Logo yachtinglog.com

12 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Jacksonville

Inhoudsopgave:

12 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Jacksonville
12 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Jacksonville

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Jacksonville

Video: 12 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Jacksonville
Video: The Most Fun Things to Do in Jacksonville, Florida 2023, September
Anonim

Jacksonville is waar Zuid en Noord samenkomen. Zuidelijke goedertierenheid, buren en gerechten worden nog steeds met trots beoefend en deze stad, die zo rijk is aan cultureel en historisch erfgoed, is ook goed uitgerust met moderne bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen om van te genieten. Maar ondanks de torens in het centrum geloven plaatselijke mensen nog steeds in de waarden van kleine steden. Misschien zijn nergens anders in Florida de contrasten zo grimmig - en zo interessant.

Dit is een 'rivierstad' en het leven hier draait om de rivier de St. Johns die dwars door de stad loopt, evenals de oceaan ten oosten van de stad. Jacksonville biedt ook veel verrassingen. Weinig mensen weten dat Jacksonville eigenlijk het eerste Hollywood was. Aan het begin van de twintigste eeuw was dit de filmhoofdstad van de wereld, een bloeiende film- en productielocatie voordat iemand ten oosten van Los Angeles ooit van dat andere Hollywood had gehoord.

Jax bewoners zijn gezegend om te zitten naast een grote rivier, een nabijgelegen oceaan met spectaculaire stranden, natuurlijke wonderlands net voorbij (en soms binnen) de stadsgrenzen, en genoeg outdoor-recreatie opties en toeristische attracties om een jaar lang bezoek te vullen.

1 Bewonder de exposities in het Cummer Museum of Art and Gardens

Cummer Museum voor kunst en tuinen Michel Curi / gemodificeerde foto
Cummer Museum voor kunst en tuinen Michel Curi / gemodificeerde foto

Ninah May Holden Cummer was een lokale filantroop die in Jacksonville 'een centrum van schoonheid en cultuur' wilde creëren. Helaas heeft ze in 1961 de opening van het Cummer Museum of Art and Gardens niet gezien. Maar het geschenk dat ze aan de stad en haar bezoekers heeft nagelaten, zal voor altijd blijven bestaan.

Het museum biedt nu onderdak aan meer dan 5.000 kunstwerken van wereldklasse, waaronder werken van kunstenaars als Winslow Homer, Thomas Moran en Norman Rockwell, en met inbegrip van de Wark Collection of Early Meissen Porcelain. Wat het gedeelte "Tuinen" betreft, zijn er eigenlijk vier verschillende tuinen, waaronder een Engelse en een Italiaanse tuin, elk verbluffend mooi en sereen op zijn eigen specifieke manier.

Adres: 829 Riverside Avenue, Jacksonville, Florida

Officiële site: www.cummermuseum.org

2 Zwerven tussen de Wild ones in het Catty Shack Ranch Wildlife Sanctuary

Tijgers bij Catty Shack Ranch Rob Bixby / gemodificeerde foto
Tijgers bij Catty Shack Ranch Rob Bixby / gemodificeerde foto

De missie van deze non-profitorganisatie is een nobele missie - om het publiek voor te lichten over de gevaren van het bezitten van grote katten als huisdier en over bedreigingen voor de katten tegen veranderende weerspatronen, milieuvervuiling, afnemende habitats en menselijke jagers. Geen van de dieren die hier leven is ooit gekocht, verkocht of verhandeld; ze zijn allemaal hierheen gebracht (meestal door eigenaren die hen niet goed konden verzorgen). Jij en de kinderen kunnen enkele van 's werelds meest exotische - en wilde - katten van dichtbij in hun eigen habitat zien. Bewoners van het heiligdom zijn leeuwen, tijgers, poema's, luipaarden, bobcats, vossen en coatimundis (die geen grote katten zijn, maar leden van de wasbeerfamilie, met zeer lange snuiten). Een van de beste dingen over deze plek is echter de medewerkers - niet één van hen wordt betaald voor hun werk. Ze doen het uit liefde.

Adres: 1860 Starratt Road, Jacksonville, Florida

Officiële site: www.cattyshack.org

3 Reis terug naar het oude zuiden bij Kingsley Plantation

Kingsley Plantation
Kingsley Plantation

Op de Kingsley Plantation, op Fort George Island ten oosten van de stad, kun je een reis maken naar de 19e eeuw. Dit is een goed voorbeeld van een groots zuidelijk herenhuis in de dagen vóór de burgeroorlog, en een levensstijl die stierf met de Confederatie. Er is een plantagehuis, een keukenhuis, een schuur en de overblijfselen van zo'n 25 slavenhutten. Zephaniah Kingsley was de meester van de plantage en hij trouwde later met een van zijn slaven, die een succesvolle zakenvrouw en bezitter van onroerend goed werd. Door discriminatie van haar en haar familie zijn ze echter verhuisd naar wat nu de Dominicaanse Republiek is. De Kingsleys waren echter niet de oorspronkelijke eigenaars van dit land; Inheemse Amerikanen woonden hier meer dan duizend jaar geleden, en sommige bezoekers zweren dat ze verschillende geesten op het terrein hebben gezien. Dit is het laatst overgebleven plantagehuis in Florida.

Adres: 11676 Palmetto Avenue, Jacksonville, Florida

4 Zie een optreden in het Florida Theatre

Florida Theatre Caitlin Regan / gemodificeerde foto
Florida Theatre Caitlin Regan / gemodificeerde foto

Op 8 april 1927 werd het Florida Theatre geopend. Waar ooit een vervallen politiebureau stond, gevuld met een paar van de meest onsmakelijke personages in Noordoost-Florida, was er opeens een prachtig vervaardigd klassiek theater voor podiumkunsten, met een verbluffende ambiance van de oude wereld. Sinds die tijd zijn enkele van de meest beroemde artiesten ter wereld hier verschenen, met muziek variërend van rock tot Rachmaninov en Holiday-presentaties tot happy children's theater, evenals alles daartussenin. En, o ja, een jonge artiest had zijn eerste soloshow hier: Elvis Presley.

Adres: 128 East Forsyth Street, Jacksonville, Florida

Officiële site: www.floridatheatre.com

5 Breng de familie naar Fort George Island

Fort George Island Jon Dawson / gemodificeerde foto
Fort George Island Jon Dawson / gemodificeerde foto

Voor een andere kant van het gebied van Jacksonville, ga je naar Cultural State Park Fort George Island. Deze plek is een bundeling van tegenstrijdigheden. Om te beginnen is het een historische bezienswaardigheid, de site van Fort George, gebouwd in 1736 om de zuidelijke flank te verdedigen van wat toen de Britse kolonie Georgia was. Het is een plek met weelderige natuurlijke schoonheid, interessante dieren in het wild en geweldige recreatieve mogelijkheden, en een mooiste en kalmerende stilte. En toch is het ook de site van The Ribault Club, Jacksonville's meest rauwe en glitterende club voor de rich-and-famous in de Roaring Twenties.Een outfit met de naam Kayak Amelia kan u helpen met een rondleiding over het eiland op een Segway over verschillende terreinen, of u kunt gaan varen, vissen, kajakken, geocachen, fietsen, vogels kijken, kanoën, picknicken en wandelen.

Officiële site: www.floridastateparks.org

6 Verken Amelia Island

Pier, Amelia Island
Pier, Amelia Island

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Amelia Island, ongeveer 20 mijl ten noorden van Jacksonville. Maar wees gerust, de Spanjaarden, Fransen, Engelsen en Schotten deden het, en sommigen veroverden het eiland, verloren het en veroverden het opnieuw. Amelia Island moet de meest gewenste plaats in Amerika zijn, want er zijn acht vlaggen overheen gevlogen - meer vlaggen dan waar dan ook. Door de vroege jaren omvatte de lokale cast karakters van het eiland piraten, kanonniers, Zuidelijken, soldaten van de Unie, ontsnapte gevangenen en matrozen die schip sprongen.

Vandaag ziet de belangrijkste stad van het eiland, Fernandina Beach, er veel uit zoals toen, met bakstenen trottoirs en Victoriaanse gebouwen uit rode bakstenen uit de late jaren 1800, waarvan er vele nu vol zitten met interessante winkels, restaurants en galerijen. Maak een paard-en-wagenrit door de stad en wandel door deze oude straten voor een aantal grote verrassingen. Het eiland biedt ook veel wandelen, fietsen, paardrijden, stranden, een paar interessante musea en spooktochten. Geschiedenisliefhebbers kunnen ook genieten van de reeksen van de Burgeroorlog in het historische Fort Clinch.

7 Zie de stad in stijl op de watertaxi

Water Taxi
Water Taxi

St. Johns River Taxi and Tours brengt je naar drie haltes langs de Southbank en drie haltes langs de Northbank. De moderne, comfortabele overdekte boten bieden plaats aan maximaal honderd personen en bieden een spectaculair uitzicht op de stad en de skyline. Het bedrijf biedt ook speciale uitstapjes naar plaatsen zoals de Riverside Arts-markt en de Museum van wetenschap en geschiedenisen je kunt je ook aanmelden voor de populaire zonsondergangcruise, wanneer de lichten van de stad veranderen in een voortdurend veranderend tafereel. Een van de beste dingen van de River Taxi is echter dat je nergens heen hoeft te gaan. Veel mensen nemen het voor de pure vreugde van de rit langs de rivier en het panorama van de stad die zich voor hen uitstrekt.

Officiële site: www.jaxrivertaxi.com

8 Geniet van spanning en rillingen bij Adventure Landing

Adventure Landing Leigh Caldwell / gewijzigde foto
Adventure Landing Leigh Caldwell / gewijzigde foto

Bij Adventure Landing Jacksonville Beach Shipwreck Island Water Park zullen de kinderen de hele dag door gillen en spetteren, en zullen de ouders weer kinderen worden. Een dag op het strand klonk nog nooit zo spannend! Attracties zijn minigolf, lasergame, de Wacky Worm achtbaan, skelters, de Frog Hopper en een rit voor de meer serieuze achtbaanliefhebbers genaamd 3D Max Flight. Je zult ook veel gekke, wilde, waterige, prachtige "splash" -attracties vinden - spanning en rillingen in overvloed voor het hele gezin.

Adres: 1944 Beach Boulevard, Jacksonville Beach, Florida

Officiële site: www.adventurelanding.com

9 Neem een wandeling op de Riverwalk

Rivier wandeling
Rivier wandeling

De St. Johns River is het commerciële, vervoers-, historische en 'people'-hart van Jacksonville. Het is heel romantisch om 's nachts langs de rivier te lopen, wanneer een kalmte het water overneemt net als de stad aan weerszijden ervan oplicht en het is erg muzikaal gedurende de dag, met frequente optredens van uitstekende muzikanten en bands. Bovendien zijn er een aantal goede restaurants langs de weg. Dit is een geweldige plek om te joggen, rennen, fietsen of gewoon te wandelen. Houd scherp in de gaten, want je ziet misschien dolfijnen in het water springen.

10 Geniet van de zon en surf op Atlantic Beach

Atlantic Beach
Atlantic Beach

Slechts een klein eindje rijden van de stadsdrukte van Jacksonville is een andere wereld, genaamd Atlantic Beach, waar de enige geluiden de rustgevende golven zijn die over een prachtig strand kabbelen en de zeevogels er in en uit spatten. Een van de beste manieren om er te komen is de St. Johns River Ferry, die de rivier doorkruist te midden van allerlei interessante landschappen. Verschillende charterbedrijven voor diepzeevissen opereren vanuit Atlantic Beach, en als u er één neemt, is de kans groot dat u uw vangst naar een lokaal restaurant kunt brengen om te koken. De Tide Views Preserve is een rustige plek met een grote natuurlijke schoonheid, met een lange pier die uitsteekt in de moerassen en een park met wandelpaden en promenades. Atlantic Beach is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de geuren, bezienswaardigheden en geluiden van een van de beste uitjes van Florida.

11 Word weer een kind in het Museum van Wetenschap en Geschiedenis

Museum voor Wetenschap en Geschiedenis Michel Curi / fotomodificatie
Museum voor Wetenschap en Geschiedenis Michel Curi / fotomodificatie

Als je het leuk vindt om het gezicht van je kind te zien oplichten met verwondering, bezoek dan het Museum van Wetenschap en Geschiedenis (MOSH). Het museum stamt oorspronkelijk uit een oud Victoriaans huis in 1941 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de mooiste in Florida, met een uitstekende verzameling "Signature Exhibits" en reizende. Deze exposities variëren van historische looks in Noordoost-Florida tot een glimp van toekomstige technologie en communicatie, evenals van energie en ecosystemen. Er is een rustige binnenplaats met inheemse planten en een interactieve speelruimte voor jongere kinderen. Kinderen van alle leeftijden zullen dol zijn op de Space Science Gallery en het Bryan-Gooding Planetarium. Bij MOSH zullen niet alleen de gezichten van de kinderen oplichten, maar ook van jou.

Adres: 1025 Museum Circle, Jacksonville, Florida

Officiële site: www.themosh.org

12 Ga "Ape" in de dierentuin en tuinen van Jacksonville

Olifant in de dierentuin van Jacksonville
Olifant in de dierentuin van Jacksonville

De dierentuin en tuinen van Jacksonville zijn meer dan alleen een dierentuin, het is een opwindende ervaring. Bezoeken achter de schermen, close-up-ontmoetingen met de dieren en een doorlooptuin met Butterfly Garden en Land of the Tiger zijn slechts enkele van de leuke dingen om te doen.Er is ook een Play Park en Splash Ground voor de kinderen, en bij Stingray Bay kun je de inwoners aaien. Kinderen kunnen ook een ouderwetse carrousel rijden of zich aanmelden voor het Zookeeper For A Day-programma. Een kleurrijke Old-Time Zoo-trein gaat naar alle tentoonstellingen. Andere hoogtepunten zijn een 4D-theater en de River Quest Scenic River Cruise, en ja, er zijn honderden dieren van over de hele wereld, in alle maten, vormen en kleuren.

Adres: 370 Zoo Parkway, Jacksonville, Florida

Officiële site: www.jacksonvillezoo.org

Aanbevolen: