Logo yachtinglog.com

12 topbezochte toeristische attracties in Victoria, British Columbia

Inhoudsopgave:

12 topbezochte toeristische attracties in Victoria, British Columbia
12 topbezochte toeristische attracties in Victoria, British Columbia

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 topbezochte toeristische attracties in Victoria, British Columbia

Video: 12 topbezochte toeristische attracties in Victoria, British Columbia
Video: CANCUN, Mexico: best beaches and things to do 2023, Oktober
Anonim

Aan de zuidpunt van Vancouver Island wordt Victoria beschut door bergen en beïnvloed door de warme stroom van de Noord-Pacific - het creëren van het mildste klimaat in heel Canada. Parken en tuinen in deze mooie stad zijn het hele jaar door versierd met bladeren en bloemen. Alleen de smalle straat Juan de Fuca scheidt dit (het grootste eiland aan de Pacifische kust van Noord-Amerika) van het Olympisch schiereiland van de VS met zijn vaak besneeuwde bergtoppen.

De hoofdstad van British Columbia, Victoria, is rustig, wolkenkrabbervrij en grotendeels administratief en residentieel. Aan deze charmes is een binnenstad rondom het mooie toegevoegd Inner Harbor, dat zijn Victoriaanse erfgoedgebouwen en atmosfeer behoudt. In het Empress Hotel verzamelen mensen zich de hele dag door voor afternoontea.

Zie ook: Waar te verblijven in Victoria

1 Royal British Columbia Museum

Royal British Columbia Museum InSapphoWeTrust / gemodificeerde foto
Royal British Columbia Museum InSapphoWeTrust / gemodificeerde foto

Het provinciale museum van British Columbia ligt halverwege de parlementsgebouwen en het Fairmont Empress Hotel. Het is veruit het beste museum van natuurlijke en culturele geschiedenis in Canada, met vele driedimensionale displays die een feest van bezienswaardigheden, geuren en geluiden bieden. Wandel door een regenwoud, bekijk dieren op de stranden van de West Coast en in getijde wetlands, zit tussen aboriginal ceremoniële palen en maskers, wandel door een groot huis en leer over de worstelingen van de First Nations-mensen na de Europese vestiging. Andere interactieve functies omvatten een replica HMS Discovery - het schip dat Captain Vancouver naar deze kusten bracht en een straat met winkels in de oude stad.

Buiten, Thunderbird Park is de thuisbasis van traditioneel gesneden gedenkteken en huismasten. Dichtbij, het kleine midden van de 19e eeuw, Helmcken House is het oudste verblijf in British Columbia dat nog steeds op de oorspronkelijke locatie staat. Het huis behoorde ooit toe aan J.S. Helmcken, een praktiserende arts en een lokale politicus. Hij voerde een krachtige campagne voor de toenmalige Britse kolonie Victoria en British Columbia om zich bij de pas opgerichte confederatie van Canada te voegen.

Adres: 675 Belleville Street, Victoria

Officiële site: https://royalbcmuseum.bc.ca/

2 Fairmont Empress Hotel

Fairmont Empress Hotel
Fairmont Empress Hotel

Het Fairmont Empress Hotel aan de binnenhaven, gebouwd in 1908 voor de Canadese Pacific, zoals het Château Frontenac in de stad Québec, is een van de meest geliefde bezienswaardigheden van Victoria. Architect Francis M. Rattenbury ontwierp de keizerin en het betreden van de enorme lobby van dit luxe hotel is als een reis terug in de tijd tot vóór de Eerste Wereldoorlog. 'S Middags thee, geserveerd met geweldige stijl, is een ervaring voor elke bezoeker. Een uitbreiding aan de noordkant van het Empress Hotel herbergt een verzameling van enkele tientallen scènes in miniatuur op Miniature World. De modellen van historische gebeurtenissen, kastelen en poppenhuizen boeien jong en oud.

Adres: 721 Government St, Victoria

Accommodatie: Vergelijk Fairmont Empress Hotel tarieven

3 Butchart Gardens

Butchart Gardens
Butchart Gardens

Voor een bezoek aan een van de belangrijkste toeristische attracties van het gebied, volgt u Highway 17A north 22 kilometer naar de magische Butchart Gardens in Brentwood Bay op het schiereiland Saanich. Hier, in 1904, begon Jennie Butchart, de vrouw van een rijke eigenaar van een steengroeve, met het aanleggen van een geurende tuin in verlaten kalksteen. Bloeiend, niet in de laatste plaats vanwege het milde klimaat, zijn de tuinen sindsdien ontwikkeld tot een 20 hectare groot tuinbouw-tour-de-force zonder rivaal in Canada.

De Italiaanse tuin, rozentuin, Japanse tuin en verzonken tuin behoren tot de mooiste. Open ruimtes tussen de zwembaden, fonteinen en de vele exotische planten worden gebruikt voor artistieke en muzikale uitvoeringen.

Adres: 800 Benvenuto Ave, Brentwood Bay

Officiële site: https://www.butchartgardens.com/

4 Parlementsgebouwen

Parlementsgebouwen
Parlementsgebouwen

Overheersend aan de zuidkant van de Inner Harbor is de imposante zetel van de provinciale overheid van British Columbia, de parlementsgebouwen. Ontworpen door de Yorkshire architect Francis M. Rattenbury en gebouwd in 1897, hebben de imposante stenen gebouwen een nette, ordelijke tuin en zijn zeer aantrekkelijk in uiterlijk - vooral 's avonds wanneer ze verlicht worden door slingers van licht.

Hoog boven de massieve koepel bevindt zich een verguld beeld van kapitein George Vancouver (1757-98), die de eerste omloop van Vancouver Island heeft volbracht. Cijfers van beroemde persoonlijkheden uit de provincie verfraaien de façade. Een groot standbeeld van koningin Victoria bekijkt de binnenhaven vanaf het terras. Rondleidingen door het centrum met paard en wagen vertrekken in de buurt.

Adres: 501 Belleville St, Victoria

5 Chinatown

Groenten en fruit in Chinatown
Groenten en fruit in Chinatown

Grenzend aan de oude binnenstad is Victoria's kleine, maar toch charmante Chinatown. Binnengekomen via een opvallende poort, het beslaat slechts twee blokken in de buurt van Government Street en Fisgard Street. Een eeuw geleden woonden 8000 mensen in de Chinese wijk. In 1971 werd het een aangewezen historische wijk. Een van de favoriete bezienswaardigheden is het buitengewoon smalle Fan Tan Alley.

6 Beacon Hill Park

Beacon Hill Park
Beacon Hill Park

Het groene en goed onderhouden Beacon Hill Park is een favoriet recreatiegebied in de buurt van het stadscentrum. Vanaf het hoogste punt zijn er prachtige uitzichten over de Straat Juan de Fuca naar de besneeuwde toppen van het Olympisch schiereiland. Een mijlpaal aan de zuidwestrand van het park markeert het westelijke uiteinde van de Trans-Canada Highway.

Adres: 100 Cook St., Victoria

7 Craigdarroch Castle

Craigdarroch Castle
Craigdarroch Castle

Het sprookjesachtige herenhuis van Victoria, Craigdarroch Castle, wordt beschouwd als een juweel van Victoriaanse architectuur.Immigrant Schotse ondernemer Robert Dunsmuir gaf het huis de opdracht voor zijn vrouw in de jaren 1880. Dunsmuir verdiende zijn fortuin in de steenkoolwinning, maar stierf voordat zijn landhuis was voltooid.

Het huis is gelegen in een bijzonder welvarend deel van Victoria. Elegant Rockland centrum op Rockland Avenue, die is bekleed met grootse erfgoed huizen, waaronder Government House - de officiële residentie van de vertegenwoordiger van Hare Majesteit in British Columbia. Het huis zelf is gesloten voor het publiek, maar de prachtig onderhouden tuinen zijn een genot.

Adres: 1050 Joan Crescent, Victoria

Officiële site: https://thecastle.ca/

8 Fort Rodd Hill National Historic Site

Fort Rodd Hill National Historic Site Herb Neufeld / gemodificeerde foto
Fort Rodd Hill National Historic Site Herb Neufeld / gemodificeerde foto

De geschutbatterijen op Fort Rodd Hill National Historic Site, ongeveer 13 kilometer ten westen van Victoria, bewaakten de beschutte wateren van de haven van Esquimalt, ooit een Britse marinebasis. De kanonnen waren in dienst van 1895 tot 1956. Tegenwoordig kan het goed bewaard gebleven fort bezocht worden. In de buurt, het punt is Fisgard-vuurtoren was de eerste aan de westkust van Canada, en is een definitieve lokale bezienswaardigheid.

Adres: 603 Fort Rodd Hill Rd, Victoria

Officiële site: https://www.pc.gc.ca/lhn-nhs/bc/fortroddhill/index.aspx

9 Maritiem museum van British Columbia

Maritiem museum van British Columbia Keith Tyler / gemodificeerde foto
Maritiem museum van British Columbia Keith Tyler / gemodificeerde foto

Het voormalige gerechtsgebouw (1869) aan het Bastion-plein is nu het maritiem museum van Brits-Columbia, met tal van items uit de leeftijd van het zeil. Een belangrijk onderdeel van het museum is de "Tilikum", een grote Indische kano waarin aan het begin van de eeuw enkele onverschrokken zielen naar Engeland reisden. Ook herdacht - passend genoeg in het oude gerechtsgebouw - is de legendarische Richard Matthew Begbie, wiens rechtsbedeling aan het einde van de 19e eeuw ertoe leidde dat hij 'de hangende rechter' werd gedoopt.

Rondom Bastion Square zijn de belangrijkste verkeersaders van Victoria's Oude stad - Wharf Street, Government Street en Douglas Street in noord-zuid en Johnson Street, Yates Street en Fort Street die hen oversteken. Old Town heeft een mooie omgeving om te wandelen en beschikt over een aantal historische gebouwen en ouderwetse winkels, zoals Roger's Chocolate en de tabakswinkel E.A. Morris.

Adres: 28 Bastion Square, Victoria

Officiële site: https://mmbc.bc.ca/

10 Hatley Park National Historic Site

Hatley Park National Historic Site
Hatley Park National Historic Site

Hatley Park National Historic Site bestaat uit een kasteel dat in 1908 is gebouwd door de voormalige Premier van British Columbia en kolenbaron James Dunsmuir en een Edwardiaans landgoed met Japanse, Italiaanse en rozentuinen. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om door de tuinen te lopen of een rondleiding door het kasteel te nemen - nu de basis van Royal Roads University.

Adres: 2005 Sooke Rd, Victoria

11 Victoria Butterfly Gardens

Schildpad
Schildpad

De Victoria Butterfly Gardens liggen in de buurt van Butchart Gardens en zijn overdekte tropische tuinen die zijn ontworpen voor maximaal 75 soorten exotische vlinders en motten, plus enkele vogels, vissen en reptielen. Een interessant binnenlandschap bestaat uit watervallen, bomen en bloemen.

Adres: 1461 Benvenuto Ave, Central Saanich

Officiële site: https://www.butterflygardens.com/

12 Victoria Bug Zoo

Victoria Bug Zoo Hoe ik het zie Leven / foto gewijzigd
Victoria Bug Zoo Hoe ik het zie Leven / foto gewijzigd

Betreed een wereld van insecten en spinnen in de Victoria Bug Zoo. De faciliteit heeft een reeks bugs van over de hele wereld, waarvan vele bezoekers kunnen vasthouden. De critter-gerichte attractie bevindt zich in de buurt van Victoria's Inner Harbor.

Adres; 631 Courtney St, Victoria

Officiële site: https://www.victoriabugzoo.ca/

Waar te verblijven in Victoria voor sightseeing

Wij raden deze geweldige hotels aan op loopafstand van de waterkant van Victoria en de belangrijkste toeristische attracties:

  • Abigail's Hotel: viersterrenluxe, romantische hemelbedden, open haarden, gratis ontbijt en hapjes.

  • Victoria Regent Hotel: mid-range hotel aan het water, uitzicht op de haven, fantastische locatie, ruime suites met volledige keukens, kamerhoge ramen.
  • Best Western Plus Inner Harbor: betaalbare prijzen, locatie aan de haven, vriendelijk personeel, verwarmd buitenzwembad, bubbelbad en sauna, inclusief een warm ontbijt.
  • Capital City Centre Hotel: budgethotel, op loopafstand van het havengebied, seizoensgebonden buitenzwembad, comfortabele bedden, 24-uursconciërge.
  • Victoria Map - Attracties
    Victoria Map - Attracties

    Aanbevolen: