Logo yachtinglog.com

14 topbezochte toeristische attracties in Al Ain

Inhoudsopgave:

14 topbezochte toeristische attracties in Al Ain
14 topbezochte toeristische attracties in Al Ain

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 topbezochte toeristische attracties in Al Ain

Video: 14 topbezochte toeristische attracties in Al Ain
Video: Top 14 Places To Visit In Abu Dhabi 2023, Oktober
Anonim

De oasestad Al Ain heeft een dramatische ligging, over het hoofd gezien door de steile bergketen van Jebel Hafeet. Het is een mooie en geordende stad die gemakkelijk te bereiken is en populair is bij gastgezinnen voor zijn dierentuin en vele ontspannende openbare parken. Historisch gezien is Al Ain geregeld sinds minstens 3000 voor Christus, en het museum doet hier goed werk van het opsporen van die lange geschiedenis. Door deze geschiedenis is het Al Ain-gebied de enige plaats in de Verenigde Arabische Emiraten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dit is ook een uitstekende bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur. De beste dingen om te doen zijn excursies naar de kamelenmarkt en regelmatige kameelraces. Degenen met een avontuurlijke uitstraling zullen genieten van een reis met vierwielaandrijving tot de top van Jebel Hafeet of een dag doorgebracht in de golfslagbaden en white water raftingfaciliteiten van het Wadi Adventure-waterpark.

Zie ook: Waar te verblijven in Al Ain

1 Jebel Hafeet

Jebel Hafeet
Jebel Hafeet

De grillige vorm van Jebel Hafeet (berg Hafeet) stijgt landinwaarts van Al Ain op. Als u op zoek bent naar panoramische foto's over de stad en de omliggende woestijn, moet een reis naar de top bovenaan uw lijst met bezienswaardigheden staan. Op 1.240 meter is dit de op een na hoogste berg in de Verenigde Arabische Emiraten en de hoogste in Abu Dhabi. De rit hier boven, na een bochtige bergweg, heeft veel mooie uitkijkpunten en vanaf de top is de hele regio onder u verspreid.

2 Al Ain National Museum

Al Ain National Museum
Al Ain National Museum

Het Al Ain National Museum, gehuisvest in de Sultan Bin Zayed Fort, doet het goed om het erfgoed, de cultuur en de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten levend te maken. Er is een bijzonder interessant etnografische sectie weerspiegelt het dagelijks leven van de mensen in de regio, met een gereconstrueerde traditionele majlis en exposities van traditionele kleding en bedoeïenenjuwelen. In het archeologische gedeelte zijn tentoonstellingen te zien van lokale artefactontdekkingen, die dateren uit de brons- en ijzertijd, inclusief hangers en een belangrijke muntenverzameling. De belangrijkste attractie van dit gedeelte zijn echter de exposities uit de omgeving Hili Archeologisch Park, inclusief de gerestaureerde Grand Hili-graf opgegraven op de site.

Adres: Khalid Bin Sultan Street

3 Al Ain Palace Museum

Al Ain Palace Museum
Al Ain Palace Museum

Het Al Ain Palace Museum is de voormalige residentie van Sheikh Zayed bin Sultan en zijn familie, die later de eerste heerser van het emiraat van Abu Dhabi werd. Het interieur is fraai gerestaureerd om weer te geven hoe het paleis eruit zou hebben gezien toen de sjeik het huis noemde. Helaas is informatie in de kamers schaars voor degenen die geen Arabisch spreken. Desondanks geeft de inrichting je echt een goed idee van de stijl van het leven die hier werd geleid.

Adres: straat Sultan Bin Zayed I

4 Al Ain Zoo

Al Ain Zoo
Al Ain Zoo

Al Ain Zoo is geopend in 1969 en is een van de grootste dierenverblijven van de Verenigde Arabische Emiraten. Endemische zoogdieren zoals de Arabische antilope en oryx zijn te zien, evenals Afrikaanse gazellen, giraffen en eland. De grote kattenbakken hebben leeuwen, tijgers, poema's, zwarte en gevlekte luipaarden en jaguars. Er is ook een apencomplex, een volière en een reptielenhuis. De dierentuin staat bekend om zijn onderzoeksfaciliteiten, met name het fokprogramma voor bedreigde inheemse dieren, met meer dan 30 procent van de soorten die hier op de lijst van bedreigde diersoorten te zien zijn. De nieuwste onderneming van de dierentuin is het Al Ain Safari - een uitbreiding van 217 hectare waar Afrikaanse en Arabische golfdieren (inclusief enkele ernstig bedreigde soorten) in een meer natuurlijke omgeving leven. Een bezoek aan dit gedeelte van de dierentuin is alleen per jeep of vrachtwagenreis.

Er zijn tal van gezinsvriendelijke functies, waaronder een kinderboerderij; giraffe voedingsactiviteiten; kameelrijden; en een kindertuin, die het leren over biodiversiteit bevordert. In de dierentuin vind je ook de Sheikh Zayed Desert Learning Center, met tentoonstellingen gericht op de woestijnachtige omgeving en ecologie van de Arabische Golf.

Adres: Nahyan al Awwal Street

Officiële site: www.alainzoo.ae

5 Al-Jahili Fort

Al-Jahili Fort
Al-Jahili Fort

Dit interessante fort, omgeven door een aantal rustige, schaduwrijke tuinen , dateert uit 1891 en was ooit een belangrijk verdedigingskenmerk dat de stad tegen aanvallen beschermde. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste aandachtspunten van Al Ain, en in zijn gedimde, goudgemixte bulk vind je een tentoonstellen gewijd aan foto's van het leven en werk van de Britse avonturier, woestijnverkenner en schrijver Wilfred Thesiger, met een bijzondere focus op zijn reizen naar het lege kwartaal in de jaren 1940. Het fort wallen en torens kan worden geklommen voor uitzichten, en een video legt alles uit over de restauratie van het fort in het informatiecentrum.

Adres: straat van Sultan Bin Zayed I

6 Wadi Adventure Park

Dit surf-, kajak- en wildwaterrafting waterpark bevat 's werelds grootste kunstmatige surfgolf (3,3 meter meten), drie niveaus van stroomversnelling met witte waterraften voor zowel absolute beginners als ervaren Rafters en een lang kajakkanaal. Naast een leuk dagje uit voor avonturiers, is dit de beste plek in de VAE om te leren surfen, kajakken of wildwaterraften. Naast de drie hoofdactiviteiten, is er ook een Air Park met zip-lijnen, balansbalken en een gigantische schommel, een klimmuur, voorzieningen om te wennen en een familiezwembad voor als u gewoon wilt ontspannen.

Adres: Hazza bin Sultan Street

Officiële site: www.wadiadventure.ae

7 Qasr al Muwaiji

Dit fort is onlangs in zijn oude glorie hersteld en biedt een goede kans om Emirati-vestingarchitectuur te waarderen. Het werd gebouwd in de vroege jaren van de 20e eeuw en was de thuisbasis van Sheikh Zayed bin Sultan en zijn familie tussen de jaren 1946 en 1966, voordat hij heerser werd van het emiraat Abu Dhabi. Binnen kun je, naast het bewonderen van het gebouw zelf, een klein bezoekje brengen museum gewijd aan de geschiedenis van het fort en de mensen die er woonden.

Adres: Khalifa bin Zayed Street

Officiële site: www.qasralmuwaiji.ae/en

8 Al Ain Oasis

Al Ain Oasis Sam Nabi / fotomodificatie
Al Ain Oasis Sam Nabi / fotomodificatie

Een rustige onderbreking van de hete zon en een verfrissend natuurlijk afleidingsvermogen van de straten van de stad. Al Ain Oasis is een enorme reeks dadelpalmplantages die zijn verbonden door voetpaden, waar u een rustige, schaduwrijke wandeling kunt maken. Er is hier ook geschiedenis temidden van de bijna 150.000 dadelpalmbomen. De palmbossen worden nog steeds gevoed door waterkanalen met behulp van het traditionele falaj-irrigatiesysteem, dat al 3.000 jaar in gebruik is in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar uitvaltijd en een ontspannende wandeling.

9 Hili Archeologisch Park

In het Archeologisch Park Hili hebben archeologen vondsten uit de bronstijd en de ijzertijd uitgevonden. Hoewel veel toevallige bezoekers moeite zullen hebben om de site te begrijpen, zullen archeologie-duivels hier genieten van het enorme gevoel van geschiedenis. Het is vooral vanwege de belangrijke ontdekkingen dat Al Ain is ingeschreven als werelderfgoed door de UNESCO. Het park ligt te midden van een beschermd gebied en is omgeven door een palmboomoase. De meeste vondsten van de site zijn te zien op Al Ain National Museum, wat een geweldig werk is om de site in een context te plaatsen.

Adres: Aroh al Jaw Street

10 Openbare tuinen

Openbare tuinen
Openbare tuinen

Bijgenaamd 'tuinstad' doet Al Ain zijn reputatie eer aan. In het hele gebied vindt u weelderig groen, dat in contrast staat met de droge en uitgedroogde woestijnachtige omgeving. Veel openbare tuinen en parken bieden een welkome schaduw op lange, hete zomerdagen. Verscheidene zijn begiftigd met vreemde (en enigszins over-de-top) landschapselementen, indrukwekkende fonteinen met verlichtingsschermen 's nachts, en speelvoorzieningen voor kinderen. De Centrale openbare tuin in het centrum van de stad is een van de beste om te wandelen.

11 Camel Market

Camel Market
Camel Market

De kamelenmarkt van Al Ain is een uitstekende kans voor reizigers om de traditionele lokale cultuur te proeven. De markt is een beetje stinkend (niet verwonderlijk), maar als je de geur aankunt, is een bezoek hier een echt fascinerende ervaring die nog moet worden opgedreven voor de toeristen. Dit is de laatst overgebleven kamelenmarkt in de Verenigde Arabische Emiraten, en mensen uit de hele regio gaan hierheen om te kopen en te verkopen. Je bent vrij om rond te dwalen als je wilt en mensen te kijken die over de kamelen ruilen; let niet op mannen die je bij binnenkomst mogen naderen en sta erop dat je een gids nodig hebt.

Locatie: Off Zayed bin Sultan Street

12 Hili Fun City

Hili Fun City is een van de grootste en meest populaire pretparken in de Verenigde Arabische Emiraten. Het park beschikt over meer dan 40 attracties, waaronder een achtbaan en een verhoogde lucht-flyer. Een jaarlijks festival, dat de cultuur en geschiedenis van de Emiraten viert, trekt duizenden bezoekers uit de hele regio. Zoals met de meeste attractieparken in het land, heeft Hili Fun City uitstekende faciliteiten en is het uitstekend geschikt voor gezinnen. Vlak naast het pretpark is het Al Ain Ice Rink, een olympische faciliteit met schaatsen en talloze kinderspellen.

Locatie: Off Aroh al Jaw Street

13 Camel Racing

Camel Racing
Camel Racing

Kamelenraces hebben eeuwenlang plaatsgevonden in de Verenigde Arabische Emiraten, en het grote 10 kilometer lange parcours van Al Ain organiseert regelmatig races. Het kijken naar de race is een zeldzame kans om een deel van de traditionele Emirati-cultuur te zien, die niet is weggevaagd toen de hoogbouw steeg. Als je toevallig in de stad bent tijdens het racen, moet je dit niet missen. Bepaalde rassen van kamelen worden gebruikt voor het racen vanwege hun slanke formaat, inclusief het witte of gouden "Anafi" -ras en het bruine of zwarte "Boushahri" -ras.

14 Mubazzarah Park

Mubazzarah Park Peter / foto gewijzigd
Mubazzarah Park Peter / foto gewijzigd

Aan de voet van Jebel Hafeet, je zult Mubazzarah Park vinden, een afgelegen plekje in het groene landschap te midden van het rotsachtige en droge landschap. Deze natuurlijke oase is een geweldige plek om te ontspannen en is vooral mooi tijdens zonsondergang. Het hoogtepunt is het natuurlijke mineraal warmwaterbronnen, die door het park lopen in een reeks zwembaden. Ze zijn een geweldige plek om reislust en pijn te verzachten. In de weekenden is het park bezig met het picknicken van lokale families.

Locatie: Off Hazza bin Sultan Street

Waar te verblijven in Al Ain voor Sightseeing

Voor de eerste bezoekers van Al Ain is de beste plek om te verblijven in het stadscentrum, dicht bij topattracties zoals het Sheikh Zayed Palace Museum, het Al Jahili Fort en de Al Ain Zoo. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen verspreid over een groot gebied, dus het is het beste om de stad met de auto te verkennen. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels op handige en centrale locaties:

  • Luxe hotels: Het gezinsvriendelijke Al Ain Rotana Hotel ligt dicht bij het Sheikh Zayed Palace Museum en het Al Jahili Fort en is een van de beste hotels van de stad, met een spa, een zwembad, een fitnessclub en restaurants op het terrein. Andere populaire luxe opties zijn het Ayla Hotel, in het centrum van Al Ain, vier minuten met de auto naar het Al Jahili Fort en de Hili Rayhaan by Rotana, op een rustige locatie naast het winkelcentrum Hili Mall, ongeveer 12 minuten rijden naar het fort.

  • Middenklasse hotels: Aan de bovenkant van de middenklasse hotels, is het Hilton Al Ain vol met faciliteiten, ongeveer vijf minuten rijden van Al Ain Mall en een korte rit van andere topattracties. Tegenover het nieuwe winkelcentrum Safeer Mall, ongeveer 11 minuten rijden ten noorden van Al Jahili Fort, is Asfar Resorts Al Ain een populaire middenklasse optie - speciaal voor gezinnen, dankzij de moderne villa's met één en twee slaapkamers met complete keukens. Dana Al Ain Resort ligt ook op een centrale locatie, op ongeveer 13 minuten rijden van de dierentuin en op ongeveer dezelfde afstand als de kameelsoek. Shoppers kunnen vanaf hier in ongeveer acht minuten naar Al Ain Mall rijden.
  • Budget Hotels: Al Ain heeft beperkte budgetopties, maar twee hotels bieden relatief goedkopere tarieven die hun basisvoorzieningen weerspiegelen. Ain Al Faida One to One Hotel and Resort ligt op ongeveer tien minuten van de dierentuin Al Ain en op dezelfde afstand van de berg Jebel Hafeet. Het biedt hotelkamers en een- en tweepersoonsslaapzalen. Het Al Massa Hotel ligt in het hart van de stad, een op negen minuten rijden van de kameelsoek.
  • Aanbevolen: