Logo yachtinglog.com

12 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Genève

Inhoudsopgave:

12 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Genève
12 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Genève

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: 12 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Genève

Video: 12 Hoog gewaardeerde toeristische attracties in Genève
Video: 40 удивительных мест, которые стоит посетить перед смертью 2023, Oktober
Anonim

Aan het uiterste westelijke uiteinde van het meer van Genève (Lac Leman) en bijna aan de Franse grens, heeft Genève een kosmopolitische sfeer en internationale uitstraling als gevolg van het hoofdkantoor te zijn van een aantal multinationale ondernemingen en verenigingen. Het Rode Kruis werd in 1865 in Genève opgericht en van 1920 tot 1946 was de stad het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Het is bijna volledig omringd door Frankrijk en is alleen verbonden met de rest van Zwitserland bij het meer en een smalle landstrook langs de noordwestkust.

De oude stad ligt op een heuvel boven de rivier de Rhône, die uit het meer stroomt, en de pittoreske oude straatjes en trappen worden gedomineerd door de kathedraal. Aan drie zijden is de oude stad omgeven door een ring van gebouwen en brede straten die de lijn van de oude vestingwerken van Genève volgen. Het zakencentrum ligt onder de oude stad in het noorden en in de wijk Saint-Gervais. De oever van het meer, waarlangs je veel van de toeristische attracties van Genève vindt, is bekleed met elegante promenades, parken en tuinen. Slenteren door deze is een van de favoriete dingen om te doen in Genève. Raadpleeg onze website voor een uitgebreidere handleiding lijst met topattracties in Genève:

Zie ook: Waar te verblijven in Genève

1 Meer Genève

Meer Genève
Meer Genève

Het meer is ongetwijfeld de ster van de show van Genève. Het is de achtergrond voor veel van de mooiste uitzichten op de stad en heeft zelf de ongeëvenaarde achtergrond van met sneeuw bedekte Alpen. Je kunt van het ene deel van de stad naar het andere rijden op de Mouettes Genevoises, motorlanceringen die sinds 1897 tussen kades aan het meer hebben gependeld. Of je kunt het meer verkennen op een van de reguliere boten die Genève verbinden met Lausanne, Montreux en andere stadjes aan het meer, enkele van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in de buurt van Genève. Voor een voorproefje van het meer reizen van lang geleden, kiezen voor een cruise op een van de historische peddelstoomboten.

2 Jet d'Eau (Water Jet)

Jet d'Eau (Water Jet)
Jet d'Eau (Water Jet)

Naast de Jetée des Eaux-Vives, de golfbreker die de haven van Genève omsluit, stijgt een krachtige waterstraal recht omhoog van het meeroppervlak in een 145 meter lange pluim. Deze waterstraal is het symbool van Genève geworden en is het beroemdste oriëntatiepunt. Een krachtige pomp drijft het water aan met een snelheid van ongeveer 500 liter per seconde, wat de hoogte ervan verklaart. Een goed gezichtspunt is van de Bains des Pâquis, een favoriete plek voor de lokale bevolking om te zwemmen, te genieten van een sauna of een hapje te eten in een café.

3 Tempel van Saint-Pierre

Tempel van Saint-Pierre
Tempel van Saint-Pierre

De romaanse kerk op het hoogste punt van het oude centrum van Genève dateert uit 1150 als de kathedraal van Saint-Pierre en heeft gotische elementen. Tijdens de protestantse Reformatie, waarin Genève een belangrijke rol speelde, werd de naam veranderd in Temple de Saint-Pierre en werd het een protestantse kerk. Johannes Calvijn predikte hier preken van 1536 tot 1564, en zijn volgelingen verwijderden de altaren, schilderijen en beeldhouwwerken en lieten alleen de gebeeldhouwde kapitelen en het gebrandschilderde glas achter van de oorspronkelijke versiering.

De twee belangrijkste torens, daterend uit de 13e eeuw, werden nooit voltooid (je kunt naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht op het meer en de stad), en de metalen torenspits over de oversteek werd gebouwd in 1895, ter vervanging van een toren verwoest door vuur in de 15e eeuw. Het oorspronkelijke westfront en de voordeur werden in 1749-56 vervangen door een portiek van zes Corinthische zuilen, die helemaal niet harmonieert met de architectuur van het gebouw, maar niet afbreuk doet aan de eenheid van het ietwat sobere interieur. Het schip met gaanderijen, met de zijbeuken gescheiden door massieve geclusterde pieren, eindigt in het 12e-eeuwse koor en de halfronde apsis; de transepten zijn kort en smal. Let op de late Romaanse en vroeggotische hoofdsteden in het schip, de zijbeuken, het koor en de transepten voor hun vakmanschap en de verscheidenheid van hun thema's.

De gebrandschilderde ramen zijn kopieën van de 15e-eeuwse originelen, nu in het Musée d'Art et d'Histoire. Tegen de zijmuren, bevat de vijfde baai laat-gotische koorstoelen met delicate beeldhouwwerken van de verwoeste Chapelle des Florentins. Voor de laatste pilaar van de noordelijke gang is een driehoekige stoel waarvan gezegd wordt dat deze door John Calvijn is gebruikt. Grenzend aan de zuidwestelijke hoek is de Chapelle des Macchabées, uit 1406, een prachtig voorbeeld van hooggotische religieuze architectuur, met prachtige raamtraceringen. Archeologische opgravingen onder de kerk onthullen een uitgebreid ondergronds labyrint van de vroegchristelijke nederzetting op de heuvel, waaronder Romeinse mozaïeken en twee 4e-eeuwse christelijke heiligdommen.

Adres: Cours St-Pierre 6, Genève

Kathedraal van St. Peter kaart
Kathedraal van St. Peter kaart

4 Jardin Anglais (Engelse tuin) en Parc de la Grange

Jardin Anglais (Engelse tuin) en Parc de la Grange
Jardin Anglais (Engelse tuin) en Parc de la Grange

Aan de zuidkant van het meer, bekend als de Rive Gauche, loopt de Promenade du Lac ten oosten van de Pont du Mont-Blanc, geflankeerd door de Jardin Anglais, waar je de grote bloemenklok ziet, bijna als symbool van de stad als de Jet d'Eau. De klok, die op een lichte helling staat om gemakkelijker te kunnen kijken, verandert met de seizoensgebonden bloeiende planten die het kleurrijke gezicht vormen. Ook in het park is het Monument National, met allegorische figuren van Helvetia en Genève, ter herdenking van de toetreding van Genève tot de Zwitserse Bondsstaat in 1814. Langs de zuidoever zijn het aangelegde Parc de la Grange, met een prachtige rozentuin en het Parc des Eaux-Vives, met statige bomen en bloembedden.

5 Jardin Botanique (Botanische tuinen)

Jardin Botanique (Botanische tuinen)
Jardin Botanique (Botanische tuinen)

Ten zuidoosten van de Ariana, tussen de Avenue de la Paix en de Chemin de l'Impératrice, vindt u de botanische tuin van Genève, die in 1902 werd opgericht om een kleinere te vervangen in het Parc des Bastions. De kassen, tuinen en serre beslaan ongeveer 28 hectare en hebben meer dan 12.000 soorten planten en bomen. Een Alpentuin toont planten uit de hoogten van Zwitserland en het herbarium is een van de grootste ter wereld, met zes miljoen exemplaren. Een klein dierengebied omvat damherten en ander wild.

Adres: 1 Chemin de l'Impératrice, Genève

Officiële site: https://www.ville-ge.ch/cjb/

6 Place du Bourg-de-Four

Place du Bourg-de-Four Zimmerman76 / gewijzigde foto
Place du Bourg-de-Four Zimmerman76 / gewijzigde foto

In het hart van de oude binnenstad van Genève, nabij de Tempel van Saint-Pierre, vindt u de populaire Place du Bourg-de-Four. Misschien wel het oudste plein in de stad, en zeker de meest charmante en sfeervolle, het is op de site van het Romeinse forum en hield vanaf de negende eeuw een belangrijke markt in stand. In de 16e eeuw vonden protestanten in ballingschap hier onderdak en onderdak. Tegenwoordig vinden toeristen en inwoners onderdak in de cafés en restaurants, waarvan er veel bij mooi weer op de stoep uitkomen. Samen met een 18e-eeuwse fontein staat een standbeeld, Clementine van Heinz Schwarz, op het plein. Het Palais de Justice, dat sinds 1860 de rechtbanken heeft gehuisvest, werd gebouwd als een klooster in de vroege 1700s.

7 Palais des Nations

Palais des Nations
Palais des Nations

Het grote complex van marmeren gebouwen dat het Palais des Nations vormt, is het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties, een positie die het innam naar aanleiding van de ondergang van de Volkenbond, waarvan het hoofdkwartier van de wereld er was. Als zodanig is het een centrum van werelddiplomatie geworden, het grootste VN-centrum na New York, met jaarlijks meer dan 25.000 afgevaardigden. Tijdens een rondleiding kunt u meer te weten komen over het werk dat hier wordt uitgevoerd en de kunstwerken en interieurs zien die door landen over de hele wereld zijn geschonken.

De congreshal, met meer dan 2000 zitplaatsen, wordt gebruikt voor vergaderingen van de Verenigde Naties en de geassocieerde organisaties. Vanuit de lobby is een prachtig uitzicht op de Alpen. De twee zwaar vergulde bronzen deuren aan de uiteinden werden door Napoleon uit Italië teruggebracht en door Clemenceau aan de Volkenbond aangeboden. De muur- en plafondschildering in sepia op goud door J.M. Sert in de kleinere raadkamer was een geschenk uit Spanje, voltooid in 1936, met thema's van technische, sociale en medische vooruitgang en wereldvrede. In de voorkamer zijn drie bas-reliëfs van Eric Gill geïnspireerd door Michelangelo. De bibliotheek bevat meer dan een miljoen printitems, elektronische tijdschriften en boeken. Tussen de hoofdvleugels ligt de Cour d'Honneur, een ruim terras dat overloopt in het park, met een prachtig uitzicht op het meer en de Alpen. In het midden bevindt zich een bronzen armillosfeer met vergulde sterrenbeelden van de Amerikaanse beeldhouwer Paul Manship.

Adres: Avenue de la Paix 14, Genève

Officiële site: www.unog.ch

Palais des Nations Map
Palais des Nations Map

8 Musée d'Art et d'Histoire (kunst- en geschiedenismuseum)

Musée d'Art et d'Histoire (kunst- en geschiedenismuseum) DAVID HOLT / gemodificeerde foto
Musée d'Art et d'Histoire (kunst- en geschiedenismuseum) DAVID HOLT / gemodificeerde foto

Een van de drie grootste musea van Zwitserland, het Musée d'Art et d'Histoire van Genève dankt zijn uitzonderlijke collecties aan de samenvoeging van verschillende regionale musea, met extra giften van particuliere verzamelaars. Het resultaat omvat de gebieden toegepaste kunst en schone kunsten en archeologie, met een verzameling wapens, Griekse en Romeinse kunstschatten, Midden-Oosterse en Oost-Mediterrane antiquiteiten, Romeins en Etruskisch aardewerk en Egyptische grafkunst.

Archeologische vondsten en antiquiteiten uit Genève en het omliggende gebied dateren uit het Paleolithicum en de IJzertijd, die zich uitstrekten door de Romeinse en Gallo-Romeinse tijd tot de Middeleeuwen. Diverse kunst uit de gotische en Renaissance-periode worden ook getoond. De kunstgalerijen omvatten Italiaanse, Vlaamse en Zwabische oude meesters en werken van Vlaamse, Nederlandse en Franse kunstenaars van de 16e tot 18e eeuw. Schilderijen van kunstenaars uit de 18e en 19e eeuw van Genève completeren de collecties.

Adres: Rue Charles-Galland 2, Genève

Officiële site: https://institutions.ville-geneve.ch/fr/mah/

9 Monument de la Réformation en Parc des Bastions

Monument de la Réformation en Parc des Bastions Till Westermayer / gemodificeerde foto
Monument de la Réformation en Parc des Bastions Till Westermayer / gemodificeerde foto

Via een pilarenpoort ten zuidwesten van het Hôtel de Ville in Genève, is de Promenade de la Treille omzoomd met kastanjebomen en biedt uitzicht op de Mont Salève en de Jura. Tegen de muur onder de promenade, in het prachtige Parc des Bastions, staat het Reformatie Monument, opgericht in 1917 als erkenning van het leiderschap van Genève in de Protestantse Reformatie. In het midden bevinden zich figuren van John Calvin, Guillaume Farel, Théodore de Bèze en John Knox, prominente leiders van die beweging. Deze worden geflankeerd door die van de staatslieden die de oorzaak van de hervorming van de kerk hebben gepromoot, samen met bas-reliëfscènes uit de geschiedenis van de calvinistische beweging. Aan de uiteinden zijn gedenktekens voor Luther en Zwingli.

Adres: Parc des Bastions, Genève

Internationaal monument van de kaart van de Reformatie
Internationaal monument van de kaart van de Reformatie

10 Patek Philippe Museum

Patek Philippe Museum Peter M. / gemodificeerde foto
Patek Philippe Museum Peter M. / gemodificeerde foto

Er is meer in het Patek Philippe Museum dan horloges en uurwerken door dit prestigieuze kantoor in Genève. Samen met voorbeelden van de uurwerken van het bedrijf sinds de oprichting in 1839, toont het museum Zwitserse en andere horloges, geautomatiseerde muziekinstrumenten en portretminiaturen uit de 16e tot de 19e eeuw. De vroegste horloges hier dateren uit de 16e eeuw en de getoonde horloges omvatten geëmailleerde en technische horloges, evenals die uit China en Turkije daterend van omstreeks 1600.Naast horloges is er een uitstekende collectie portretminiaturen uit de 17e tot de 19e eeuw.

Adres: Rue des Vieux-Grenadiers 7, Genève

Officiële site: www.patekmuseum.com

11 Ariana Museum

Ariana Museum
Ariana Museum

Vlakbij het Palais des Nations is dit museum volledig gewijd aan de productie van keramiek en glas met een collectie van 25.000 exemplaren uit Zwitserland, elders in Europa en het Midden- en Verre Oosten. De getoonde objecten illustreren de geschiedenis van de keramische kunst vanaf de vroege middeleeuwen tot de 20e eeuw, waarbij zowel de processen voor keramische formatie als het glazuren werden gevolgd. Het gebouw waarin deze te zien zijn, werd tussen 1877 en 1884 gebouwd om de particuliere collecties van de oprichter Gustave Revilliod te huisvesten. Hij gaf opdracht om de neoklassieke en nieuwe barokke bouwstijlen te combineren, en het resultaat is een indrukwekkende galerij met een gewelfd plafond en colonnades. Het museum is ook de zetel van de International Academy of Ceramics.

Adres: Avenue de la Paix 10, CH-1202 Genève

12 Quai du Mont-Blanc

Quai du Mont-Blanc
Quai du Mont-Blanc

Langs de noordoever van het meer, de Rive Droite, strekt de Quai du Mont-Blanc zich ten noordoosten van de brug uit met uitzicht op de bergketen van de Mont-Blanc, een prachtig zicht vooral in de late namiddag van een heldere dag. In de aanlegsteiger voor het Hôtel Beau Rivage werd keizerin Elisabeth van Oostenrijk in 1898 vermoord door een Italiaanse anarchist; ze wordt hier herinnerd door een monument. Voorbij de Quai du Mont-Blanc is het imposante Brunswick-monument, een mausoleum naar het voorbeeld van de Scaligeri-graven in Verona, gebouwd voor hertog Karl II van Brunswijk, die zijn geld aan Genève heeft nagelaten. Quai Wilson loopt noordwaarts langs het grote Palais Wilson, waarin de Volkenbond van 1925 tot 1936 bijeenkwam.

Waar te verblijven in Genève voor Sightseeing

Verwachten hotels zijn duur in Genève, vooral die langs het meer, dicht bij de toeristische attracties van de oude stad. Het gebied rond het centraal station, hoewel handig voor aankomst op de luchthaven en de trein en niet ver van het oude centrum, is een uitgaansgebied met veel straatleven. Het is veilig, maar kijk ergens anders naar een rustige gezinsvriendelijke buurt. Hotels in Genève bieden gasten vervoerskaarten aan voor gratis openbaar vervoer, ook naar de luchthaven. Hier zijn een paar zeer gewaardeerde hotels in Genève:

 • Luxe hotels: Balkons in de ruime Four Seasons Hotel des Bergues Kamers met uitzicht op Genève kijken uit op het meer en de Jet d'eau, terwijl het hotel op een steenworp afstand ligt van winkels en attracties in de mooie oude stad. Het heeft een zwembad, spa en twee restaurants. Samen met het meer en de Jet d'eau, bieden de luxueus ingerichte kamers en het restaurant van Hotel d'Angleterre uitzicht op de met sneeuw bedekte Mont Blanc. Het uitzonderlijk goed onderhouden Hotel Bristol ligt dicht bij de oude stad, het meer en de restaurants. Het biedt gratis WiFi en een fitnesscentrum met een stoombad en een sauna.

 • Middenklasse hotels: Hotel N'vY ligt op minder dan 10 minuten lopen van het meer, vlak bij de Verenigde Naties en de Botanische Tuinen, en biedt luxe in een mooie, moderne omgeving. Ibis Styles Geneve Gare ligt tegenover het treinstation en op 10 minuten van het meer. Het biedt ontbijt en de hele dag door koffie en snacks in de lobby. Hotel Kipling - Manotel Geneva ligt op vijf minuten lopen van het treinstation en handig om naar restaurants te gaan.
 • Budget Hotels: Ibis Geneve Centre Nations ligt dicht bij conferentiecentrum CICG en de Verenigde Naties, op 15 minuten lopen van het meer en op 10 minuten van het station. Hotel Central ligt in het hart van de oude stad, niet ver van de kathedraal en de tuinen aan het meer, in een commercieel gebouw te midden van winkels en restaurants. Des Tourelles is gevestigd in een ouder gebouw aan de overkant van de rivier van de oude stad. Het biedt bescheiden kamers met een prachtig uitzicht op de rivier en een gratis continentaal ontbijt.
 • Tips en tours: hoe u het meeste uit uw bezoek aan Genève kunt halen

  • Zie het uitzicht: Als je maar een paar uur hebt om de sites te verkennen, laat de Geneva City Tour en Boat Cruise je de hoogtepunten van de stad zien vanuit meerdere mooie invalshoeken. Dit 3,5 uur durende avontuur begint met een rondleiding door de stad met een luxe touringcar, terwijl uw gids informatie deelt over de bezienswaardigheden en attracties. Stap vervolgens in een tram en reis door het centrum van de stad, waarbij u een wandeling maakt door het oude centrum. Beëindig je tour met een mooie cruise van een uur over het Meer van Genève. De tour omvat alle transport en een professionele gids.

 • Dagtrip met Chamonix en Mont Blanc: Als u een ander land aan uw reisschema wilt toevoegen, is de Chamonix- en Mont Blanc-dagtrip een uitstekende optie. Reis met een bus met airconditioning naar Frankrijk, door de schilderachtige Arve-vallei, om de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen te zien tijdens dit hele dag avontuur. Optionele add-ons zijn een driegangenlunch in Chamonix, een kabelbaanrit naar de top van de Aiguille du Midi en een tandradbaanrit naar Montenvers om de beroemde Mer de Glace-gletsjer te bekijken.
 • Dagtrip naar Lausanne, Montreux en Château de Chillon: Omdat de afstanden relatief kort zijn in Zwitserland, kunt u gemakkelijk andere pittoreske Zwitserse steden toevoegen aan uw reisschema met de dagtocht naar Lausanne, Montreux en Château de Chillon. Na een rit door het prachtige landschap, geeft deze dagtour u de vrije tijd om de steden Lausanne en Montreux te verkennen, evenals een rondleiding langs het meer Château de Chillon en een waterfietstocht op het meer van Genève (behalve in november).
 • Gruyères-dagtrip: Om enkele charmante Zwitserse steden en tradities op te snuiven, kunt u de dagtocht naar Gruyères overwegen, inclusief de Golden Panoramic Express-trein. Deze dagtour begint met een bezoek aan het charmante dorpje Broc voor een chocoladetocht.Daarna reis je naar het bergdorpje Gruyères om zijn beroemde naamkaas te proeven bij een lokale zuivelfabriek en te genieten van een ritje met de Panoramic Golden Express-trein. Chocolade- en kaasproeverijen en een versnapering zijn allemaal inbegrepen in de tour.
 • Meer Must-See bestemmingen in de buurt van Genève

  Samen met de vele gemakkelijke dagtochten vanuit Genève, zijn verschillende nabijgelegen steden en regio's de moeite waard om te verkennen. Lausanne, met zijn uitstekende musea en historische bezienswaardigheden, ligt op een korte boot- of treinrit, en de Zwitserse hoofdstad Bern en het bergparadijs rond Interlaken zijn korte treinritten naar het oosten. In deze Jungfrau-regio behoren de dorpen Mürren en Wengen tot de charmantste steden van Europa. Omdat Genève pal aan de grens met Frankrijk ligt, is het ook gemakkelijk om verschillende Franse steden te bereiken. Lyon is slechts twee uur met de trein. Dijon, in het noorden van de Bourgogne, is maar een klein eindje verder. Genève is binnen handbereik van enkele van de beste skigebieden in Zwitserland, evenals uitstekend skiën in de Franse Alpen. De Franse Alpen zijn ook gevuld met het hele jaar door attracties.

  Geneva Map - Attracties
  Geneva Map - Attracties

  Aanbevolen: