Logo yachtinglog.com

15 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Salzburg

Inhoudsopgave:

15 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Salzburg
15 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Salzburg

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Salzburg

Video: 15 topbezienswaardigheden toeristische attracties en dingen om te doen in Salzburg
Video: Rondreis Ierland met Bolderman 2023, Oktober
Anonim

Hoofdstad van de gelijknamige provincie, Salzburg, in het noordwesten van Oostenrijk, is een van de mooiste steden van Europa, zowel vanwege zijn architectuur als vanwege zijn magnifieke ligging. Deze pittoreske stad strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Salzach, terwijl het uit de Salzburger Alpen naar lager land komt gedomineerd door de 1.853 meter hoge Untersberg. De romantische oude binnenstad is een compacte buurt met smalle middeleeuwse straatjes en met galerijen overdekte binnenplaatsen die leuk zijn om te verkennen, net als de ruime pleinen van de woonwijk tussen de wijk Neutor en Neuhangäude. Salzburg geniet een speciale bekendheid in de muziekwereld als de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart, weerspiegeld in attracties zoals het museum in zijn ouderlijk huis, verschillende festivals met zijn muziek, en zelfs de melodieën die dagelijks op de glockenspiel verschijnen. Verschillende bezienswaardigheden van Salzburg waren opnamesites voor The Sound of Music en dit zijn een bijzondere loting voor toeristen.

Gebruik dit lijst met topattracties in Salzburg om alle dingen te doen hier te ontdekken:

Zie ook: Verblijf in Salzburg

1 Altstadt Salzburg (oude stad)

Altstadt Salzburg (oude stad)
Altstadt Salzburg (oude stad)

Vanaf Universitätsplatz weven een aantal prachtige passages bekend als Durchhäuser noordwaarts naar Getreidegasse, een druk voetgangersgebied vol met oude koopmanshuizen uit de 15e tot 18e eeuw. Hoogtepunten van een wandeltocht door deze oude binnenstad zijn de vele smeedijzeren winkel- en herbergborden, de prachtige oude binnenplaatsen, evenals talrijke galerijen, boetieks, werkplaatsen en cafés. Aan het oostelijke uiteinde van Getreidegasse ligt de Kranzlmarkt met het oude Stadhuis (Rathaus) omringd door meer oude middeleeuwse huizen, sommige zo hoog als vijf verhalen. In de Oude markt (Alter Markt) staat de 13e-eeuwse hoffarmacie (Hofapotheke), terwijl op het midden van het plein de 17e-eeuwse St. Florian-fontein met zijn achthoekige bekken en een nog oudere spiraalvormige grille uit 1583 staat. Andere bezienswaardigheden in de oude binnenstad zijn Judengasse met zijn smalle, kronkelende rijstroken, en de Chiemseehof, gebouwd in 1305 en de residentie van de prins-bisschop van Chiemsee tot 1806; de binnenplaats met arcaden is versierd met wapenschilden.

2 Kasteel Hohensalzburg

Kasteel Hohensalzburg
Kasteel Hohensalzburg

Salzburg wordt gedomineerd door het pittoreske fort Hohensalzburg, op de zuidoostelijke top van de Mönchsberg. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in 1077, en veel van wat we vandaag zien dateert uit het begin van de 16e eeuw. U bereikt het kasteel op een aangename 20 minuten lopen van het oude stadscentrum of via een kabelspoorweg vanaf de Festungsgasse. De toegang tot het fort gaat door een aantal indrukwekkende boogvormige verdedigingsgateways onder het 17de-eeuwse Vuurbastion naar de Reisszug, een uniek hijstoestel daterend uit 1504 dat vroeger werd gebruikt om spullen te vervoeren. Het gaat verder door de Paardenpoort naar de Haupthof (buitenafdeling) met zijn oude lindeboom en een cisterne uit 1539. Andere hoogtepunten zijn de binnenplaats, met zijn kleine kerk van St. George (Georgskirche) uit 1502, en de beroemde Salzburgse stier ( Salzburger Stier), een orgel uit 1502 dat nog dagelijks speelt en lijkt te klinken in de beiaard in de Neugebäude. Hoogtepunten in het kasteel zijn onder meer de luxueuze Princes 'Apartments, met hun laatgotische inrichting en mooi beschilderde lambriseringen; de Golden Room (Goldene Stube), met zijn marmeren deuropeningen; en de Gouden Zaal, met gouden nokken op het blauwe cassettenplafond en rode marmeren zuilen. Ook de moeite waard zijn de Fort Museum, met wapens en martelwerktuigen, en de Rainer Regiment Museum met artefacten uit het oude huishoudregiment van Salzburg.

Adres: Mönchsberg 34, 5020 Salzburg

Officiële site: www.salzburg-burgen.at/en/hohensalzburg/index.htm

Hohensalzburg Kaart
Hohensalzburg Kaart

3 St. Peter's Abbey

St. Peter's Abbey
St. Peter's Abbey

Aan de westelijke kant van de Kapitelplatz van Salzburg, werd de Benedictijnse abdij van St. Peter (Erzabtei St. Peter) gesticht door St. Rupert in 690 na Christus en diende als verblijfplaats van de aartsbisschoppen tot 1110. Hoewel de huidige gebouwen voornamelijk uit de 17e eeuw dateren en de 18e eeuw blijven ze een indrukwekkend bewijs van de architecturale vaardigheden van de orde, zoals te zien is in de lange uivormige toren van het gebouw, een van de eerste in zijn soort in Europa. Hoogtepunten zijn onder andere het Sint-Pieterskerkhof (Friedhof St. Peter), een indrukwekkende begraafplaats aan drie kanten omgeven door arcades en familiegraven uit de 17e eeuw. In het zuiden steunt het op de steile rotswand van de Mönchsberg, waar vroeg-christelijke catacomben en de kapel van St. Maximus te zien zijn, gehouwen uit de rots. Een doorgang leidt van het kerkhof naar de buitenste binnenplaats versierd door de Sint-Pietersbron (Petrusbrunnen) gebouwd in 1673, evenals de Haydn gedenkteken met het leven en werk van Johann Michael Haydn, broer van de beroemde componist Joseph Haydn. Een ander belangrijk oriëntatiepunt van Salzburg is Abdij van Nonnberg, opgericht in AD 714.

Adres: Sankt-Peter-Bezirk 1, 5020 Salzburg

4 Kathedraal van Salzburg

Kathedraal van Salzburg
Kathedraal van Salzburg

Een prominent gebouw dankzij de dubbele 79 meter hoge torens, de kathedraal van Salzburg (Salzburger Dom) werd voltooid in 1657 en staat bekend om zijn Italiaanse stijl en zijn rol als locatie van de doop van Mozart. De westelijke gevel van het gebouw, met uitzicht op de Domplatz, heeft vier kolossale marmeren beelden, de buitenste vertegenwoordigen St. Rupert en Vergilius, patroonheiligen van de provincie, terwijl de binnenste Petrus en Paulus voorstellen. Opvallende kenmerken zijn de drie massieve bronzen deuren met hun symbolen van geloof, liefde en hoop; het hoofdaltaar met zijn opstanding geschilderd in 1628; en de prachtige fresco's in de gewelven.De grafkluizen en artefacten in de crypte zijn ook de moeite van het bekijken waard, net als de Kathedraal Museum met zijn collecties van liturgische voorwerpen en kunstvoorwerpen uit het aartsbisdom van Salzburg, waaronder het 8e-eeuwse Karolingische kruis van St. Rupert, gotische beelden en schilderijen en items van de Schatkamer van de kathedraal.

Adres: Domplatz 1a, 5020 Salzburg

Kathedraal van Salzburg kaart
Kathedraal van Salzburg kaart

5 St. Peter's Church

St. Peter's Church Steve Collis / fotomodificatie
St. Peter's Church Steve Collis / fotomodificatie

Een van de oudste en meest aantrekkelijke kerken van Salzburg, St. Peter's Church (Stiftskirche St. Peter) werd voltooid in 1143, gewijzigd in 1625, en ingericht in Rococo-stijl tussen 1757 en 1783 toen de karakteristieke roer toren werd toegevoegd. Binnen de veranda onder de toren is de Romaanse westelijke deuropening daterend uit 1240, terwijl in het binnenland het plan van de romaanse basiliek nog steeds kan worden ontdekt, samen met monumenten waaronder het uit de rotsen gehouwen graf van St. Rupert met een grafschrift uit 1444. Andere opmerkelijke monumenten zijn die gewijd aan Mozarts zuster Marianne (Nannerl), die stierf in 1829, en aan JM Haydn, de broer van Joseph. Andere hoogtepunten zijn de geschilderde altaarstukken op de 16 marmeren altaren en de Mariakapel (Marienkapelle) uit 1319, die een stenen beeld van de Maagd bevat, samen met de vroeggotische fresco's en latere fresco's uit 1755.

Adres: Postfach 113, A-5010 Salzburg

6 De Residenzplatz

De Residenzplatz
De Residenzplatz

In het hart van de oude binnenstad van Salzburg (Altstadt) aan de linkeroever van de Salzach ligt de Residenzplatz, een van de grootste pleinen van de stad en de beste plek om de vele toeristische attracties die deze prachtige stad te bieden heeft, te verkennen. Het middelpunt van de Residenzplatz is het verbluffende Residenzbrunnen, een meesterwerk van marmer gemaakt door een Italiaanse beeldhouwer in 1661 en de grootste en mooiste barokke fontein aan deze kant van de Alpen. Op 15 meter hoogte met prachtige figuren van stoere paarden, samen met de god Atlas-dragende schotels, maakt het ook indruk met zijn dolfijnen en, als kroon op het hele scherm, een Triton met een schelp. Vanaf hier kunt u gemakkelijk ontspannen in terrasvormige cafés en boetiekjes langs de aangrenzende straten, of om direct naar binnen te gaan en belangrijke attracties te bezoeken, zoals Kathedraal van Salzburg en de Residenz, het voormalige paleis van de Prins Bischoppen van de stad. Het plein wordt ook vaak gebruikt voor concerten en feesten, zoals openbare oud en nieuw feesten en een uitstekende kerstmarkt.

Adres: Residenzplatz, 5020 Salzburg

7 De Salzburg Residenz en de Residenzgalerie

De Salzburg Residenz en de Residenzgalerie
De Salzburg Residenz en de Residenzgalerie

Het Residenz, het voormalige paleis van de ooit machtige Prins Bischoppen van de stad, domineert de westelijke kant van de Residenzplatz in Salzburg. Dit enorme paleis is gebouwd tussen 1596 en 1619 en ligt rond drie binnenplaatsen, met een grote marmeren poort toegevoegd in 1710. Spectaculaire staat appartementen zijn rijkelijk gedecoreerd in laat barok en vroeg neoklassieke stijl en met prachtige muur- en plafondschilderingen, rijke stucwerk ornamenten, en knappe open haarden. Van bijzonder belang zijn de Knights 'Hall (Rittersaal), de Conference Hall (Konferenzsaal) en de prachtige Audience Hall (Audienzsaal) met Vlaamse wandtapijten uit de 17e eeuw en fijne Parijse meubels. Andere hoogtepunten zijn de Witte Zaal (Weisse Saal), met zijn prachtige stucwerkornamenten in Louis XVI-stijl uit 1776; de vergaderruimte (Gesellschaftszimmer), met 18e-eeuwse zijden tapijten; en de keizerlijke zaal (Kaisersaal), met portretten van heilige Romeinse keizers en koningen van de Habsburgse dynastie. De Residenzgalerie, een kunstgalerij die in 1923 werd opgericht, toont werken van Europese schilders uit de 16e tot 19e eeuw, waaronder schilderijen van Rembrandt, Rubens en Brueghel.

Adres: Residenzplatz 1, 5020 Salzburg

Officiële site: www.salzburg-burgen.at/en/residenz/index.htm

8 Schloss Hellbrunn (Slot Hellbrunn) en fonteinen

Schloss Hellbrunn (Slot Hellbrunn) en fonteinen
Schloss Hellbrunn (Slot Hellbrunn) en fonteinen

Markus Sittikus, prins-aartsbisschop van Salzburg, heeft dit plezierpaleis in 1613 in gebruik genomen als een plek om te ontspannen en te entertainen. Nooit bedoeld als residentie, het paleis is niettemin groots en een rondleiding geeft je een kijkje in de wereld van deze immens rijke en machtige heersers van zowel kerk als staat. Markus Sittikus bedacht ongewone animaties voor zijn gasten: een tuin met trucwaterpartijen en fonteinen, waar een onschuldig uitziend beeld van bestrating plotseling in een douche kan veranderen, of wat ogenschijnlijk als een bank rond een tafel is, begint plotseling water over de gasten te spuiten. De tour is luchtig en leuk, vooral voor kinderen en mensen die het niet erg vinden om een beetje nat te worden (het is een goed idee om je camera en telefoon bedekt te houden). Afgezien van de trick fonteinen en prachtige bloementuinen, het park is interessant als de site van het prieel en de grote steeg van bomen die worden gebruikt in het filmen Het geluid van muziek. In december zijn de tuinen de thuisbasis van een prachtige kerstmarkt; toegang tot een nabijgelegen volksmuseum is bij het toegangsbewijs inbegrepen.

Adres: Fürstenweg 37, Hellbrunn, Salzburg

Officiële site: https://www.hellbrunn.at/en/

9 Schloss Mirabell (Mirabell Palace) en tuinen

Schloss Mirabell (Mirabell Palace) en tuinen
Schloss Mirabell (Mirabell Palace) en tuinen

Een andere tuin gebruikt in de verfilming van Het geluid van muziek is in het mooie Schloss Mirabell van Salzburg, een uitstekend voorbeeld van barok landschapsontwerp dat in 1690 werd aangelegd met talrijke terrassen, marmeren beelden en fonteinen. Het paleis zelf werd tussen 1721 en 27 in barokstijl gerenoveerd voordat het in een eenvoudigere neoklassieke stijl werd hersteld na een brand in 1818.Hoogtepunten van een bezoek zijn de spectaculaire grote trap, gebouwd in de 18e eeuw, met een aantal beelden van Georg Raphael Donner en zijn leerlingen. Andere interessante kenmerken zijn de Marble Hall (nog steeds gebruikt voor concerten en functies) en de Schloss Mirabell Barokmuseum, gehuisvest in het Gardener's Building (het Gärtnergebäude), een deel van de Oranjerie van het landgoed, en toont Europese kunst van de 17e en 18e eeuw. De voormalige 18e-eeuwse volière wordt nu gebruikt voor tentoonstellingen en in de zuidwestelijke hoek van de tuin staat een klein openluchttheater.

Adres: Mirabellplatz 4, Salzburg

10 De Franciscaner kerk

De Franciscaner kerk
De Franciscaner kerk

Ten noorden van de St. Peter's Church staat de Franciscaner kerk (Franziskanerkirche), de parochiekerk van de stad tot 1635. Opvallende kenmerken van de buitenkant zijn het hoge dak van het koor en de toren aan de zuidkant van 1498, terwijl binnen, het donker Het romaanse schip uit de 13e eeuw staat in contrast met het hoge, heldere 15e-eeuwse gotische koor. Voor een ring van barokke kapellen uit 1606 staat het hoofdaltaar, toegevoegd in 1709 en opmerkelijk voor de uit de 15e eeuw gebeeldhouwde Madonna. In de centrale kapel achter het altaar staat een gevleugeld marmeren altaar uit 1561 van de oude kathedraal. Tegenover de kerk staat het nog steeds werkende Franciscaanse klooster.

Adres: Franziskanergasse 5, 5020 Salzburg

11 Geboortehuis van Mozart

Geboortehuis van Mozart
Geboortehuis van Mozart

Het huis waar Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren op 27 januari 1756, omvat de kamers die ooit werden bewoond door de familie Mozart en een museum met talloze interessante herinneringen, waaronder de viool van de jonge Mozart, portretten en originele partituren van zijn composities. Boeiende tentoonstellingen stellen zijn familieleden en hun leven voor en verkennen zijn operastuk, met kostuums, decorontwerpen en modellen en fragmenten uit zijn opera's. Eén kamer is ingericht zoals het zou zijn geweest in zijn tijd.

Adres: Getreidegasse 9, Salzburg

Officiële site: www.mozarteum.at/en/museums/mozarts-birthplace.html

12 De theaters van Salzburg

Salzburg Marionette Theatre James Cridland / gemodificeerde foto
Salzburg Marionette Theatre James Cridland / gemodificeerde foto

Salzburg is al lang beroemd om zijn muziekfestivals, zoals blijkt uit de vele historische theaters en concertzalen van de stad. Deze gebouwen worden gezamenlijk de Festivals Theater (Festspielhäuser) genoemd en bestaan uit de grote Festspielhaus en hoe kleiner Haus für Mozart, waartussen een foyer met fijne fresco's en de Karl-Böhm Hall, gebruikt voor tentoonstellingen en recepties. Het is in dit gebouw, ingericht door prachtige 17e-eeuwse fresco's, dat de beroemde Salzburg Festival wordt al sinds 1925 gehouden, een vijf weken durende zomerevenement met het beste van Europese muziek en drama. Andere belangrijke festivals in Salzburg omvatten Mozart Week, een winterprogramma van een week lang gericht op de werken van de grote Oostenrijkse componist, en Culturele dagen van Salzburg, een jaarlijks festival van twee weken in oktober met symfonische en kamermuziekconcerten en operavoorstellingen. Voor een compleet andere theatrale ervaring, bezoek de Salzburg Marionette Theater, opgericht in 1913 en een van de oudste poppentheaters in de wereld.

Adres: Hofstallgasse 1, A-5010 Salzburg

Officiële site: www.salzburgerfestspiele.at/summer

13 Neugebäude

Neugebäude
Neugebäude

Het tegenovergestelde Salzburg Residenz is het nieuwe gebouw (Neugebäude), gebouwd in 1602 als het gastenverblijf van de aartsbisschop en uitgebreid in 1670. Nu de thuisbasis van provinciale overheidsgebouwen en de Museum van Salzburg, het gebouw is beroemd om zijn beiaard (klokkenspel). Het is gebouwd in 1702 en bevat 35 klokken die drie keer per dag melodieën spelen uit het uitgebreide repertoire van Mozart (07.00 uur, 11.00 uur en 18.00 uur, rondleidingen beschikbaar). Een hoogtepunt van de ervaring is het horen van de beroemde Salzburgse stier, het orgel in het naburige paleis Hohensalzburg, reageren op de beiaard met een koraal. Breng ook zeker een bezoek aan de mooie 18e eeuw St. Michael's Church (Michaelskirche) aan de noordkant van de Residenzplatz op de hoek van Mozartplatz met zijn Mozart Monument uit 1842.

14 St. Sebastian's Church and Cemetery

St. Sebastian's Church and Cemetery
St. Sebastian's Church and Cemetery

Een hoogtepunt van de modernere wijk van Salzburg op de rechteroever van de Salzach is de St. Sebastian-kerk (Sebastianskirche). De kerk, gebouwd in 1512 en volledig gerenoveerd in 1753 in rococo-stijl, beschikt over een trap naar de begraafplaats St. Sebastian (Friedhof), gesticht in 1595. Midden op de begraafplaats staat de Sint-Gabriëlskapel (Gabrielskapelle), met zijn sierlijke keramische decoratie, voltooid in 1603 als een mausoleum voor aartsbisschop Wolf Dietrich. Op het pad naar de kapel liggen de graven van Mozart's vader, Leopold en zijn weduwe Konstanze, terwijl ten westen van de kerk een doorgang leidt naar het Loretoklooster (Loretokloster) en de Parijs-Lodron-Strasse.

Adres: Linzer Gasse 41, 5020 Salzburg

15 Hallein en het Keltisch Museum

Hallein
Hallein

De oude Keltische stad Hallein aan de rivier de Salzach, op tien minuten rijden van het centrum van Salzburg, is een van de vele interessante plaatsen om te bezoeken in de buurt van Salzburg, vanwege de pittoreske smalle straatjes, poorten en standbeelden, evenals de historische woningen gebouwd in de typische Salzach-stijl. Hallein is de geboorteplaats van organist Franz Xaver Gruber, componist van Stille Nacht. Het is ook waar je de Celtic Museum (Keltenmuseum Hallein), een van de grootste en meest complete musea van Keltische kunst en geschiedenis in heel Europa. In een voormalig 17e-eeuws weeshuis herbergt deze gereconstrueerde Keltische boerderij gebouwen en gereedschappen die door Kelten kolonisten zijn gebruikt, evenals een oude grafkamer.Andere hoogtepunten zijn vertoningen van vondsten uit de perioden Hallstatt en La Tène (IJzertijd) van 800-15 v.Chr., Evenals tentoonstellingen die de plaatselijke gebruiken en de geschiedenis van de stadsgilden weergeven.

Adres: Pflegerplatz 5, Hallein

Waar te verblijven in Salzburg voor Sightseeing

De pittoreske straatjes van het oude centrum van Salzburg, bijna direct onder de muren van het formidabele fort Hohensalzburg, zijn perfect om te voet te gaan, en bevatten de kathedraal; St. Peter's Abbey; en het paleis, met zijn appartementen en musea. De kabelbaan naar het fort is in de buurt en aan de overkant van de rivier ligt het Mirabell-paleis en de tuinen. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels dicht bij deze attracties in Salzburg:

 • Luxe hotels: De ruime kamers van Hotel Goldgasse bieden historische charme en moderne faciliteiten in het centrum van het autovrije oude centrum. Het elegante Hotel Goldener Hirsch, een luxe hotel in de collectie, bevindt zich op een goede locatie, op een steenworp afstand van bezienswaardigheden. Het zusterhotel aan de markante Hotel Sacher in Wenen, het rijkelijk ingerichte Hotel Sacher Salzburg kijkt uit over de rivier, op korte loopafstand van het oude centrum en het Mirabell-paleis.

 • Middenklasse hotels: Aan de overkant van de rivier, een blok van de brug die rechtstreeks naar het centrum van de oude stad leidt, bevindt Stadtkrug Hotel zich ook dicht bij de Mirabell. Boutique Hotel Am Dom is gevestigd in een gerestaureerd historisch gebouw in het centrum van het autovrije oude centrum. Als de charme van de oude stad niet belangrijk is, ligt het Crowne Plaza Hotel Salzburg - The Pitter vlakbij het treinstation, achter het Mirabell-paleis en op 15 minuten lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden.
 • Budget Hotels: Star Inn Hotel Salzburg Zentrum heeft aangename, eenvoudige kamers in een woonwijk aan de andere kant van het fort Hohensalzburg, op 10 minuten lopen van het oude centrum via een voetgangerstunnel. Het nabijgelegen familiebedrijf Haus Wartenberg heeft het karakter en de charme van een traditioneel gebouw met moderne faciliteiten en grotere kamers die ideaal zijn voor gezinnen. Pension Adlerhof ligt dicht bij het trein- en busstation en heeft een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen en een gratis continentaal ontbijt, maar u wandelt in 30 minuten of met de bus naar de oude binnenstad.
 • Tips en rondleidingen: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Salzburg kunt halen

  • Sound of Music Tour: Als je een fan bent van The Sound of Music, kun je herinneringen opdoen over je favoriete scènes op een aantal van de bekendste locaties van de film en meezingen met de soundtrack van The Original Sound of Music Tour in Salzburg. Maar u hoeft geen fan van de film te zijn om de geschiedenis en schoonheid van Salzburg's topattracties en architecturale edelstenen te waarderen, die ook op deze tour zijn opgenomen. Maak het af met een bezoek aan het prachtige Lake District en het schilderachtige stadje Mondsee, waar de bruiloft van de film plaatsvond.

 • Dagtochten: Om een aantal fascinerende geschiedenis op te snuiven en tegelijkertijd het spectaculaire landschap van de Beierse Alpen te zien, meld je je aan voor het Eagles Nest in Berchtesgaden Tour vanuit Salzburg. Tijdens deze rondleiding van een halve dag zie je het Hellbrunn-kasteel en de Königsee-vallei voordat je naar het Adelaarsnest gaat, Hitler's voormalige bergresort in Beieren, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en de uitzichten kunt bewonderen. Voordat je naar huis gaat, heb je een kans om het schilderachtige Duitse bergstadje Berchtesgaden te verkennen. Een andere tour die geschiedenis combineert met een adembenemend landschap is de Beierse bergen en de zoutmijnen tour. Na een mooie rit langs de King's Lake River, neemt deze rondleiding van een halve dag je mee naar een ondergrondse zoutmijn, waar je meer te weten kunt komen over de 450 jaar oude geschiedenis, een rondrit kunt maken op een minitrein en rond een onderaards zoutmeer. Deze tour eindigt ook met een wandeling rond Berchtesgaden voordat je naar huis gaat.
 • Meer Must-See bestemmingen in de buurt van Salzburg

  Salzburg ligt dicht bij de grens tussen Oostenrijk en Duitsland, bijna op gelijke afstand van München en Innsbruck. Passau, in het noorden van Beieren, is ongeveer dezelfde afstand naar het noorden, en verder naar het oosten aan de Donau ligt Linz. Net over de grens naar het westen, de Duitse stad Berchtesgaden en de idyllische Königsee zijn gemakkelijke dagtochten vanuit Salzburg. In het zuidoosten ligt het prachtige stadje Hallstatt en de Hallstätterzee, onderdeel van de Dachstein / Salzkammergut Alpine UNESCO werelderfgoed. Ongeveer halverwege tussen Salzburg en Innsbruck ligt het Oostenrijkse skigebied Kitzbuhel.

  Salzburg Kaart - Attracties
  Salzburg Kaart - Attracties

  Aanbevolen: