Logo yachtinglog.com

Onderzoek naar de 7 topgecensureerde paleizen in Florence: een gids voor bezoekers

Inhoudsopgave:

Onderzoek naar de 7 topgecensureerde paleizen in Florence: een gids voor bezoekers
Onderzoek naar de 7 topgecensureerde paleizen in Florence: een gids voor bezoekers

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Onderzoek naar de 7 topgecensureerde paleizen in Florence: een gids voor bezoekers

Video: Onderzoek naar de 7 topgecensureerde paleizen in Florence: een gids voor bezoekers
Video: TOP 10 Things to do in FLORENCE | Italy Travel Guide 4K 2023, September
Anonim

De grote paleizen van Florence (palazzi) waren huizen van de machtigste families tijdens de Renaissance en in latere eeuwen, en verschillende ervan dienen vandaag als galerijen waar de grootste kunstschatten van de stad worden getoond. Sommigen, zoals de Galleria degli Uffizi, tonen de schilderijen in museumstijl, terwijl anderen het voorbeeld van het Palazzo Pitti volgen en ze als decoratieve stukken ophangen, zoals de families die in deze kamers woonden ze zouden hebben uitgestald. Deze paleizen zijn ontworpen en gerenoveerd door de grootste Florentijnse architecten en ingericht door de uitstekende kunstenaars van hun leeftijd. Tegenwoordig behoren ze tot de beste toeristische attracties van de stad, en je zou er minstens een van moeten zien tijdens een bezoek aan Florence.

1 Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria)

Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria)
Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria)

Geen ander paleis in Florence - en geen andere toeristische attractie - geeft je zo'n breed beeld van de geschiedenis van de stad. Dit prachtige paleis met uitzicht op het Piazza della Signoria was het centrum van de macht in Renaissance Florence, en herbergt vandaag de stadskantoren. Het is ook een van de oudste paleizen, begonnen net toen de 13e eeuw ten einde liep, toen de Medicis al de leidende familie van de stad waren.

  • Lees verder:
  • Het verkennen van Palazzo Vecchio (Palazzo della Signoria) in Florence: een gids voor bezoekers

2 Palazzo Pitti (Palazzo Pitti)

Palazzo Pitti (Palazzo Pitti)
Palazzo Pitti (Palazzo Pitti)

De grootste van de Florentijnse paleizen, het Palazzo Pitti is ook een van de meest creatieve in zijn architectuur, met een façade van massieve stenen blokken, hoge gewelfde ramen en trapsgewijze verhalen. In tegenstelling tot de anderen, bevindt het zich aan de andere kant van de rivier de Arno, bekend als de wijk Oltrarno. Vanwege de ligging buiten de drukke middeleeuwse stad, had het de luxe van ruimte voor 45 hectare aan tuinen die zich achter de stad verspreidden. Naast de gemeubileerde kamers, bevat het Palazzo Pitti een van de mooiste Italiaanse en andere Italiaanse schilderijen.

  • Lees verder:
  • Een verkenning van het Pitti-paleis en de Boboli-tuinen in Florence: een gids voor bezoekers

3 Palazzo degli Uffizi (Palazzo Uffizi)

Palazzo degli Uffizi (Palazzo Uffizi)
Palazzo degli Uffizi (Palazzo Uffizi)

Hoewel de Uffizi wereldwijd bekend staat als een van de belangrijkste kunstmusea van Europa, worden de galerijen van dit enorme paleis niet alleen gewaardeerd om hun schilderijen, maar ook om de prachtige omgeving die ze bieden. Rond 1540 verhuisde Cosimo I de 'Medici, hertog van Florence, van het familiepaleis naar de Palazzo Vecchio, waardoor het het Palazzo Ducale (hertogelijk paleis) wordt. Dit liet geen ruimte voor de rechtbanken en het bestuursorgaan van de stad, dus werden er plannen gemaakt voor eigen kantoren, de Uffizi. De eerste steen werd gelegd in 1560 en het bouwen duurde tientallen jaren, inclusief het oude douanegebouw en een romaanse kerk. Naast overheidsgebouwen waren er ruimtes voor de studie van natuurwetenschappen en alchemie, en later een theater. De uniforme gevels verbergen een verscheidenheid aan interieurs die voortkwamen uit de vermenging van gebouwen uit drie verschillende eeuwen. Dit was ook het eerste Europese gebouw dat cement en ijzeren versterkingen gebruikte.

4 Palazzo Medici-Riccardi

Palazzo Medici-Riccardi
Palazzo Medici-Riccardi

Hoewel dit vroege Medici-paleis groot en imposant is, kan het ontbreken van vertoon ervan u verbazen als u hun latere paleizen hebt gezien. Maar de vroege hertogen hadden de leiding over een democratisch-republikeinse gemeenschap en zouden er nooit voor hebben gekozen zich als koningen te gedragen. De Medici-vorsten leefden en regeerden hier vanaf de voltooiing in 1464 tot 1540, toen Cosimo I zich vestigde in de Palazzo Vecchio. Het werd later vergroot door de familie Riccardi.

Een boog leidt naar de binnenplaats met zuilengalerij, vanwaar de trap leidt naar de Palace Chapel. De muurschilderingen, de Processie van de koningen naar Bethlehem, door Benozzo Gozzoli, neemt twee historische gebeurtenissen op: de 1439 vergadering van bisschoppen in Florence en het bezoek van paus Pius II uit 1459. In deze fresco's staan portretten van enkele deelnemers, waaronder de Patriarch van Constantinopel, afgebeeld als de oudste van de koningen, en Lorenzo de 'Medici getoond als een jongen te paard. De goed bewaard gebleven fresco's geven een levendig beeld van het 15e-eeuwse Florence.

Niet veel van het Medici-interieur overleefde wijzigingen door de familie Riccardi en de Medici-museum op de begane grond bevindt zich een van de weinige originele kamers. Van bijzonder belang hier is een van de belangrijkste werken van Filippo Lippi, Madonna en kind (1442). De Galleria di Luca Giordano bezit het belangrijke 1863-fresco van die kunstenaar De apotheose van de Medici-dynastie. De Galleria leidt naar de Biblioteca Riccardiana, een bibliotheek van 50.000 volumen met een gewelfd plafond beschilderd met fresco's van Luca Giordano

Adres: Via Cavour 1 & 3

Officiële site: www.palazzo-medici.it

5 Bargello Palace

Bargello Palace Sam Dodge / gemodificeerde foto
Bargello Palace Sam Dodge / gemodificeerde foto

De stevige toren en gekanteelde muren van de Bargello, het paleis gebouwd door de inwoners van Florence na hun overwinning op de adel in 1250, zijn het best bekend als de thuisbasis van het Nationaal Museum (Museo Nazionale del Bargello). Vanaf 1261 was het de zetel van de Podestà, het bestuursorgaan van de stad; van 1502, de plaats van het kerkelijk hof en de gevangenis; en vanaf 1574 de zetel van de Bargello (opperbevelhebber). In 1859 werd het eerste nationale museum van Italië buiten het Vaticaan geïnstalleerd in het paleis.

De binnenplaats is het bekijken waard alleen al vanwege de architectuur, aan drie zijden omgeven door een arcade met ronde bogen, achthoekige zuilen en liesgewelven. Aan de vierde zijde leidt een open trap naar de bovenste verdiepingen.Pijlers en muren zijn versierd met het wapenschild van de Podestà, de leden van de Rota, en de wijken en stadsdelen van de stad. In het midden van de binnenplaats staat een achthoekige fontein.

Adres: Via del Proconsolo 4, Florence

Officiële site: www.sbas.fi.it/english/musei/bargello/#

6 Palazzo dello Strozzino & Palazzo Strozzi

Palazzo dello Strozzino & Palazzo Strozzi Federico Pelloni / gemodificeerde foto
Palazzo dello Strozzino & Palazzo Strozzi Federico Pelloni / gemodificeerde foto

U kunt worden verward door de twee namen, die verwijzen naar twee verschillende gebouwen die tegenover elkaar staan. Palazzo dello Strozzino, gebouwd door de jongere rij van de familie Strozzi, is ongeveer een eeuw ouder dan Palazzo Strozzi. Helaas is er niet veel van over, behalve de buitenmuren, omdat de centrale binnenplaats is uitgehold om het Odeon Theater te creëren. Het 16e-eeuwse Palazzo Strozzi overleeft echter veel intact. Zoals de Pitti Palace, het werd gebouwd door een rijke familie die de Medici probeerde te overtreffen, behalve dat de rijke handelaar Filippo Strozzi, in plaats van te proberen een eenheid te vormen met vorstelijke afmetingen, besloot om uit te blinken met zorgvuldig vakmanschap. En in tegenstelling tot de Pitti hadden de Strozzi genoeg geld om het in stijl af te dragen zonder zichzelf te laten bankroeteren. Zoals je je misschien kunt voorstellen, waren de Medici niet tevreden, en bij de voltooiing ervan nam Cosimo I het paleis in beslag en gaf het 30 jaar niet terug. De Strozzi kregen de laatste lach: het bleef de zetel van de familie Strozzi tot 1937, bijna twee eeuwen nadat de laatste Medici erfgenaam stierf. En het wordt beschouwd als het mooiste Renaissancepaleis van Florence.

Ga op afstand staan om de gevel van Palazzo Strozzi en de uitgebalanceerde samenstelling van zijn verhalen, portaal, ramen en kroonlijst te waarderen. De smeedijzeren ringen, toortshouders en lantaarns op de hoeken werden gesmeed door Florence's beste smid, Niccolò Grosso. Zorg ervoor dat u de elegante binnenplaats ziet. De galerij wordt vandaag gebruikt voor kunsttentoonstellingen en een klein museum op de begane grond vertelt de geschiedenis van het gebouw en bevat een houten model van het palazzo van de architect da Maiano

Adres: Piazza Strozzi, Florence

Officiële site: www.palazzostrozzi.org

7 Davanzati

Davanzati Dan Cook gearchiveerd (dan-scape.co.uk) / gemodificeerde foto
Davanzati Dan Cook gearchiveerd (dan-scape.co.uk) / gemodificeerde foto

Palazzo Davanzati is compleet anders dan de andere paleizen en een van de meest fascinerende toeristische attracties in Florence. Het is het herenhuis van een welvarende middeleeuwse wolhandelaar. Het werd gebouwd in het midden van de 1300 door verschillende oudere torenhuizen bij elkaar te brengen, en hoewel het vijf verdiepingen hoog is, nog steeds smal en de kamers kleiner, zie je de overgang van gesloten en verticale torenhuizen naar de open ruimtelijkheid van de Renaissance al. paleizen met hun centrale binnenplaatsen.

De meest opvallende kenmerken zijn de geschilderde interieurs, gerestaureerd in hun oorspronkelijke kleuren, vooral de slaapkamers, met kleurrijke beschilderingen die de muren en plafonds bedekken. Hoewel de meeste van de vele antieke voorwerpen niet origineel zijn voor dit huis, zijn ze passend bij de tijd en geven ze een ongeëvenaard beeld van het huiselijke leven. Je ziet dagelijks keukengerei, zelfs sanitair, samen met gerechten, decoraties, textiel en een verzameling fijne kanten. Deze meubels, die afkomstig zijn van de Museo Nazionale del Bargello en andere collecties, geven een indruk van het zeer gecultiveerde leven van rijke middeleeuwse Florentijnen, die hun huizen van waardevolle werken voorzagen en waren beschermheren van de kunsten net zoals hun renaissance-afstammelingen waren.

Adres: Via Porta Rossa 13, Florence

Officiële site: https://www.polomuseale.firenze.it/index.html

Aanbevolen: