Logo yachtinglog.com

Top toeristische attracties in Swansea

Inhoudsopgave:

Top toeristische attracties in Swansea
Top toeristische attracties in Swansea

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Top toeristische attracties in Swansea

Video: Top toeristische attracties in Swansea
Video: Top tourist attractions in Swansea Wales. #swanseacity #swansea #lifestylebyjanet #wales 2023, Oktober
Anonim

De voorsteden van Swansea, de op een na oudste stad van Wales, strekken zich uit tot aan het prachtige schiereiland Gower. Een haven aan de monding van de rivier de Tawe, de stad groeide in omvang dankzij de export van ijzer, steenkool en koper (de laatste keer zo belangrijk dat het Swansea zijn bijnaam van 'Copperopolis' gaf). Nu een belangrijk handelscentrum, universiteitsstad en industriële basis, Swansea is ook een grote aantrekkingskracht voor toeristen dankzij het levendige culturele leven.

Winkelen in Swansea Market

Winkelen in Swansea Market Allan Lee / gemodificeerde foto
Winkelen in Swansea Market Allan Lee / gemodificeerde foto

Wanneer de grootste markt van Wales in Swansea wordt gehouden, stroomt de hele stad rond met bezoekers om de felgekleurde kraampjes met allerlei soorten voedselproducten te ervaren. Delicatessen zijn onder meer variëteiten van sterke Welshe kaas, mosselen uit de nabijgelegen Burry Bay, en zeebrood gemaakt van zeewier en geserveerd met havermout. Hoewel de markten sinds de middeleeuwen in de straten van Swansea worden gehouden, wordt een groot deel van de hedendaagse markt binnen gehouden (en dat is sinds 1700). Daarna dwaal je door de brede Kingsway in het hart van het stadscentrum, evenals de belangrijkste winkelstraten langs Union Street, Oxford Street, High Street, Princess Way en Portland Street.

Locatie: Oxford St, Swansea

Officiële site: www.swanseaindoormarket.co.uk

Accommodatie: waar te verblijven in Swansea

Clyne Gardens

Clyne Gardens Gareth Lovering / gewijzigde foto
Clyne Gardens Gareth Lovering / gewijzigde foto

Swansea heeft veel prachtige parken, maar de Clyne Gardens zijn beroemd om kleurrijke displays van rododendrons en azalea's. Deze prachtige botanische tuinen - ooit onderdeel van het oude Swansea Castle - bestaat uit 47 hectare aan parken en tuinen. Het terrein bevat meer dan 2000 soorten planten (waaronder meer dan 800 variëteiten van de hiervoor genoemde rododendrons). Een mooi tuinhuisje is een highlight van het park en werd gebouwd door een oude admiraal om schepen die de baai van Swansea binnenkomen in het oog te houden. Andere voorzieningen om uit te checken zijn de met bamboe gevulde Japanse tuin, een kunstmatig meer en een waterval, evenals de Clyne-kapel uit 1908.

Officiële site: https://www.swansea.gov.uk/clyne

Swansea Festival of Music and the Arts

Brangwyn Hall nileflood / foto gewijzigd
Brangwyn Hall nileflood / foto gewijzigd

Het culturele leven van Swansea, dat onder zijn zoons de welsprekende dichter Dylan Thomas (1914-1953) telt, is altijd levendig, met het theater en de kunst goed ondersteund. Het Swansea Festival of Music and the Arts, het hoogtepunt van de sociale agenda van de stad, vindt elk jaar in oktober plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder Brangwyn Hall, St Mary's Church, The Grand Theatre, Taliesin Arts Centre en The Mission Gallery. Dit populaire jaarlijkse festival omvat verschillende grootschalige concerten van wereldberoemde orkesten, evenals lokaal muzikaal talent, theatrale producties, operavoorstellingen en kunsttentoonstellingen. Een ander populair evenement in Swansea is het Gower Festival, een festival van twee weken met nachtelijke uitvoeringen van koor- en kamermuziek.

Officiële site: www.swanseafestival.org

Editor's Pick National Waterfront Museum

National Waterfront Museum Gareth Lovering / gewijzigde foto
National Waterfront Museum Gareth Lovering / gewijzigde foto

Het architectonisch indrukwekkende National Waterfront Museum is een must-see in Swansea. Highlights meer dan 300 jaar van industrie en innovatie in Wales, dit leuke museum maakt gebruik van hi-tech displays en exposities om te laten zien hoe belangrijk de regio was voor de ontwikkeling van Groot-Brittannië. Hoogtepunten van de 15 themazalen van het museum zijn oude machines en motoren met stoomkracht, evenals maritieme verwante kunstvoorwerpen.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Vrije toegang

Adres: Oystermouth Rd, Maritime Quarter, Swansea

Officiële site: https://www.museumwales.ac.uk/swansea/

Glynn Vivian Art Gallery

De Glynn Vivian Art Gallery heeft een fantastische collectie aardewerk en porselein uit Swansea, evenals Europese en Oosterse schotels voor glas en papier. Het bevat werken van Welsh-kunstenaars zoals Augustus, Gwen John en Ceri Richards, maar ook Masters zoals Europees zoals Monet. En het is gelieerd aan de veel gevierde Tate-galerijen.

Officiële site: https://www.glynnvivian.com

De Mumbles en de baai van Swansea

Image
Image

De Mumbles en de baai van Swansea

De Mumbles, een landtong die deel uitmaakt van de brede baai van Swansea, is een prachtige plek om te wandelen en te verkennen. Dankzij de lange boulevard, pieren, cafés, restaurants en tal van uitgaansgelegenheden is het een populaire bestemming voor zowel inwoners als toeristen. Op een heuvel boven de Mumbles liggen de ruïnes van de 13e eeuw Kasteel van Oystermouth met zijn poortgebouw, grote hal en kapel. Een prominente vuurtoren staat op Mumbles Head, de twee kliffen waaruit het gebied zijn naam heeft gewonnen.

Het schiereiland Gower

Het schiereiland Gower
Het schiereiland Gower

De Mumbles vormen de toegangspoort tot het Gower-schiereiland, een kalkstenen massief van grote landschappelijke schoonheid. De charmante zuidkust van Wales is geclassificeerd als een Area of Outstanding Natural Beauty en is een natuurreservaat dat, afgezien van de steden en dorpen, alleen te voet bereikbaar is. Er zijn een aantal stranden, waaronder uitgestrekte zandstranden bij Langland en Caswell Bay. Deze zijn vooral populair bij surfers.

Het schiereiland heeft een zacht zeeklimaat en een goede bodem op zijn kalkachtige kleibodems en is dus ideaal voor landbouw, een feit dat wordt weerspiegeld door de grote verscheidenheid aan gewassen die worden geteeld in de moestuinen rond Bishopston en Killay. Ook van belang is Weobley Castle aan de andere kant van het Gower-schiereiland van Swansea, een 13e-eeuws huis dat comfort combineert met veiligheid.

Aanbevolen: