Logo yachtinglog.com

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in het Rijndal

Inhoudsopgave:

8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in het Rijndal
8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in het Rijndal

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in het Rijndal

Video: 8 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in het Rijndal
Video: Exploring Romantic Rhine River Valley Germany. The 8 Must-see Places, Castles, Monuments And Sights 2023, Oktober
Anonim

De Rijn is niet alleen een van Europa's mooiste rivieren, het is ook een van de belangrijkste waterwegen, die ongeveer 1320 kilometer van Zwitserland naar Nederland en de Noordzee stroomt. Een van de meest aansprekende delen van deze machtige rivier stroomt door het Rijndal van Duitsland, een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid dat jaarlijks grote aantallen toeristen trekt. Het stuk rivier dat zich uitstrekt van Mannheim in het zuiden tot Koblenz in het noorden, biedt een spectaculair landschap dat een groot deel van het Rijndal tot UNESCO Werelderfgoed is uitgeroepen. Met zijn vele kastelen en historische steden, heeft deze strook van de Rijn eeuwenlang kunstenaars, auteurs en componisten beïnvloed. Tegenwoordig is het net zo populair bij dagjesmensen als bij diegenen die langer verblijven, met tal van langeafstandspaden en fietsroutes, evenals een grote verscheidenheid aan rivierexcursies.

1 De vele musea van Mainz

De vele musea van Mainz
De vele musea van Mainz

De oude kathedraalstad Mainz ligt op de westelijke oever van de Rijn tegenover de monding van de rivier de Main, op slechts 44 kilometer ten westen van Frankfurt. In het midden van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Rijnvallei, is Mainz een ideale locatie om deze prachtige regio te verkennen. Zuid langs de Rijn zijn de pittoreske oude stadjes van wormen (beroemd om zijn kathedraal) en Mannheim (beroemd om zijn middeleeuwse architectuur), terwijl in het noorden het spectaculaire UNESCO-werelderfgoed is van de Midden-Rijndal. Mainz zelf heeft een rijke erfenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, waarvan een groot deel werd opgenomen in uitstekende musea zoals de Romeins-Germaans Centraal Museum, en de Museum voor Oude Navigatie met zijn verbluffende replica's op ware grootte van Romeinse galjoenen. Een ander hoogtepunt is de Gutenberg Museum met zijn fascinerende displays die het leven en de tijden van de uitvinder van de druktechniek van het beweegbare metaaltype weergeven, hier geboren in 1398.

Accommodatie: waar te verblijven in Mainz

  • Lees verder:
  • 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Mainz

2 Wormen kathedraal

Wormen kathedraal
Wormen kathedraal

De kathedraalstad Worms, gelegen aan de westoever van de Rijn, is een van de oudste steden in Duitsland. Een hoogtepunt van een bezoek is de 11e-eeuwse kathedraal van St. Peter. Met zijn vier torens en dubbele koepels staat dit spectaculaire oude gebouw samen met de kathedralen van Speyer en Mainz als een van de mooiste prestaties van de romaanse stijl. Het schip is bijzonder indrukwekkend, stijgt ongeveer 27 meter, terwijl de koepels een hoogte van 40 meter bereiken. Andere hoogtepunten zijn vijf laatgotische zandstenen reliëfs uit het oude klooster, de fijne koorgestalten en een prachtig barok hoogaltaar. Andere gebouwen van de noot in Worms 'Marktplatz zijn het begin van de 18e eeuw Trinity Church met zijn fijne interieur en de 10e eeuw St. Magnuskerk.

Adres: Domplatz, 67547 Worms

Accommodatie: waar te verblijven in Worms

3 Mannheim

Mannheim
Mannheim

Dankzij de gunstige ligging aan de oostelijke oever van de Rijn, samen met een van de grootste binnenhavens van Europa, is Mannheim relatief nieuw volgens Europese normen, in de 17e en 18e eeuw aangelegd op een raster van rechthoeken, vergelijkbaar met Noord-Amerikaanse steden.. Voetgangersvriendelijk en leuk om te verkennen, het culturele centrum van de stad draait rond de historische Marktplatz met zijn Oud stadhuis (Altes Rathaus) en de Lagere parochiekerk (Untere Pfarrkirche) werd opgericht in 1723, samen met het nabijgelegen Joodse Centrum (Jüdisches Zentrum) met zijn Synagoge. De winkelgebieden richten zich op de Planken en de Kurpfalzstrasse, die elkaar kruisen op de Paradeplatz. Breng zeker een bezoek aan het havengebied met zijn havencruises en de historische raderstoomboot, Mannheim, nu een museum gewijd aan de geschiedenis van de scheepvaart op de Rijn.

Accommodatie: waar te verblijven in Mannheim

Mannheim Map - Attracties
Mannheim Map - Attracties

4 Editor's Pick The Palatinate Forest

Het Paltserwoud
Het Paltserwoud

Het Pfälzer Wald, of Paltserwoud, is een zwaar bebost hooglandgebied op de linkeroever van de Bovenrijn. Met een oppervlakte van 1770 vierkante kilometer is het een van de grootste uitgestrekte bossen in Duitsland en omringt het steden zoals Kaiserslautern en Pirmasens. De heuvels stijgen heel geleidelijk vanaf het Saarbassin in het westen en dalen dan steil omlaag naar de Rijnvlakte in het oosten, met veel van de hoogste toppen, zoals de Kalmit op 673 meter, bekroond door de ruïnes van oude kastelen. Een groot deel van de regio is aangewezen als een park met vele uitstekende paden, waardoor het een prachtige plek is om tijd door te brengen met wandelen en fietsen.

Aan de oostelijke grens van het Paltserwoud ligt het stadje Wachenheim bekend om zijn druiventeelttradities en ouderwetse charme. Hier zijn de topattracties de ruïnes van de Wachtenburg kasteel, met een spectaculair uitzicht over het Rijndal en de omliggende bossen, evenals Schloss Wachenheim, daterend uit 1730. Ten zuidwesten van Wachenheim, de Kurpfalz-Park is de thuisbasis van een assortiment biggames en een zomerrodelbaan en andere leuke activiteiten. Slechts enkele minuten van Wachenheim, het kuuroord van Bad Durkheim is ook langs de wijnbouwroute en staat bekend om zijn genezende minerale bronnen.

5 Kuuroord: Wiesbaden

Kuuroord: Wiesbaden
Kuuroord: Wiesbaden

Wiesbaden, de hoofdstad van het Land Hessen, ligt aan de voet van de beboste heuvels van de Taunus en is net zo beroemd om zijn vele thermale bronnen als vanwege de prachtige omgeving.De sporen van zijn lange geschiedenis als kuuroord zijn overal duidelijk, van spectaculair Fountain Colonnade in Kurbezirk naar de beroemde Kurhaus, een imposant gebouw met een enorme Ionische portiek gebouwd in 1907. Voorbij het Kurhaus is het Aukammtal spa-district met zijn talrijke thermale baden en sauna 's, samen met de Kochbrunnen, de thuisbasis van 15 bronnen met gemiddelde temperaturen van 66 ° C, en de Kaiser Friedrich Baden daterend uit 1913. Ook van belang is het prachtige Biebrich Schloss, gebouwd tussen 1698-1744 en een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, en de Neroberg, een 245 meter hoge heuvel met zijn opvallende Griekse kapel en de Opel-baden.

Accommodatie: waar te verblijven in Wiesbaden

Wiesbadenkaart - Attracties
Wiesbadenkaart - Attracties

6 Koblenz

Koblenz
Koblenz

Koblenz, de voormalige residentie van de keurvorsten van Trier, ligt op een prachtige locatie op de kruising van de Moezel en de Rijn. Deze oude stad heeft tal van goed bewaard gebleven historische bezienswaardigheden, van de spectaculaire vesting van Ehrenbreitstein naar het neoklassieke Koblenz Schloss, gebouwd in 1786 door de laatste keurvorst. Andere historische hoogtepunten zijn St. Castor's Church, opgericht in 836 AD en waar het Verdrag van Verdun werd ondertekend in 843 n.Chr die het Karolingische rijk verdeelde. Een van de beroemdste locaties van de stad is echter de Duitse hoek, of Deutsches Eck, de smalle landtong tussen de Rijn en de Moezel. Kijken naar deze twee machtige rivieren samenkomen hier is een echt inspirerende aanblik, een die op de juiste wijze is gemarkeerd door de Monument voor Duitse eenheid. Ook interessant is het Deutschherrenhaus, de overblijfselen van een kasteel van de Duitse Orde en een populaire plek tijdens de zomer voor haar concerten in de avondmuziek.

Accommodatie: waar te verblijven in Koblenz

  • Lees verder:
  • 10 Hoogwaardige toeristische attracties in Koblenz

7 Braubach en Marksburg Castle

Braubach en Marksburg Castle
Braubach en Marksburg Castle

Het schilderachtige oude centrum van Braubach, aan de oostelijke oever van de rivier, ligt in het hart van het UNESCO-werelderfgoed van het Rijndal en is de meest noordelijke van de vele mooie stadjes van de regio. Met zijn prachtig kromme oude straten en steegjes omzoomd met middeleeuwse vakwerkhuizen, is het een heerlijke plek om te verkennen. In het centrum van de stad, hoog boven op een heuvel die uitsteekt over het omliggende gebied, zit de Schloss Marksburg, gebouwd in 1117 en het enige kasteel op een heuvel in het Rijndal dat intact is gebleven. Bezoekers kunnen uren doorbrengen met het verkennen van het kasteel en zijn terrein, met als hoogtepunten onder meer de vier verdiepingen hoge kapeltoren, de grote hal en batterijen van oude kanonnen. Rondleidingen zijn beschikbaar.

Adres: Marksburg, D-56338 Braubach

8 Romeinse nalatenschap van Boppard

Romeinse nalatenschap van Boppard
Romeinse nalatenschap van Boppard

De betekenis van de Rijn voor de Romeinen is nergens duidelijker dan die van Boppard, waar ze zo'n 2000 jaar geleden een fort opzetten om de rivier te bewaken. Bewijs van deze en latere Romeinse vestingwerken kan nog steeds worden gezien in de Roman Camp, algemeen beschouwd als een van de best bewaarde laat-antieke forten in Europa. Hoogtepunten van deze 4e-eeuwse site zijn de overblijfselen van de 28 halfronde torens en de grote delen van de oude muur die maar liefst negen meter hoog zijn. In zijn bloeiperiode besloeg deze eens zo grote structuur een oppervlakte van 12 hectare. De eerste christelijke kerk van de stad was ook hier, een plek die nu wordt bewoond door de laat-romaanse kerk St. Severus. Een ander oud gebouw om te bezoeken is de 15e eeuw Ritter-Schwalbach-Haus, het voormalige huis van leden van de aristocratie van de stad.

Kastelen op de Midden-Rijn-kaart
Kastelen op de Midden-Rijn-kaart

Aanbevolen: