Logo yachtinglog.com

10 beste toeristische attracties in Arnhem en eenvoudige dagtochten

Inhoudsopgave:

10 beste toeristische attracties in Arnhem en eenvoudige dagtochten
10 beste toeristische attracties in Arnhem en eenvoudige dagtochten

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 10 beste toeristische attracties in Arnhem en eenvoudige dagtochten

Video: 10 beste toeristische attracties in Arnhem en eenvoudige dagtochten
Video: Top 10 Attracties in Arnhem | Arnhem Reizen | Arnhem Nederland 2023, Oktober
Anonim

Een van de grootste steden van Nederland, Arnhem - op de rechteroever van de Beneden-Rijn, slechts een paar kilometer onder het punt waar de IJssel zich aftakt van de Rijn - is een ideale plek om dit prachtige kleine land te verkennen. Zorg ervoor dat u minstens een dag of twee de vele historische bezienswaardigheden en attracties van Arnhem bezoekt. Voor het eerst genoemd rond 893 n.Chr., Bezet de stad de plaats van de oude Romeinse nederzetting Arenacum en is dankzij zijn gunstige positie aan de Rijn sinds de middeleeuwen een belangrijke handelsplaats geweest, waarvan het bewijs nog steeds overal in Arnhem te zien is oude stadscentrum. Naast de vele gedenktekens, biedt Arnhem tal van musea en culturele bezienswaardigheden, waaronder het uitstekende Nederlands Openluchtmuseum met zijn displays van traditionele levensstijlen, en de Nationaal Park Hoge Veluwe, een van de belangrijkste natuurgebieden van het land en een leuke plek om te verkennen, zowel op de fiets als te voet.

Zie ook: Waar te verblijven in Arnhem

1 Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum
Het Nederlands Openluchtmuseum

Verspreid over 82 prachtige bosrijke hectares, slechts vier kilometer van het hart van Arnhem, is het Nederlands Openluchtmuseum een van de populairste toeristische attracties van het land. Opgericht in 1912 door gewone Nederlandse burgers die traditionele manieren van leven en volkskunst uit verschillende delen van het land willen behouden, richt dit uitstekende museum zich op de leef- en werkomstandigheden van zowel de plattelandsbevolking - boeren, ambachtslieden en vissers - als stedelingen tot het begin van de jaren 1900. Hoogtepunten zijn onder andere typische boerderijen en vissershuisjes, allerlei soorten windmolens en een verscheidenheid aan ambachtelijke ateliers bezet door gekostumeerde gidsen die traditionele vaardigheden demonstreren. Bezoekers zullen ook een stoomzagerij zien van Groenlo, een stoomzuivelfabriek uit Veenwouden, en een hele groep huizen uit de Zaanstreek, allemaal hierheen gebracht van hun oorspronkelijke locaties.

Adres: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Officiële site: www.openairmuseum.nl

2 Editor's Pick De John Frost-brug en het Airborne-museum

De John Frost-brug en het Airborne-museum
De John Frost-brug en het Airborne-museum

De Arnhemse brug over de Rijn, vereeuwigd in de film Een brug te ver, werd beroemd gehouden door Britse parachutisten voor vier dagen tegen overweldigende kansen tijdens de luchthavenexploitatie van de Market Garden in 1944. Omgedoopt tot de John Frost-brug ter ere van de commandant van de parachutisten - ook herdacht door een monument aan de noordkant van de brug - is het een aangrijpende herinnering aan het strategische belang van de stad door de eeuwen heen. Ook van belang is Airborne Museum Hartenstein in de buitenwijk van Oosterbeek, gehuisvest in de voormalige 19e-eeuwse villa die dienst deed als hoofdkwartier van Frost. Er is een grote verzameling memorabilia te zien, samen met displays over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een andere waardevolle attractie is het nabijgelegen Airborne Oorlogsbegraafplaats en het oorlogsmonument gewijd aan hen die hun leven gaven voor vrijheid (deze en andere verwante WO II-locaties kunnen bezocht worden als onderdeel van de Liberation Route, een fascinerende rondleiding rond Arnhem en het naburige Nijmegen).

Adres: Utrechtseweg 232, Oosterbeek, Gelderland 6862

3 Nationaal Park Hoge Veluwe

Nationaal Park Hoge Veluwe
Nationaal Park Hoge Veluwe

Slechts acht kilometer ten noorden van het centrum van Arnhem is Nationaal Park de Hoge Veluwe een van de grootste parken van Nederland en een must-visit in de omgeving. De Hoge Veluwe, met een oppervlakte van ongeveer 13.800 hectare, is ook het grootste natuurreservaat van het land met een gevarieerd aanbod van flora en fauna, waaronder herten, wilde zwijnen, moeflons en vele soorten vogels, waardoor het een paradijs voor vogelkijkers is. Het is een populaire bestemming voor fietsers (er zijn meer dan 1.700 gratis witte fietsen beschikbaar voor bezoekers) en wandelaars, met talrijke routes die leiden door uitgestrekte bossen, heide en zandige duinen. Andere hoogtepunten zijn een beeldenpark met werken van Rodin en Noore, en de Kröller-Müller Museum, een eersteklas verzameling van 19e en 20e-eeuwse Europese kunst.

Adres: Koningsweg 17, Schaarsbergen

 • Lees verder:
 • Exploratie Nationaal Park De Hoge Veluwe: een gids voor bezoekers

4 Het Bronbeek Museum

Het Bronbeek Museum FaceMePLS / foto gewijzigd
Het Bronbeek Museum FaceMePLS / foto gewijzigd

In de buitenwijken van Bronbeek tussen Arnhem en Velp ligt het Museum Bronbeek (Museum van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen) in een bejaardentehuis dat ooit bewoond was door legerveteranen uit Nederlands-Indië. Bestaand grotendeels uit artefacten die door deze militairen worden gebracht die in afgelegen Nederlandse kolonies worden gestationeerd, werd het museum gevestigd in 1863 en is één van oudst in Nederland. Samen met zijn displays van wapens, uniformen en medailles, biedt het museum een fascinerend inzicht in de vaak moeilijke omstandigheden waarmee deze soldaten geconfronteerd werden in hun dagelijks leven toen ze overzee werden geplaatst.

Adres: Velperweg 147, Arnhem

5 Verken het oude stadscentrum van Arnhem

Verken het oude stadscentrum van Arnhem
Verken het oude stadscentrum van Arnhem

Vanuit de belangrijkste winkelstraten van Arnhem, de smalle Rijnstraat en de Roggestraat waaien tal van kleinere straten af richting de Rijn en naar de oudste delen van de stad. Vanaf het ruime Marktplein (Markt), ziet u de Grote Kerk, een 15e-eeuwse kerk met een prachtige toren met een prachtig uitzicht over de stad (andere hoogtepunten zijn de beiaard en het imposante marmeren monument van de laatste hertog van Gelderland, Karel van Egmond, die stierf in 1538). Andere hoogtepunten zijn de 16e eeuw Oud stadhuis, bekend als het Duivelshuis na de drie duivelse figuren die de toegang bewaken. De overblijfselen van de nog oudere stadsmuren, de 14e eeuw Sabelpoort, zijn ook hier. Ten slotte loopt vanaf de John Frost-brug een ring van tuinen naar het noorden langs de lijn van de voormalige stadsmuren en passen St. Walpurgis Basiliek, de oudste kerk van de stad, ingewijd in 1422.

6 De stad Nijmegen

De stad Nijmegen
De stad Nijmegen

Nijmegen, de grootste stad van Gelderland, ligt slechts zeven kilometer van de Duitse grens (en 24 kilometer ten zuiden van Arnhem) aan de linkeroever van de rivier de Waal, de zuidelijke zijtak van de Rijn als deze de zee nadert. Een van de steden waar operatie Market Garden in 1944 op de lijst stond, het is een heerlijke plek om te voet te verkennen dankzij de vele parken en aangename voetgangerszones. Een van de meest populaire is de Valkhof, een aantrekkelijk park op een lage heuvel boven de Waal op de plek van een keizerlijk bolwerk gebouwd door Karel de Grote in 768 AD. Het enige wat overblijft van het oorspronkelijke bolwerk is de palatinekapel van Sint Nicolaas, toegewijd door paus Leo III in 799 n.Chr. In het zuidoosten liggen de ruïnes van een Romaanse apsis, St. Maartenskapel, vermoedelijk dateert uit de tijd van Frederick Barbarossa rond 1155 en biedt een prachtig uitzicht. Ook interessant is het Belvedere, een oude uitkijktoren uit de 16e eeuw, en de Grote Kerk (St. Stevenskerk) daterend van rond 1260.

Nijmegen Kaart - Attracties
Nijmegen Kaart - Attracties

7 De Royal Burgers 'Zoo

De Royal Burgers 'Zoo
De Royal Burgers 'Zoo

Een korte wandeling van het Nederlands Openluchtmuseum, de Royal Burgers 'Zoo is ook zeker een bezoek waard, vooral als je met jongeren reist. De thuishaven van meer dan 2000 dieren (het is een van de grootste dierentuinen in Nederland), deze prachtige attractie staat bekend om zijn verzameling chimpansees en gorilla's; een grote verzameling vogels; talrijke prachtige rotspartijen; en de recent toegevoegde Rimba, een realistische kopie van een Zuidoost-Aziatisch regenwoud. Interessant is ook een leuke wandelsafari door een savanne in Afrikaanse stijl die dichtbij uitzicht biedt op leeuwen, giraffen, neushoorns en cheeta's.

Adres: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Officiële site: www.burgerszoo.com

8 museum van Moderne Kunst

Museum voor moderne kunst Hans Dinkelberg / fotomodificatie
Museum voor moderne kunst Hans Dinkelberg / fotomodificatie

Het Museum voor Moderne Kunst van Arnhem (Museum voor Moderne Kunst Arnhem), gelegen in de prachtige tuinen van de Reeberg, is gevestigd in een oud herenhuis dat ooit een exclusieve Gentlemen's Club huisvestte. Het museum werd opgericht in 1918 en heeft een grote collectie moderne en hedendaagse figuratieve kunst, naast decoratieve kunst uit de vroege 20e eeuw en tijdelijke tentoonstellingen. Andere hoogtepunten zijn collecties beeldende kunst vanaf de jaren tachtig, evenals toegepaste kunst en design, waaronder glas en keramiek.

Adres: Utrechtseweg 87, 6812AA Arnhem

Officiële site: www.museumarnhem.nl/ENG

9 Doorwerth Castle

Doorwerth Castle
Doorwerth Castle

Het mooie kasteel Doorwerth, slechts 11 kilometer ten westen van Arnhem, is een prachtig voorbeeld van een Nederlands middeleeuws fort. Het kasteel kwam via een ophaalbrug binnen. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw en werd later uitgebreid in de 15e en 16e eeuw tot zijn huidige indrukwekkende afmetingen. Bijna volledig verwoest tijdens de zware gevechten in 1944, is het gebouw zorgvuldig gerestaureerd in zijn oude glorie en is het net zo populair bij toeristen als bij spokenjagers (soms worden speciale ghost tours aangeboden).

Adres: Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

10 Amersfoort

Amersfoort
Amersfoort

Ongeveer 50 kilometer ten westen van Arnhem ligt het mooie oude centrum van Amersfoort, een eenvoudige excursie per auto of openbaar vervoer. Bijzonder aangenaam is de goed bewaard gebleven oude binnenstad, omringd door een dubbele ring van grachten en de thuishaven van vele mooie historische gebouwen. Hoogtepunten zijn de oude kerken, waaronder St. George's in het Hof, het belangrijkste plein van de stad. De kerk dateert uit 1243 en heeft een prachtig gotisch koor van de 15e eeuw en het graf van de beroemde Nederlandse architect Jacob van Campen. Ook interessant is de nabijgelegen late gotiek St. Mary's Tower (Onze Lieve Vrouwetoren), bijna 100 meter hoog en met een beiaard van 47 klokken die wordt beschouwd als een van de mooiste in Nederland. Zorg ervoor dat u de 15e eeuw verkent Koppelpoort, verbonden met de oude stad door de buitenste ringvaart. Deze spectaculaire water- en landpoort overspant de Eem in de buitenste ring van vestingwerken en kan nog steeds worden afgesloten met behulp van een windmolen.

Amersfoort Kaart - Attracties
Amersfoort Kaart - Attracties

Waar te verblijven in Arnhem voor Sightseeing

Wij raden deze handige hotels en pensions aan met gemakkelijke toegang tot de topattracties van Arnhem:

 • Landgoed Hotel Groot Warnsborn: luxe landgoed, korte rit naar de stad, prachtige tuinen, prachtige oranjerie.

 • Best Western Plus Hotel Haarhuis: viersterrenhotel, vriendelijk personeel bij de receptie, on-site restaurant, fitnesscentrum.
 • Holiday Inn Express Arnhem: driesterrenhotel, centrale ligging, ontbijt inbegrepen, meertalig personeel, beveiligde parkeergarage.
 • Antonius Bed and Breakfast: voordelige prijzen, behulpzame gastheer, comfortabele bedden, kwaliteitslinnengoed, heerlijk ontbijt.
 • Dagtochten vanuit Arnhem

  Enschede en het Twente Museum

  Enschede en het Twente Museum
  Enschede en het Twente Museum

  Door de centrale ligging is Arnhem de perfecte plek om de vele geneugten van het Nederlandse platteland te verkennen. Een bijzonder aangename dagtocht is Enschede, een uur rijden ten oosten van Arnhem aan het Twentekanaal aan de Duitse grens. De stad is lang een centrum van de katoenindustrie in het land en Enschede is ook een belangrijk cultureel centrum en is de thuisbasis van het Twente Museum.De collectie van het museum behandelt de belangrijkste periodes van kunst in Vlaanderen en Nederland vanaf de 15de eeuw tot heden, waaronder een mooie collectie oudheden en schilderijen, oude manuscripten, houtsnijwerk, Delfts blauw en wandtapijten.

  Adres: Lasondersingel 129-131, 7514 BP Enschede

  Enschede Kaart - Attracties
  Enschede Kaart - Attracties

  Deventer

  Deventer Maurits Vermeulen / fotomodificatie
  Deventer Maurits Vermeulen / fotomodificatie

  De oude Hanzestad Deventer ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Arnhem, aan de rechteroever van de IJssel. De stad heeft een aantal mooie oude huizen in het centrum bewaard en is beroemd om zijn zoete en vochtige honingkoekjes (Kruidkoek). Het meest opvallende gebouw op het belangrijkste plein van Deventer is de laatgotiek Weigh-House (Waag, 1528-31) met een knappe buitentrap. De Weigh-House, samen met het aangrenzende Huis van de Drie Haring (De Drie Haringen, 1575), is sinds 1915 bezet door de Gemeentemuseum van oudheden met een verscheidenheid aan exposities die de geschiedenis van de stad en de omgeving illustreren. Aan de buitenmuur hangt een koperen ketel die ooit werd gebruikt voor gruwelijke executies - een namaker werd er lang geleden naar verluidt gekookt in. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de gotiek Grote Kerk (Lebuinuskerk) en het heerlijke Speelgoedmuseum (Speelgoedmuseum), een favoriet van het gezin.

  Deventer Map - Attracties
  Deventer Map - Attracties
  Arnhem kaart - Attracties
  Arnhem kaart - Attracties

  Aanbevolen: