Logo yachtinglog.com

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Sharjah

Inhoudsopgave:

14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Sharjah
14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Sharjah

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Sharjah

Video: 14 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Sharjah
Video: Стамбул ТОП 10 достопримечательности, еда и советы | Путеводитель Турции 2023, Oktober
Anonim

Sharjah is de kunsthoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en de inspanningen om de geschiedenis van het gebied te behouden, hebben Sharjah in 1998 door de UNESCO de titel van culturele hoofdstad van de Arabische wereld opgeleverd. Voor liefhebbers van musea en kunst is Sharjah volgepakt met uitstekende bezienswaardigheden. De wereldberoemde Kunstmuseum is de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad en de belangrijkste dingen om te doen in de meeste bezoekers, terwijl de Erfgoedgebied staat vol met interessante gebouwen gewijd aan Emirati-geschiedenis.

Dit is ook een heerlijk gezinsvriendelijke bestemming, met veel om de kinderen te amuseren, inclusief het pas geopende Al Noor Island, met zijn vlinder huis, en de leuke exposities op de Wetenschapsmuseum.

Zie ook: Waar te verblijven in Sharjah voor bezichtiging

1 Sharjah Arts Museum

Sharjah Arts Museum jensimon7 / gemodificeerde foto
Sharjah Arts Museum jensimon7 / gemodificeerde foto

Het grootste kunstmuseum in de Verenigde Arabische Emiraten (voorlopig tot het Louvre en Guggenheim in Abu Dhabi zijn geopend), deze ultramoderne faciliteit opende in 1997 en beschikt over een permanente collectie en een programma met tijdelijke tentoonstellingen. De permanente verzameling bevat waardevolle kunstwerken uit de collecties van H.H. Sheikh Dr. Sultan bin Mohammed Al Qassimi, de heerser van Sharjah. Er zijn 72 galerijen verspreid over drie verdiepingen, met een focus op werken van kunstenaars die de Arabische wereld schilderden.

Veel kunstwerken zijn van 18e-eeuwse schilders die het Midden-Oosten bezochten en raakten gefascineerd door de natuurlijke omgeving, architectuur en cultuur. De Ali Darwish-galerij bevat aquarellen van Sharjah. De hedendaagse sectie bestaat uit meer dan 300 werken van lokale, Arabische en buitenlandse kunstenaars. Als je een art-liefhebber bent tijdens een weekendstop in Dubai, is dit een van de beste plaatsen om te bezoeken.

Adres: Off Corniche Street, Sharjah

2 Centrale Markt

Centrale Markt
Centrale Markt

De centrale markt van Sharjah is de beroemdste bezienswaardigheid van de stad. Het ingewikkelde blauwe tegelwerk aan de buitenkant heeft het de bijnaam de Blauwe Soek gegeven. Meer dan 600 winkels zijn binnen, waar klanten rubrieken vinden gewijd aan goud en sieraden, parfums, kleding, voedsel, elektronica en cadeauartikelen. De bovenste verdieping heeft de sfeer van een authentieke Arabische bazaar, met verkopers die antiek, tapijten, Omani en Yemeni sieraden verkopen, en allerlei andere exotische souvenirs. Voor uitval na winkeldisks, is het marktgebied ook de thuisbasis van veel cafés.

Locatie: Khalid-lagune, Sharjah

3 Sharjah Museum voor islamitische beschaving

Sharjah Museum voor islamitische beschaving
Sharjah Museum voor islamitische beschaving

Het Sharjah Museum voor Islamitische Beschaving is een goede plek om een duik te nemen in de diepe wortels van de Arabische en Islamitische cultuur. Een aantal wetenschappelijke en religieuze manuscripten en een verzameling islamitische kunst en handwerk uit de 7e tot de 19e eeuw zijn te zien. Kenmerken van een bijzondere noot zijn de tentoonstelling van klei, aardewerk en glas, evenals metalen handwerk ingelegd met zilver, goud en koper en de verzameling astrolabes. Het museum heeft items uit de tijd van Abbasid en Umayyad, inclusief een muntenverzameling van zilveren dinars en dirhams, maar ook de verreikende tentakels van de islamitische cultuur, met exposities van Mughal en Ottomaans handwerk.

Adres: Corniche Street

4 Al Noor Island

Dit openbare park, gecreëerd in de lagune van Khalid en toegankelijk via een brug vanuit de centrale straat Corniche Street, is Sharjah's toplocatie als u op zoek bent naar een rustige onderbreking om te herstellen van winkelen en het verkennen van musea. Het eiland combineert kunst en natuur met het ontwerp en beschikt over tuinen die zijn bezaaid met moderne kunstsculpturen en installaties, gemaakt door enkele van 's werelds meest gerenommeerde kunstenaars. Misschien is de belangrijkste attractie Al Noor Island's vlinder huis, waar een geschatte 500 verschillende vlindersoorten te zien zijn.

Locatie: Khalid-lagune, Sharjah

5 Sharjah Maritime Museum

Sharjah Maritime Museum Susanne Nilsson / gemodificeerde foto
Sharjah Maritime Museum Susanne Nilsson / gemodificeerde foto

Als een nederzetting is Sharjah altijd nauw verbonden geweest met het water en het Maritiem Museum benadrukt het belang van de zee in de ontwikkeling van de stad. Er zijn interessante tentoonstellingen over traditionele houten dhows, evenals het verzamelen van parels en vissen - allemaal ooit belangrijk voor de economie hier. Hoogtepunten zijn de verzameling glimmende parels (waaronder de oudste parel die ooit in de wereld is verzameld) en de prachtige houten dhow die voor het museum is aangemeerd.

Doorgaan met het thema water, is de volgende deur Sharjah Aquarium, die ongeveer 150 soorten zeeleven herbergt, waaronder rifhaaien en zeestralen.

Locatie: Off Al Meena Street, wijk Al Khan

6 Souk gebied

Souk gebied
Souk gebied

De soek van Sharjah is een uitstekende manier om de drukte van traditioneel Arabisch winkelen te ervaren. Sluit je aan bij lokale shoppers terwijl ze hun wekelijkse rondes in de Vis Souk - een stinkende en drukke mix van geluid en kleur - en duik dan in de Groenten en fruit Souk, altijd vol met verkopers schreeuwen hun prijzen en klanten onderhandelen voor goede deals. Het is een uitstekende gelegenheid om een aantal levendige foto's van het dagelijkse Sharjah-leven vast te leggen en een winkel-soek te zien die nog niet is aangekleed voor toeristen.

7 Sharjah Archaeology Museum

Sharjah Archaeology Museum yeowatzup / fotomodellen
Sharjah Archaeology Museum yeowatzup / fotomodellen

Het Archeologisch Museum van Sharjah heeft tentoonstellingen over de grote booggeschiedenis van de mensheid in het gebied. Beeldschermen in de steentijdsectie bevatten talrijke stukken vuursteen die de technologie van die tijd weerspiegelen en oude zeeschelpen. Er zijn ook ornamentele edelstenen en aardewerkscherven uit de Ubaid-periode die werden gevonden in Al Hamriyah en bevestigen de handelsuitwisseling van deze tijd met Mesopotamië (het huidige Irak).

De Bronstijdzaal bevat archeologische vondsten van aardewerk, metalen, steen en sieraden, terwijl de IJzeren hal bevat twee van de pronkstukken van het museum: een kamelenstandbeeld en een keramische koepel die beide afkomstig zijn van de archeologische vindplaats Muweilah. Het museum heeft het goed gedaan om zijn tentoonstellingen gebruiksvriendelijk te maken, en kinderen zullen worden vermaakt door een verscheidenheid aan hands-on games.

Locatie: Al Abah district

8 Sharjah Heritage Area

Sharjah Heritage Area yeowatzup / gemodificeerde foto
Sharjah Heritage Area yeowatzup / gemodificeerde foto

De Sharjah Heritage Area is een combinatie van verschillende musea waaronder het Sharjah Heritage Museum, Souk Al Arsah, Al Midfaa House, Al Hisn Sharjah en Hisn Fort. Souk Al Arsah is een grote open binnenplaats souk, gerestaureerd in zijn traditionele stijl, die nu een aantal verschillende winkels met zilveren en houten handwerk, sieraden, traditionele kleding en schoonheidsproducten omvat.

Aas Al Naboodah is een traditioneel familiehuis dat ooit de thuisbasis was van de Al-Shamsi-familie. Bestaat uit 16 kamers en is omgebouwd tot de Sharjah Heritage Museum. Elke kamer heeft een ander aspect van de Emirati-cultuur, zoals traditionele kleding. Al Midfaa House is het gerestaureerde huis van Al Midfaa - een prominent figuur in Sharjah en de Verenigde Arabische Emiraten. De exposities hier behandelen de literatuur en cultuur van de regio. Al Hisn Fort was de traditionele residentie van de heersende familie van Sharjah. Het fort werd 200 jaar geleden gebouwd en diende als een defensieve faciliteit voor de stad. Exposities tonen de geschiedenis van Sharjah via thema-displays in elke kamer.

Locatie: Off Corniche Street

9 kalba

Image
Image

kalba

Kalba is het meest zuidelijke dorp in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een schilderachtig vissersdorpje met een levendige markt voor verse producten en vis aan de kust. Het is een charmante plek voor een wandeling die de reis waard is voor de Al-Hisn Museum (gebouwd als een fort 200 jaar geleden) en de volledig gerestaureerde House of Sheikh Saeed bin Hamad Al-Qassimi, met zijn displays van muziekinstrumenten en traditioneel meubilair.

Net ten zuiden van het dorp ligt het Khor Kalba Conservation Reserve, met het meest noordelijke mangrovebos ter wereld. Dit is een paradijs voor vogelaars, vooral tijdens de migraties in de lente en de herfst. Bezoekers kunnen hier de zeldzame witgerande ijsvogels spotten die hier broeden, evenals rifreigers en gelaarsde zangers. Uitstapjes naar het reservaat zijn per gehuurde boot of kano.

Locatie: 112 kilometer ten oosten van Sharjah

10 Al Qasba

Al Qasba HISHAM BINSUWAIF / gewijzigde foto
Al Qasba HISHAM BINSUWAIF / gewijzigde foto

Deze wijk aan het water is de beste nachtbestemming van Sharjah, met veel cafés en restaurants. De straat aan de kust is favoriet bij het flaneren en genieten van de avondstemming, maar de grootste attractie van Al Qasba is de 60 meter hoge Oog van de Emiraten Observatie wiel. Ga op dit grote wiel zitten om een geweldig uitzicht over de stad te krijgen. Het uitzicht vanaf de top kan zich over 30 mijl uitstrekken. Het is vooral goed voor nachtelijke opnamen van de lichten van Sharjah en vele verlichte gebouwen.

Adres: Corniche Street, Sharjah

11 Khor Fakkan

Khor Fakkan is de tweede grootste stad aan de oostkust. Hoewel het belangrijkste kenmerk van de stad de bloeiende en minder pittoreske containerhaven is, is de omgeving een topplek voor duikers en heeft het een aantal interessante bezienswaardigheden in de buurt. Shark Island is een beroemde duikplek, met veel plaatsen in de uitstulpingen van het koraal. Een populaire bezienswaardigheid is de Rifaisa Dam, weggestopt in de bergen in het binnenland. De dam is gebouwd boven een dorp en de toppen van de huizen zijn zichtbaar wanneer er een gebrek aan regen is.

12 Aas Sheikh Saeed bin Hamad al Qasimi

Liefhebbers van traditionele architectuur mogen een bezoek aan dit prachtige erfgoedhuis niet missen, gelegen aan het strand in Kalba, waar eens Sheikh Saeed bin Hamad en zijn gezin woonden. De bouw van de residentie begon in 1898 en eindigde in 1901, en het huis is ingedeeld in de traditionele stijl van Emirati-architectuur, met aparte vleugels voor mannen en vrouwen. Binnen, maar ook het interieur zelf bewonderend, is er een eclectische verzameling van islamitische kunst en handwerk.

Locatie: Kalba

13 Sharjah Science Museum

Het Sharjah Science Museum is het enige interactieve hands-on museum in de Verenigde Arabische Emiraten. De tentoonstellingshal bevat ultramoderne elementen die zijn ontworpen om kinderen te interesseren voor wetenschap. U kunt uw flexibiliteit, grijpkracht en balans testen; maak een cartoon; gebruik een muzieksynthesizer; bouw een puzzel van het menselijk lichaam; of bezoek Playspace (geschikt voor jongere kinderen). De on-site Planetarium neemt je mee op een rondleiding door het universum, van de Sharjah-hemel tot de diepe ruimte.

Locatie: Al Abah district

14 Al Noor-moskee

Al Noor-moskee
Al Noor-moskee

De Al Noor-moskee is de enige moskee in Sharjah die open staat voor niet-moslims. Iedereen die geïnteresseerd is in wat dieper in het erfgoed van de Verenigde Arabische Emiraten te graven en iets over Islamitische overtuigingen wil leren, zou hier een waardevolle aanvulling op hun Sharjah-reisroute kunnen vinden. Niet-moslims kunnen de moskee bezoeken tijdens een rondleiding, die elke maandag om 10.00 uur plaatsvindt en een discussie bevat over de geschiedenis, cultuur en tradities van de islamitische en Emiraten. De moskee zelf is een moderne constructie (gebouwd in 2005) en gemodelleerd naar de klassieke Ottomaanse stijl, met slanke, puntige minaretten, typisch voor de Ottomaanse moskeearchitectuur.

Adres: Corniche Street, Sharjah

Waar te verblijven in Sharjah voor bezichtiging

Voor de eerste bezoekers van Sharjah is de beste plek om te verblijven in het strandgebied, nabij het stadscentrum.Winkelcentra en restaurants liggen op korte afstand van hier, evenals attracties zoals de Heritage Area, met zijn indrukwekkende musea; Centrale Markt; Al Qasba entertainmentzone; en de corniche. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels op deze centrale locatie:

  • Luxe hotels: Het Hilton Sharjah ligt op 8 minuten rijden van de Heritage Area en op loopafstand van het uitgaansgebied Al Qasba. Het biedt uitzicht op de Khalid-lagune en biedt een gratis pendeldienst naar een nabijgelegen privéstrand. Een populaire luxe optie voor een langer verblijf in het centrum van de stad is het Ramada Sharjah, tegenover een winkelcentrum en in de buurt van de lagune en de corniche. De appartementen met 1 of 2 slaapkamers zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken en wasfaciliteiten. Radisson Blu Resort ligt ook dicht bij winkels en uitgaansgelegenheden in de stad. Het bevindt zich op 8 minuten rijden van de Heritage Area en beschikt over een privéstrand en cabanas bij het zwembad.

  • Middenklasse hotels: Iets verder weg van het stadscentrum, maar fantastisch voor gezinnen, strekt het Coral Beach Resort Sharjah zich uit over een schoon stuk strand en biedt het tal van zwembaden en restaurants, terwijl het TIME Ruby Hotel Apartments, op loopafstand van het strand en de kustweg, geweldig voor een langer verblijf. Een meer betaalbare middenklasse optie is Lou Lou'a Beach Resort, direct aan de kust en op slechts 9 minuten rijden van de Heritage Area.
  • Budget Hotels: Het Sharjah Beach Hotel heeft een zwembad en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, gezien de uitstekende locatie aan het strand op minder dan tien minuten rijden van de Heritage Area. Spark Residence ligt in het hart van Sharjah en is handig voor een langer verblijf met zijn suites met één en twee slaapkamers. Het Summer Land Motel Sharjah ligt op minder dan vier kilometer afstand van de musea in het stadscentrum en de amusementswijk Al-Qasba.
  • Aanbevolen: