn forten en monumenten, tempels en rivieren, etniciteit en diversiteit. Gelukkig hebben de herhaalde initiatieven van het toerismebureau zijn vruchten afgeworpen - de 'MP ajab hai, sabse gajab hai' en andere innovatieve promo's zorgden ervoor dat de staat prijzen in de wacht sleepte voor het toerisme en ook een belletje rinkelde bij de vurige toerist. Khajuraho is misschien ooit de bestemming geweest voor de verliefde, onopvallend bewonderend voor de openhartigheid van erotische luister, en Orchha, onderweg, is misschien weggelopen, over het hoofd gezien door verstandige singles die lonken naar Khajuraho. Maar dat is nu passé. Met het jaarlijkse dansfestival van Khajuraho worden grote gelijkenissen en conformistische schalen uitgebreid, worden de tempels nu meer bezocht en onderhouden onder 'familietoerisme'.

Pench Nationaal Park, Madhya Pradesh (Foto door Chinmay)
Pench Nationaal Park, Madhya Pradesh (Foto door Chinmay)

Het ooit fractionele toeristenverkeer is nu op en geïnspireerd, achtervolgt de ruïnes van Mandu met de zonsopgang en volgt de opkomst van de boeddhistische Ashoka in Sanchi, terwijl hij zich afvraagt naar de omgedraaide Grote Stoepa. De euforie van archeologen over het herontdekken van de prehistorische rotsschilderingen bij Bhimbetka is zeker, net als het monument Gwalior, het fort, opgelegd aan de zanderige stad, die niet minder dan zes paleizen biedt voor reislust. In het palet staan twee van de mooiste natuurreservaten van India - Kanha en Bandavgarh, waar een tijger je zeker zal zien, zo niet andersom, en pasgetrouwden hoeven niet verder te kijken dan Pachmarhi, een modieus heuvelstation dat zijn zandstenen pieken grootbrengt; koppel dat met een maanverlichte boottocht op Bhedaghat - het marmeren wonderland - en het zal ongetwijfeld waardevolle herinneringen inprenten. Voor het heilige, Ujjain, aan de oevers van de Shipra, misschien alleen tijdens de Kumbh Mela lastig gevallen, maar de Narmada, met zijn ghats gedrenkt in oude tempels in Omkareshwar en Maheshwar, is de roeping van elke pelgrim. Met de groeiende connectiviteit in het binnenland en de reiziger die zijn overdreven buren moe is, zal Madhya Pradesh snel verschijnen als een veelgevraagde reisbestemming.

Pachmarhi Valley, Madhya Pradesh (Foto door Abhayashok)
Pachmarhi Valley, Madhya Pradesh (Foto door Abhayashok)

Echter, om te weten waarom is dat, zullen we onder de huid moeten komen van de prachtige staat die Madhya Pradesh is. Om dat te doen, moet je het volgende doen. Hier is de checklist.

1. Verken het rijke erfgoed van de staat.

2. Weet hoe Madhya Pradesh een paradijs voor dieren is.

3. Ervaar hoe goddelijk parlementslid is.

4. Belangrijk! Maak kennis met de plaatsen waar je kunt winkelen, krijg een beetje avontuurlijk en voel de cultuur van MP.

5. Last but not least, de weg minder gereisd. De ongebruikelijke plaatsen in de staat waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Waar wacht je nog op? Begin ze te slaan en ontdek waarom MP Gajab hai!

Van Kshitiz

Over de auteur

Kshitiz houdt van reizen, lezen en schrijven. En ja, tweede liefde: theater.

Aanbevolen: