Logo yachtinglog.com

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Málaga

Inhoudsopgave:

10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Málaga
10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Málaga

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Málaga

Video: 10 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Málaga
Video: Why Tourists Became Repulsed by NYC | History of Tourism in New York City 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Malaga

Málaga heeft de eeuwen met voeten getreden. Málaga is gesticht in de achtste eeuw voor Christus en is een van de oudste mediterrane zeehavens. De bezienswaardigheden weerspiegelen het geruite verleden van de stad - ruïnes van een Romeins theater, een 10e-eeuws Moors kasteel gebouwd op de overblijfselen van een Fenicische vuurtoren, de 13e-eeuwse Alcazaba en een prachtige barokke basiliek. Naast geschiedenis biedt Málaga het prachtige landschap van de Costa del Sol en mooi weer in combinatie met cultuur en een prachtig stuk strand. Groene palmbomen langs de kustpromenades, en tropische vegetatie bloeit in de stad. De sfeer in de oude wereld van Málaga betovert bezoekers die de tijd nemen om de omgeving te verkennen. Dwaal door het historische centrum om kleine boetieks en tapasrestaurants te ontdekken. Wandel langs de haven en stop bij een restaurant aan het water om te genieten van een heerlijke vismaaltijd.

Zie ook: waar te verblijven in Málaga

1 Alcazaba de Málaga: een oud Moors kasteel

Alcazaba de Málaga: An Old Moorish Castle leo.laempel / gemodificeerde foto
Alcazaba de Málaga: An Old Moorish Castle leo.laempel / gemodificeerde foto

Bolwerk van de Moorse koningen, dit oude Moorse kasteel werd gebouwd in de negende eeuw (en herbouwd in de 11e eeuw) op de ruïnes van een Romeins bastion. De islamitische heersers van de stad werden gedurende verschillende eeuwen bestuurd vanuit deze citadel. Gunstig gelegen op de berg van Gibralfaro, werd het versterkte paleis ontworpen met drie circuits van verdedigingsmuren en 110 hoofdtorens. Bezoekers kunnen enkele van de overgebleven torens zien, inclusief de Torre de la Vela (toren), de Arco de Cristo (ingang), en het indrukwekkende Torre del Homenaje (toren). Een ander hoogtepunt is de prachtige tuin op de binnenplaatsen van het kasteel.

Vandaag de dag huisvest de Alcazaba de Museum van Málaga, die twee musea bevat: De Provinciaal Museum voor Schone Kunsten heeft een uitstekende permanente collectie van lokale 19e-eeuwse schilderijen en beroemde stukken van de Spaanse kunstenaars Muñoz Degrain, Enrique Jaraba, Joaquin Sorolla en Salas. Het museum toont ook twee van de vroegste werken van Picasso: de Studie van oude mensen schilderen en De oude man met de deken. De Archeologisch Museum vertoont Romeinse antiquiteiten, een verzameling van Hispano-Arabisch aardewerk en modellen van het kasteel. Dichtbij het Alcazaba aan de westkant van de berg Gibralfaro ligt het Teatro Romano, de ruïnes van een oud Romeins theater uit de tijd van Augustus. Buiten theatervoorstellingen worden hier af en toe gehouden.

Adres: Calle Alcazabilla 2, Málaga

2 kathedraal

kathedraal
kathedraal

Vanaf de Plaza de la Marina leidt de Calle Molina Larios naar de oude binnenstad, die wordt gedomineerd door de kathedraal. Dit grootse 16e-eeuwse gebouw met zijn dubbele torens staat op de plek van een eerdere moskee. Bezoekers worden verblind door het fijn geproportioneerde interieur en gevoel voor ruimte. De kathedraal Capilla del Rosario (de derde kapel in de zuidelijke zijbeuk) is versierd met een schilderij van de Maagd met heiligen door Alonso Cano. In de Capilla de los Reyes (de eerste koorkapel aan de rechterkant) en op de linkermuur zijn knielende figuren van de katholieke vorsten door Pedro de Mena. Deze kapel bevat ook het beeldje van de Maagd, die Ferdinand en Isabella met zich meedroegen tijdens hun militaire campagnes. Het moderne altaar in de Capilla Mayor bevat passiescènes uit 1580. Het koor is vooral opmerkelijk met zijn prachtig gebeeldhouwde 17e-eeuwse kraampjes. De 40 gebeeldhouwde houten beelden van heiligen waren het werk van Pedro de Mena en José Micael. Toeristen kunnen de 86 meter hoge noordelijke toren beklimmen en genieten van een prachtig panoramisch uitzicht.

Na een bezoek aan de kathedraal, besteedt u tijd aan het verkennen van de Oude stad, een wirwar van smalle middeleeuwse straatjes en rustige pleinen. Veel van de sfeervolle straatjes staan vol met leuke boetieks, cafés en sfeervolle tapasrestaurants. In het hart van de oude stad, de Plaza de la Constitución is een centrum van activiteit.

Adres: Calle Molina Larios, Spanje

3 La Concepcion Jardin Botanico (Botanische tuinen)

La Concepcion Jardin Botanico (Botanische tuinen)
La Concepcion Jardin Botanico (Botanische tuinen)

De botanische tuinen van La Concepcion werden in 1855 gecreëerd door de markies en markiezin van Loring. Deze prachtige terreinen zijn gevuld met levendige mediterrane, tropische en subtropische flora. Plantensoorten in de tuinen komen van over de hele wereld. La Conception, een verzameling van verschillende tuinen, biedt een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen. De Historische tuinen beslaat drie hectare romantische tuinen gevuld met ongewone soorten, tropische planten en exotische bloemen. Rondom de historische tuinen zijn 23 hectare nieuwe tuinen met speciale tentoonstellingen zoals "Plants of the Region" en "Around the World in 80 Trees." De Hibiscus Avenue is een bloemenpad dat naar het noordelijke uiteinde van de tuinen leidt. De Gonzalez-Andreu Garden toont meer dan 50 verschillende plantensoorten van de Salomonseilanden, Polynesië, China, Japan, Australië, Brazilië en Mexico. Voor een charmante plek om te ontspannen, de Wisteria Arbor is vooral mooi bij het bloeien eind maart of begin april.

Bezoekers konden enkele uren doorbrengen met het verkennen van de tuinen. Verschillende thematische wandelroutes zijn ontworpen om speciale functies te benadrukken. De Bosroute reist door een weelderig bosgebied, en Viewpoint Route inclusief sensationeel uitzicht over de stad. De Around the World Route is een heerlijke wandeling door de flora van de vijf continenten, van Europa en Amerika tot Azië, Afrika en Oceanië. De Jewels of La Concepcion Route is een wandeling van anderhalf uur over loopbruggen, langs watervallen, vijvers, unieke palmbomen en het museum in Dorische stijl.

Adres: Camino del Jardín Botánico, Málaga

Officiële site: https://laconcepcion.malaga.eu/

4 Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro
Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro, trots op de top van de berg Gibralfaro boven de Alcazaba, is een ander middeleeuws Moors fort. Abd-al-Rahman III, de kalief van Cordoba, bouwde het kasteel in de 10e eeuw op de plaats van een Fenicische vuurtoren. De naam is afgeleid van het woord "gebel-faro" (Arabische en Griekse woorden die "rots van de vuurtoren" betekenen). De sultan van Granada, Yusef de Eerste, breidde het fort uit in het begin van de 14e eeuw, maar het Castillo de Gibralfaro is het meest bekend vanwege de belegering gedurende drie maanden door de katholieke vorsten, Ferdinand en Isabella. Het beeld van dit gebouw verschijnt op de vlag van Málaga en de vlag van de provincie.

Hoewel het nu grotendeels in puin ligt, wordt de site gewaardeerd om zijn verbluffende panorama's en historische waarde. Vanuit dit uitkijkpunt kunnen bezoekers de haven van Málaga en de serene mediterrane kustlijn zien. De meest zichtbare overblijfselen van het fort zijn het immense oude wallen, die boven de bossen uitstijgen. Binnen de muren zijn de overblijfselen van gebouwen en binnenplaatsen typerend voor islamitische architectuur. Maak een mooie wandeling rond de goed gerestaureerde wallen om het terrein te ontdekken en geniet van een prachtig uitzicht op de haven. Ook hoog op de berg Gibralfaro in de buurt van het Castillo en de Alcazaba is een prachtig hotel, de Parador de Málaga Gibralfaro. Deze luxe accommodatie ligt te midden van een dennenbos en beschikt over Moorse architectuur, comfortabele kamers en een dakterras met een zwembad. Het stijlvolle restaurant van het hotel serveert traditioneel Andalusische gerechten.

Adres: Camino de Gibralfaro, Málaga

5 Pablo Ruíz Picasso Foundation Birthplace Museum

Pablo Ruíz Picasso Foundation Geboorteplaats Museum Leraar Reiziger / gewijzigde foto
Pablo Ruíz Picasso Foundation Geboorteplaats Museum Leraar Reiziger / gewijzigde foto

Een must-see attractie voor liefhebbers van moderne kunst, dit museum in de Oude stad bezet het huis waar Picasso werd geboren en toont 233 werken van de kunstenaar. De collectie vertegenwoordigt de hele breedte van Picasso's leven en kunstcarrière, van zijn vroegste studies tot zijn revolutionaire artistieke innovaties. De collectie omvat kunstwerken die zijn gemaakt tussen 1892 en 1972 en die het brede scala aan stijlen en technieken weerspiegelen dat Picasso onder de knie had. Voorbeelden van Picasso's creativiteit, veelzijdigheid en talent zijn te zien in zijn bewerking van schilderijen van de Europese meesters, evenals de verscheidenheid aan stijlen die hij introduceerde, zoals het kubisme. De collectie belicht thema's als het portret, stillevens, landschappen en naakten. Het museum toont ook de studio van Picasso, waar hij naaktmodellen schilderde. Hoogtepunten van de collectie zijn de Moeder en kind (1921), de Acrobaat (1930), Vrouw met opgeheven armen (1936), Stilleven met schedel en drie zeeëgels (1947), Jacqueline Zittend (1954), de Bader (1971), en Moskeraar met een zwaard (1972).

Adres: Palacio de Buenavista, 8 Calle San Agustín, Málaga

Officiële site: https://www.museopicassomalaga.org/index.cfm

6 Basílica Nuestra Señora de la Victoria

Image
Image

Basílica Nuestra Señora de la Victoria

Het Basílica Nuestra Señora de la Victoria ligt ten noorden van de Picasso Museum, bereikt via de Calle de la Victoria. Deze 17e-eeuwse barokke kerk is een van de belangrijkste kerken in Málaga. Een monumentaal historisch monument, de basiliek staat op de plaats waar de katholieke vorsten tijdens de herovering een belegering van Málaga gooiden. De kerk bevat de Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Overwinning met een 15e-eeuws beeld van de Virgen de la Victoria, patroonheilige van de stad. De figuur was een geschenk van keizer Maximiliaan I aan koning Ferdinand. Onder de schilderijen en sculpturen die het heiligdom verfraaien, zijn hoogtepunten de twee sculpturen van Pedro de Mena. Een ander must-see stuk is de Altaarstuk van San Francisco de Paula door Luis Ortiz de Vargas. De basiliek herbergt enkele van zijn kunstschatten in een tentoonstellingshal.

Adres: Plaza Santuario, Málaga

7 Museo de Artes y Costumes Populares (Museum voor Kunst en Kostuums)

Dit charmante museum is te vinden binnen de Oude stad van Málaga, gehuisvest in een typisch Andalusisch gebouw uit de 17e eeuw. De architectuur van het gebouw onthult Moorse elementen, zoals witgekalkte muren, islamitisch tegelwerk, een centrale patio en aangename tuinen. Een interessant inzicht in de lokale cultuur, het museum laat bezoekers kennismaken met de ambachtelijke ambachten en folklore in de regio. Een breed scala aan tentoonstellingen varieert van antieke kookuitrusting en vistuig tot handgemaakte keramiek en folkloristische kostuums. Bezoekers vertrekken met een waardering van het rijke artistieke erfgoed en de tradities van Málaga.

Adres: 10 Pasillo de Santa Isabel, Málaga

8 Mercado de Atarazanas (markthal)

Mercado de Atarazanas (Markthal) Karen Bryan / gemodificeerde foto
Mercado de Atarazanas (Markthal) Karen Bryan / gemodificeerde foto

Vanaf de Alameda lopen zijstraten noordwaarts naar de Mercado de Atarazanas, de historische marktplaats van de stad. Alleen de ingang is het bekijken waard op zichzelf. Deze hoefijzervormige islamitische poort dateert uit de 14e eeuw en is het enige overgebleven deel van de oude Moorse scheepswerf. Betreed het ruime marktgebouw en vind een bruisende scène van verkopers die vers fruit, groenten, vis, vlees en kaas verkopen. De ochtend, wanneer verse vis arriveert, is de meest levendige tijd om te bezoeken. De markthal is prachtig gerenoveerd na jarenlang gesloten te zijn geweest.Het meest opvallende kenmerk van het interieur is het glas-in-loodraam dat de historische monumenten van Málaga uitbeeldt.

Een ander gebied om te winkelen en te snacken een paar blokken verderop is het Calle Marques de Larios, een straat vol met kledingwinkels, sieradenboetieks, schoenenwinkels, banketbakkerijen en cafés.

Adres: Mercado de Atarazanas, Calle Atarazanas, Málaga

9 Semana Santa (heilige week)

Málaga staat bekend om zijn extravagante en spectaculaire feesten in de Heilige Week. Dit is een geweldige tijd om te bezoeken, wanneer fantastische religieuze processies de stad tot leven brengen. De traditie van de Heilige Week dateert van meer dan 500 jaar, vanaf de tijd van de herovering van de Katholieke Monarchen in Andalusië. Een genot voor alle zintuigen, de processies in de avond hebben weelderige dobbers (met heilige pictogrammen), begeleid door levendige fanfare of muzikanten die flamenco-liedjes zingen. Ter aanvulling op de sfeer volgen duizenden boetelingen de processieroute met flikkerende kaarsen.

De Museo de la Semana Santa (Museum van de Heilige Week) is te vinden op Calle Muro, gehuisvest in het 17e-eeuwse Antiguo Hospital de San Julián (ziekenhuis). Het museum toont 150 verschillende tentoonstellingen in thematische categorieën, zoals sculpturen, foto's van de trousseau en processiebeelden. Bezoekers kunnen genieten van de uitgebreide collectie religieuze figuren, traditionele kostuums en iconen die tijdens de processies van de Heilige Week worden gebruikt, terwijl ze meer te weten komen over de regionale gebruiken.

Adres: Calle Muro de San Julián 2, Málaga

10 Centro de Arte Contemporáneo (Centrum voor moderne kunst)

Centro de Arte Contemporáneo (Centrum voor moderne kunst) Karen Bryan / gemodificeerde foto
Centro de Arte Contemporáneo (Centrum voor moderne kunst) Karen Bryan / gemodificeerde foto

Dit hypermoderne museum voor hedendaagse kunst toont een uitzonderlijke collectie 20e-eeuwse kunst, van de jaren 1950 tot heden. Met zijn lichte en ruime tentoonstellingsruimten presenteert het museum de kunstwerken in het beste licht. De collectie bevat stukken uit verschillende artistieke stromingen en wisselt regelmatig van tentoonstelling. Vertegenwoordigde kunstenaars zijn Louise Bourgeois, Olafur Eliasson, Damien Hirst, Julian Opie, Thomas Ruff en Thomas Struth. Het museum heeft een speciale focus op Spaanse kunst gecreëerd sinds de jaren 1980 en toont werken van gerenommeerde kunstenaars uit deze tijd, zoals Juan Muñoz, José María Sicilia, Miquel Barceló en Juan Uslé.

Adres: Calle Alemania, Málaga

Officiële site: https://cacmalaga.eu

Waar te verblijven in Málaga voor Sightseeing

Málaga spreekt twee soorten vakantiegangers aan: zij die cultuur en ouderwetse charme waarderen (te vinden in het historische stadscentrum) en mensen die op zoek zijn naar plezier in de zon aan de stranden van de Costa del Sol. Verblijf in of in de buurt van de oude stad, op loopafstand van het Alcazaba, de kathedraal, het Picasso Museum en Basílica, en wandel door de schilderachtige geplaveide straten. Voor degenen die liever een vakantie van zonnebaden en ontspanning willen, is een van de strandhotels van de stad de beste keuze. Hieronder staat een lijst van zeer gewaardeerde hotels zowel in de oude stad als aan zee:

  • Luxe hotels: Het statige Gran Hotel Miramar GL ligt in het stadscentrum (ongeveer 20 minuten lopen van de oude binnenstad) met uitzicht op de baai van Malaga. Het biedt elegante kamers, spafaciliteiten, een zwembad, prachtige historische tuinen en een prachtig uitzicht op zee. In de oude binnenstad is het Vincci Seleccion Posada del Patio een recent gebouwd hotel dat avant-garde design combineert met traditionele Andalusische elementen. Room Mate Valeria is een boetiekhotel met een aangenaam terras en een Andalusische patio, op ongeveer 10 minuten lopen van de oude binnenstad, in een trendy stedelijke wijk vlak bij de waterkant.

  • Middenklasse hotels: Het Room Mate Larios Hotel heeft een Art Deco-stijl en ligt in de buurt van de Plaza de la Constitución, in een bruisend deel van de oude binnenstad. Het heeft een prachtig dakterras en balkons met uitzicht op de winkelstraat Calle Marqués de Larios. Het Petit Palace Plaza Malaga ligt ook in het hart van de oude stad en biedt gemakkelijke toegang tot geweldige restaurants en de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Málaga. Hotel Los Naranjos ligt op een steenworp afstand van het prachtige strand van Malagueta en de boulevard van Pablo Picasso. Het biedt vrolijke kamers met alle voorzieningen.
  • Budget Hotels: Hotel Don Curro is centraal gelegen in de buurt van de oude binnenstad, op slechts vijf minuten lopen van de kathedraal en het Picasso-museum. Het heeft ruime kamers met parketvloeren. Het schone en lichte Hotel La Chancla ligt op een korte wandeling van een klein, beschut strand en op 10 minuten rijden van de oude binnenstad van Malaga. De Sunset Beach Club is een resort aan het strand met uitstekende voorzieningen voor de prijs: kamers met terrassen, een zwembad, verschillende restaurants en een conciërgebalie. Iets hogerop maar toch betaalbaar, houdt het Las Vegas Hotel aan het strand de gasten tevreden met directe toegang tot zandstranden en een zwembad in een schilderachtige tuin.
  • Malaga Kaart - Attracties
    Malaga Kaart - Attracties

    Aanbevolen: