Logo yachtinglog.com

FIFA 2014 - Wat je niet mag missen in Brazilië!

FIFA 2014 - Wat je niet mag missen in Brazilië!
FIFA 2014 - Wat je niet mag missen in Brazilië!

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: FIFA 2014 - Wat je niet mag missen in Brazilië!

Video: FIFA 2014 - Wat je niet mag missen in Brazilië!
Video: BBC FIFA World Cup 2014 - Reaction to Brazil's humiliating 7-1 loss to Germany 2023, Oktober
Anonim

Voordat ik je vertel hoe je je reis naar Brazilië voor FIFA 2014 kunt plannen, is het tijd om je te pakken kaartjes voor deze sportieve extravaganza hier.

Image
Image

FIFA 2014-data - 12 juni 2014 - 13 juli 2014

Groepen -Acht; 32 landen

Gastland - Brazilië!

Host Cities - 12 (Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, Sao Paulo)

1) Belo Horizonte

Foto Courtesy - Officiële Website - Vale
Foto Courtesy - Officiële Website - Vale

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Monument Minas Gerais - ValeWat is er cooler dan een museum met audiovisuele installaties en interactieve galerijen die zijn versierd met relikwieën van Minas van de 17e tot de 21e eeuw.

Gruta do Maquinede meest fantastische grotten in de regio. Een must voor natuurliefhebbers; gaat geweldig met rondleidingen.

ETEN

Cafe Com Letrasavonden die een hoogtepunt bereiken met jazzmuziek, heerlijk eten en rijen en rijen boeken.

Casa Cheiatraditionele Braziliaanse keuken, gekookt door vrouwelijke folk van de regio. Ga vroeg op de dag om te voorkomen dat je vast komt te zitten in lange rijen die normaal zijn op deze fantastische plek.

Foto Courtesy - Officiële Website Xapuri
Foto Courtesy - Officiële Website Xapuri

Xapuriprachtig Mineira-eten (gekookt op traditionele houten kachels!), activiteiten voor kinderen maken het ook tot een perfecte picknickplek.

2) Brasilia

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Palacio da Alvoradaeen bezoek aan dit presidentiële paleis is een must voor iedereen die van architectuur houdt. Palacio do Planalto is ook een bezoek waard.

Catedral Metropolitanamaak van je reis een religieuze draai door deze kathedraal te bezoeken met aluminiumengelen en standbeelden uitgehouwen door Ceschiatti!

Vale do Amanhecerneem een cultuurduik mee naar dit dorp, waar je deel kunt nemen aan rituelen van ver uit Egypte, Griekenland, India en nog veel meer, waaronder enkele van Inca's, Trojanen en Afro-Brazilianen.

ETEN

Nossa Cozinha Bistro - een bistro als geen ander, deze heeft een aantal van de beste chef-koks die gastronomische lekkernijen aanbieden.

Foto Courtesy - Officiële Website - Nossa
Foto Courtesy - Officiële Website - Nossa

aquavitSimon Lau wordt chefkok bij Aquavit, met uitzicht op Lago Paranoa. Vers voedsel geserveerd met alles in de buurt gegroeid.

3) Cuiaba

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Jaguar Trailsahh, ja. U leest dat goed. Sluit je aan bij een kamp in de buurt van Porto Jofre en je zou je ogen kunnen richten op de machtige.

Museu Historico de Mato Grossoeen museum dat je echt moet bezoeken, gehuisvest in een indrukwekkend koloniaal gebouw met verschillende kamers die verschillende periodes vertegenwoordigen!

Museu Rondongeïnteresseerd in een verbazingwekkend kleurrijke, uitgebreide collectie hoofdtooien? Welnu, wie zou dat niet zijn! Meer nog, met dit museum heb je het allemaal.

Foto Courtesy - Officiële FB-pagina - Tom Choppin
Foto Courtesy - Officiële FB-pagina - Tom Choppin

ETEN

Tom Choppinvier de overwinning van je team met een drankje bij Tom Choppin. Verbazingwekkende uitzichten, brouwsels die je zo hoog brengen als je maar kunt bedenken. Moet ik meer schrijven !?

Pizza na Pedrabelachelijk zoete pizza's hier. Het smaakt misschien niet zo geweldig, maar eten heeft meer te maken met experimenteren. Mis het niet.

4) Curitiba

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

botanische tuinenDe inheemse planten van Brazilië, verbluffende serres en een tweeling van het Crystal Palace in Londen, de Botanische Tuinen in Curitiba, zijn een must om te bezoeken.

Jardim Botanicouitgestrekte bloemen, uitgestrekte serres, interessante bloemenshows - deze is voor de meest vurige natuurliefhebbers.

Opera de Aramebeschouw je reis naar Curitiba niet als je het meest geliefde theater niet hebt bezocht.

ETEN

Manugun jezelf een Braziliaanse traktatie terwijl Manoella Buffara de chef-kok voor je wordt. Voor Italiaanse gerechten, vergeet niet te dineren in Barolo.

5) Fortaleza

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Mercado Centraleen must voor shopaholics en souvenir jagers; hier gaan alle FIFA-bezoekers op zoek naar retailtherapie.

Centro de Turismozin om een 19e-eeuwse gevangenis te bezoeken die nu is omgetoverd tot een museum, compleet met ambachtelijke kraampjes en een prachtige verzameling kunstwerken.

EA T

Foto met dank aan - 50 Sabores
Foto met dank aan - 50 Sabores

50 Saboreshou ervan of haat het, ijsjes blijven in de lijst van elke fijnproever. En dan heeft niemand ooit ijsjes gehaat. Meer nog, na een bezoek aan 50 Sabores in Fortaleza.

Coco Bambueen menu van 14 pagina's, geïmproviseerde uitvoeringen en weelderige groene tropische tuininstellingen. Deze plaats is de voedselhemel van Fortaleza.

Cafe Pagliucaeen perfecte plek als u evenveel van de sfeer van een plaats houdt als van het eten. Jazz, tango en meer trekt in de hipste, coolste menigte van de stad.

6) Manaus

Foto Courtesy - flickr
Foto Courtesy - flickr

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Teatro Amazonaseen opera-festival wacht op je in dit prachtige theater, gedeeltelijk gemaakt van rubber (!), tijdens de FIFA-maanden. Moet ik meer schrijven?

Encontro Das Aguasdenk natuurlijk wonder, denk aan Encontro Das Aguas. Bekijk het verschillend gekleurde water van Rio Negro dat Rio Solimoes ontmoet. Maak je klaar om te verbazen.

Bosque da Cienciaeen stukje wildernis midden in de stad, Bosque da Ciencia laat je enorme otters, luiaarden, geweien en zelfs miereneters ontmoeten!

Foto Courtesy - flickr
Foto Courtesy - flickr

Praia da Luahet beste strand van de stad, het heeft ook veel hutten waar het beste van gerookte vis en veel bier wordt geserveerd! Het is de moeite waard hier de overwinning van je team te vieren.

7) Natal

Foto Courtesy - flickr
Foto Courtesy - flickr

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Stranden en meer strandenNatal is bezaaid met zoveel prachtige stranden dat je het moeilijk zult hebben om er een te kiezen; mijn woord gaat voor Praia do Meio en Praia dos Artistas.

Forte dos Reis Magosdit fort op het rif (!) geeft je het beste uitzicht op de hele stad en de brug Ponte Nova.

Foto Courtesy - Officiële Website - Choperia
Foto Courtesy - Officiële Website - Choperia

ETEN

Choperia Portopolisin plaats van een gezellig, schemerig café te zijn, is dit meer dan alleen maar een paar tafels op het trottoir. Het eten hier heeft warme favorieten zoals pittige bonensoep, varkenspoten en koude chope. Instrumentale muziek wordt toegevoegd om aan zijn aantrekkingskracht toe te voegen.

Cipo Brasilde meest heerlijke pannenkoeken, meer dan 30 soorten pizza's en een prachtig jungle-thema voor de ambiance. Sla deze niet over 🙂

8) Porto Alegre

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Kathedraal Metropolitanadeze zit vrij op de top van een heuvel; een prachtig exemplaar van neoklassieke architectuur. Een perfect uitje voor de liefhebbers van architectuur.

Parque Farroupilhaeen 91 hectare groot, weelderig groen park dat op zondag verandert in een rommelmarkt, Parque Farroupilha is een schatkamer voor souvenirjagers.

ETEN

Mercado Publicoeen van de beste weddenschappen voor zeevruchten en andere exotische gerechten. De meeste dingen worden vers gemaakt, met rijen foodies die wachten op hun beurt in wachtrijen die vaak meanderen!

Foto met dank aan - Atelier das Massas
Foto met dank aan - Atelier das Massas

Atelier das Massaseen must voor iedereen die verliefd is op pasta en kunst. Ja, want de plaats heeft een van de meest verbazingwekkend rijke pasta-menu en kunst uitgestrooid decor! Sommigen mengen dat!

Vieze oude manprobeer regionaal bier hier! Een van de meest geliefde bars in de stad, het heeft de hipste menigte en heel veel voetbalfans om toe te voegen aan de voetbalkoorts.

9) Recife

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Museu do Homem do Nordesteeen must om te bezoeken als de antropologie wat interesse voor je in petto heeft. Een unieke ervaring, het is een museum als geen ander.

Patio de Sao Pedrointeressante architectuur, geen verkeer, gezellige pubs en meer, dit plein is een van de meest vredige gebieden van Recife. Geweldig voor een luie avond.

ETEN

Chica Pitangabehalve het regionale tarief, laat delicatessen zoals spekfilet mignon, wortelmousse, tabouleh salade, garnalen en de enorme verscheidenheid aan salades niet los.

Foto Courtesy - Officiële FB-pagina - Bistro & Boteco
Foto Courtesy - Officiële FB-pagina - Bistro & Boteco

Bistro & Botecoeen perfect beeld van de haven, vergezeld van een aantal van de lekkerste salades en gegrilde gerechten. Een perfecte pauze als je jezelf schor vindt van al dat gejuich op FIFA 2014.

10) Rio de Janeiro

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Christus de Verlosserdeze heeft geen woorden nodig, want we zijn allemaal verliefd geworden op dit goed gemaakte wonder in de bergen van Rio. Een bezoek aan de nacht draagt echter bij aan het plezier.

Delta Vluchteen must voor de liefhebbers van extreme avonturen. Bekijk een vogelvlucht van een van de mooiste steden ter wereld terwijl je wegvliegt, vlieg gratis.

Escadaria Selaroneen van 's werelds meest interessante kunstwerken, de 215 treden van Escadaria Selaron zijn een bezienswaardigheid die je naar adem doet happen en verwondert.

Copacabana strandFIFA-koorts raakt een nieuw hoogtepunt op dit strand in Rio, met fans die het strand naar voetbalveld draaien. Een enorme variëteit aan zinderende snacks dragen bij aan het plezier van dit prachtige strand.

de kabelbaanoh ja, je kunt deze gewoonweg niet overslaan. Een spannende rit met de kabelbaan vanaf de berg Corcovado zal je een sensatie bezorgen die je nog nooit eerder had meegemaakt.

ETEN

Espirito Santavis- en vleesgerechten uit de nabijgelegen regio en Amazon (!), dit restaurant zit kundig in het Santa Teresa-herenhuis om u ook het beste uitzicht te bieden.

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

11) Salvador

Foto beleefdheid - Wiki Commons
Foto beleefdheid - Wiki Commons

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Pelourinhoals je dacht dat het een eenvoudig dorp was, denk er maar eens over na. Fascinerende, oude architectuur, UNESCO-stempel op de kleurrijke koloniale gebouwen en indrukwekkende kerken. Het is meer dan alleen dorpstoerisme in Salvador.

Museu Nautico da Bahiageïnteresseerd in piraten, schepen of iets "zee" dat je kunt bedenken? Zo ja, dan is dit museum de plek voor jou. Overblijfselen uit de dagen van de Portugese zeevaart wachten hier op u.

Bale Folclorico da Bahialoop binnen voor een van de meest interessante mix van folklore en ballet! Je gaat terug met niets minder dan een verhaal om thuis te vertellen.

ETEN

Cafelier - een perfecte plek voor koffieliefhebbers, het is meer een geheim dat goed bewaard wordt door de lokale bevolking. Boven op een klif glinsteren mousserende wijn, chocoladetaarten en de rijkste cappuccino die je ooit zou hebben geproefd.

Pereirachique Japans eten? Zo ja, dan is deze voor jou. Enkele van de meest vakkundig bereide Japanse gerechten, passend geserveerd met de meest uitgelezen wijnen, vindt u hier.

12) Sao Paulo

MOET BEZOEKEN / MOET DOEN

Museu de Arte de Sao Paulodit is voor de cultuurgier in jou. De trots van Sao Paulo, dit museum huisvest een van de grootste collecties in heel Latijns-Amerika! Mis het niet.

Mercado Municipalmeer dan alleen winkelen, u zult versteld staan van de interessante architectuur die deze marktzijde opvallend.Een reeks gekleurde koepels, gebouwen met gebrandschilderd glas en nog veel meer, het is meer een ervaring.

Bansepaspring op de lift om de top van deze 162 meter hoge toren te bereiken. Maak je klaar om je te verbazen over de meest verbluffende, panoramische uitzichten over de stad. Een aanrader.

Caoslees ALERT voor de souvenirjagers. Antiek, FIFA-sleutelhangers, oude honkbalkappen, legendarische jerseys en meer. Noem het en je hebt het.

ETEN

Feijoada da Lanaproef een hele nieuwe smaak van Feijoada, het nationale gerecht van Brazilië, hier, met journalist Lana die de pannen hier gooit!

Nu je tijdens FIFA 2014 de beste dingen hebt te doen in elke gaststad in Brazilië, is het tijd om wat te trappen. Kies een team, sport een trui, schreeuw jezelf hees of doe alles dat bij je rekening past, laat deze kans niet los om het wonderland dat Brazilië is te verkennen.

Over de auteur

Shikha Gautam houdt ervan om onder andere te spelen met stuurwielen, wegen, woorden, fluit en gitaar. Niet noodzakelijk in die volgorde! U kunt contact met haar opnemen op twitter @ShikhaGautam

Aanbevolen: