Logo yachtinglog.com

5 Weekendtrips voor Under INR 5000 Each - India's Cheapest!

5 Weekendtrips voor Under INR 5000 Each - India's Cheapest!
5 Weekendtrips voor Under INR 5000 Each - India's Cheapest!

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 5 Weekendtrips voor Under INR 5000 Each - India's Cheapest!

Video: 5 Weekendtrips voor Under INR 5000 Each - India's Cheapest!
Video: Best Trips Under 5000 In India 2023, Oktober
Anonim

Deze is voor alle budgetreizigers die er zijn. Dit artikel, lijst De goedkoopste bestemmingen van India voor een weekendje weg, is ixigo's toewijding aan de reizigers die zoeken naar de beste deals, reizen in het laagseizoen om te besparen op kosten, die liever aan boord gaan van een door de staat gerunde bus of openbaar vervoer dan hun SUV's, die meer willen uit het leven zonder geld te verspillen. Op de manier van een echte backpacker zijn dit de meest vurige reizigers, de backpackers.

Dus, met een buiging voor jullie allemaal daar, hier is de eerste post in deze maandelijkse reeks van De beste budgetbestemmingen van Indiadie toegankelijk zijn vanuit enkele van de grote steden in India.

1) Rishikesh

Een weekend op deze nieuwe hippie-hotspot in Uttarakhand zou je portemonnee niet meer beschadigen dan INR 5000 als je dat wilt. Op slechts 225 km van Delhi, is Rishikesh goed verbonden door zowel staats- als privébussen, waaronder de luxueuze volvos en deluxe bussen (tickets variërend van INR 150 tot INR 650 voor enkele reis).

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

Met de explosieve groei van een groot aantal opties voor backpackers en ashrams, kun je een kamer krijgen voor minder dan INR 150 voor een dag. Voldoende comfortabel, de meeste van deze plaatsen strekken zich uit langs de rivier de Ganges, waarvan de stranden meer dan perfect zijn voor een uitje. Inclusief raften of bungeejumpen (gemakkelijk te doen vanuit de voorraad INR 5000 die je nog bij je hebt) of trek eropuit!

Minimaal bedrag veroorzaakt door woon-werkverkeer (x2) + verblijf (IN / 2D) + eten -> 300 + 150 + 1000 = 1450

Bedrag dat u nog moet uitgeven -> 5000 - 1450 = 3550

2) Kanyakumari

Op slechts 85 km van Trivandrum is Kanyakumari zo prachtig als altijd. Het ziet nog steeds drommen reizigers met slaperige ogen te wachten bij het Vivekananda Rock Memorial in de ochtenden om de rijzende zon te vangen. Een perfect weekendje weg van Trivandrum, het is ook gemakkelijk op zak.

Foto met dank aan - Alexander Zykov
Foto met dank aan - Alexander Zykov

Met een aantal goede, voordelige hotels met kamers van INR 800 per dag en connectiviteit van Trivandrum via treinen (vanaf INR 86) en bussen (vanaf INR 250), is Kanyakumari een genot voor budgetreizigers. Wat je hier te wachten staat: surfen, wandelen, die prachtige zonsondergangen en zonsopgangen en een kans op een langzame vakantie, helemaal niets doen.

Minimaal bedrag betaald voor woon-werkverkeer (x2) + verblijf (IN / 2D) + eten -> 172 +800 + 1000 = 1972

Bedrag dat u nog moet uitgeven -> 5000 - 1972 = 3028

3) Varanasi

Ooit afgevraagd hoe en waarom Varanasi een hippiestad is geworden, met backpackers die deze stad maanden of zelfs jaren thuis maken? De eerste is de verbazingwekkende reeks dingen die je hier kunt doen, van het leren van Indiase klassieke muziek tot yoga en spiritualiteit. Ten tweede is het vuil goedkope accommodatie, eten en transportkosten!

Foto met dank aan Jose Pereira
Foto met dank aan Jose Pereira

Hoewel je gemakkelijk een verblijf kunt krijgen voor minder dan INR 200 (of minder) per dag in Varanasi , het is goed verbonden met bijna alle grote steden in India. Een trein nemen naar Varanasi vanuit Delhi is de goedkoopste optie; vanaf INR 326. Een korte trip naar Sarnath kan ook met deze worden geknuppeld. Klinkt als een perfecte onder INR 5000-reis!

Minimaal bedrag betaald voor woon-werkverkeer (x2) + verblijf (IN / 2D) + eten -> 652 + 200 + 1000 = 1852

Bedrag dat u nog moet uitgeven -> 5000 - 1852 = 3148

4) Mcleodganj

Als je in of rond Delhi bent en graag een weekend weg wilt van de drukte van de stad, is Mcleodganj een uitstekende budgetoptie. Hoewel de hoteltarieven kunnen dalen tot INR 200 voor een dag als u op Naddi of Dharamkot wilt verblijven, krijgt INR 300 een fatsoenlijke, comfortabele accommodatie in Mcleodganj. Logeren bij Dharamkot brengt ook meer dingen te doen, zoals het leren ontwerpen van sieraden of het uitzoeken van de moeite in Tai Chi!

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

Vanaf INR 505 een ticket, directe bussen van Delhi naar Mcleodganj zijn de meest betaalbare optie. Pluche volvo-bussen zijn ook frequent op de route, met de ticketprijzen rond de INR 1000. Een hippiestad met veel goed eten en een verbluffend uitzicht wacht op u voor het weekend. Een trekking naar Triund (geen gids vereist) is een slimme deal voor budgetreizigers die op zoek zijn naar wat actie.

Minimaal bedrag betaald voor woon-werkverkeer (x2) + verblijf (IN / 2D) + eten -> 1010 + 300 + 1000 = 2310

Bedrag dat u nog moet uitgeven -> 5000 - 2310 = 2690

5) Hampi

Een snel opkomende bestemming voor boulderen, Hampi is al lang favoriet bij reizigers van over de hele wereld. Een stad met ruïnes, het is de eigen Petra van India. Misschien mooier dan Petra ooit kan zijn. Liggend aan twee kanten van de rivier de Tunghabhadra, heeft Hampi een charme die je gebiologeerd achterlaat. Als een toevluchtsoord voor backpackers, zou Hampi een weekend op je reismand moeten staan als je in Bengaluru bent.

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

Rond INR 800 voor een verblijf van een dag in een hotel en INR 500 als u kiest voor een gastgezin, is Hampi verrassend betaalbaar.Een treinkaartje van Bangalore naar Hospet (het dichtstbijzijnde spoor naar Hampi) begint bij INR 150 (extra INR 50 van Hospet naar Hampi), terwijl een busreis van 5-6 uur je INR 500 naar binnen schopt. Met een cultuur die is zo gevarieerd als zijn architectuur en geschiedenis, is Hampi voor diegenen die niets liever doen dan een boottocht in de rivier die misschien het enige is dat hier constant is.

Minimaal Bedrag betaald voor Woon-werkverkeer (x2) + Verblijf (IN / 2D) + Voedsel -> 400 + 500 + 1000 = 1900

Bedrag dat u nog moet uitgeven -> 5000 - 1900 = 3100

Als u een bestemmingsidee heeft voor deze maandelijkse reeks 5 budgetuitstapjes onder INR 5000 in India, we horen graag van u en vermelden hier uw invoer. Laat uw antwoorden, suggesties of iets anders waarvan u wilt dat we het weten, achter in de opmerkingen hieronder.

Tot dan, gelukkig reizen.

Over de auteur

Shikha Gautam houdt ervan om onder andere te spelen met stuurwielen, wegen, woorden, fluit en gitaar. Niet noodzakelijk in die volgorde! U kunt contact met haar opnemen op twitter @ShikhaGautam

ontkenning

* Alle bedragen in INR.

* Alle berekeningen zijn uitgevoerd met behoud van de laagst mogelijke tarieven, tarief en een constante van INR 1000 voor voedsel. Een wijziging in tarieven en tarief is mogelijk in de loop van de tijd.

* De berekeningen worden uitgevoerd door de kosten voor woon-werkverkeer, verblijf en eten bij elkaar op te tellen en de som af te trekken van 5000 om te komen tot het resterende bedrag.

Aanbevolen: