Logo yachtinglog.com

Fun Food Flamenco in Madrid

Fun Food Flamenco in Madrid
Fun Food Flamenco in Madrid

Ada Peters | Editor | E-mail

Video: Fun Food Flamenco in Madrid

Video: Fun Food Flamenco in Madrid
Video: MADRID TRAVEL VLOG I Royal palace, flamenco show, famous churros, visiting Cordoba, Spanish food 2023, September
Anonim

Awe-inspirerende architectuur, de verhalen achter de gebouwen, het heerlijke eten van 's werelds oudste restaurant, een drankje drinken terwijl bijpassende bewegingen op het ritme van de flamenco, Madrid charmes zijn veel.

Foto door Dodo
Foto door Dodo

"Niemand gaat naar Madrid voordat ze de nacht hebben gedood", zei Ernest Hemingway. Ik besluit te wachten om naar de hoofdstad van Spanje te gaan voordat ik zijn dood-van-de-nacht-dictaat serieus neem. Voorlopig, tijdens de vijf uur durende vlucht Delhi-Istanbul-Madrid, misleid ik de billur kebab, baklava en chocola / hazelnootmoussecake, trek een grijze deken over mezelf en krul omhoog op het 75-inch vlakke bed. Ik droom van Madrid. Ik zit bij Hemingway in zijn favoriete sectie 9 van Las Ventas Bull Ring en Juan Belmonte, de grootste matador aller tijden, is op weg naar de potige stier. De menigte schreeuwt en heel Madrid resoneert met het gekletter van de sport. De stier snuift, mijn hart stopt en ik word wakker. Ik zie de mooie stewardess met aardbeienrode wangen en gouddraadachtig haar staan met kehva in haar hand.

Al snel stapt ik in een bijna slapeloze Madrid. Vergeet de slaap, de Spaanse hoofdstad ziet eruit alsof hij net is ontwaakt. Spanjaarden zwermen in pubs en cafés, ze zijn tapas-hopping voor olijven op tandenstokers, gebakken aubergines, brood belegd met kaas en ham, vleeswaren, allemaal weggespoeld met bier of sangria. Overal is de geschiedenis duidelijk te zien in de Romaanse monumenten met barokke ornamenten, het modernisme ziet er sierlijk uit in de chique en levendige Gran Via, en prachtige balkons voegen intrige toe aan Plaza Mayor, het centrale plein van de stad. Er zijn verhalen over schilder Salvador Dali die rondloopt in lange jas en gewaxt snor; van Ava Gardner dansen de flamenco op tafelbladen; van Hemingway nippen sherry in hoge, slanke bril. Verhalen die duizend koffietafelboeken konden vullen. In Madrid is er het geroosterde speenvarken om voor te sterven en er zijn ontelbare musea te zien. Madrid slaapt niet. Je zou ook niet moeten slapen.

Plaza Mayor (Foto door Gryffindor)
Plaza Mayor (Foto door Gryffindor)

Wel, ik slaap niet. Geef het de schuld van de lange, lieve Joanna Wivell, de gids van de ingewijde naar Madrid; ze plant nauwgezet gepersonaliseerde rondleidingen. Een Brit die verliefd werd op Spanje, Wivell is een fascinerende gids - het ene moment stumped ze je met bijna encyclopedische antwoorden op vragen over de stad; de volgende haalt ze haar schouders op en pirouettes als een volleerde flamencodanseres. Twee dagen is alles wat ik heb in Madrid en vanaf dit moment besluit ik om alle dingen specifiek voor Spanje te doen.

"Laten we beginnen met tablao flamenco," zegt Wivell geanimeerd. Tablaos zijn hedendaagse nachtclubs waar flamenco wordt opgevoerd op een verhoogd houten podium en een drankje / diner kan een begeleiding zijn. We lopen naar de oude stad en stappen naar binnen Tablao las Carboneras, een klein restaurant met weinig licht, een minimale inrichting en luxueus eten. Maar alles verbleekt als drie meisjes in bruin / zwart / beige outfits in ritmisch, snel voetenwerk breken, ze op hun dijen slaan en mannen in het zwart beginnen de keelholte te zingen. Het voetenwerk is zo waanzinnig dat het lijkt alsof het houten podium wijkt. De flamencodanseres in het bruin raakt het crescendo en ik word onwetend van de tortilla's van patatas (omelet van eieren met gebakken aardappelen), gazpacho (koude soep), polvoron (Spaanse zandkoek) en fabada asturiana (bonenstoofpot) op tafel gelegd. Als het podium stilvalt en het applaus overlijdt, verdiep ik me in de traditionele Spaanse gerechten.

De volgende ochtend kies ik ervoor om het stof in Madrid te schoppen. Deze keer met voetbal op de Santiago Bernabeu Stadium, het mekka voor fans van Real Madrid. Snelle liften brengen je naar de top voor een panoramisch uitzicht op het beroemde stadion. Lege zitplaatsen staren me aan, terwijl ik mezelf op een hoekbank neerleg, vol van de ingebeelde adrenaline van voetballers van Real Madrid op het groene gras. Het volgende is dat ik door de trap naar de Trophy Room loop die vol zit met grote, kleine, kolossale trofeeën. Vanaf het presidentiële balkon is het uitzicht spectaculair en vanuit het uitgegraven van de speler is het gras groener. Ik mis een hartslag bij het zien van David Beckham, die op een grote foto krakerige parels van transpiratievocht langs zijn gezicht ziet lopen.

Santiago Bernabeu Stadium (Foto door uggboy)
Santiago Bernabeu Stadium (Foto door uggboy)

Ik gapen naar Zinedine Zidane zoals het altijd lijkt. Mijn uren in Madrid verdwijnen te snel en ik heb amper gezien wat ik wil. Ik sta voor de Hiëronymus-kerk en smeek de Heer om een extra veer in mijn gang. Hoe kan ik anders het beroemde schilderij De naakte Maja van Francisco de Goya in het Prado Museum en de Guernica van Pablo Picasso zien dat permanent in het Reina Sofia Museum hangt? Hoe kan ik buiten adem raken temidden van de geraniums in El Retiro Park? Hoe kan ik voorbij het standbeeld van El Angel Caido lopen, mogelijk het enige standbeeld in Europa gewijd aan Satan? Of koop ik een paraplu in Casa de Deigo die sinds 1858 de mooiste paraplu's verkoopt? Hoe kan ik naar de markt van San Miguel rennen met zijn imposante dak van hout en ijzer en heerlijke bocadillos van rosbief plukken? En, natuurlijk, hoe kan ik Cervantes en Don Quixote niet ontmoeten, die gebeeldhouwd staan op de Plaza de Espana?

In Madrid is mijn route overspoeld met must-dos en mijn voeten zijn pijnlijk van lopen.In Plaza Mayor zit ik bij het bronzen beeld van koning Filips III en haal diep adem. Hemingway had gelijk. Het enige dat je in Madrid kunt doen, is de nacht doden. Voor de smachtende wandeling in de Plaza Mayor. Voor de bedwelmende sangria. Voor Picasso's Guernica. Voor de rode klaprozen. Voor gebraden speenvarken in Botin. Voor high tea onder de geschilderde glazen koepel in het 100 jaar oude Westin Palace. Voorbij alles, voor de geest van Hemingway.

ER ZIJN

Er zijn verschillende vluchten naar Madrid; een optie is Turkish Airlines die dagelijks aansluitende vluchten naar Madrid heeft vanuit Delhi en Mumbai.

WAT TE ZIEN

Prado Museum, Plaza Mayor, Royal Palace, La Almudena Cathedral, Santiago Bernabeu (Real Madrid) voetbalstadion, Las Ventas arena. Maak een dagtocht naar Segovia, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.

WAAR TE VERBLIJVEN

The Westin Palace

e-mail: [email protected]

web: www.westinpalacemadrid.com/en;

The Ritz

e-mail: [email protected]

web: www.ritzmadrid.com;

Gran Melia Felix

web: https://www.gran-melia-fenix.com/en

Door Supreet Cheema

Over de auteur

Supreet houdt van reizen en in de huid van de bestemming komen. Ze is actief op reisforums en houdt van lezen en dansen in haar vrije tijd.

Aanbevolen: