Logo yachtinglog.com

12 top toeristische attracties van Parc Naturel Regional du Luberon, Provence

Inhoudsopgave:

12 top toeristische attracties van Parc Naturel Regional du Luberon, Provence
12 top toeristische attracties van Parc Naturel Regional du Luberon, Provence

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 top toeristische attracties van Parc Naturel Regional du Luberon, Provence

Video: 12 top toeristische attracties van Parc Naturel Regional du Luberon, Provence
Video: Сен-Барт, секретный остров миллионеров 2023, Oktober
Anonim

Een idyllisch stukje landelijk landschap, het regionale natuurpark Luberon (Parc Naturel Regional du Lubéron) is een buiten de gebaande paden van de Haut-Vaucluse in de Provence. Dit natuurgebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt in het ruige bergachtige gebied van de Lubéron. Het reservaat van 120.000 hectare omvat kalksteenbergen, glooiende heuvels, serene valleien, boomgaarden en boerderijen. Middeleeuwse heuveldorpjes en historische stadjes zijn de hoogtepunten van de Luberon, en overal zijn oude 'bories'-hutten (eeuwenoude herdersgebouwen) verspreid.

De pittoreske dorpjes van de Luberon zijn enkele van de meest charmante, ongerepte toeristische bestemmingen van de Provence. Het verkennen van dit gebied vereist een rijroute, maar het is de moeite waard. Slenter door de charmante stadjes en wandel over geplaveide straten terwijl u de Provençaalse sfeer opsnuift. Geniet van een prachtig uitzicht op het landschap en proef de authentieke regionale keuken. De meloenen van Cavaillon staan bekend om hun delicate smaak. Ménerbes herbergt gewaardeerde truffelgerechten en de brood- en geitenkaasmarkt, en Cadenet biedt ambachtelijke producten en specialiteiten, zoals gegrilde kwartel met tapenade, kastanjesoep en kersen clafouti.

1 Gordes: een foto-perfecte heuveltopdorp

Gordes: een foto-perfecte heuveltopdorp
Gordes: een foto-perfecte heuveltopdorp

Dit beeldschone heuveldorp is terecht vermeld als een van de Plus Beaux Villages de France (Mooiste Dorpen van Frankrijk). De prachtige omgeving van het dorp (40 kilometer van Avignon) heeft beroemde artiesten aangetrokken, waaronder Victor Vasarély en Marc Chagall. Als een typisch dorp perché (hooggelegen dorp), Gordes staat dramatisch op een steil voorgebergte met uitzicht op het landschap. De hooggelegen locatie is beschermd tegen invasies in de Middeleeuwen. De 16e eeuw Château de Gordes domineert het dorp met zijn immense vestingwerken en middeleeuwse torens. Het kasteel is open voor het publiek en herbergt het Pol Mara Museum. Dichtbij het kasteel aan de Place du Châteautoeristen zullen genieten van de levendige sfeer van de cafés, restaurants en souvenirwinkels.

Een must-see attractie vijf kilometer buiten Gordes is het Abdij van Sénanque. Deze 12e-eeuwse cisterciënzerabdij geniet van een vredige omgeving met lavendelvelden en glooiende heuvels. De abdij is nog steeds een werkklooster, maar toeristen zijn van harte welkom om de religieuze diensten in de kapel bij te wonen en het terrein te verkennen. Bezoekers kunnen de abdij ook bezoeken tijdens een rondleiding.

Accommodatie: waar te verblijven in Gordes

2 Ménerbes vanaf een jaar in de Provence

Ménerbes vanaf een jaar in de Provence
Ménerbes vanaf een jaar in de Provence

Vermeld als een van Frankrijk's " Plus Beaux Villages"(Mooiste Dorpen), Ménerbes is een karakteristiek Provençaals heuveldorp op ongeveer 40 kilometer van Avignon. Door de prachtige natuurlijke omgeving en de charmante dorpssfeer begon het dorp schrijvers en kunstenaars aan te trekken in de 20e eeuw. beroemde schrijver Peter Mayle die dit dorp echt met zijn roman op de kaart zette Een jaar in de Provence (gepubliceerd in 1989), dat plaatsvond in Ménerbes.

De sfeervolle straten van het dorp zijn bezaaid met oude huizen en historische monumenten. Zorg ervoor dat je de 14e eeuw ziet Parochiekerk; de 18e eeuw Chapelle Saint-Blaise; en Le Castelet, het dorps kasteel dat werd gebouwd op de ruïnes van een middeleeuws fort. Ménerbes is een levendige gemeenschap met vele lokale ambachtelijke winkels en levendige evenementen en festivals gedurende het hele jaar. In juli en augustus is er een openluchtbioscoopfestival. Op 8 en 9 november, de Santon Fair bereidt bezoekers voor op kerst met een markt van traditionele mangerfiguurtjes. Ménerbes staat ook bekend om zijn gastronomie. De Brood- en geitenkaasmarkt vindt plaats op 11 mei en a Truffelmarkt wordt gehouden op 28 december.

3 Lourmarin: Provençaalse festivals en Art de Vivre

Lourmarin: Provençaalse festivals en Art de Vivre decar66 / gemodificeerde foto
Lourmarin: Provençaalse festivals en Art de Vivre decar66 / gemodificeerde foto

Lourmarin, een andere van de Luberon Mooiste dorpen, biedt een voorproefje van het Provençaalse art de vivre (de kunst van Leven). In een beschermde vallei aan de voet van het Luberon-gebergte, ligt Lourmarin beschut tegen de Mistral-winden en geniet van aangename, zonnige dagen. Het dorp is gevuld met terrasjes, levendige bistro's, uitstekende restaurants en uitnodigende hotels, evenals ambachtelijke boetieks en kunstgalerijen. Verdwaal rond dwalend door de oude straatjes, ontspan in vredige met fonteinen versierde pleinen en ontdek de historische monumenten. Zorg ervoor dat u de Eglise Saint-André et Saint-Trophime, gesticht in de 11e eeuw en gerenoveerd in de 16e eeuw in Romaanse en Gotische stijl. Het dorp heeft ook een interessant Protestantse tempel, een sober huis van aanbidding gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Op vrijdag kunt u genieten van de authentieke dorpssfeer bij het traditionele Provençaalse markt.

Een hoogtepunt van Lourmarin is zijn Renaissance Château de Lourmarin. Het kasteel staat majestueus op een heuveltop en kijkt uit over de Lourmarin-vallei, de Durance-vlakte en de Montagne Sainte-Victoire. Uitzicht vanaf de toren van het kasteel is uitzonderlijk. In de zomer organiseert het kasteel twee muziekfestivals. De Festival des Musiques d'Ete in juli, augustus en september biedt een uitgebreid programma van klassieke muziekconcerten op het kasteel. De Festival Ja! vindt plaats op het kasteel en op verschillende locaties in het dorp.Dit trendsettende muzikale festival biedt hip-hop, pop, rock, punk en elektronische muziekuitvoeringen. De Robert Laurent-Vibert Foundation ondersteunt een Artist in Residence-programma, dat tijdens de zomermaanden getalenteerde schilders, beeldhouwers en musici naar het kasteel brengt.

Dichtbij het dorp, een schilderachtig uitkijkpunt op de top van de Grote berg Lubéron biedt een prachtig panorama en fantastische fototoepassingen. Een andere waardevolle excursie, ongeveer tien kilometer verwijderd van Lourmarin, is het dorp cucuron, aan de voet van de Luberon-berg. Cucuron is het startpunt van een wandeling naar de Gezichtspunt van Mourre Nègre. Andere bezienswaardigheden hier zijn de romaanse en gotische parochiekerk en de Musée de Cucuron (ook bekend als het Musée Marc Deydier) gehuisvest in het Hôtel des Bouliers, een prachtig 17e-eeuws herenhuis.

Accommodatie: waar te verblijven in Lourmarin

4 Roussillon: een dorp gelegen op een okerkleurige klif

Roussillon: een dorp gelegen op een okerkleurige klif
Roussillon: een dorp gelegen op een okerkleurige klif

Een prachtige dorp perché (hooggelegen dorp) vermeld als een van Frankrijk Mooiste dorpen, Roussillon staat op de top van een oker klif boven het groene landschap. Dit aparte landschap tussen het Plateau de Vaucluse en de Montagne du Lubéron onthult de intense kleur van okergele rotsen (gebruikt om pigmenten te maken), die variëren van violet tot licht geelachtig bruin. Om de oude stad binnen te gaan, moeten bezoekers door het charmante lopen Klokkentoren. Ga bergopwaarts langs de smalle trappen van de Rue de l'Arcade en de Place de la Mairie en langs de kerk naar de Castrum, een observatieplatform met een oriëntatiepaneel. Het panoramische uitzicht opent naar de omliggende bossen, het Plateau de Vaucluse en de Mont Ventoux. Een ander geweldig gezichtspunt is van de Rue des Bourgades.

Roussillon ligt 17 kilometer van Ménerbes en tien kilometer verwijderd van Gordes. Net buiten de Roussillon zijn indrukwekkende okergele rotsformaties, de Chaussée des Géants (Straat van de Giants). Een andere opvallende formatie is de Val des Fées (Vallei van de feeën). Degenen met een speciale interesse in okerrotsen zouden de Colorado van Rustrel.

Accommodatie: waar te verblijven in Roussillon

5 Cavaillon: A Melon Festival and Rich Jewish Heritage

Cavaillon: A Melon Festival and Rich Jewish Heritage jean-louis Zimmermann / gewijzigde foto
Cavaillon: A Melon Festival and Rich Jewish Heritage jean-louis Zimmermann / gewijzigde foto

In het zonovergoten landschap aan de rand van het Regionaal Natuurpark van de Luberon, is het kleine provinciestadje Cavaillon het centrum van de meloenenteelt in de Provence. Het dorp heeft ook een interessant cultureel erfgoed. De Cathédrale Saint-Véran gesticht rond de 12e eeuw is een voorbeeld van romaanse Provençaalse architectuur. De buitenkant is sober, maar het interieur is prachtig versierd met kapitelen in de apsis en een prachtig klooster. Cavaillon heeft ook een prachtig synagoge op de Rue Hébraïque. Het huidige 18e-eeuwse gebouw heeft een arcaden aan de buitenkant en een weelderig Rococo-heiligdom. Het gebouw wordt niet langer als synagoge gebruikt, maar de voormalige bakkerij van de synagoge herbergt nu een Joods Museum, die de geschiedenis van de lokale Joodse bevolking illustreert. De site heeft ook traditionele Joodse rituele baden uit de 12e tot de 13e eeuw. In het 18e-eeuwse Hôtel-Dieu (ziekenhuis) is een interessant Archeologisch museum (Place Castil Blaze) met voorwerpen uit de Gallo-Romeinse periode, Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Om het meloenenseizoen te vieren, heeft Cavaillon een Meloenfestival medio juli. De stad heeft ook twee dagelijkse markten: Le Petit Marché, die gastronomische producten aanbiedt, en La Fruiterie (23 Cours Bournissac), die vers fruit verkoopt. De traditionele Provençaalse markt van Cavaillon, de Marché à Cadenet, wordt wekelijks op maandag gehouden.

6 The Bustling Market Town van Bonnieux

The Bustling Market Town van Bonnieux
The Bustling Market Town van Bonnieux

Een knooppunt van activiteiten in de Luberon, het heuveldorp Bonnieux, heeft vele restaurants, cafés en hotels. Het dorp is te vinden op de noordhelling van de berg de Lubéron, op ongeveer 11 kilometer afstand van de Roussillon. De stad Vieille Eglise (Old Church) is een Romaanse kerk gebouwd tussen de 12e en 15e eeuw en gewijd aan Saint Gervais. Omgeven door machtige cederbomen, staat de kerk hoog boven de stad met een sensationeel uitzicht op het landschap. Het panorama strekt zich uit van het Bassin d'Apt tot Gordes en Roussillon en over het plateau de Vaucluse tot de Mont Ventoux. De oude kerk ligt op een steenworp afstand van de Place de la Liberté. Bonnieux heeft ook een interessant museum, de Musée de la Boulangerie, die de geschiedenis van het brood en zijn rol in de beschaving van de oudheid tot de dag van vandaag onderzoekt. Op vrijdagmorgen bruist Bonnieux van een levendige markt Plaats Gambetta met kleurrijke kraampjes met vers fruit, groenten, jam, lokale kaas, quiches, specialiteiten zoals tapenade en Provençaalse stoffen.

7 Archeologie en ambachtelijke ambachten in Apt

Archeologie en ambachtelijke ambachten in Apt
Archeologie en ambachtelijke ambachten in Apt

Dit charmante dorp ligt op een heuvel in het hart van de Luberon. De oude stad ligt aan de oude Romeinse weg (Via Domitia) en de stad Musée d'Histoire et d'Archéologie heeft een uitstekende collectie Gallo-Romeinse oudheden. Apt was ook een bloeiende handelsstad tijdens de Middeleeuwen en profiteerde van de nabijheid van Avignon (53 kilometer afstand). Zorg ervoor dat u de Cathédrale Sainte-Anne, oorspronkelijk Romaans maar gewijzigd in de 14e en 17e eeuw. In de barok van de kathedraal Chapelle Sainte-Anne is een reliekschrijn van Sint-Anna. De schatkist bezit relikwieën uit Limoges en verluchte manuscripten.

Apt trekt menigten naar zijn traditionele open lucht Provençaalse markt op zaterdagen. De stad staat ook bekend om zijn ambachtelijke ambachten, zoals hoeden en keramiek, evenals de handgemaakte fruitconserven.

8 Pittoreske Gargas en prehistorische grotten

Pittoreske Gargas en prehistorische grotten Agence Tophos / gemodificeerde foto
Pittoreske Gargas en prehistorische grotten Agence Tophos / gemodificeerde foto

Minder dan vijf kilometer verwijderd van geneigd is het kleine dorpje Gargas, te vinden in een prachtige omgeving met glooiende heuvels. De parochiekerk van het dorp, de Eglise Saint-Denis is versierd met 17e-eeuwse wandtapijten en schilderijen. De stad is prachtig Château des Condés is nu het Hotel de Ville (stadhuis). Gargas heeft ook een van de beste banketbakkerij van de regio, de Confiserie Saint-Denis (in de Quartier des Janselmes), die gekonfijt fruit op de ouderwetse manier maakt.

Gargas trekt ook veel toeristen naar zijn Prehistorische grotten die werden gebruikt door jagers in de steentijd rond de 27.000 jaar geleden. Op de site kunnen bezoekers de grotten en de prehistorische kunstwerken bekijken, waaronder tekeningen en schilderijen van dieren. Wegens bewaringsproblemen is het aantal bezoekers aan deze site beperkt.

9 Cadenet: cultuur, keuken en festivals

Cadenet: cultuur, keuken en festivals
Cadenet: cultuur, keuken en festivals

Dit middeleeuwse dorp op een heuveltop ligt aan de oevers van de rivier de Durance, op ongeveer vijf kilometer afstand Lourmarin. Cadenet is doordrenkt van geschiedenis en heeft de schilderachtige ambiance van een Provençaals dorp perché met zijn idyllische uitzichten en rustige oude straatjes. Het dorp is verdeeld in concentrische cirkels rond de hellingen en wordt gedomineerd door de ruïnes van een 11e-eeuws kasteel. Cadenet's 17e-eeuws parochiekerk ligt buiten het historische centrum. De kerk heeft een kamer vol heilige relikwieën en unieke doopvont die zijn gemaakt van fragmenten van een marmeren Romeinse sarcofaag.

Cadenet is een geweldige plek om te genieten van de lokale cultuur en te genieten van de keuken. Het hele jaar door zijn er veel culturele evenementen en festivals. Op maandag, de stad traditionele markt trekt locals aan die komen winkelen voor verse ingrediënten en ambachtelijke producten. Gourmands willen stoppen voor een maaltijd in de Auberge la Fenière (Route de Lourmarin), een luxe hotel met een gastronomisch restaurant met een Michelin-ster. Tijdens de lente en de zomer is de patio van het restaurant heerlijk.

10 De abdij van Silvacane

De abdij van Silvacane
De abdij van Silvacane

Ontdek een beroemde 12e-eeuwse abdij op zeven kilometer van Cadenet. De Abbaye de Silvacane is een voormalige cisterciënzerabdij in La Roque-Anthéron aan de voet van de Montagne du Lubéron. De naam van de abdij komt van de Latijnse woorden "silva cannorum" (wat "woud van riet" betekent) en geeft aan dat het gebied vroeger moerasgebied was. Het klooster werd gesticht in 1144 en voltooid in 1230. Eerder was hier een kloostergemeenschap geweest die zorgde voor het geestelijk welzijn van reizigers die de rivier de Durance overstaken. De architectuur van de abdij weerspiegelt de vroeggotische stijl van de 13e eeuw. Het klooster en de kloostergebouwen werden later gebouwd van 1250 tot 1300 en de refter dateert uit de 15e eeuw.

Silvacane - Cisterciënzer Abdijkaart
Silvacane - Cisterciënzer Abdijkaart

11 Aristocratische Joucas

Aristocratische Joucas Scott Brenner / gewijzigde foto
Aristocratische Joucas Scott Brenner / gewijzigde foto

Het mooie heuveldorpje Joucas ligt zes kilometer van Roussillon. Joucas behoorde tot een groep adellijke families die hun bezit gaven aan de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem (zij werden later de Ridders van Malta) in het begin van de 13e eeuw. Het dorp onderscheidt zich door zijn kronkelende geplaveide straatjes, oude trappen en elegante oude huizen versierd met ingemaakte bloemen. De huizen zijn voorzien van typisch Provençaalse architectuur met stenen gebouwen met pastel luiken en rode dakpannen. Breng de tijd door met ronddwalen om de charmante verborgen hoekjes en rustige pleinen met verfrissende fonteinen te ontdekken. Het dorp geniet van een aangename omgeving op een schaduwrijke heuvel met uitzicht op de lappendeken van landerijen in de vlakten.

12 Lacoste: A Dainty Village Gerenoveerd door Pierre Cardin

Lacoste: A Dainty Village Gerenoveerd door Pierre Cardin
Lacoste: A Dainty Village Gerenoveerd door Pierre Cardin

Ongeveer acht kilometer van Ménerbes en 13 kilometer van Joucas, dankt Lacoste veel van zijn huidige schoonheid aan renovaties gefinancierd door de beroemde ontwerper Pierre Cardin. In een prachtige omgeving van de Luberon, betovert dit kleine, charmante dorp de bezoekers. Lacoste is een middeleeuwse dorp perché met een inspirerende heuveltop, dicht opeengepakte kronkelende straatjes en oude stenen gebouwen. Het dorp wordt gekroond door zijn oude kasteel, waar de beruchte Markies de Sade leefde in de 18e eeuw. Het kasteel werd ook gerestaureerd door Pierre Cardin. Ondanks dat het een klein dorp is, heeft Lacoste een uitstekend programma van culturele evenementen zoals klassieke muziekconcerten het hele jaar door. Het dorp beschikt ook over vele kunstgalerijen en verschillende gezellige terrasjes met schilderachtige terrassen. Vanaf Lacoste loopt een zacht wandelpad door de Forêt des Cèdres (Cedar Forest).

Aanbevolen: