Logo yachtinglog.com

14 Hoogwaardige toeristische attracties in Genua en eenvoudige dagtochten

Inhoudsopgave:

14 Hoogwaardige toeristische attracties in Genua en eenvoudige dagtochten
14 Hoogwaardige toeristische attracties in Genua en eenvoudige dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 Hoogwaardige toeristische attracties in Genua en eenvoudige dagtochten

Video: 14 Hoogwaardige toeristische attracties in Genua en eenvoudige dagtochten
Video: Top 10 things to do in Genoa 🇮🇹 See Genova in a Day 2023, Oktober
Anonim

Tegenwoordig is Genua (Genóva in het Italiaans) de belangrijkste haven van Italië, met een lange geschiedenis van maritieme macht die begon toen het rivaliserend Pisa in de 10e eeuw versloeg. De rijkdommen die in de 16e en 17e eeuw de stad binnenstroomden, tonen nog steeds in de marmeren paleizen die het de bijnaam van La Superba opleverden. Deze oude adellijke paleizen, hier talrijker en mooier dan op enige andere plek in Italië, zijn de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Langs de waterkant, in de wirwar van steile straatjes en steegjes van de oude zeemanswijk, oprijzend vanuit de Porto Vecchio (oude haven), krijg je een idee van hoe de stad zich op het hoogtepunt van haar zeemacht heeft gevoeld.

De zee heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van Genua en tegenwoordig zijn veel van de populairste toeristische attracties en dingen die er te doen zijn in de haven. Als je tijd hebt, ga dan naar de straten en pleinen in de buurt van het Piazza de Ferrari - Piazza Matteotti, via Dante en Via XX Settembre. Maar onthoud: dingen die op de kaart lijken, kunnen een lange klim uit elkaar liggen. Genua is een verticale stad en stijgt abrupt van de boog van de haven tot de lagere hellingen van de Apennijnen. Je kunt niet zomaar door de stad rijden - de verschillende segmenten zijn verbonden door vijf wegtunnels en hoge bruggen.

Zie ook: Waar te verblijven in Genua

1 Via Garibaldi paleizen

Palazzo Rosso
Palazzo Rosso

Je zou kunnen verwachten dat een straat die in de 16e en 17e eeuw aangelegd is als een decor voor paleizen van de rijkste en machtigste families van Genua om een grootse brede laan te zijn, maar de Via Garibaldi is weinig meer dan een rijstrook. Het lijkt nog nauwer omdat het aan beide zijden is ingesloten door de grootse gevels van zij aan zij paleizen. Dit kleine straatje, dat ten noorden van Piazza Ferrari en boven de zeemanswijk ligt, is de moeite waard om naar beneden te lopen, zelfs als geen van de paleizen open is voor tour. De gevels zijn een opeenvolging van gebeeldhouwde en geschilderde versieringen, fresco's, grote arcades en loggia's, balkons, binnenplaatsen en ingangen bekroond door toppen van adellijke families wier huizen dit waren. Deze assemblage is zo opmerkelijk dat deze een UNESCO-werelderfgoedlocatie is. Je kunt drie van deze touren - Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, en Palazzo Tursi - op een enkele kaart om het interieur en hun prachtige kunstcollecties te zien.

Adres: Via Garibaldi, Genua

2 Acquario di Genova (Aquarium)

Acquario di Genova (Aquarium)
Acquario di Genova (Aquarium)

Het grootste aquarium in Italië en een van de grootste in Europa, Genua, maakt deel uit van een groot "Edutainment" -centrum aan het water dat dagen zou kunnen duren om volledig te verkennen. Het aquarium werd in 1992 gebouwd om de 500e verjaardag van de reis van de inheemse zoon Christopher Columbus te vieren, en leert over zeedieren van alle soorten, ze te zien in grotendeels natuurlijke omgevingen. De biosfeer, een in het oog springende bol-constructie van staal en glas, ontworpen door de vooraanstaande Italiaanse architect Renzo Piano, bevat een tropische tuin. In de tuin vertellen tentoonstellingen over deze kwetsbare en bedreigde ecosystemen.

Locatie: Porto Antico, Genua

Officiële site: https://www.acquariodigenova.it/en/

3 Kathedraal van San Lorenzo

Kathedraal van San Lorenzo
Kathedraal van San Lorenzo

Van Piazza Matteotti, de drukke Via San Lorenzo loopt ten noordwesten van de haven. Je kunt de dramatische kathedraal van San Lorenzo, oorspronkelijk gebouwd als een romaanse basiliek in de 11e eeuw, die in 1307 in gotische stijl werd verbouwd, niet missen en in 1557 met een renaissancekoepel werd voltooid. Binnen zijn meer stukjes architectuurgeschiedenis: de grote 15e -eeuw Cappella San Giovanni Battista is het vroegste voorbeeld van de Renaissance-architectuur in Genua, gebouwd om de overblijfselen van de heilige Johannes de Doper te bewaren. De as van de heilige, de schaal waarop Salome naar verluidt zijn hoofd heeft gepresenteerd, en een kom die lang de Heilige Graal is geweest, bevinden zich allemaal in de Tesoro della Cattedrale (schatkamer) hieronder.

Adres: Piazza San Lorenzo, Genua

4 Santi Ambrogio e Andrea en Piazza Matteotti

Santi Ambrogio e Andrea en Piazza Matteotti
Santi Ambrogio e Andrea en Piazza Matteotti

Het hoogtepunt van Piazza Matteotti is de jezuïetenkerk van Santi Ambrogio e Andrea, gebouwd 1588-1637 door de Renaissance architect en kunstenaar Domenico Tibaldi (1541-1583). Voor velen is dit het mooiste kerkinterieur in Genua, in uitbundige hoog-barokke stijl met marmer, verguld stucwerk, fresco's en twee schilderijen van Peter Paul Rubens. Hoewel de gevel pas in de jaren 1800 werd toegevoegd, is deze gebaseerd op tekeningen van Rubens.

De voormalige Doge's Palace, nu een tentoonstellingscentrum, domineert Piazza Matteotti. Maar als je rond het paleis aan de linkerkant gaat langs de Via Tommaso Reggio, zul je de zwart-wit gestreepte Gotische kerk van San Matteo (1278). Binnenin zijn veel overblijfselen van de nobele Genuese Doria-familie. In de crypte is het graf van Andrea Doria, de admiraal die de onafhankelijkheid van Genua in de jaren 1500 heeft hersteld, en naast de kerk is een prachtig vroeg 14e-eeuws klooster.

Adres: Piazza Giacomo Matteotti, Genua

5 Santa Maria di Castello

Santa Maria di Castello Timothy Bruin / foto gewijzigd
Santa Maria di Castello Timothy Bruin / foto gewijzigd

Er zijn aanwijzingen dat Castello Hill een van de oudste vindplaatsen in Genua is, in gebruik toen de vroege stammen handel dreef met de Feniciërs en Etrusken. Tussen de 12e en 16e eeuw werd hier een opeenvolging van kerken en kloosters gebouwd. Centraal in het complex staat de 12e-eeuwse romaanse kerk van Santa Maria, en vanuit zijn sacristie kun je een klooster van drie verdiepingen binnengaan dat werd toegevoegd toen de dominicanen er in de 15e eeuw een klooster van maakten. Deze loggia's bieden uitzicht op de zee en hebben prachtige beschilderde plafonds.

Adres: Salita Santa Maria di Castello, 15, Genua

6 Nationale galerij in Palazzo Spinola

Diep in de verwarde straten van de zeemanswijk is nog een extravaganza van gebeeldhouwd marmer, trompe l'oeil-decoratie, mozaïekvloeren, beschilderde plafonds, kristallen kroonluchters en weelderige meubels uit de gloriedagen van Genua. Palazzo Spinola is de perfecte setting voor de kunstcollecties van de National Gallery, die vooral sterk zijn in Vlaamse schilders en die van de Italiaanse Renaissance.

Adres: Piazza di Pellicceria 1, Genua

7 Via Balbi en Palazzo Reale

Via Balbi en Palazzo Reale
Via Balbi en Palazzo Reale

Ten westen van de prachtige kerk van Santissima Annunziata is het begin van de Via Balbi, een andere straat die aan het begin van de 17e eeuw werd aangelegd en vol met prachtige paleizen. Wijder dan Via Garibaldi, maar minder adembenemend in grandeur en meer doorspekt met winkels en het dagelijks leven, heeft het nog steeds zijn deel van paleizen. Op nummer 4 staat het Palazzo Balbi-Senarega en op nummer 5 staat het Palazzo dell'Università, met de mooiste binnenplaats en tuinen in Genua. Tegenover het Palazzo dell'Università staat het 17e-eeuwse Palazzo Reale, bezienswaardig vanwege zijn grote trappen, balkons, weelderig gedecoreerd interieur en kunstcollectie, waaronder verschillende van Van Dyck, die zes jaar in Genua woonde en werkte. Stap op het prachtige terras in de tuin voor uitzicht op de haven en Piazza Statuto.

Adres: Via Balbi 10, Genua

8 Haven

Haven
Haven

In de haven van Genua, op ongeveer 22 kilometer van de werven, worden cruise-, plezier- en transportschepen gehost in een van de twee grootste havens van de Middellandse Zee (de andere is Marseille). Aangezien het verkeer de ontgroeide Porto Antico (ook wel Porto Vecchio genoemd - oude haven), een reeks nieuwe faciliteiten en een maritiem station werden gebouwd voor de scheepvaarthandel, om cruisepassagiers te verwelkomen en een huis te huisvesten maritiem Museum en aquarium. Maar het historische gedeelte blijft, en je kunt nog steeds de Darsena zien, waar de galeien van admiraal Andrea Doria werden gebouwd. Voor het beste gevoel van de omvang en activiteit van de haven, en om de grote schepen en de kleine Porticciolo Duca degli Abruzzi, gebruikt door jachten en zeilboten, te zien springen op een van de vele havencruises. Als bonus krijgt u ook het beste zicht op de stad zelf, verspreid in een gigantische kom aan de voet van de bergen. Vanaf Piazza Cavour, ten zuiden van de vrije haven, loopt het Circonvallazione a Mare, een snelweg aan de kust gebouwd toen de buitenste stadsmuren werden afgebroken. De snelweg passeert het terrein van de International Trade Fair op land dat is teruggewonnen uit de zee en eindigt op het Piazza della Vittoria.

9 Museo d'Arte Orientale (Oriental Art Museum)

In Villetta di Negro Park, een favoriete plek voor verkoeling van de wind en het uitzicht op de haven, het Museo d'Arte Orientale, ook wel Museo Chiossone genoemd, toont een van Europa's grootste collecties Aziatische kunst. Het museum is gebaseerd op de collecties van Edoardo Chiossone en staat vooral bekend om de Japanse kunst: schilderijen en prenten uit de 11e tot de 19e eeuw, email, bronzen, lakwerk, textiel, aardewerk, theatermaskers en kostuums, muziekinstrumenten en harnassen. Uitstekende sculpturen uit Japan, China en Thailand dateren al in de derde eeuw voor Christus.

Adres: Piazzale Mazzini 4, Genua

10 Galata Museo del Mare (Maritiem Museum)

Galata Museo del Mare (Maritiem Museum) Christine Zenino / gemodificeerde foto
Galata Museo del Mare (Maritiem Museum) Christine Zenino / gemodificeerde foto

Genua was een belangrijke mediterrane zeemacht, vooral van de 16e tot 19e eeuw, dus de oude haven is een geschikte plaats voor het grootste maritieme museum van de Middellandse Zee. De vier verdiepingen van boeiende tentoonstellingen bezetten een deel van de Darsena, waar de Republiek van Genua zijn eigen vloot bouwde, geven een goed beeld van schepen en scheepvaart van het tijdperk van ontdekkingen tot oceaanstomers en onderzeeërs.

Adres: Calata De Mari 1, Genua

Officiële site: https://www.galatamuseodelmare.it/jsp/index.jsp

11 Piazza De Ferrari

Piazza De Ferrari
Piazza De Ferrari

De kern van Genua is de Piazza De Ferrari, de spattende fontein omringd door grote gebouwen, en met de drukste straten die er in alle richtingen uitstralen. Loop de hoofdstraat van Genua af, Via XX Settembreen aangrenzende straten om de opmerkelijke Art Nouveau-gevels te bekijken. Het imposante 19e-eeuwse Neo-barokke gebouw aan de oostkant is de Exchange (Borsa) en de Accademia Ligustica di Belle Arti bevat sculpturen uit Genua en Ligurië, samen met andere kunst. Op de hoek van de Via Roma, vanwaar u toegang hebt tot de Galleria Mazzini winkelgalerij, staat de Teatro Carlo Felice, gebouwd in 1828 en herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Tussen de mooiste en grootste operahuizen van Italië, heeft deze nieuwe ultramoderne locatie een onberispelijke akoestiek en organiseert het concerten en jazz samen met opera.

Adres: Passo Eugenio Montale, 4, Genua

12 Cimitero di Staglieno (Begraafplaats Staglieno)

Cimitero di Staglieno (Begraafplaats Staglieno)
Cimitero di Staglieno (Begraafplaats Staglieno)

Een van de meer ongewone dingen om te zien in Genua is het prachtige Campo Santo of Cimitero di Staglieno, een van de beroemdste begraafplaatsen in Italië. Het ligt een beetje noordelijk langs de Bisagno-vallei en is bereikbaar per auto of bus vanuit de stad. De terrassen van arcades bijna overlopen met gedetailleerde stenen monumenten, de begraafplaats is een must-see voor iedereen die houdt van art nouveau beeldhouwkunst en decoratie. Op de top, in de Boschetto dei Mille, staat het graf van Giuseppe Mazzini, de held van onafhankelijkheid van Italië en een inwoner van Genua.

Adres: Piazzale Resasco, Genua

13 Porta Soprana en Casa di Colombo (Columbus's House)

Porta Soprana en Casa di Colombo (Columbus's House)
Porta Soprana en Casa di Colombo (Columbus's House)

De korte Via Dante komt uit het zuiden Piazza De Ferrari naar Piazza Dante, waar je de twee goed bewaard gebleven torens van zult zien Porta Soprana, een poort in de stadsmuren, gebouwd in 1155.Christopher Columbus bracht zijn jeugd door in het veel gerestaureerde stenen huis naast het prachtige kleine huis klooster van Sant'Andrea. Er is niet veel te zien in het museum van binnen, maar de combinatie van het huis, de poort en het klooster maken deze korte omweg de moeite waard terwijl u in Genua rondkijkt.

Adres: Piazza Dante, Genua

14 Boccadasse

Boccadasse
Boccadasse

Er zijn geen echte stranden in Genua, maar de ligging aan de Middellandse Zee ligt tussen twee grote strandgebieden van de Italiaanse Rivièra. Je vindt een klein strandje in Boccadasse, een oud en pittoresk vissersdorpje dat nu een wijk van Genua is. U kunt een wandeling maken langs de strandboulevard of een lokale bus nemen naar deze kleine enclave aan zee met pastelkleurige gebouwen rond een kiezelstrand. Er zijn tal van restaurants van waaruit je op het terras kunt genieten van het uitzicht, maar in het weekend zijn ze druk als het mooi weer is.

Waar te verblijven in Genua voor sightseeing

In tegenstelling tot veel Europese steden, waar de historische bezienswaardigheden zich in een kleine middeleeuwse kern bevinden, zijn de attracties van Genua meer verspreid. Om er tussen te komen wordt soms gecompliceerd door topografie, dus twee punten die er op een kaart naastliggen, zijn misschien een behoorlijk steile klim uit elkaar. Maak gebruik van de uitstekende bussen, trams en kabelsporen van Genua om andere attracties te bereiken zeer gewaardeerde hotels in Genua:

 • Luxe hotels: Het Grand Hotel Savoia is schitterend in gepolijst marmer en heeft een zwembad op het dak en eigen parkeergelegenheid. Het ligt vlak bij de haven en het centraal station, op korte loopafstand van de paleizen van de Via Balbi. Melia Genoa ligt in een rustige omgeving op loopafstand van het aquarium en het Palazzo Reale en heeft een fitnessruimte, een binnenzwembad en een spa. NH Collection Genova Marina ligt aan het water naast het aquarium en heeft een balkon met uitzicht op de haven en is handig voor veerboten, boottochten en de sfeervolle oude havenbuurt.

 • Middenklasse hotels: Hotel Continental ligt dicht bij het centraal station en de Via Balbi-paleizen en op 10 minuten lopen van de Via Garibaldi. Het heeft antiek meubilair, kamers met een balkon en een selectie van nabijgelegen restaurants. Het Best Western City Hotel ligt op een steenworp afstand van de kathedraal en op een steenworp afstand van Galleria Giuseppe Mazzini, het operagebouw en Piazza Ferrari. Hotel Nuovo Nord ligt niet ver van de haven, aan de Via Balbi, op drie minuten lopen van het treinstation en de bussen naar de luchthaven.
 • Budget Hotels: Olympia Hotel Genova heeft balkons met uitzicht op de winkels van de Via XX Settembre en ligt op slechts een paar blokken van het Piazza Ferrari en de populairste attracties; sommige kamers hebben gedeelde baden. Het Balbi Family Hotel ligt vlak bij Palazzo Reale en op korte loopafstand van de jachthaven. Het biedt ruime kamers vlak bij de Via Balbi en op 5 minuten lopen van het treinstation. Soya City Rooms ligt aan de Via XX Settembre, in de buurt van het Piazza de Ferrari en het operagebouw, en is gevestigd op de vierde verdieping van een prachtig oud gebouw.
 • Dagtochten vanuit Genua

  Portofino

  Portofino
  Portofino

  Het ansichtkaart perfecte dorpje Portofino, een cirkel van snoepgekleurde gebouwen rond een haven vol met masten van slanke jachten (en een paar kleurrijke vissersboten), is mogelijk de meest gefotografeerde in Italië. Het is ook een favoriet van de rijken, de glitteristen en de beroemdheden die hen volgen. Het is zeker de moeite waard om de 32 kilometer te rijden, of beter nog, met een veerboot vanuit Genua, langs de spectaculaire kust. Eenmaal hier kun je een schandalige prijs betalen voor een kopje koffie in een van de cafés, bezoek de kleine Castello Brown boven op zijn steile rotswandeling, of wandel langs de steile kust naar de mooie abdij van San Fruttuoso van Capodimonte voor adembenemende uitzichten.

  Santa Margherita Ligure

  Santa Margherita Ligure
  Santa Margherita Ligure

  Na de drukke straten en de haven van Genua, zal het charmante kleine badplaatsje Santa Margherita Ligure nog rustiger aanvoelen dan het is, met zijn back-in-time promenade boven het strand en zijn eeuwenoude, grootse hotels. Als je de ouderwetse charmes van de kust kunt verlaten, beklim de steile, smalle straatjes naar het kleine Castello en naar de terrastuinen van Villa Durazzo. Deze roze confectie van een villa is gebouwd in de 17e eeuw en het terrein is nu een openbaar park met palmbomen, fonteinen en standbeelden. De Santuario di Nostra Signora della Rosa is een barokke kerk, versierd met fresco's en met goud versierde beeldhouwwerken.

  Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Genua kunt halen

  • Sightseeingtours: Een flexibele manier om de topattracties in Genua te bekijken en om overal te geraken zonder de vele steile straatjes te hoeven beklimmen, is tijdens een Hop-On Hop-Off Tour door Genua. Met een ticket dat goed is voor 48 uur, heb je twee volle dagen transport tussen de districten, waar je de populairste toeristische attracties vindt. De dubbeldeksbussen in de open lucht bieden een fantastisch uitzicht en een commentaar vertelt over de stad en identificeert belangrijke bezienswaardigheden tijdens uw reis. Je kunt erop afstappen om ze te bezoeken of zelf te verkennen, en dan opnieuw inschepen om de volgende attracties te ontdekken.

 • Dagtochten: Een georganiseerde dagtour is een geweldige manier om de prachtige Middellandse Zeekust en de dorpjes die langs de kust liggen te verkennen. Twee van de meest charmante zijn opgenomen in de excursie naar de kust van Genua: privé dagtocht naar Portofino en Santa Margherita Ligure, een dagtrip met een privéchauffeur. In het snoepkleurige stadje Portofino kun je de heuveltop Castello Brown en de kerk van St. George verkennen. In het oude strandstadje Santa Margherita Ligure kun je over de promenade wandelen of naar de tuinen van Villa Durazzo klimmen. voor uitzicht op de jachthaven.
 • Genoa Map - Attracties
  Genoa Map - Attracties

  Aanbevolen: