Logo yachtinglog.com

15 Hoogwaardige toeristische attracties in Normandië

Inhoudsopgave:

15 Hoogwaardige toeristische attracties in Normandië
15 Hoogwaardige toeristische attracties in Normandië

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 Hoogwaardige toeristische attracties in Normandië

Video: 15 Hoogwaardige toeristische attracties in Normandië
Video: GA JE NAAR HET BUITENLAND ? DE BESTE LANDEN TER WERELD (EXPATRIËRING, WERK, PENSIOEN, STUDIES 2023, Oktober
Anonim

Met zijn prachtige, gevarieerde landschap en rijke geschiedenis heeft Normandië bezoekers veel te bieden. Normandië heeft een van de beroemdste toeristische bezienswaardigheden van Frankrijk, de Mont-Saint-Michel, evenals indrukwekkende kastelen, prachtige kerken en pittoreske oude steden zoals Rouen. De badplaatsen Honfleur en Deauville zijn populair in de zomer en de natuurlijke schoonheid van de kustlijn, bossen en weiden van de regio is een attractie op zich. Langs de kust van het Kanaal dalen dramatische kalkstenen kliffen af in de oceaan, terwijl Laag-Normandië wordt gekenmerkt door groene, vredige valleien. Een idyllisch pastoraal gebied dat bekend staat als de "Suisse Normande" ("Normandisch Zwitserland") trekt natuurliefhebbers en buitensportfanaten aan. Normandië staat ook bekend als de site van geallieerde landingen in 1944. Er zijn aanwijzingen voor gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in de regio. Toeristen kunnen een bezoek brengen aan de militaire begraafplaatsen, oorlogsmonumentmusea en de invasiestranden van de D-Day, zoals Omaha Beach en Arromanches Beach.

1 Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michel

Als belangrijke middeleeuwse pelgrimsbestemming is Mont-Saint-Michel een van de beroemdste en meest spectaculaire bezienswaardigheden van Frankrijk. De abdij van Saint-Michel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft een mythische kwaliteit die meer dan 100 meter boven de zee uitsteekt. De gotische torenspitsen lijken naar de hemel te reiken, terwijl de plek bezoekers uitnodigt om de onheilspellende baai van Saint-Michel over te steken. Tijdens laag water kunnen bezoekers deelnemen aan een "traditionele overtocht" (een geleide wandeling of een bedevaart) om de Mont Saint-Michel te bereiken. Tijdens hoogtij wordt de Mont Saint-Michel een eiland dat alleen via een weg bereikbaar is. Het hoogtepunt van een bezoek is de Abdijkerk, bereikbaar via een voetpad van 200 meter en vervolgens 350 treden naar de top van de Mont Saint-Michel. De prachtige abdij gebouwd in de 12e eeuw heeft een serene Romaanse heiligdom en een ontzagwekkend gotisch koor. Vanaf het terras van de abdij aan de westgevel kunnen bezoekers genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht.

Officiële site: https://www.ot-montsaintmichel.com/en/accueil.htm

Accommodatie: waar te verblijven in Normandië

  • Lees verder:
  • Een bezoek aan Mont Saint Michel uit Parijs: de Insider's Guide

2 Rouen

Rouen
Rouen

Dwalend door de middeleeuwse geplaveide straten van Rouen, zullen bezoekers genieten van de historische ambiance en prachtige vakwerkhuizen. Prachtige gotische kerken zijn te vinden bij elke bocht en vele zijn juweeltjes van architectonische prestaties. Het indrukwekkende kathedraal wacht op toeschouwers met zijn prachtige façade, die Claude Monet in een beroemde serie schilderijen heeft afgebeeld. Monet's stukken tonen de schoonheid van de kathedraal op verschillende tijdstippen van de dag. Een ander belangrijk monument in Rouen is de Gros-Horloge klokkentoren in het centrum van de stad. Degenen die cultuur waarderen, moeten de Beaux-Arts Museum met zijn beroemde collectie voor schone kunsten. Rouen staat ook bekend als de locatie waar Jeanne d'Arc werd voor de rechter gebracht. Toeristen kunnen de toren zien waar deze moedige jonge vrouw voor haar rechters stond en de plek waar zij werd gemarteld. Later werd ze een heilige en nu is er een hedendaagse kerk gewijd aan haar onoverwinnelijke geest.

Accommodatie: waar te verblijven in Rouen

  • Lees verder:
  • 11 top toeristische attracties in Rouen en eenvoudige dagtochten

3 Honfleur

Honfleur
Honfleur

Met zijn pittoreske oude haven aan de monding van de Seine is Honfleur een van de charmantste steden in Normandië. Op ongeveer 25 kilometer afstand van Le Havre heeft de stad schilderachtige geplaveide straatjes en veel pittoreske vakwerkhuizen. De oude haven van de zee werd gebruikt door zeelieden die in de 16e eeuw reisden naar Canada. Aan de noordkant van de haven staat het 16e-eeuwse Lieutenance-gebouw, het oude huis van de gouverneur, gebouwd op de overblijfselen van de oude muren van de stad. Een van de meest opmerkelijke attracties van Honfleur, de Musée de la Marine (Maritime Museum), is gehuisvest in de voormalige kerk van Saint-Etienne gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw. Het Maritiem Museum vertelt de geschiedenis van zeevaart, visserij en scheepsbouw in Honfleur. Een must-see attractie voor liefhebbers van impressionistische kunst, de Musée Eugène Boudin beschikt over een uitgebreide collectie van 200 werken. De werken van Boudin vertegenwoordigen meer dan de helft van de verzameling; de rest bevat stukken van Monet, Courbet, Millet en andere impressionistische kunstenaars. Het hoofdmuseum is te vinden op het Erik Satie-plein, terwijl het bijgebouw in het vrijstaande belfort van de kerk ligt Kerk van Sainte-Catherine. Een interessante toeristische attractie op zich. Deze laatgotische kerk werd gebouwd door plaatselijke scheepsbouwers na de Honderdjarige Oorlog.

Accommodatie: waar te verblijven in Honfleur

4 Caen Churches and Memorial Centre

L'Abbaye Aux Hommes in Caen
L'Abbaye Aux Hommes in Caen

Op het punt waar de rivier de Orne het Kanaal ontmoet, is Caen de belangrijkste stad van Basse-Normandie en de hoofdstad van het departement Calvados. Hoewel driekwart van de stad werd verwoest tijdens de geallieerde landingen in juni-juli 1944, overleefden de prachtige kerken vrijwel ongeschonden. Het Caen-Normandië Herdenkingscentrum is ontstaan als een eerbetoon aan het lijden van Caen tijdens de oorlog en vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, de D-Day Landings en de Slag om Normandië. Het museum wil het thema verzoening onderwijzen en uitdragen. Het biedt ook rondleidingen van een halve dag en een hele dag langs de stranden van de D-Day-stranden.

Adres: Le Mémorial de Caen, Esplanade Général Eisenhower, Caen

Officiële site: https://normandy.memorial-caen.com

5 Bayeux en het Tapijtmuseum van Bayeux

Tapijt van Bayeux ho visto nina volare / gemodificeerde foto
Tapijt van Bayeux ho visto nina volare / gemodificeerde foto

In een vruchtbare vlakte in de buurt van de Atlantische kust, is de historische stad Bayeaux het meest beroemd om het Tapijt van Bayeux (de "Tapisserie de la Reine Mathilde" in het Frans). Dit meesterwerk van middeleeuwse kunst is eigenlijk een werk van borduurwerk in plaats van een wandtapijt. Het prachtige stuk van 70 meter lang is een historisch document dat het verhaal vertelt van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar (de echtgenoot van Mathilde) in 1066 door de Slag bij Hastings. Vanwege zijn culturele waarde heeft het Tapijt van Bayeux een UNESCO-aanduiding. Het Bayeux Tapestry is prachtig gedetailleerd en toont 58 ongelooflijke details in ongelooflijke details, waaronder 623 figuren, 759 dieren en 37 gebouwen en schepen, samen met een rollend commentaar in het Latijn. Naast het Tapestry Museum is een andere opmerkelijke attractie in Bayeux de Kathedraal van Notre-Dame. Gebouwd in de 11e en 13e eeuw, is deze kathedraal een van de mooiste voorbeelden van een Normandische gotische kerk.

Adres: 13 bis Rue de Nesmond, Bayeux

6 Omaha Beach: D-Day Landing Beach and Museum

Amerikaanse begraafplaats
Amerikaanse begraafplaats

De meest beroemde van de vijf Normandische D-Day-stranden, dit strand was het toneel van de bloedigste slag in de Tweede Wereldoorlog. Omaha Beach strekt zich uit tussen Vierville-sur-Mer en Colleville-sur-Mer - de dramatische Atlantische kustlijn waar steile kliffen bijna 100 meter boven de zee uitkomen. Een bezoek aan deze site biedt een huiveringwekkende indruk van de dodelijke gevechten die hier op D-Day plaatsvonden (6 juni 1944). Overblijfselen van Duitse bunkers en militaire pieren zijn nog steeds te zien in de klif omzoomde kustlijn. De Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer kijkt uit over het strand van Omaha. Deze begraafplaats bevat meer dan 9.000 perfect uitgelijnde grafstenen, waardoor het de grootste Amerikaanse begraafplaats in Normandië is. Nabij het strand van Omaha en de Amerikaanse begraafplaats ligt het Overlord Museum, die de geschiedenis van de geallieerde landingen en de bevrijding van Parijs beschrijft. De collectie van het museum omvat oorlogsvoertuigen, tanks en geweren, evenals persoonlijke voorwerpen van soldaten.

Adres: Rondpunt van de Cimetière Américain, Lotissement Omaha Centre, Colleville-sur-Mer

Officiële site: www.overlordmuseum.com

7 Deauville

Deauville
Deauville

De luxe badplaats Deauville is een van de grootste en meest populaire toeristische bestemmingen in Normandië. De prachtige kust beschikt over twee kilometer zandstrand en een promenade (promenade) voor strandwandelingen langs de kust. Badmeesters zijn dagelijks van 10:00 uur tot 19:00 uur in juli en augustus en in juni en september (met meer beperkte uren toezicht) aanwezig. Bezoekers kunnen parasols, lounge stoelen en strandhuisjes huren. De kleurrijke ouderwetse strandparasols en tenten geven het strand een klassieke jaren '20 -look. Sunbathers kunnen een pauze nemen van het strand om te winkelen in modieuze boetieks of genieten van een maaltijd in een van de stijlvolle restaurants van Deauville. Een andere attractie is de haven. Er zijn verschillende jachthavens en de haven van Morny, met de Deauville Yacht Club. De jachtclub organiseert veel hoog niveau regatta, en de stad Deauville gastheren zeilevenementen zoals Deauville International Week, bezoekers uit vele landen aantrekken. Vanuit de haven kunnen toeristen doorgaan langs de schilderachtige Côte Fleurie ("Bloemenkust"), die zich 30 kilometer ten zuidwesten van Cabourg uitstrekt.

8 Giverny: Monet's Garden

Giverny: Monet's Garden
Giverny: Monet's Garden

Monet's Garden is een must-see bestemming voor liefhebbers van impressionistische kunst. De voormalige woning van Claude Monet, Giverny, is een mooie accommodatie op het platteland op ongeveer een uur rijden van Parijs. Het huis is charmant, maar de prachtige tuinen onderscheiden deze plek. De levendige bloementuin is een genot, en de beroemde watertuin met de Japanse brug en een waterlelievijver omgeven door weelderige treurwilgen. Monet wijdde vele jaren aan het schilderen van verschillende aspecten van zijn tuin; hij werd geïnspireerd door de wisselende reflecties in het water en hoe de verlichting het landschap de hele dag veranderde. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan Monet's Garden en herkennen de verschillende elementen die Monet heeft geschilderd, vooral in zijn " Waterlelies" schilderijen.

Adres: Rue Claude Monet, Giverny

Officiële site: https://giverny.org/gardens/fcm/visitgb.htm

9 Fécamp

Fécamp
Fécamp

Een andere populaire zomerbestemming aan de Côte d'Albâtre, de stranden van Fécamp trekken veel vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. Fécamp, opgericht in 1832, was een van de eerste badplaatsen van Frankrijk en trok een gekromd en high-society publiek aan. Tegenwoordig genieten zonnekloppers en sociale groepen van verfrissing oceaanlandschap. De schrijver Guy de Maupassant woonde enige tijd in Fécamp, en sommige van zijn verhalen spelen zich af in de stad. Los van de vissershaven, de belangrijkste toeristische attractie hier is het oude abdijkerk van Sainte-Trinité, oorspronkelijk gebouwd in de 12e en 13e eeuw. Het interieur is opmerkelijk ruim met een voortreffelijk koor en fraai renaissancealtaar. De middeleeuwse bedevaartskapel, Notre-Dame-du-Salut, ligt op een steile krijtrots ten noorden van de stad, terwijl op 11 kilometer afstand het dorp Valmont met een middeleeuws kasteel en de ruïnes van een 12e-eeuwse abdij ligt.

10 Étretat

Étretat
Étretat

De populaire badplaats van Étretat ligt aan de pittoreske Côte d'Albâtre kustlijn van Normandië aan de voet van spectaculaire witte kalkrotsen. De kliffen bereiken 90 meter hoog, en vanaf de top zijn sensationeel panoramisch uitzicht.Het prachtige landschap van Étretat deed een beroep op Claude Monet die hier in 1868 een winter doorbracht terwijl hij de dramatische landschappen en de waterkant in zijn schilderijen vastlegde. De stranden van Étretat zijn populair bij zonaanbidders, en de oceaan is een bron van levensonderhoud voor vissers die verse zeevruchten vangen, wat een belangrijk onderdeel is van de lokale keuken. Étretat heeft ook veel mooie Belle Epoque villa's, de meest bekende is de Villa Orphée. Er is ook de Villa La Guillette, die werd gebouwd voor de auteur Guy de Maupassant.

11 Suisse Normande (Norman Zwitserland)

Suisse Normande (Norman Zwitserland)
Suisse Normande (Norman Zwitserland)

De naam Suisse Normande (Normandisch Zwitserland) wordt gegeven aan het prachtige stuk platteland in de Orne-vallei, dat zich uitstrekt tussen Thury-Harcourt (ten zuiden van Caen) in het noorden, Flers-de-l'Orne in het zuiden en Falaise in het oosten. Met zijn groene glooiende heuvels, weelderige bossen en ongerepte meren, biedt dit idyllische deel van Laag-Normandië een uitweg naar de natuur. De Suisse Normande is een centrum van buitenactiviteiten, zoals wandelen, mountainbiken, klimmen, kanoën en kajakken. De kronkelende rivier, de rotsachtige kliffen langs de oevers en het ingewikkelde lappendeken van hagen geven het landschap een bijzondere charme. De meest opvallende kenmerken zijn de Rocher d'Oëtre in het meest heuvelachtige deel van het gebied en het uitzonderlijke uitzicht vanaf de kloven van het Rouvre. Andere pittoreske gebieden zijn de valleien Vère en Noireau en de vallei van de Orne tussen Thury-Harcourt en Pont-d'Ouilly.

12 Château de Fontaine-Henry

Château de Fontaine-Henry Albert Vieten / gewijzigde foto
Château de Fontaine-Henry Albert Vieten / gewijzigde foto

Het kasteel van Fontaine-Henry, het meest spectaculaire kasteel van Normandië, geniet van een rustige omgeving in de groene Mue-vallei van Laag-Normandië (ongeveer 14 kilometer van Caen). Het kasteel werd gebouwd in het begin van de 13e eeuw, en de familie die het kasteel van Fontaine-Henry bezit, traceert hun voorouders tot het jaar 1200. Tijdens de Renaissance werd het gebouw uitgebreid met prachtige versieringen en is het een opmerkelijk voorbeeld van gotiek en renaissance architectuur. Het kasteel heeft een indrukwekkende stenen gevel en een interieur dat net zo mooi is. De kamers zijn gevuld met prachtige meubels en een prachtige schilderijencollectie, waaronder werken van Mignard, Rigaud en Robert. Er is ook een aparte 13e-eeuwse kapel die in de 16e eeuw werd gerenoveerd. Het Château de Fontaine-Henry wordt omgeven door bossen en parken. In het park zijn er traditionele spellen waar bezoekers van kunnen genieten.

Adres: 3 Place du Château, Fontaine-Henry

13 Château de Caen

Château de Caen
Château de Caen

Dit kasteel werd in 1060 gebouwd door Guillaume le Conquérant (Willem de Veroveraar), de koning van Engeland. Het is een van de grootste middeleeuwse monumenten van Europa en een typisch symbool van Caen's erfgoed. Het kasteel was een koninklijk fort in de Middeleeuwen en een Engels bolwerk tijdens de Honderdjarige Oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als kazerne door een infanterie-regiment. Beide Musée de Normandie en de Musée des Beaux-Arts (Museum voor Schone Kunsten) zijn ondergebracht in het kasteel. Het Normandië Museum biedt een overzicht van de cultuur en geschiedenis van de regio, inclusief de geschiedenis van het kasteel. Het Museum voor Schone Kunsten van Caen wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstmusea in Frankrijk. De collectie richt zich op Europese schilderkunst (Frans, Italiaans, Vlaams en Nederlands) uit de 16e en 17e eeuw. Tot de schatten van het museum behoren meesterwerken van oa Poussin, Rubens, Veronese en Brueghel. De collectie van het museum strekt zich ook uit tot de 19e eeuw met prachtige impressionistische werken, zoals schilderijen van Monet, Boudin en Courbet.

Adres: Le Château, Caen

Officiële site: https://www.chateau.caen.fr/ANGLAIS

14 Herdenkingsmuseum van de slag om Normandië, Bayeux

Herdenkingsmuseum van de slag om Normandië, Bayeux
Herdenkingsmuseum van de slag om Normandië, Bayeux

Bayeux heeft een Britse begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog en het Memorial Museum van de Slag om Normandië. Het museum beschikt over een uitgebreide tentoonstellingsruimte die de Slag om Normandië vertelt van 7 tot 22 augustus 1944. Er is ook een auditorium dat de film "Normandië 44, een beslissende overwinning in het Westen" toont, gebaseerd op archiefdocumenten. Gemaakt door een historicus uit de Tweede Wereldoorlog, legt de film de grote operaties uit die betrokken zijn bij de Slag om Normandië. Het belangrijkste doel van het museum is om de geschiedenis met het publiek te delen en als herdenkingsplek te dienen, ter ere van de herinnering aan gevallen burgers en soldaten.

Adres: Boulevard Fabian Ware, Bayeux

Officiële site: https://www.bayeuxmuseum.com/en/accueil_nl.html

15 Arromanches D-Day Museum

Arromanches
Arromanches

Nabij het strand van Omaha werden de landingsstranden van Arromanches met succes veroverd door de Britten. De Britse 50e Northumberland Division verwoestte Duitse bunkers en installeerde een immense kunstmatige haven, de Mulberry Harbour. Het museum ligt vlakbij de kust, dicht bij de plek waar een van de havens werd aangelegd. Het biedt rondleidingen met werkmodellen die laten zien hoe de kunstmatige haven werkt. Bezoekers kunnen ook een documentaire bekijken met uitzonderlijke archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Het is mogelijk om overblijfselen van de havens in de omgeving te zien, die nu beschikt over een druk openbaar plein met veel cafés en winkels.

Adres: Place du 6 Juin, Arromanches

Andere bezienswaardigheden

Dieppe

Dieppe
Dieppe

Dieppe, een andere populaire badplaats aan de kust van de Côte d'Albâtre, ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van Rouen op het Kanaal. Het twee kilometer lange badstrand strekt zich uit tot het 15e-eeuwse kasteel op een kalkklif boven de stad.Het kasteel bevat nu een museum. Ten noordwesten van het kasteel, de Boulevard de la Mer biedt uitzonderlijk uitzicht op zee. In het centrum van de stad is het charmant Place du Puits-Salé. Dieppe heeft twee belangrijke kerken: de barokke kerk van Saint-Rémy gebouwd in de 16e en 17e eeuw en de prachtige gotische kerk van Saint-Jacques met zijn prachtige deuropeningen en rijkelijk versierd interieur. Dieppe was de locatie van een cruciale Geallieerde landing uit de Tweede Wereldoorlog en er zijn een aantal gedenktekens voor de Canadese troepen die hier zijn geland als onderdeel van de rampzalige overval die plaatsvond in 1942. In de buurt Pourville-sur-Mer, een museum is gewijd aan de geschiedenis van de Dieppe-aanval.

Evreux

Stadhuis van Evreux
Stadhuis van Evreux

Een belangrijk commercieel en marktcentrum, Evreux is de belangrijkste stad van het departement Eure. De belangrijkste toeristische attractie is de Kathedraal van Notre-Dame opgericht in de 11e eeuw. De kathedraal heeft prachtige 16de-eeuwse glas-in-loodramen en subtiel bewerkte Renaissance roosters in de kapellen rond het koor. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de 15e eeuw Bishop's Palace, waarin nu het Gemeentemuseum, en de Tour de l'Horloge (Clock-Tower) dateert uit 1490. De voormalige abdijkerk van Saint-Taurin bevat het 13e-eeuwse reliekschrijn van Sint-Taurinus, beschouwd als een meesterwerk van het werk van de Franse edelsmid.

Trouville

Trouville
Trouville

De populaire badplaats Trouville ligt ongeveer twee kilometer ten noordoosten van Deauville, voorbij een brug over de rivier de Touques. Het prachtige strand en een jachthaven trekken veel bezoekers, vooral in de zomer. Een zeer aan te bevelen excursie vanuit Trouville is een rit langs de Corniche Normande, dat langs de kust loopt hoog boven de zee. Deze prachtige rit biedt uitgebreide uitzichten tot aan Honfleur.

Le Havre

Le Havre
Le Havre

Op een prachtige locatie aan de monding van de Seine, Le Havre is de grootste haven van Frankrijk na Marseille. Van 1840 tot 1926 woonde Claude Monet in Le Havre en schilderde hier vele belangrijke werken. Le Havre leed veel schade tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd bijna volledig herbouwd met veel gebouwen ontworpen door de architect Auguste Perret. Het herbouwde stadscentrum biedt interessante voorbeelden van moderne architectuur, zoals de ruime Place de l'Hôtel-de-Ville met zijn functionele torenblokken.

Le Havre Map - Attracties
Le Havre Map - Attracties

Aanbevolen: