Logo yachtinglog.com

15 Top-rated toeristische attracties in Tanzania

Inhoudsopgave:

15 Top-rated toeristische attracties in Tanzania
15 Top-rated toeristische attracties in Tanzania

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 15 Top-rated toeristische attracties in Tanzania

Video: 15 Top-rated toeristische attracties in Tanzania
Video: Top 10 Countries That Hate BTS (2023) #shorts #top10 2023, Oktober
Anonim

Tanzania is de thuisbasis van enkele van de beroemdste nationale parken van Afrika en de majestueuze berg Kilimanjaro die boven de Serengeti uitsteekt. De meeste bezoekers komen door Dar es Salaam en gaan op safari's en verschillende avonturen om wilde dieren te observeren. Voor degenen die een pauze willen nemen en wat tijd willen doorbrengen met zonnebaden, wenken de prachtige stranden van Zanzibar. Off Pemba en Mafia-eilanden zijn een heel ander soort natuurwonder, het meest gewaardeerd door de duikers en snorkelaars die hier van over de hele wereld komen om de koraaltuinen, kleurrijke vissen en kristalhelder water te ervaren.

1 Kilimanjaro berg

Kilimanjaro berg
Kilimanjaro berg

Een van de meest bezochte attracties in Tanzania, Mount Kilimanjaro National Park is de thuisbasis van Afrika's hoogste bergtop. In tegenstelling tot andere parken in het noorden van Tanzania, wordt deze niet bezocht voor de dieren in het wild maar voor de kans om onder de indruk te zijn van deze majestueuze met sneeuw bedekte berg en, voor velen, om naar de top te klimmen. De Kilimanjaro kan op elk moment worden beklommen, maar de beste periode is van eind juni tot oktober, tijdens het droge seizoen.

Kilimanjaro, een World Heritage Sites, werd meer dan 1 miljoen jaar geleden gevormd door vulkanische bewegingen langs de Rift Valley. Drie punten - Shira, Kibo en Mawenzi kwamen ongeveer 750.000 jaar geleden. Het hoogste punt is Uhuru Peak op Kibo, dat een van de zeven toppen van de wereld is.

De berg rijst op van landbouwgrond op het lagere niveau tot regenwoud en alpenweide en vervolgens kale maanlandschap op de toppen. De hellingen van het regenwoud zijn de thuisbasis van buffels, luipaarden, apen, olifanten en eland. In de alpiene zone vinden vogelspotten een overvloed aan roofvogels.

Accommodatie: Waar te verblijven in de buurt van Mount Kilimanjaro

2 Serengeti National Park

Serengeti National Park
Serengeti National Park

Serengeti National Park is een uitgestrekte boomloze vlakte met duizenden, zelfs miljoenen dieren op zoek naar verse graslanden. Als het grootste nationale park in Tanzania trekt de Serengeti jaarlijks duizenden toeristen. De beste maanden voor het bekijken van dieren in het wild zijn tussen december en juni. Het natte seizoen is van maart tot mei, met de koudste periode van juni tot oktober. De jaarlijkse migratie van miljoenen zebra's en wildebeesten vindt plaats in mei of begin juni. Deze migratie is een van de meest indrukwekkende natuurlijke gebeurtenissen en de belangrijkste trekpleister voor veel toeristen.

Grote kuddes antilopen en leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, vleermuisoren, jachthonden en jakhals zijn ook te vinden in Serengeti National Park. Bijna 500 soorten vogels zijn geregistreerd op de Serengeti. Veel van deze worden aangetrokken door het moerasgebied. 'Serengeti' betekent een 'uitgebreide plaats' in de Maasai-taal.

Officiële site: https://www.serengeti.org/

Accommodatie: waar te verblijven in Serengeti National Park

3 Stranden van Zanzibar

Stranden van Zanzibar
Stranden van Zanzibar

De archipel van Zanzibar bestaat uit de eilanden Zanzibar en Pemba. Het eiland Zanzibar, ook wel Unguja genoemd, is een belangrijke vakantiebestemming bekend om zijn prachtige stranden. Dit eiland heeft enkele van de beste stranden ter wereld met variërende surfmogelijkheden, afhankelijk van aan welke kant van het eiland je staat. Bezoekers vinden zacht wit zand en helder ondiep water, samen met traditionele boten. Stone Town ligt in het hart van Zanzibar en beschikt over oude Arabische herenhuizen, nauwe steegjes en een drukke haven.

Accommodatie: waar te verblijven in Zanzibar

4 Ngorongoro Conservation Area

Image
Image

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area, gelegen tussen de Serengeti en Lake Manyara, is de thuisbasis van het beroemde vulkanische gebied Ngorongoro Crater en een van de populairste natuurgebieden voor dieren in Tanzania. Deze enorme vulkanische krater heeft een permanente toevoer van water die allerlei dieren trekt die in dit gebied blijven in plaats van migreren. Bezoekers komen hier vooral voor het bekijken van groot wild en vogels kijken, maar ook van belang in het beschermde gebied is het Olduvai Gorge. Deze belangrijke archeologische site heeft oude schedel- en botfragmenten onthuld die kritische informatie over de vroege mensheid hebben opgeleverd.

De Ngorongoro-krater is de grootste intacte oude caldera ter wereld, bijna drie miljoen jaar oud. De Ngorongoro-vulkaan was een van 's werelds hoogste bergen voordat deze explodeerde en instortte. Op de bodem van de krater zijn duizenden wild te zien, waaronder leeuwen, olifanten, neushoorns, Thomson's gazellen en buffels, maar wildebeesten en zebra's zijn goed voor meer dan de helft van de dieren die de Ngorongoro-krater naar huis noemen. Vogels kijken is geweldig, vooral rond Lake Migadi, die zwermen flamingo's naar de ondiepten trekt. Nijlpaarden zijn tevreden om zich overdag te laten onderdompelen en 's avonds grazen in het nabijgelegen gras.

Olduvai Gorge

De Olduvai Gorge is een archeologische site gelegen op een reeks breuklijnen, waar eeuwenlange erosie fossielen en overblijfselen van de vroege mensheid heeft onthuld. Al in 1911 vond een Duitse professor fossiele botten tijdens het zoeken naar vlinders in Olduvai Gorge. In een latere expeditie verzamelden de Leakeys schedelfragmenten, een schedel en botten waarvan werd vastgesteld dat ze ongeveer 2 miljoen jaar oud waren. Gereedschappen en jachtwapens van 1 tot 1,5 miljoen jaar geleden werden ook ontdekt in Olduvai Gorge. Een andere spannende vondst waren de beroemde voetafdrukken van een man, een vrouw en een kind in Laetoli, in de buurt van Olduvai. Deze en andere ontdekkingen leveren meer bewijs voor de theorie dat er ten minste drie soorten hominide meer dan 2 miljoen jaar geleden in dit gebied waren.

Accommodatie: waar te verblijven in Ngorongoro

5 Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park bestaat uit bossen, bossen, graslanden en moerassen.Tweederde van het park is bedekt met water en het meer Manyara is gastheer voor duizenden flamingo's, op bepaalde tijden van het jaar, evenals andere gevarieerde vogelsoorten. Het hoogtepunt van Lake Manyara Park is de grote populatie olifanten, boomklimmende leeuwen en nijlpaarden die veel dichterbij kunnen worden waargenomen dan in andere parken. Dit park is ook de thuisbasis van de grootste concentratie van bavianen ter wereld.

Wildlife drives, kanoën (wanneer het waterniveau hoog genoeg is), mountainbiketochten en vogels kijken zijn de meest populaire activiteiten in Lake Manyara National Park.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/manyara.html

Accommodatie: Waar te verblijven in de buurt van Lake Manyara

6 Mafia Island

Mafia Island
Mafia Island

Mafia Island trekt duikers en snorkelaars van over de hele wereld naar de onderzeese wereld beschermd door het Mafia Island Marine Park. De beste maanden om te duiken zijn van oktober tot maart, maar het beste weer op het eiland Mafia is van mei tot oktober, maart en april zijn maanden van zware regenval. Mafia Island Marine Park heeft uitstekende koraaltuinen, een overvloedige verscheidenheid aan vissen en een ontspannen duiksfeer. Talloze vogels en meer dan 400 vissoorten zijn te zien in het gebied. Mafia Island is ook een traditionele broedplaats voor de groene schildpad, die helaas bijna uitsterven.

Mafia is ook een aantrekkelijke locatie voor diepzeevissen, met name tonijn, marlijn, zeilvis en andere grote wildvissen.

Dit eilandparadijs zag voor het eerst kolonisten in de 8e of 9e eeuw, maar Mafia werd een belangrijkere nederzetting tijdens de 12e tot 14e eeuw toen het een sleutelpositie innam op de Oost-Afrikaanse handelsroutes.

Officiële site: https://mafiaisland.com/en/

7 Tarangire National Park

Tarangire National Park
Tarangire National Park

Tarangire National Park werd opgericht in 1970 en is het best bezocht in het droge seizoen van juli tot september wanneer de dieren zich langs de rivier verzamelen. Tijdens het droge seizoen heeft Tarangire National Park een van de hoogste concentraties van trekkende dieren in het wild. Wildebeesten, zebra's, buffels, impala's, gazellen, hartebeest en eland verdringen de lagunes. Een van de meest opvallende hoogtepunten van het Tarangire National Park zijn de baobab-bomen die in het met gras begroeide landschap rondzwerven.

Het park is uitstekend geschikt voor het observeren van vogels, met meer dan 300 soorten vastgelegd in Tarangire. Deze soorten zijn buizerds, gieren, reigers, ooievaars, vliegers, valken en adelaars.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/tarangire.html

8 Pemba Island

Pemba Island
Pemba Island

Pemba Island is het meest noordelijke eiland in de Zanzibar-archipel. Rondom Pemba zijn veel onbewoonde eilanden en enkele van de beste scuba-duiken in de Indische Oceaan, met zichtbaarheid die ongeëvenaard is. Weelderige koraaltuinen, kleurrijke sponzen en zee-fans zijn allemaal te vinden in de onderwaterhaven. De stad Chake Chake, het belangrijkste bevolkingscentrum van Pemba, is een populaire uitvalsbasis voor duikers.

Pemba is minder bezocht dan Zanzibar en heeft daardoor een meer ontspannen sfeer. Van december tot februari kunnen bezoekers traditioneel stierenvechten volgen; een teken uit de tijd van de Portugese overheersing in de 16e en 17e eeuw. Het eiland is heuvelachtig met diepe valleien dus het is populair geworden bij mountainbikers die zich aangetrokken voelen tot de 1000-meter toppen.

Pemba is een belangrijke producent van kruidnagel en staat ook bekend om de juju-tradities van medicijnen en magie. Mensen komen uit heel Oost-Afrika om van de voodoo en traditionele genezers te leren of een remedie te zoeken.

Accommodatie: waar te verblijven op Pemba Island

9 Stone Town

Stone Town
Stone Town

Stone Town is het culturele hart van Zanzibar en de laatste 200 jaar is er weinig veranderd. De statige oude Arabische huizen langs de smalle straatjes en kronkelende steegjes geven de stad zijn eigen unieke charme. De meeste huizen in Stone Town werden gebouwd in de 19e eeuw toen Zanzibar een van de belangrijkste handelssteden was van Swahili in de Indische Oceaan. Bezoekers zullen de behaarde, ingewikkeld gesneden houten deuren op veel van de huizen opmerken.

Als de oudste nog functionerende Swahili-stad ter wereld zijn veel van de monumenten in Stone Town in hun oorspronkelijke glorie hersteld. Sommige van de historische gebouwen zijn nu musea die bezocht kunnen worden. De stad heeft ook een aantal interessante oude kerken van historische betekenis. Een wandeling langs Creek Road brengt bezoekers naar het oorspronkelijke Stone Town gebied en de locatie van de Centrale Darajani-markt, Beit el-Amani, Gemeentehuis, en de Anglicaanse kathedraal. Enkele van de andere belangrijke hoogtepunten zijn de Forodhani Gardens, de Oude apotheek met zijn gebeeldhouwde houten balkons, het voormalige huis van de sultans bekend als Beit el-Sahel of de People's Palace, de Hamamni Perzische baden gebouwd in 1888, en de oudste structuur in Stone Town, de Oud fort.

Accommodatie: waar te verblijven in Stone Town

10 Selous Game Reserve

Selous Game Reserve
Selous Game Reserve

Selous is het grootste wildreservaat in Afrika. Het werd opgericht in 1922 en beslaat 5% van de totale oppervlakte van Tanzania. Het zuidelijke gebied is een verboden zone die onbebouwd is, zwaar bebost en een reeks steile kliffen bevat. Reizigers zijn beperkt tot het gebied ten noorden van de Rufiji-rivier. Dit gebied van het Selous wildreservaat heeft grote open graslanden, bossen, rivieren, heuvels en vlaktes. De beste tijd om te bezoeken is van juli tot oktober.

De Rufiji-rivier doorsnijdt het Selous-wildreservaat en heeft het grootste stroomgebied van elke rivier in Oost-Afrika. De rivier is een belangrijk kenmerk van het reservaat en biedt de mogelijkheid om de diverse op het water gebaseerde dieren in het wild te bekijken. Een breed scala aan wild kan worden gevonden, waaronder olifanten, nijlpaarden en neushoorns, evenals buffels, antilopen, giraffen, wrattenzwijnen, wildebeesten, leeuwen, luipaarden en cheeta's. De diversiteit aan vogels in Selous omvat meer dan 350 geregistreerde soorten.

11 Arusha National Park

Arusha National Park
Arusha National Park

Arusha National Park, hoewel kleiner dan de meeste in Tanzania, heeft een reeks habitats die bestaan uit het bos van Mount Meru, Ngurdoto Crater in het zuidoostelijke deel van het park, en Momela Lakes, een reeks van zeven kratermeren. Zwart en wit Colobus apen zijn gemakkelijk te zien in het bosrijke gebied terwijl de moerassige bodem van de krater bezaaid is met kuddes buffels, zebra's en wrattenzwijnen. Momela Lakes is de thuisbasis van een grote selectie van ingezeten en migrerende watervogels. Mensen komen hier om wildlife te zien en ook om Mount Meru te beklimmen.

Mount Meru is een van de mooiste vulkanen in Afrika en de op een na hoogste berg in Tanzania. De top wordt bereikt door een smalle kam, die een prachtig uitzicht biedt op de vulkanische kegel die enkele duizenden voet lager in de krater ligt. De klim is steil maar de route loopt door een park, een bos, een gigantische heide en heide.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/arusha.html

Accommodatie: waar te verblijven in Arusha

12 Ruaha National Park

Ruaha National Park
Ruaha National Park

Ruaha National Park is het minst toegankelijke park in Tanzania en daardoor blijft het landschap relatief onaangetast. Birdwatchers kunnen genieten van meer dan 400 soorten vogels die niet voorkomen in het noorden van Tanzania, en de rivier, spectaculaire kloven en majestueuze bomen zijn vooral aantrekkelijk voor fotografen. Als het op een na grootste park van Tanzania, heeft Ruaha grote kuddes buffels, olifanten en gazellen. De concentratie van olifanten is een van de grootste in Tanzania. De Great Ruaha River is het belangrijkste kenmerk van het Ruaha National Park en biedt prachtige uitzichten op wilde dieren aan de oevers. De rivier biedt ook veel van de elektriciteit naar Tanzania via een waterkrachtcentrale bij Kidatu.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/ruaha.html

13 Nationaal Park Katavi

Nationaal Park Katavi
Nationaal Park Katavi

Katavi National Park ligt op een afgelegen locatie en biedt ongerepte wildernis. Een overheersend kenmerk in Katavi is de enorme overstromingsvlakte, gespleten door de Katuma-rivier en verschillende seizoensgebonden meren. De meren ondersteunen enorme groepen nijlpaarden, krokodillen en meer dan 400 soorten vogels. Een van de spektakels in Katavi zijn de nijlpaarden aan het einde van het droge seizoen, wanneer maar liefst 200 proberen in een plas water te persen. De mannelijke rivaliteit warmt op en veroorzaakt territoriale gevechten.

Het droge seizoen brengt het Katavi National Park tot leven, kuddes impala's, reedbokken, leeuwen, zebra's en giraffen zijn te zien in de overgebleven plassen en beekjes. Naar schatting 4.000 olifanten en verschillende kuddes buffels in de duizenden komen ook samen in het park wanneer het water zich terugtrekt.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/katavi.html

14 Gombe Stream Nationaal Park

Gombe Stream National Park diasUndKompott / gemodificeerde foto
Gombe Stream National Park diasUndKompott / gemodificeerde foto

Gombe Stream National Park is vooral bedoeld voor diegenen die een beetje buiten de gebaande paden willen en chimpansees willen zien. Dit is het kleinste nationale park in Tanzania en staat bekend om het werk van Jane Goodall. Deze Britse onderzoeker arriveerde in 1960 om de wilde chimpansees te bestuderen en haar werk veranderde in wat het langstlopende gedragsprogramma voor onderzoek in zijn soort in de wereld zou worden. Geleide wandelingen nemen bezoekers mee naar het bos om chimpansees in het wild te observeren. Er leven veel soorten primaten en zoogdieren in het park. Meer dan 200 vogelsoorten zijn geregistreerd in het tropische bos, met inbegrip van barbets, spreeuwen, sunbirds, gekroonde adelaar, ijsvogels en de palm-moer gier.

Wandelen en zwemmen zijn andere populaire activiteiten; een pad leidt naar het bos naar een waterval in de vallei.

Officiële site: https://www.tanzaniaparks.com/gombe.html

15 Victoriameer

Victoriameer
Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste zoetwatermeer van Afrika en wordt begrensd door Kenia, Tanzania en Oeganda. Dit meer is de bron van de Witte Nijl en biedt een inkomen voor miljoenen inwoners langs de kusten. Het Tanzaniaanse gedeelte van het Victoriameer is een van de minst bezochte regio's van het land, maar de steden Bukoba, Musoma en Mwanza hebben een aantal attracties. In de buurt van Mwanza en Musoma zijn veel eilanden, sommige zijn natuurreservaten geworden. Vogels kijken en vistrips zijn populaire excursies en boottochten of wandelingen kunnen worden geregeld rond het Victoriameer.

Het Rubondo Island National Park, met verschillende andere kleinere eilanden, ligt aan de zuidwestkust van het Victoriameer.

Aanbevolen: