Logo yachtinglog.com

In Dracula Country - Ben je toe aan een reis naar Roemenië?

In Dracula Country - Ben je toe aan een reis naar Roemenië?
In Dracula Country - Ben je toe aan een reis naar Roemenië?

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: In Dracula Country - Ben je toe aan een reis naar Roemenië?

Video: In Dracula Country - Ben je toe aan een reis naar Roemenië?
Video: Romania: A Look at the Real Transylvania (Beyond Dracula) 2023, September
Anonim

Een ander gevoel dan bang zijn (natuurlijk) was nieuwsgierigheid, want ik zat Bram Stokers epische verhaal te lezen - Dracula. Nieuwsgierigheid over dat land van blauwe Karpaten voelde surrealistisch en verleidelijk prachtig, zelfs met de belofte van deze bloedzuigende vampier die op de loer ligt. Zo begon mijn achtervolging van dat land - Transylvania. Hier deel ik mijn ontdekkingen als je ook een reis naar het land van Dracula wilt plannen en deze legende wilt achtervolgen.

Foto Courtesy - Gabi Jguma
Foto Courtesy - Gabi Jguma

Land - Roemenië

Visa - Duurt ongeveer een week voor verwerking. Een toeristenvisum voor de korte termijn kost ongeveer INR 5.000. Je hebt een reisplan en een bewijs van je inkomen nodig om de bal aan het rollen te brengen.

Contact - Roemeense consulaatskantoren

Mumbai (+ 91-22-26140447) en Delhi (+ 91-11-26140447)

Beste tijd om te bezoeken - september tot januari

Kies een Dracula-tour

Ja, je leest het goed. Er zijn genoeg (ongeveer 30) touroperators in Roemenië, meer in Transsylvanië, die je meenemen op speciale Dracula-tours. Kies er een uit en je bezoekt alles van de Dracula Castle (Bran Castle) naar Graaf Dracula Club en de Fort van Targoviste. Ga voor een van degenen die de echte geschiedenis van de regio onthullen en hoe de legende van graaf Dracula begon.

Ontmoet de experts

Prins of Vampier?
Prins of Vampier?

Lees meer over hoe Dracula een figuur was dat voor de autochtonen grotendeels onbekend was bij een van de experts. Vind ze in een van deze clubs - Transylvanian Society of Dracula, graaf Dracula Club in Boekarest. Je bent misschien teleurgesteld om dat te weten Graaf Dracula (echte naam - Vlad de Spietspringer) was geen bloedzuigende vampier. Geboren in 1431, werd een groot deel van zijn leven in ballingschap doorgebracht, totdat hij de Wallachain-troon kreeg in 1476. Misschien was de enige reden dat hij de vampierstatus kreeg, de stoere handrechtvaardigheidstechnieken die hij gebruikte.

Feiten voldoen aan fictie

Hoffelijkheid met foto's - Ted Drake
Hoffelijkheid met foto's - Ted Drake

Er is een heel andere tak van toerisme in Roemenië, bekend als Dracula-toerisme. Ga voor deze als je de gemengde lijn wilt bewandelen tussen mythe, folklore en geschiedenis. De meerderheid van de toeristen is meer geïnteresseerd in graaf Dracula dan Prins Vlad, dus heeft de Roemeense regering de twee gemengd. Dus je kunt nu souvenirs krijgen die net zo interessant zijn als de Evil Eye en koffiemokken met angstaanjagende, enge enge tekeningen van Dracula!

WAT TE ZIEN

Bran Castle

Foto beleefdheid - florin73m
Foto beleefdheid - florin73m

Gelegen tussen Transylvania en Wallachain, dit wordt geprezen als het het huis van graaf Dracula. Nu een museum, het heeft oude overblijfselen, sommige met de hand gemaakt door Koningin Marie. Met enige verbeeldingskracht lijken de gigantische muren zeker degenen die Jonathan Harker gevangen hielden!

Adres - Str. General Traian Mosoiu 24, Bran 507025, Roemenië

Telefoon - + 40-268237700

Fort van Targoviste en de schemeringstoren

Foto met dank aan - CristianChirita
Foto met dank aan - CristianChirita

Dit is misschien het meest dichtbij dat je de slechte kant van Prins Vlad kunt bereiken. Dit is vermoedelijk de plaats waar Vlad zijn gevangenen martelde. Bezoek 's avonds om kippenvel te krijgen. Het ziet er vervallen uit en voegt meer toe aan de sensatie.

Alchemy Bar

Dit is ontworpen in de kelder van het huis waar Vlad werd geboren! Het menu bevat enkele merkwaardige brouwsels zoals Four Boards, New Moon, Full Moon, Moon Sonata, Cognac of the Big Bear! Je moet Sighisoara bezoeken, een stad die aan de rivier de Tarnava Mare staat om deze bar te bereiken.

Museum van Horror

Dit museum in Bran is bijna als een labyrint ontworpen, met spookachtige (echt afschuwelijke) dummy figuren die uit de duisternis tevoorschijn komen. Het heeft ook een restaurant en een 3D-bioscoopzaal die films afspeelt die tot slechts één genre behoren. Verschrikking. Duidelijk, is het niet?

Off the Horror Track

Amandine cake van Roemenië. Foto met dank aan - Nicubunu
Amandine cake van Roemenië. Foto met dank aan - Nicubunu

Er is nogal wat voor degenen die meer van die blauwe bergen houden in plaats van Dracula's horror capriolen. Bezoek de Romanian Village Museum (om Roemeens handwerk en klederdrachten te kopen), Lipscani District (antiekwinkels, middeleeuwse sfeer), Roemeens boerenmuseum (dient meestal als eerlijke grond, bekijk Roemeense cake, taarten, wijnen, jam, fruitbrandewijn - allemaal lokaal geproduceerd.)

Stay - Hotel Castle Dracula

Hoffelijkheid van foto's - thepointsguy
Hoffelijkheid van foto's - thepointsguy

Gelegen in de veel (in) beroemde Borgo-pas, zijn er kamers met de naam De Mina Harker Suite en De Lucy Westenra Suite! Als u de verbinding niet kunt zien, bestel dan een exemplaar van Dracula vanaf een nieuw tabblad in uw internetbrowser. Het zal zorgen voor een perfecte lezing op het terras van dit hotel. Of misschien, voor wat voorbereiding voordat je in het land van Dracula landt.

Telefoon - + 40-263-264010, + 40-263-264020

Website - https://www.hotelcasteldracula.ro/

Als je terug bent van dit avontuur in Dracula, vergeet dan niet om ons terug te schrijven. Suggesties, opmerkingen, routes, foto's - het is allemaal welkom.

Tot dan, gelukkig reizen!

Over de auteur

Shikha Gautam speelt graag onder andere met stuurwielen, wegen, woorden, fluit en gitaar. Niet noodzakelijk in die volgorde! U kunt contact met haar opnemen op twitter @ShikhaGautam

Aanbevolen: